Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

marto1;

kardeşim biraz abartmışsın hatta çok abartmışsın

örneğin şehirler arası ağır ibareli olanlara ücretsiz ve diğerlerinede 50 indirimli ben bunu çoğu firma yine uygulamayacak aynı şekilde halk otobüsleri sıkıntı çıkaracak AMA TREN EGO METRO VAPUR BUNLARDA SIKINTI ÇIKMAZ ZATEN Bİ KISMI VARDI ama belediyenin insayatifinde idi şimdi EDİRNEDE ne ise karsda da o ayrım gayrım olmadan yıllarca istanbulda yüzde 40 ve üstü olan engelli kardeşlerimiz ücretsizken ankarda indirimli idi 60 a serbest di 2side aynı ülkenin illeri böyle saçmalık olurmu olmamalıydı ve o düzeltildi

Kardeş yanlış anlama sakın biz istanbulda metroya iett ye metrobuse zaten ücretsiz binebiliyorz neyi abartıyorm Anadoluda özellikle ankarada bu uygulamar yokmuş resmen şaşırdım daha yeni ücretsiz olmuş ben burda neyi abarttım ortada geç gelen bir hak ihlali var bu mu abartmak hakkımızı dile getirmek abartı mı oluyor

sadece hava yolunu eklemediler diye samimi bulmuyorum demişsin de fiyasko demişsin ya

KAYSERİ BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ... [h=3]Toplu Taşımada Sosyal Belediyecilik[/h]

[FONT=Arial]Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bazı vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yaralanmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Özhaseki, uygulamanın 10 Mart Pazartesi gününden itibaren başlayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 65 yaş üstü vatandaşlar ve engelliler ile ağır engellilerin birden fazla olmamak üzere refakatçileri, terör ve görev şehitlerinin eşleri, anne ve babaları ile evli olmayan 25 yaşını doldurmamış çocukları, harp ve vazife malulü gazilerin kendileri, eşleri, anne ve babaları ile 25 yaşını doldurmamış çocukları ve başarılı sporcuların belediye otobüsleri, halk otobüsleri ve raylı sistemden ücretsiz yararlanabileceğini söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Özhaseki, uygulamanın 10 Mart Pazartesi gününden itibaren başlayacağını ifade ederek, "Pazartesi gününden sonra bu vatandaşlarımıza yeni kartlar verilecek. Vatandaşlarımız nisan ayının sonuna kadar bu kartları alabilirler. Kartlar çıkana kadar bu vatandaşlarımız nüfus kağıtları ya da bakanlıklardan alınan engelli kartları ile toplu taşıma araçlarına binebilirler" dedi.
[/FONT]

Arkadaşlar devlet engellilerini unuttu bizler için bir şey yapmıyor diyenler ulaşım istihdam saglık güvencesi bakım parası vs.. konularında ciddi çalışmaları var bencede abartmayalım hani insan oglu doyumsuz deni ya haklılar tren bedava deyince uçak niye yok uçak olsa bu seferde kalabalık der tek kişilik jet istenir

​kayseri de yaşayan engelli arkadaşlarım hayırlı olsun

kcetaş sende demir yollarını yanlış okuyup bimere yazmışsın senin adına ben utandım birz sakin olsaydın keşke kurumlara iftira atmak gibi olmuş

Arkadaşlar
Kanunlar çıkıyor ama uygulamada sorunlar var, saki birilerinin cebinden çıkacakmış gibi, istemiyorlar ve çeşitli bahaneler üretiyorlar. Maalesef toplumun değer yargıları ve bize karşı uygulamaları ortada. İnşallah işe yarayan bir uygulama olur.
Burada olumu eleştiriler yaparak, var olan sorunları otaya çıkarıyoruz, belki birileri duyar veya okur da çare bulur diye.
Bir örnek veriyim; Engellilerin kullandığı otomobillerin plakasında, engelli işareti vardı, sonra bu işaret zorunlu olmakta çıkıca, engelli park yerine sağlam kişiler otomobillerini koyuyor ve kimse bir şey demiyor, çünkü; işaret olmayınca, engelli sanıyorlar ve suiistimal ediyorlar.
Plakalardan engelli işaretini neden kaldırdılar bilen var mı? Plakadan engelli işareti kalkınca, sağlam insanlar ile eşit mi olduk şimdi?

