Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yersiz ödemeden dolayı kişilere borç çıkarılan alacaklardan devlet vaz geçmiştir

Evde bakım yardımı uygulamasından yararlanan vatandaşların hanedeki gelir değişikliği, engellinin ölümü, sağlık kurulu raporunun süresinin bitmesi gibi meydana gelen değişiklikleri bazen zamanında, bazen de elinde olmayan nedenlerden dolayı bildiremediklerinin tespit edildiğini anlatan Ağbal, burada oluşan mağduriyeti de yasa ile çözdüklerini söyledi. Naci Ağbal, "Yapılan tespitler sonucu vatandaşlarımıza bu dönemlerde yapılan yersiz ödemelerden dolayı alacaklar oluşmuştur. Bu kapsamda yaklaşık 9 bin 700 vatandaşımız bulunuyor. Getirilen düzenleme ile evde bakım yardımı uygulamasında, gerçeğe uygun olmayan belge ve sağlık kurulu raporu kullanımı hariç olmak üzere bakıma ihtiyacı olan engellilere yersiz yapılmış yaklaşık 52 milyon lira tutarındaki ödemelerin tahsilinden vazgeçtik." diye konuştu.

Hadi hayirli olsun magdurlar kurtuldu.
Kalamis,
Senin derdin daha onemli %kac raporun?
Nasil ne diye sikayet etmisler ögrenemedinmi?
Kurum,galiba borcu almak icin degil,
Sikayetin üstüne acmis
Sahis vardir mutlaka.
Gecmis olsun

Şimdi yasa çıktı mı ben tam.anlamadım bu konuyu açıklaya bilecek varmi

Arkadaslar
Herkesin gozu aydin yasa cikti
Benim olaya gelince durum su
Yuzde 92 agir engelli
Akrabalar sikayet etmis ikamet adresleri degisti demisler
Kurum zarari nedeniyle dava acildi
Ya ben hic sorun etmiyorum
Hadiki biz haksizdik ve maas kesildi o zaman niye maas devam etti
Kurum calisanin hatasini cekmek zorundamiyim
Davayi kazanacagimi dusunuyorum
Nolur dua edin bu dertten kurtulalim
Herkese iyi aksamlar

Erdal kardesim sanada teskk ederim ilgin icin
Allah herkese sifalar ve kolayliklar versin

arkadaşlar il müdürlikleri torba yasayla ilgili elimize herhangibir evrak gelmedi dio aynı durumda olan varmı

Arkadaşlar torba tasarı yasalaştı. Ama henüz yürürlüğe girmedi. Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdikten sonra gerekli açıklamaları yapıp bilgilendireceğim sizleri. Şimdilik beklemede kalın. Boşuna il müdürlüklerine gidip yorulmayın:)

bugün sordum sadece faizlerin silineceğini söylediler shçek ilçe müdürlüğünden..

EVDE BAKIM PARASI BORÇLULARINA AF GELDİ. ÖDEYENLERE GERİ ÖDEME YOK...ÖDEMEYENLER AFFEDİLDİ...
MADDE 6- 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 15- Gerçeğe uygun olmayan belge ve sağlık kurulu raporu kullanımı nedeniyle yapılan ödemeler hariç olmak üzere, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar bu Kanunun ek 7 nci maddesi kapsamında fazla ve yersiz ödenen ve geri alınması gereken tutarlar ile bunlardan doğan faizler terkin olunur. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bu kapsamda tahsil edilmiş olan tutarlar bakımından ilgili kişiler lehine hiçbir şekilde alacak hakkı doğmaz ve yapılmış olan tahsilatlar iade edilmez. Açılmış olan davalarda yargılama gideri ile vekâlet ücretine hükmolunmaz, hükmolunanlar tahsil edilmez.”

Çetinilic henüz Cumhurbaşkanı onaylamadı. çok yakında onaylayacaktır. Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdikten sonra da buradan duyururum.
tarsuslu69 yanlış bilgi vermişler sana. sadece faizler değil. yersiz ödenen ve geri alınması gereken tutarlar da terkin olununacak.

torba tasarı olarak bilinen 6770 sayılı Kanun'un 6. maddesi şu şekilde söyler:

"MADDE 6- 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 15- Gerçeğe uygun olmayan belge ve sağlık kurulu raporu kullanımı nedeniyle yapılan ödemeler hariç olmak üzere, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar bu Kanunun ek 7 nci maddesi kapsamında fazla ve yersiz ödenen ve geri alınması gereken tutarlar ile bunlardan doğan faizler terkin olunur. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bu kapsamda tahsil edilmiş olan tutarlar bakımından ilgili kişiler lehine hiçbir şekilde alacak hakkı doğmaz ve yapılmış olan tahsilatlar iade edilmez. Açılmış olan davalarda yargılama gideri ile vekâlet ücretine hükmolunmaz, hükmolunanlar tahsil edilmez.”

