Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yersiz ödemeden dolayı kişilere borç çıkarılan alacaklardan devlet vaz geçmiştir

mazili 2009 tarihinde evde bakım aylığı alıyorken agır özürlü olmayan bir rapor almışsın.
1. bu rapordan evde bakım aylığı aldığın aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünün haberi oldu mu? il müdürlüğüne bu rapordan bahsettin mi hiç?
2. bu rapordan sonra hiç agır özürlü ibareli rapor aldın mı?
3. 2009 tarihindeki raporu araç için almışsın. aldığın rapor engelli sağlık kurulu raporu muydu? % 90 ve üstü almak için mi yeni rapor almıştın 2009'da?

4. 2009 tarihli raporunun resmini buraya atabilir misin? kendim bakayım.

1 cevap 2011 de araç aldıktan sonra mardin de shçek şahsen gittim bildirmek için. Kurum görevlisinin dediği gelir teşkil etmediği için hiç bir şey yapmana gerek yok.

2.cevap hayır sadece tekelekli sandalye için rapor aldım.

3.cevap evet sağlık kurulu raporuydu.
H sınıfı ehliyetim olduğu için oran %60

4. Cevap resim atabilirsem atarım beceremiyorum

2 ay önce yeni araç aldım istanbul fatih te kuruma telefon açtım yeni araç aldım diye.
Aynen kurumun bana verdiği cevap
Yeni araç aldığında bize bildirmenize gerek yon ancak gelirinizde değişiklik olursa bize bildirirsiniz. Hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Görevlinin bana söylediği buydu.

Dediğim gibi 2011 sonunda bakıcı değişikliğiyle birlikte mardinden istanbula nakil yaptım bir kaç defa konrol amaçlı eve geldiler herhangi bir sorun olmadığını söylediler.
Her iki rapor farklı hastanelerden aldım her 2 raporda parapleji ağır yürüme bozukluğu yazıyor

Watshap numarası varsa raporları göndereyim.

Sonunda başardım kalem hanım.

mazili ben 1. sorumda sana aracı sormadım. ben sana dedimki 2009'da ağır özürlü olmayan rapordan aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünün haberi oldu mu? sen onlara hiç bu rapordan bahsettin mi?

istersen doğrudan konuya gireyim.

evde bakım aylıgı alan bakıma muhtaç engelli sonradan ağır özürlü olmayan engelli sağlık kurulu raporu aldıgı takdirde evde bakım aylığı kesilir.ağır özürlü olmayan raporu bildirmeyip evde bakım aylıgı almaya devam edenlere ise yersiz ödeme iddiasıyla borç tahakkuk ettirilir ve yersiz ödenen tüm aylıklar faiziyle birlikte geri istenir. bu şekilde sonradan agır özürlü olmayan rapor alıp aylık almaya devam edenlere seneler sonra bile borç çıkartılmıştır.

şimdi böyle bir tehlike var mı senin için diye o soruları sordum ama sen tehlikenin farkında değilsin. ben rapor diyorum sen araç diyorsun.
raporun engelli sağlık kurulu raporu olarak mı düzenlendi diye bakmak için raporun resmini istedim. resmi de yukleyemedin. ben de hiç anlamam bu işlerden.

2009 tarihinde aldığın rapordan il müdürlüğünün haberi oldu mu dedim, bana araçtan bahsettin.
bu şartlarda sana yardımcı olamam. eger bu rapordan (2009'daki agır özürlü olmayan rapordan) il müdürlüğünün haberi yoksa artık soylemenin de anlamı yok zaten. aradan seneler geçmiş. onlar tespit etmezse şanslısın. tespit ederlerse de yandın.
yeni rapor alacakmışsın. agır özürlü olmayan rapor alırsan evde bakım aylığın kesilir.

UYARI! ağır özürlü olmayan bir rapor alındıgında il müdürlüğüne bildirmekle yukumlusunuz.