Kardeş benim arabam yok ama anladığım kadarıyla engelliler rencide olmasın diye o ibare plakalardan kaldırıldı ki bence de doğru bi uygulama. Otopark sorununa gelince de bence o AVM yönetiminin sorunu, basit uygulamalarla buna çözüm getirebilirler.

ForeverCeo;

Arkadaşım
Ben buyum, neden rencide olayım ki, özrümden neden utanayım ki, bence yanlış bir uygulama olmuş, plakadan engelli işaretinin kalkması. Sorun; AVM.deki park yeri değil.
Belediyenin engellilere ayırdığı park yerlerine, sağlam kişiler koyuyorlar ve bize yer kalmıyor, sorun bu. Herkesin ehliyetine, ruhsatına mı bakacalar.
Bence; iyi niyetle alınmış bir karar ama suiistimal edilen bir uygulama olmuş ve amacına ulaşmıyor.

Devlet demir yollarının resmi internet sitesinde yaşlılar ve engellilere ulaşımın ücretsiz olduğuna dair haberlerden sonra hiç demir yollarını kullanan varmı arkadaşlar, paylaşırsanız bizde bilinçlenelim.

şimdi cebimizde olan belediyelerin verdiği ücretsiz kartlar ne olacak bilindiği gibi bu kartlar süreli bunları yenisi ile değişip tek kart mı olacak ayrıca yeniden rapor isteyeceklermi

Marmaray için kart gösterip geçiyorum.Şehirler arası denemedim.

Merhaba. bende beyaz engelli kimliğimi aldım. Şehir içi ulaşımda sadece bu beyaz engelli kimliğinimi gösteriyoruz? Yoksa başka kimlik mi çıkartılıyor? İyi günler

arkadaşlar tokatta ücretsiz ulaşım kartı verilmeye başladı mı bilen varsa cevap yazsın saygılarımla

T.C. Devlet Demiryolları

Haberler > 65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLER İÇİN TRENLERDE ÜCRETSİZ VE İNDİRİMLİ SEYAHAT BAŞLADI

05.03.2014

4 Mart 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6495 Sayılı Kanuna göre;- 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ücretsiz, şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerinde ise % 50 indirimli seyahat edebilecekler.- % 40 ve üzeri engellinin kendisi, %50 ve üzeri engelli olup, “Ağır Engelli Raporu” bulunanların kendisi ve beraberindeki bir refakatçisi,- Kanunlarla ücretsiz seyahatlerden yararlanan yolcuların yanı sıra vazife malullerinin anne, baba ve 25 yaşını aşmamış çocukları; banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ve şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerde (yataklı, kuşetli ve Business vagonlar hariç) ücretsiz seyahat edebileceklerdir.Bu indirim ve ücretsiz seyahatlerden yararlanabilmek için;65 yaş üstü yolcularımızın nüfus cüzdanı, engelli yolcularımızın Başbakanlık Özürlüler İdaresinden veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınmış Engelli Kimliği, engel oranı işlenmiş ise nüfus cüzdanı, hiç birinin bulunmaması halinde sağlık raporu, Vazife Malullerinin yakınlarının ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan alınan kartları ibraz etmeleri gerekmektedir.

Ücretsiz Seyahat Hakkı İçin Yönetmelikte Belirlenen Kartlar tüm Türkiye’de Geçerli OlacakÜcretsiz seyahat hakkından, engelliler mevcut engelli kimlik kartları ile yaşlılar ise nüfus cüzdanları ile, sadece yaşadıkları şehirde değil farklı şehirlerde de yararlanabilecek.Belediyelerin taşıma hizmetlerini düzenlemek üzere sağladığı özel taşıma kartlarına sahip olmamak ücretsiz seyahat hakkından faydalanmaya engel teşkil etmeyecek.For English
bu açıklama ile her ilde ayrı kart geçerli iddası çürütülüyor. tek kar ile tüm ülkede ücretsiz ulaşım geçerli.( belediye araçları tcdd ve deniz araçları tabii, taksiye binip ben bedava gidecem diyemezsiniz :) )

spastik;
5 marttan beri başbakanlık özürlü kartımla ozel halk otobüsleri , tramvayda ve de ekpress otobuslerde seyahay ediyorum, hiç sorun olmadı.

