Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yersiz ödemeden dolayı kişilere borç çıkarılan alacaklardan devlet vaz geçmiştir
2012 yilindan beri engelli ve bakici bir isde calisiyorlarmiydi?
Devlet isi olmayan biryerde.
Ev alinca once kiraya verildimiydi?
Raporu olumlumu % kac?engellinin.
O ceza sebebi oyle yazabilir
Raporu olumlumu % kac?engellinin.
O aldiginiz eve once kimse oturdumu
Nufusdan ikamet kayidi varmiydi?
Eger varsa kira alir anlamina gelir.yok ise gelmez.
Kuruma soylemek ile olmaz.
Rapor sürekli ağır engelli ℅74 rapor ve diğer katta daha önceden oturan yokdu boş inşaat halindeydi yeni yapıldı bize gelen ihbarname 2012 1 ocakdan itibaren aile gelirimizin geçtiği için geriye dönük 50 aylık paranın yersiz alındığını belirtiyorlar bu arada 9 aya kadar kirada oturuyorum fakat herhangi bir kira kontratı yoktu
Rapor olumlu.
Nasil olurda engelli ve bakici calismaz ise gelir gecer.
Hanede kac kisi var?
Keske kira kontrati teslim etteydiniz bu gider sayilir.
Nufus mudrlukden hangi tarihte baskasinin evde kiraci olarak ikamet ettiginiz bir belge cikarttir.
Eger ikamet kaydi yoksa,
Galiba bundan yersiz odeme yapilmis.
Babam emekli ben ise özel sektörde işçi olarak çalışıyorum ailede 5 kişiyiz ve 2014 de arsa alıp 7.ayda bitirerek yeni evimize taşındık bakım parasına 2010 yılında almaya başladık ve 2012 yılında aile gelirimizin kurumun belirlediği gelirigectigini aşmış ben astigimizi hesaplayamadim ama kurum zamanından gelseydi ben bu kadar cezayla karsilasmazdm bence
Siz engellinin abisiniz galiba.
Siz sebep olmustunuz.
Gelir katmisdiniz.
750×5=4000 tl yi gecmemeliydi.onceki donemleri bilmem 3000 tlyi gecmemeliydi.
Ayri ev tutmaliydiniz.
Arsa evden degil onlar gelir sayilmiyor.
Bakici anne mi onami geldi ceza?
itiraz ettim cezaya eve gelecekler gelene kadar ödeme sürem uzadı 1 ayiçinde ödeme zorunluluğu kalkmış yasa çıkacak diye süreci uzatmak için itiraz ettim taksit yaparsınız siz öderkem yasa çıkar af olur denmiş kurumdan
Çetinilic evden kardeşim ayrıldığına sorun yok geliriniz de dediniz maası verdiniz kontrol etseydiniz dedim dilekçede kardeşim evden ayrıldığında kontrole gelseydiniz dedim hemen 15 aydır kontrol etmediniz dedim
Kurum hatalarını engelli yakınlarından çıkartmak istiyor zamanında kurum denetlemeye gelseydi böyle sorunlar olmazdı en azından maksimum 1 yıllık ceza odemis olurduk
Kurumun denetlemeye nezaman gelecegi belli olmaz.
Belki gunun birinde gelmislerdir sizi evde bulamamislardir.
Eski komsulardan* bir sorarmisin biz evde yokken geldilermi diye.
Itiraz dilekçesi yazdım maaşın bağlanması be cezayı ödeyemem diye cevap geldi maas bağlanmış cezayı ödeyin dediler maasa basvuru yapalı 2 ay olmuştur eve gelirlermi yinede itirazımız için
Bugün avukatla görüştüm ve bana gelen cevaba göre karşı dava açmak gerektiğini kurumun denetleme görevi yerine getirmeyip bunu size ceza olarak yüklemesi yersizdir dedi
Vallahi Allah kolaylik versin.
Ceza cok yuksek.
Eve gelenleri bekle ne diyecekler.
Sonra avukatin dedigi gibi davran.
Cetin sizi tekrardan maasa baglama ihtimali varmii ertem gibi.
erdal71 CEZAYI ÖDEYİN KAĞIDI GELDİ EVE GELMEZLERİ TAKSİTLİ ÖDEME 1 HAFTA İÇİNDE OLUYO O SÜRE GEÇTİ BİZDEN PEŞİNMİ ALIRLAR TAKSİT OLMAZMI ARTIK EVE GELMEYE GEREK GÖRMEDİLERMİ NE DERSİNİZ