NOT: resimleri şimdi gördüm.
2009 tarihinde ağır özürlü olmayan engelli sağlık kurulu raporu almışsın. bu raporla da araç almışsın. eger bu rapordan il müdürlüğünün haberi olursa işin yaş.
dilerim rapor sorunu yaşayanlar da af kapsamındadır. dilerim il müdürlüğünün bu rapordan haberi olmaz. aradan seneler geçmiş ya, borç çıksa dunyanın parası!

İşte benimde korkum bundan arabadan bahsederken bana verilen cevap (hiçbirşey yapmanıza gerek yok.) Demeleri
Budurumda alacağım ötv için yeni rapor ağır engelli evet veya hayır yazsada kuruma ibraz ederim.
Hayır yazılsa evde bakım aylığı kesilecek geriye dünük ödeme çıkarmı?
Evet yazılısa aylığa devam edilecek.bu yeni rapordan sora bir sorun çıkar mı?
Anladığım kadarıyla yeni raporlarda (SOSYAL HAKLARDAN FAYDALANIR)

mazili raporunda sosyal haklardan yararlanır yazıyor olması bir şey değiştirmez. evde bakım aylıgı için agır özürlü kısmın "evet" olarak işaretli olması lazım.
2008 tarihinde agırözürlü raporla başvurmuşsun evde bakım aylığına.
2009 tarihinde ise ağır özürlü olmayan rapor almışsın. bu raporu il müdürlüğüne gösterseydin evde bakım aylıgın kesilirdi.
ama sen raporu göstermemişsin ve aylık almaya devam etmişsin.
durumun ne olur bilemem artık. il müdürlüğü 2009 tarihli rapordan haberdar olursa baya borç çıkar karşına.
yeni aldığın raporda agır özürlü ibaresi olmazsa elbette bunu bildirmen gerekecek. sen agır özürlü rapor için ugraş.
araç almanda sorun yok merak etme. ve dua et il müdürlüğü 2009 tarihli rapordan haberdar olmasın. ve yine dua et raporlu olanlar da aftan yararlansın.

agır özürlü raporu olanlar araç kullanamıyor mu diye OturanBoğa'ya soralım dur. OturanBoğa , Yukarıda Erdal Beyfendi agır özürlüler araç kullanamaz diyor. ne dersiniz doğru mu der?

Son düzenleme:
Kalem hanım verdiğin bilgilerden dolayı Allah senden razı olsun. Bu durumda netür bir rapor almamı önerirsiniz.
Ötv muafiyet randevumu iptal edip yeniden başvuracam.

ÖTV muafiyet işini otomobil ve ÖTV formundan sor. ama evde bakım aylığı açısından ben de ne diyeceğimi şaşırdım sana. tek isteğim o 2009 tarihli rapora il müdürlüğünün ulaşamaması. sen bu arada agır özürlü rapor almaya bak. alacağın engelli sağlık kurulu raporlarında asla agır özürlü kısmı hayır yazmamalı. agır özürlü kısmı evet yazmalı.

İçim içime sığmıyor şuanda bu durumu dillendirmemin amacı bir çözüm bulabilmek.
Daha önce dediğim gibi 3 defa bakıcı değiştirdim 1.de eşim vefat etti istanbuda. Sonra mardine nakil yaptım annemin yanına yerleştim 1.5 sene annem bakıcılık yaptı sonra terar evlendim bakıcı değişikliğiyle birlikte istanbula tekrar nakıl yaptım. 2012 mart ayında maaş bağlandı. 2. Defa aynı raporla araç aldım herhangi bir durum yaşanmadışimdiye kadar. Ha bundan sonra olağan dışı bir durum yaşanmaması için bir çözüm bulabilirmiyim diye buraya yazdım.
Acaba yeni bir ağır engelli raporu alırsam çözüm olabilirmi.
Yada durum dahada kötüye gimeden ne yapabilirim.
Önerilerinizi bekliyorum.

