Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

raporun aslını istiyolar fotokopi olmaz diyorlar

Bizim zaten başbakanlık özürlüler idaresinden aldıgımız özürlü kimlik kartımız var ,biz bu kartla seyehat edemezmiyiz ücretsiz olarak

meralmiz kart başvuruları başlamış kart38 merkezine gideceksin evraklarını teslim ettikten sonra.. sana gün veriyorlarmış o gün gidip serbest paso nu alıyormuşun bugün tel açtım ögrendim

kart38 adres Adres : Serçeönü Mah. Çankaya Cad. Özata Apt. No:7/A

4736 sayılı Kanunda tüm şehirlerde engelli kimlik kartlarıyla ücretsiz toplu taşıma araçlarına binilebilir deniyor. Kayseri belediyesi yeni kartlar verilecek diyor.Demek ki her belediye kafasına göre kart verecek.Konya'da yıllardır belediyenin vermiş olduğu Elkart'la otobüs ve tramvaylara ücretsiz biniyoruz.Dün Engelli kimlik kartımı otobüste gösterdim ücretsiz bindim.

ŞAHİNBEY;

Arkadaşlar benim bilidiğim ve anladığım kadarı ile söylüyorum eğer yalnışım var ise düzeltin şimdi yeni kart olayı zaten 6 ay kadar öncesinde dağıtılmaya başlandı Kartta Aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelli kimlik vs vs yazıyor
Yönetmelikte başbakanlık kartı için 1 yıl kullanılma süresi ile gecerli olcak yani siz kartı 1 yıl içinde değiştirmek zorundasınız
aile ve sosyal pol bağlı ilçe sosyal hizmetlerden çıkartılıyor
5 adet resim raporun fotokopisi aslı gibidir olcak nufüs cüzdanı fot vs vs
Bu kart Tüm il ve ilçelerde geçerli olcak

şimdi yeniden rapor mu alacagız eski raporu kabul etmezler,yahu arkadaş al eski kimliği ver yenisini eziyet etmeyin biz engellilere allah aşkına

since72;

aynısını ısparta da yapıyor merak etme adamlar kanun yönetmelik dinlemiyor

ahmet3847;

özürlü kimlik kartı fotokopisi
kimlik fotokopisi
1 adet fotoğraf
5 tl ücret..

since72;

slm barış arkadaşım şimdizlerde bu karları degiştireçezmi bil gin varsa cevap vere bilirmisin konya olarak sordum

Selam arkadaşlar.Benimde 2002 yılında almış olduğum Başbakanlık engelli kimliğimin değişmesi gerektiği söylendi ve bunun üzerine yeni kimlik içim istenen evreklar:1) %40 ve üzeri ğösterir engelli raporun aslı yada aslının aynıdır mühürlü fotokopisi.2) 2 Adet vesikalık fotograf. 3) Kimlik fotokopisi.Daha önce almış olduğunuz engelli kimliğinizi iade etmeniz gerekmekte.Müracaat ettiğiniz kurumda form dolduruyor ve en kısa sürede kimliğinizi almaya gidiyorsunuz.Hiçbir ücret talebinde bulunulmuyor.Saygılarımla.

manisa'da hala uygulanmıyor ücretsiz ulaşım manisa türkiye içinde ayrı bir ülke ana ülkenin kanunları yönetmelikleri geçmiyor.

kayseri için bugun kart38 merkezinden serbest engelli kartı cıkardım...

halk otobüsleri?

arkadaşlar kanun maddesinde "belediye ve belediye tarafından yetki verilen özel sahış......" v.s yazıyor.....

biz şimdi belediye otobüsüne ücretsiz bineceğiz...peki ama özel halk otobüslerine binebilecekmiyiz?

Yoksa bunu ücret alan adama söylersek dayak falan yermiyiz?

Yüksek Hızlı Treni ücretsiz olarak kullanmayı deneyen oldumu acaba?

Belli bir kontenjanı varmı?

Yoksa her an bilet veriyorlarmı

fatih530;

peki dolmuşların belediyeyle ilgisi yok galiba onlar ücretli olması lazım...

Yht haberim yok. Dolmus Kayseri'de yok onun için bilmiyorum ama ozel halk otobüsleri kesinlikle ucretsiz

ferdidemir;

zaten mevcut belediye başkanı daha önce ulaşımı ücretsiz yapmayacağını defalarca söylemişti. şimdi de çeşitli bahanelerle süreci uzatıyor yönetmeliği uygulamıyorlar..

Ücretsiz Seyahat Kartları ve İstihdam Hakkından Faydalanmak için Müracaat Edeceklere

[Ücretsiz Seyahat Kartları ve İstihdam Hakkından Faydalanmak için Müracaat Edeceklere Önemli Duyuru
07 Mart 2014
Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği 04/03/2014 tarihli ve 28931 sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kartların basımı ile ilgili olarak basım makinalarının alım ihalesi sonuçlanmış olup, makinaların kurulum işlemlerinin tamamlanmasından sonra İl Müdürlüklerimizce müracaatlar kabul edilecektir. Kart basımı Başkanlığımız tarafından yapılacaktır.
6/2/2014 tarihli ve 6518 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereğince istihdam hakkının kullanılması konusundaki yönetmelik Devlet Personel Başkanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca müştereken hazırlanacaktır. İstihdam hakkının kullanılması ile ilgili müracaatlar ilgili yönetmelik yayınlandıktan sonra İl Müdürlüklerimiz tarafından alınacaktır.

Dolayısıyla şehit yakınları, gazi, gazi yakınlarımızın ve vazife malullerin mağdur olmamaları için yönetmelik yayınlanana kadar müracaat etmemeleri rica olunur.

YHT ücretsiz gişelerden alınabiliyor bilet.

Özel Halk Otobüsleri Egoya yönetmelikle ilgili yazı geldikten sonra ücretsiz olacak diye biliyorum. Şimdide binilebilir ama bilet kesen şahısla tartışmaya gerek yok.

Dolmuşların belediyeyle alakası yok onlar ücretli arkadaşlar

Arkadaşlar yanlış bilgi vermeyin. Başbakanlık özürlü kartı ömür boyu geçerlidir. Ama Başbakanlık özürlü kartı olupta ağır engelli duruma gelenler için kart yenilemesi yapacaklar refakatçili olarak yani engeli yüzdesi değişenler eski olan kartlarını yenileyecektir.

kAyseride yaşayan arkadaşlarım, benim ablam serbest paso çıkartmış halk otobusune bnmiş kartı okutmuş ''bu hat geçersiz'' yazısı gelmiş ve otobuscü bu kart gecmıyo dıe tam bılet attrmış neden boyle oldu kullanan vrmı kayserıde ? bide refakatçı kartıyla engellinin kartı ayrı ayrımı oluyor ?

dün kart38 den aldıgım serbest kartı bugün işe giderken öho şoförü kullandırtmadı...şoförün söyledigi aspb alınan engelli kartıyla ücretsiz binilebilecek dedi...kayseri de öho şoförlerinden kimi engelli kartı yeter diyor kimi paso alacaksın diyor ...kayseri de bir bilinmezlik dolaşıyor

KCETAŞ;

Özhaseki neden bir açıklama yapmıyor ? Ben en çok onu merak ediyorum arkadaş. Bir açılışta 10 Mart günü kayseri'de engelliler de özel halk otobüslerinden ücretsiz faydalanacak diyor ve 10 Mart geldi geçti, hala hiç kimse ücretsiz binebilmiş değil. Bu durumda Özhaseki'nin açıklama yapması gerekiyor!

Üst Alt