'terör ve görev şehitlerinin eşleri, anne ve babaları ile evli olmayan 25 yaşını doldurmamış çocukları' ibaresindeki terör şehiti ne oluyorya.... Bunu hiç beğenmedim... Çocuklarımızı sakat bırakan kişilerin ailesine bu hakların da verilmesi utanç verici...

'terör ve görev şehitlerinin eşleri, anne ve babaları ile evli olmayan 25 yaşını doldurmamış çocukları' ibaresindeki terör şehiti ne oluyorya.... Bunu hiç beğenmedim... Çocuklarımızı sakat bırakan kişilerin ailesine bu hakların da verilmesi utanç verici...

terör ve görev şehitleri: olayı yanlış anlamışsınız. terör şehidi teröristlerlerle girilen çatışmada şehit olan askerlerimiz için, görev şehidi ise görevi esnasında kaza geçirip şehid olan askerlerimiz için kullanılıyor. yanlışım varsa düzeltin .

sibel07;

Relax olun biraz Sibel Hanım, tamamen yanlış anlamışsınız. Orada terör mağdurları demek istemiş, siz teröristlerin kendisi zannetmişsiniz

Kayseride'ki engelli arkadaşlarım özel halk otobuslerıne bındınızmı sorun çıktımı ?

dün akşam özel halk otobüsüne engelli kimlik kartımla binemedim...şoför bu kart geçmez dedi...7 mart cuma günü kayseri belediyesi internet sitesin de yapılan duyuru hala uygulamaya gecilmemiş heralde

Ewet kayserideki özel halk ötobüsleri bu kart burada geçmez diyo ne yapmalıyız yaa

meralmiz;

kayseri belediyesine plakayı şikayet edin arkadaşlar. ankarada özel halk otobüslerindede başlamadı ego karar alcakmış..

arkadaşlar ben izmit te kent kart kulalnaorum zaten 3-5 senedir ücretsiz sanırım, şimdi bizim yeniden bir kart almamız gerekecek mi ? eğer alacaksak nereden alacağız

Ne iştir anlamadım. Benim ağır engelli raporum var. Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gidiyorum yeni çıkan refakatçiside yararlnır ibareli karttan almak istiyorum diyorum bana söylenen çok komik kartlar geldi ama kartı kaplamak için dış naylonunu bulamadık dediler. 3 seferdir aynı cevapla karşılaştım. Gülsemmi ağlasammı. Yozgattan bahsediyorum.

KAYSERİ DE SERBEST KART İÇİN İSTENİLEN BELGELER...1.engelli kartı fotokopisi 2.kimlik fotokopisi 3.1 adet resim 4.eski kullandığımız paso NOT...pasonuzun içinde para kalmasın yoksa yanıyormuş

​REFAKATÇI KARTI İÇİN..1.
Kimlik fotokopisi 2.Eski refakatcı pasosu ​ÜCRET İSE KART BAŞI 5 TL

bu belgelerle nereye ne zaman gidip alabiliriz kartımızı kayseri için şu anda veriliyor mu kartlar

izmitte hala engelli seyahat kartıyla biniş var başbakanlık özürlü kartı ile binilmiyor

Benim bir kaç yıl önce aldıgım başbakanlık özürlüler idaresi yazılı engelli kimlik kartım var bu kartalarımız ulaşımda geçerlimi olacak yoksa yeniden aile ve sosyal politikalar bak kartınımı almak zorundayız,yeni engelli kartı için yeniden rapor isterlermi?

Üst Alt