@mazili o yazdıklarının hepsini okudum. hatta geçmiş senelerdeki mesajlarını da okudum. demek ki il müdürlüğü o 2009 tarihli agır özürlü olmayan raporunu gormemiş bir şekilde. görse işlem yapardı. rapor sisteme mi yansımadı acaba bilmiyorum. belki de parapleji oldugun için agır özürsüz rapor alma ihtimalin akıllarına bile gelmedi ve sorgulama ihtiyacı duymadılar. bir şekilde rapordan haberdar olmadıkları belli. bundan sonra da aynen devam eder mi bilemiyorum. dilerim bundan sonra da haberleri olmaz.

inan ben de ne önereceğimi şaşırdım sana:( senin vakana benzer o kadar çok kişiye yıllar sonra borç yazdılar ki. bunları bildiğim için senden çok ben panikledim. ta 2009 tarihinden itibaren ödenen aylıkları almaya kalksalar dunya para:( ben de telaşlıyım. ve işin açıkçası ne yapacagımı ne önereceğimi bilemiyorum:( tek duam dilerim hiç haberleri olmaz.

şu af meselesini araştır bir. acaba evde bakım aylıgı alıyorken agır özürlü olmayan rapor almasına ragmen evde bakım aylıgı almaya devam edenlerin borcu da af kapsamında mı? af kapsamında oldugunu bilsem durma git şu raporu göster yenirapor al derim. ama af kapsamında değilsen onca borç çıkacak korkusundan ben bile ses çıkaramıyorum.
seni yoracağım ama sen yine de bir agır özürlü rapor almaya bak ablam. belki hiç korktugumuza bile degmeyecek, belki yine hiç haberleri olmayacak ama biz yine işi sağlama alıp şu agır özürlü raporu alalım.
sen agır özürlü kısmı evet olarak işaretli engelli sağlık kurulu raporu almaya çalış.
dilerim seni bu şekilde doğru yönlendiriyorumdur. yüklü bir para söz konusu ve bunun yükünü taşımak şahsen beni korkutuyor. dilerim zarar gormeden bu işi atlatırsın.

@mazili örnek olarak şurada yazılan tüm mesajları oku ablası:https://www.engelliler.biz/forum/ev...-bakim-ayligi-geri-isteniyor.html#post1609125

Ablam hayırlısıyla bugün (Ö.T.V.) muafiyeti için heyete girdim haftaya rapor çıkacak. 6 doktordan geçtim gittiğim bütün doktorlara evedebakım aylığını almaktayım dedidim ve bakım raporunun fotokopisini gösterdim.
Başvuru formuna 1adet bakım fotokopisi ile altaki yazıyı ekledim. Bakalım hayırlısı neyse o olsun.

Yeni rapor alım sürecinde ağır engellilik
ibaresinin hafif engelli olmasi halinde:
Herhangi bir sebeple rapor yenilediğinizde
var olan bakım maaşı hakkınızın devamı için
ağır engellilik şartının değiştirilmemesi için
doktorunuzu uyarınız. Bu konuda Ankara
Valiliğinden II Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile
hastanelerin sağlık kurullanna bir yazı
gönderilmiştir. Yazıda evde bakım maaşı
alanların yeni rapor alimlarinda kişilerin
mağdur edilmemesi için ağır engellilik
şartının korunmasına dikkat çekilmiştir.
Bu bilgiler aşağıdaki mevzuat incelenerek
hazırlanmıştır:
1. 24.5.1983 tarihli 2828 sayılı Sosyal
Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu
2.19.02.2014tarihinde kabul edilen 6518
Sayılı ASPB Teşkilat ve Görevleri Hakkında
Kanun Hükmünde Kararname lie Bazı Kanun
ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde
Değişiklik Yapilmasina Dair Kanun
3. 30.07.2006 tarihli Bakıma ihtiyacı Olan
Engellilerin Tespiti ve Bakım Hizmeti