6770 sayılı Kanun için bkz: https://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k6770.html

NOT: 6770 sayılı Kanun henüz yürürlüğe girmedi. Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecektir.

Tekrar merhaba, ilgili memura ulaştım. Aralık 2016 da dosyamız kapanıp maaşımız kesilmiş (gelir durumundan dolayı ) Memura dosyamıza bugun gelmiş geriye dönük gelir belgelerimizi talep edecekmiş eğer geçtiğimiz dönemlerde aşım yaptığımız tarih var ise o tarihten itibaren borç durumu olabilir dedi. Eğerki yasa kesinleşir ve 1 ocak 2017 oncesi borçları kapsar ise bizim dosyamızda aralık 2016 da maaş kesintisine uğradığı bilgisine göre af tan yararlanma durumu olabilir ama kesinlikle yasa netleşmeden hiçbirşey diyemiyoruz bunlar varsayım diye ekledi memur. Sanıyorumki önümüzdeki 1-2 ay incelemeler yapılıp bize 3 aya kadar borç bilgisi ulaştıracaklardır veya af çıkarsa göndermezler yada gönderselerde gidip af kapsamında değerlendirilmesini ( aralık 2016 da kesildiği için ) talep edicez gibi gözüküyor. Detayları zaman gösterecek gibi gözüküyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaslar sayın cumhurbaşkanı yasayı imzaladı resmi gazetede yayınlandı

evet arkadaşlar 6770 sayılı Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
6770 sayılı kanun'un 6. maddesi şu şekildedir:
"MADDE 6- 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
"GEÇİCİ MADDE 15- Gerçeğe uygun olmayan belge ve sağlık kurulu raporu kullanımı nedeniyle yapılan ödemeler hariç olmak üzere, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar bu Kanunun ek 7 nci maddesi kapsamında fazla ve yersiz ödenen ve geri alınması gereken tutarlar ile bunlardan doğan faizler terkin olunur. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bu kapsamda tahsil edilmiş olan tutarlar bakımından ilgili kişiler lehine hiçbir şekilde alacak hakkı doğmaz ve yapılmış olan tahsilatlar iade edilmez. Açılmış olan davalarda yargılama gideri ile vekâlet ücretine hükmolunmaz, hükmolunanlar tahsil edilmez."

6. maddenin yürürlük tarihi olan 27.01.2017 tarihine kadar olan 2828 sayılı sosyal hizmetler kanunu'nun ek 7 nci maddesi kapsamında fazla ve yersiz ödenen ve geri alınması gereken tutarlar ile bunlardan doğan faizler terkin olunur.
yani 27.01.2017 tarihinden önce hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırını aşmaktan dolayı yersiz ödenen ve geri alınması gereken alacaklardan devlet vazgeçmiştir:)
bu tarihe kadar bu alacakları ödeyenler parasını devletten geri alamayacak. ödemeyenler ise affa ugradıgından ödeme yapmayacaktır.

Yersiz ödenen ve geri alınması gereken evde bakım aylığı borçlarına af geldi:)

evet arkadaşlar, gerçeğe uygun olmayan ve sağlık kurulu raporu hariç hanedekişi başına düşen aylık gelir sınırını aşanlara yersiz ödenen ve geri alınması gereken ödemelere ve faizlerine af geldi:)
6770 sayılı Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
6770 sayılı kanun'un konumuzla ilgili 6. maddesi şu şekildedir:
"GEÇİCİ MADDE 15- Gerçeğe uygun olmayan belge ve sağlık kurulu raporu kullanımı nedeniyle yapılan ödemeler hariç olmak üzere, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar bu Kanunun ek 7 nci maddesi kapsamında fazla ve yersiz ödenen ve geri alınması gereken tutarlar ile bunlardan doğan faizler terkin olunur. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bu kapsamda tahsil edilmiş olan tutarlar bakımından ilgili kişiler lehine hiçbir şekilde alacak hakkı doğmaz ve yapılmış olan tahsilatlar iade edilmez. Açılmış olan davalarda yargılama gideri ile vekâlet ücretine hükmolunmaz, hükmolunanlar tahsil edilmez."

