arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı olur işallah bu sınav.2009 kasım ayında yapılan sınavda milli eğitim kadrosunda memur olarak kazandım.8 sene uğraştım memur olmak için sizler şaqnslısınız.bu kadar alım olmasından dolayı,tercubelerime dayanarak bişeyler yazacağım.öncelikle kimse üzülmesin ama hizmetli için başvuranlardan bana göre 80 puan altı alanların pek şansı yok gibi,bana göre burası bir sınır saten 80 cıvarında acayip bir yığılma vardır,belki 80 alıp diploma tarihinden dolayı kaybeden bile çıkabilir,yada 78 sarkar ama sarksa bile her sarkmada 100 lerce kişinin aynı puan aldığını unutmayın.diğer bi konu alımlar illere göre değil öncelik puandır,aynı üniversite yerleştirmeleri gibi düşünün,yüksek alanlardan başlarlar, tercihlerine göre yerleştirirler.ve il tercihleri dolmazsa buralarada yüksek alıp,ama kendinden yüksek olup istediği yere yerleşemeyen,ve il emrini yanı 6 tercihi yapan en yüksek adaylar arasından yerleştirme olur,yanı umarım kerkes 6. tercihi işaretlemiştir .burası size karışık gelebilir,ama bunu tanıdığınız bir öğretmen varsa sorabilirsiniz .çünkü ögretmen yerleştirmeleri böyle olur.birde burda ben 96 altı aldım yerleşebilirmiyim diye soran arkadaşlar olmuş, dalga geçer gibi,arkadaşlar unutmayın bu sınava gerşeyini bağlayan ve üzülen arkadaşlar var,puanınızı yazın tercihinizi yazın tamam .ama dalga geçer gibi yerleşebilirmiyim demeyin.memurlara gelince orda puanlar baya sarkabilir.hatta ben 60 kadar iner diyorum,bunlar benim düşünce ve terccübelerim işallah herkesin gönlüne göre verir.