Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yersiz ödemeden dolayı kişilere borç çıkarılan alacaklardan devlet vaz geçmiştir

Tamam tekrar çok sağolun. Memurların bilgisi olmadan yanlış yönlendirmesi çok üzücü. Tüm yardımlarınız ve bu forum için teşekkürler sunuyoruz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kalem beni yanlış maddeden emekli ettiler 8 ay maaş aldım 8500 tl sgk geri isdediler bana ödenen maaş yersiz ödeme olarak geriye ödeme yapıyorum acaba banada af gelmişmidir bu tarihden sonramı önçesimi aff

Sevgili melek hanim
Allah size ne yuce bir gonul vermis
HerkEsin derdi sanki sizin derdiniz
Rabbim bu guzelligin karsiligini versin size
Evde bakim maasimiz adres degisikligi yuzunden kesilmisti
Daha dogrusu degisiklik olmdigi halde sikayet den dolayi kesildi
Odeme yapmadim shck dava acti bize
Gecen hafta durusma vardi shck in avukati yasa cikti ama onaylanmadi diye hakimi bilgilendirdi
Dava mart a ertelendi
Simdi biz bu af kapsaminda degilmiyiz anlamadim dogrusu
Ne yapacagim bilemiyorum
Odeme durumumuz da yok
Lutfen yardim edin

@Kalem melek hanım kişi başı gelir in fazla çıkmasından cezamız borç silinmesi için kuruma gitmek defterdarlığa gitmek gibi bi işlem yapmamız gerekiyomu otomatik silindimi borçlar hiç bi işleme gerek kalmadan bilgisi olan varmı

Merhaba Bana raporumda agir engeli durumu evet daha snra hayir yazdigi icin ceza gelmişti.beni de kapsiyor demi?

ertem hiçbir işlem yapmanıza gerek yok.
SUSTNL sağlık raporları af kapsamında değil maalesef. ama yine de aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü arayıp sorabilirsiniz.

kalamis gerçeğe uygun olmayan belge ve sağlık kurulu raporundan dolayı yapılan yersiz ödemeler af kaspamı dışında sadece.
adres değişikliğinden dolayı aylıgınızın kesildiğini ve aynı zamanda borç çıkartıldıgını söylediniz. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçtiğinizden dolayı mı borç çıkardılar size? yoksa sadece adres değişikliğinden dolayı mı? sadece adres değişikliğinden dolayı borç çıkartıldığını düşünmüyorum. hanedeki kişi başına düşen aylık geliriniz sınırı mı geçmişti yoksa?

Melek hanim iyi aksamlar
Akrabalarimiz bizi sikayet etmislerdi
BaskA ilde oturuyorlar ve saglik durumu iyi diye
Shck bize adres degisikligi ve bakima muhtac degil diye borc cikarmisti
Hane gelirimiz uygun onda bir sorun yok
Derken bize dava actilar
Gecen hafta durusma oldu
Shck avukati hakime torba yasa cikacak deyince hakim davayi bir ay oteye atti af kapsaminda miyiz bilemedi. Simdi

Af kapsaminda miyiz bilemedim simdi

Ha birde yazmayi unutuyordum nerdeyse
Maas dosya uzerinde kesildikten sonra muhasebe
sehven odeme yapmis bizden istenen rakam 10 aylik yanlislikla odenen kisim

kalamis aylık kesilmesi gerekirken size yanlışlıkla ödeme yapmaya devam etmişler yani. ben af kapsamında oldugunuzu düşünüyorum. ama tam emin de olamıyorum. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne sorun hafta içi. ben de mevzuata bakayım iyice. net bir şeyler öğrenirsem paylaşırım buradan.

Melek hanim
Bir nebzede olsa icimi rahatlattiniz
Insaallah sizin dusundugunuz gibi olur
Hafta ici shck e gidecem
Aldigim bilgiyi paylasacam
Emeginize ve yureginize saglik

melek hanım kesin bilgi acaba bu söylediğiniz? yani şuan hayal kırıklığına uğradım gerçekten tek umudum bu affın cıkmasıydı ..

SUSTNL valla ilgili Kanun maddesinden benim anladığı bu. afkapsamında gözükmüyorsunuz. ama yanılma payım elbette olabilir. siz aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünden bilgi almaya çalışın. gerekirse bakanlığa da sorun.
engelli bakım hizmetleri daire başkanlığı iletişim:İletişim

Evde bakım geri ödemelerine af

Aile sosyal politikalar bakanlığı fazlaya dair ödenen ve engelli ailelerinden geri ödenmesi istenen paralara af geldiği bildirilmiştir. Taksit olarak geriye ödeme yapanların ödedikleri miktar geri alınmıyor. ayrıca bundan sonraki tüm ödemeler af kapsamındadır. Geri ödeme zorunda kalanlara müjdeler olsun.