Ayriyetten görüştüğüm engelli bir arkadaşımın benim durumumun aynısını yaşamış bu arkadaş 2012 yılında ehlişyet almak için aldığı rapor hayır yazılıydı
Geçen sene kuruma raporunu götürüp araç almak istediğini belirtmiş ve kurum ondangeriye dönük 46000 tl ödeme çıkartmış itiraz etmiş yeniden rapor almasını istemiş eğer yeni alacağın rapor ağır engelli evet çıkarsa borç silinir ve arkadaş 3 hastaneden ağır engelli hayır vermişler. 4.hastane evet yazmış 4. Hastaneden aldığı raporu kuruma veriyor ve borç siliniyor şuanda sorunsuz maaş almaya devam ediyor. Buları yaşadığını begelerile bana gösterdi.

Bana çok cesaret verdi korkmamın yersiz olduğunu ortada fol yok yumurta yok böyle bir durum olursa itiraz edip yeni raporla hal olunuyormuş. Dedi ama hala içim rahatlamadı .

Kalem benim sorum yersiz ödeme yani bağkur personelin hatasıyla yanlış emeklilik yaptılar yaşlılık emeklilik yerine malülen emeklilik yapmış personel hatasıyla bende her ay 130 tl 5 yılda 8500 tl ödeyecem öderkende yersiz ödeme olarak ödeme yapıyorum ttnet ortamında yersiz ödemede af yapılacak diyince benide kapsıyor sandım açıklık getirirmisiniz saygılarımla

mazili sen o agır özürlü olmayan rapordan şimdilik hiç kuruma bahsetme. acil olarak şu agır özürlü raporu al. agır özürlü raporun yanında olsun hep. aracı alacagın raporda muhakkak agır özürlü kısmı evet olarak işaretli olsun.

dogan3200 bu af yersiz ödenen evde bakım aylıkları borçları için çıkartılmıştır. bu af kapsamında değilsiniz siz. sizin durumunuzun buradaki konuyla alakası yoktur.

kaderimsee çekerim.. evde bakım aylıgından dolayı borcu olanlar için yapıldı bu af ablam.
mesela bir kişi, evde bakım aylığı alıyorken hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırını aşmasına ragmen aylık almaya devam etmiş, bu durumun tespit edilmesiyle evde bakım aylıgı kesilmiş. yersiz ödenen o aylıklar da faiziyle birlikte o kişiden geri istenmiş.
işte bu afla devlet o yersiz ödenen alacaklarından vaz geçti.
bu konuyla ilgili açıklama bu başlığın ilk mesajında yapıldı zaten.

bundan sonra gelecek yersiz ödeme borçları af tarihinden sonrası içinmi... aftan önceki borçlar hesaplanmayacak mı...yani aftan sonrasımı hesaplanacak. yani bana . 01.şubat . 2017. tarihinde borç geldi, gelir aşımından doyı. bana af olur mu

Son düzenleme:
Af kanunu hangi tarihte onaylandi ise ondan onceki borclar affedilir sonrakiller degil.
Kurumdan yazili bilgi geldimi ne yazar?

Sadece sahte rapor ve sahte belge sunanlar dışındaki bütün yersiz ödemeler affedildi. Ayrıca af kanunu yayımlanmadan önceki borçlar affedildi, yani aftan sonra yapılan denetim için aftan önceki yersiz ödeme ortaya çıksa dahi bu borç affedilecek.

ya arkadaşlar her kafadan ses çıkıyor biri var af çıktı biri var af çıkacak biri var gelir düzeyini aşan af geldi bu af çıktımı resmi gazetede yayınladımı resmi gazete link kopyalında bizde bakalım doğrumu değilmi benimde yanlış maaş hesablamadan dolayı maaşı geri ödüyorum bunuda sgk yersiz ödeme olarak geri ödüyorum yersiz ödemeler af çıkmışsa bizde faydanalım

Üst Alt