tarsuslu69 "Gerçeğe uygun olmayan belge ve
sağlık kurulu raporu kullanımı nedeniyle yapılan ödemeler hariç olmak üzere"
ibaresinde geçen gerçeğeuygun olmayan belge çok anlaşılır zaten. siyahla belirginleştirdiğim kısım ise sağlık raporlarından dolayı yersiz ödeme konusu olanları kastediyor. yani;
1. gerçeğe aykırı olmayan belge düzenlenmesi ile ilgili yersiz ödemeler
2. sağlık kurulu raporu ile ilgili yersiz ödemeler,
hariçtir diyor.
ÖRnek: sen evde bakım aylıgı alıyorken gittin başka bir vesileyle engelli sağlık kurulu raporu aldın. aldığın bu son raporda da agır engelli ibaresi yok. sen de bu raporu kuruma bildirmedin ve evde bakım aylıgı almaya devam ettin. kurum da bir sene sonra bu raporu öğrendi. kurum agır özürlü olmayan raporu tespit ettikten sonra aylıgı kesti ve size yersiz ödenen tüm aylıkları geri istedi. işte bunlara af yok.
evde bakım aylıgının baglanması için en gerekli şart agır özürlü rapordur. agır özürlü rapor olmayanlara gelirleri uygun bile olsa evde bakım aylıgı baglanmaz. agır özürlü rapor olmayanların evde bakım aylıgı alma şansı yoktur. bundan dolayı raporlarla ilgili yersiz ödemeleri hariç tutmuş olabilirler.
ama buna katılmıyorum ben de. bu yuzden o kadar çok magdur olan var ki. ayrımsız herkese af gelmeliydi. gerçeğe uygun olmayan belge düzenleyenler hariç tabi ki
dilerim burada (sağlık kurulu raporundan dolayı yersiz ödeme konusunda) yazdıklarım yanlış olur da herkes faydalanır. inşallah ben yanlış yorumluyorumdur.