Melek hanim size bir soru sormak isiyorum. Bize de aile gelir asimindan dolayi önceki yıllardan 37bin tl borç çıktı. Af geldi dediler bekliyoruz.

Annem evde bakim ayligini almaya devam etti.
Bugün bir görevli gelmjs eve ayliginiz kesildi demiş. Nedeni ni sormuş . Özürlü aracınız var lüks araç demiş. Araç 2012 model c 180 mercedes. Demekki durumunuz iyi demişler. Doğrudur ALLAH kimseyi maddi zorluğa düşürmesin. Merakim şu ki. Şu anki annemin maaşı alabilmesi için şartlar uyuyor . Ailenin toplam geliri ailede yaşayan kışi sayısının asgari ücretin 3/2 sinin altinda. Sadece lüks araç var diye kesilmiş maaş . Yönetmelikte veya kanunda böyle bir şey mi var . Maaş alan araç alamazmi . Benim soruma da bjr cvp yazarmisiniz.

Aractan degildir ama.
Binek araba gelir getirmez.
o gorevli tam bilmez.mudure cikin.
gelir kriteri gectigi icindir.

Hocam gelir kriteri geçmedi. Bunu düne kadar veriyorlardi . Öyle demişler araba var demişler ama doğru dediniz Müdüre gidip soralım durum nedir haber edecem burdan eğer diyelim araba var dıye böyle bir kesinti yapıldı ise bjr kanun dayanağı olmalı. Eğer bunu kanuna göre yönetmeliğe göre yqpmadilarsa dava açmayı düşünüyorum. Bjrde şunu söylemek istiyorum . Evde Bakım parasi avrupa birliği uyum yasalarına göre çıktı. Yasada diyorki özürlü kişinin geliri baz alınacak ve ozurlu gelirinin asgari ücretin 3/2 sini geçmeyecek diyor. İkincil mevzuatta yani yönetmelik de ise ailede yaşayan toplam kişinin gelirine bakıyor yani yasa ile yönetmelik uyusmuyor. Eğer bu af gelmese idi. Dava açmaya hazirlaniyordum.

[FONT=sans-serif]yaşlılık maddesinden edeceklerine malülen emekli ettiler bağkur personeli beni yanlış maddeden emekli ettiler 8 ay maaş aldım 8500 tl sgk geri isdediler bana ödenen maaş yersiz ödeme olarak geriye ödeme yapıyorum acaba banada af gelmişmidir [/FONT]

@dogan3200 bu af evde bakım aylıklarıyla ilgilidir emekli aylıklarıyla alakası yoktur.

Kalem

Sayın melek hanım tekrar merhaba bize haftasonu maaşın bağlandığı 2009 tarihinden bu yana olan gelir bilgilerimizi göstermemizi istenen bir posta geldi bu evrak ile ilçeye gittik ilçe müdürü biz bu af kanunu borcu bu af tarihinden önce netleşen kişileri kapsar diye anladık ama net yazıda gelmedi o yüzden standart işlemlerimizi şimdilik sürdürmemiz gerekiyor şeklinde bir söz söylediler. Ne yapmamızı önerirsiniz ?

efeccan1 Af kapsamındasınız siz. İl müdürlüğüne yazı gelmediyse bi zahmet bağlı olduğu genel müdürlükten görüş istesin ona göre hareket etsin. Mevzuatı kendince yorumlamak yerine genel müdürlüğe sizin olayı yazıp bilgi alsın. Genel müdürlüğe danışmak onlar açısından zor olmasa gerek. Siz bir şey yapmayın.

Teşekkürler araştıracağım

[FONT=sans-serif]'' Gerçeğe uygun olmayan belge ve sağlık kurulu raporu kullanımı nedeniyle yapılan ödemeler hariç olmak üzere '' ifadesi tam anlaşılır değil. gerçeğe uygun olmayan sağlık kurulu raporlarını mı kastetmiş, yani sahte rapor, yoksa herhangi bir nedenle sonradan alınan rapor veya raporlarda ağır engelli ibaresinin bulunmamasını mı? kişi gelir sınırını aşıp bunu bildirmiyor ve sonuçta aftan yararlanıyor, raporlardaki değişikliği bildirmeyenler yararlanmıyorsa bu büyük bir haksızlık değil mi? sonuçta iki durumda da yersiz ödeme var ve bu ödemeyi alanların yapacağı savunma aynı : ÖZÜR DİLERİM, BİLMİYORDUM.. bu konuyla alakalı kalem hanım sizin yorumunuz nedir?[/FONT]

tarsuslu69 "Gerçeğe uygun olmayan belge ve sağlık kurulu raporu kullanımı nedeniyle yapılan ödemeler hariç olmak üzere"
ibaresinde geçen gerçeğeuygun olmayan belge çok anlaşılır zaten. siyahla belirginleştirdiğim kısım ise sağlık raporlarından dolayı yersiz ödeme konusu olanları kastediyor. yani;
1. gerçeğe aykırı olmayan belge düzenlenmesi ile ilgili yersiz ödemeler
2. sağlık kurulu raporu ile ilgili yersiz ödemeler,
hariçtir diyor.