6. maddenin yürürlük tarihi olan 27.01.2017 tarihine kadar olan 2828 sayılı sosyal hizmetler kanunu'nun ek 7 nci maddesi kapsamında fazla ve yersiz ödenen ve geri alınması gereken tutarlar ile bunlardan doğan faizler terkin olunur.
yani 27.01.2017 tarihinden önce hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırını aşmaktan dolayı yersiz ödenen ve geri alınması gereken alacaklardan devlet vazgeçmiştir
bu tarihe kadar bu alacakları ödeyenler parasını devletten geri alamayacak. ödemeyenler ise affa ugradıgından ödeme yapmayacaktır.
gerçeğe uygun olmayan belge ve sağlık kurulu raporundan dolayı ödenen yersiz ödemeler bu af kapsamının dışındadır.

Kalem ablacım. biz çıkan borca bu ayın başında itiraz etmiştik. tekrar eve gelip bakacaklardı. ama henüz kimse gelmedi. şimdi bizde bu af kapsamına giriyormuyuz. eğer giriyorsak bir yere başvurumu yapmamız gerekiyor.? Teşekkür ederim ablacım.

ümit0 borç gelir artışından dolayı mı olmuştu? eger boyleyse bir şey yapmana gerek yok. ödeme yapmayacaksın sadece. hepsi bu. devlet borçtan vaz geçtiği için ayrıca bir işleme gerek yok yani:)
devlet bu kanun ile sana diyor ki" artık bana borcun yok. ben alacagımdan vaz geçtim":)
sana da bu durumda yapabileceğin bir iş kalmıyor yani:)

Kalem Evet ablacım borç gelir artışından dolayı oluştu. Ablacım çok teşekkür ederim sabırla bizlere cevap veriyorsun. Allah razı olsun.

kuruma gitmekmi lazım borcun silinmesi için otomatik silinecekmi kurumu arayan varmı taksit yaptıranında borcu silinirmi...

Hayırlı olsun umarım bundan sonra kurum denetleme işlemini zamanında yapar ve engellileri mağdur etmezler

Arkadaşlar kurumdan kimse şu hususa net cevap veremiyor
1- aftan yararlanmak için af çıktığı tarihten önce borç tebliğ edilme zorunluluğu varmı ?
2- yoksa direk bu af tarihinden önce yapılmış yersiz ödeme varsa borç sayılmıyor mu ?

Net bilen varmı ? Bir memur aftan yararlanırsınız dedi bir memur tebliğ olmuş olması lazım dedi anlayamadım ?

ertem borcunuz gelir artışından dolayı mıydı? eger borcunuz hanede kişi başına düşen aylık gelirin fazla çıkmasından dolayı ise kalan taksitleri ödemenize gerek yok. tek zararınız ödediğiniz taksit tutarlarını artık geri alamayacaksınız. kurumun bildirimine gerek yok. devlet alacaklarından vazgeçtiği için olay kapanmıştır:)

Kurum müdürü borç tebliğ edilmesi gerekliliği var diye düşünüyorum gibi bir bilgi verip bizi üzdü çünkü biz henüz hesap aşamasındayız koskoca müdür neden böyle net olmayan bir bilgiyi paylaşıyor

efeccan1 ben size o kadar açıklama yaptım. bundan sonra on saat size aynı şeyleri yazacak değilim. af çıktı artık. kafanıza takılan soruları gidip rahat rahat il müdürlüğüne sorarsınız.
son söz olarak, af kapsamındasınız. size ayrıca teblig yapılmayacaktır. devlet alacagından vazgeçtiği için size borç morç yok artık.

Size ve ilginize sonsuz teşekkürler koskoca müdürün bizi rahatsız edici bilgi paylaşmasını ve bunu net bilgi olmadan yapmasını eleştirmek için yazdım
Müdür hala size gelir belgesi talebimi posta ile gönderdim incelicem falan diyor anlamak zor

Kalem

Yine söylüyorum size ve ilginize çok teşekkürler bunu memuru anlayamadığım için yazdım koskoca müdür hala inceleme yapmaktan bahsediyor buna kızdım hemde net bilgisi yokken

Kalem melek hanım memur müdür yüzünden sevinemedik bile anlıcağınız ama sizin bilgiler bizi rahatlattı sağolun

sayın Melek hanım bu arada yanlış anlaşılma olmaması için yazıyorum bize daha hiç borç tebliğ yapılmadı hesaplama aşamasındayken af çıktı bilgilerinize, saygılarımla.

biliyorum:) şansına işte o hesaplama aşamasındayken de devlet alacaklarından vazgeçtiğini açıkladı:)
bu af kapsamındasınız ve borcunuz yok artık, rahat olun. (gelir artşından dolayı ise borcunuz)
6770 sayılı kanun'un 6. maddesi ile devlet diyor ki "ben alacaklarımdan vaz geçtim":)
ortada borç yok ki hesap yapılsın:)
borcunuz yok artık.

Üst Alt