ÖRnek: sen evde bakım aylıgı alıyorken gittin başka bir vesileyle engelli sağlık kurulu raporu aldın. aldığın bu son raporda da agır engelli ibaresi yok. sen de bu raporu kuruma bildirmedin ve evde bakım aylıgı almaya devam ettin. kurum da bir sene sonra bu raporu öğrendi. kurum agır özürlü olmayan raporu tespit ettikten sonra aylıgı kesti ve size yersiz ödenen tüm aylıkları geri istedi. işte bunlara af yok.

evde bakım aylıgının baglanması için en gerekli şart agır özürlü rapordur. agır özürlü rapor olmayanlara gelirleri uygun bile olsa evde bakım aylıgı baglanmaz. agır özürlü rapor olmayanların evde bakım aylıgı alma şansı yoktur. bundan dolayı raporlarla ilgili yersiz ödemeleri hariç tutmuş olabilirler.
ama buna katılmıyorum ben de. bu yuzden o kadar çok magdur olan var ki. ayrımsız herkese af gelmeliydi. gerçeğe uygun olmayan belge düzenleyenler hariç tabi ki:)

dilerim burada (sağlık kurulu raporundan dolayı yersiz ödeme konusunda) yazdıklarım yanlış olur da herkes faydalanır. inşallah ben yanlış yorumluyorumdur.

Sevgili melek hanim
Bu gun shck in avukatiyla gorustum
Af kapsamindayiz
Cok sukur Allah a buyuk bir dertten kurtulduk
Size de teskk ediyorum yardimlarinizdan dolayi
Caniniza yureginize saglik

Kalem hanım forumdaki yorumları okudum benimde size bir sorum olacak 2008 de hasekiden bakıma muhtaç raporum var 2008 beri maaş almaktayım. Sonradan 2009 da araç almak için şişliden rapor aldım ve bu raporda ağır engelli hayır yazmakta bu durumda ne yapabilirim.

2011 de araç aldım kuruma gittim araç bildirmek için kurum bana bildirmenize gerek yok demişti.
26 12 2016 da tekrardan yeni araç aldım kurumu telefonla aradım araç yenilemeniz önemli değil gelir teşkil etmediğinden dolayı bize bildirmenize gerek yok. Diye cevap verdiler bu arada aynı raporla zorunlu ndenlerden dolayı 3 defa bakıcı değişikliği oldu herhangi bir durum olmadı.
Not şuanda yeni aracımın üstünde vergi güründü maliyeye gitti vergi muafiyeti raporun aslını istedi elimde noter tasdikli rapor mevcut yeniden vergi muafiyeti için randevu aldım bekliyorum. Kafam çok karıştı cezaya girebilirmiyim.

Siz raporu en son hangi tarihte aldiniz ve surekli yazmazmi?ve oran % kactir?

Bakım için 2008 de aldım %60 ağır EVET
Araç için 2009 da %60 ağır HAYIR Yazıyor
parapleji ağır yürüme bozukluğu ikiside sürekli

(Derhal yeni rapor almaya bakin.
Yani 2009 da alinan raporun telafisi icin.kurum bu rapora bisey demediyse gerek yok ozaman)

Kurum şimdiye kadar birşey demedi.
Bende ötv muafiyeti için yeni raporu çıkarmak için randevu aldım bekliyorum

Agir özürluler araba alamazmi?
Siz doktor heyete soylediniz araba almak icin diye galiba onlarda agir ozurlu ibaret hayir yazar.
Bu alacaginiz yeni raporda öyle olacak galiba

Bu durum da ne yapabilirim yeni rapor da ağır engelli yazarsa durum ne olur 2 ay önce yeni araç aldım.

Ağır engelli yazılsa araç kulanamazmıyım?
Bir arkadaşım 14 şubat ta yeni rapor aldı
Ağır engelli ibaresi EVET Yazıyordu
Raporun kulanım amacı SOSYAL HAKLARDAN FADALANIR
Hundai bayisine gösterdi araç alabilir dediler.

Üst Alt