Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

Dün vardı bugün kaldırmışlar.Suistimalin önüne geçmek için olabilir.Her önüne gelen engelli ile bedava bileti deneyebilir.

arkadaşlar resmi gazetede 4 martta yayınlanmış kanun için sihirli değnekmi bekliyorsunuz.TCDD NİN İNDİRİM BÖLÜMÜNE BAKMAYIN ANA SAYFADA SAĞ TARAFA BAKARSINIZ.
ÜSTELİK HEPİNİZ İNTERNETTE SORDUĞUNUZ KADAR GOOGLE AMCAYA YAZSANIZ RESMİ GAZETE YADA ENGELLİ YENİ YASA FİLAN YAZSANIZ HEMEN CEVAP BULURSUNUZ

[FONT=Calibri][FONT=Arial]
aspmakericin.png
[FONT=Calibri]Vatandaşlarımıza duyurulur:10-25 Mart 2014 tarihleri arasında otlarla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacaktır. Devamı...
[/FONT]
[/FONT]

[FONT=Arial]
[FONT=Calibri]
[/FONT]​
[FONT=Calibri]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]

[FONT=Calibri]
bolgeselduyuru.jpg

[/FONT]

Nasıl bir bilgi istiyorsunuz

Mausu yani fareyi ekranda gezdir konuyu anlatan tcdd sayfasının 65 yaşla ilgili bölümüne mausu getir tıkla sayfayı oku

Haberler > 65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLER İÇİN TRENLERDE ÜCRETSİZ VE İNDİRİMLİ SEYAHAT BAŞLADI
05.03.2014

4 Mart 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6495 Sayılı Kanuna göre;- 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ücretsiz, şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerinde ise % 50 indirimli seyahat edebilecekler.- % 40 ve üzeri engellinin kendisi, %50 ve üzeri engelli olup, “Ağır Engelli Raporu” bulunanların kendisi ve beraberindeki bir refakatçisi,- Kanunlarla ücretsiz seyahatlerden yararlanan yolcuların yanı sıra vazife malullerinin anne, baba ve 25 yaşını aşmamış çocukları; banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ve şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerde (yataklı, kuşetli ve Business vagonlar hariç) ücretsiz seyahat edebileceklerdir.Bu indirim ve ücretsiz seyahatlerden yararlanabilmek için;65 yaş üstü yolcularımızın nüfus cüzdanı, engelli yolcularımızın Başbakanlık Özürlüler İdaresinden veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınmış Engelli Kimliği, engel oranı işlenmiş ise nüfus cüzdanı, hiç birinin bulunmaması halinde sağlık raporu, Vazife Malullerinin yakınlarının ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan alınan kartları ibraz etmeleri gerekmektedir.

tamam kardeş şimdi buldum ve okudum evet hızlı trende ücretsiz işte bu süperrrrrrrrrr haberrrrrrrrr

Marmaray yüzde elli indirimli idi şimdi tamamen ücretsiz idoyuda kullanabileceğiz büyük ihtimalle kanundan anladığım bu ama ido bilgilendirmedi daha

arkadaşlar benim abim ağır özürlü ama ağır özürlü raporunu çıkaramıyoruz çünkü hastaneye götürmeye ikna edemiyoruz bir türlü kabul etmiyor. Benim de %45 oranım var ağır özürlü değilim. Bunlara istinaden biz annem için refakatçi kartı alabilir miyiz? Annem için ücretsiz ulaşım hizmetinden yararlanabilir miyiz? Annemin abimi alıp otobüsle gitmesi mümkün değil çünkü söz dinlemiyor abim. O yüzden annemin bu yeni uygulamadan faydanalabilmesi mümkün müdür? Mümkünse nasıl? Teşekkürler iyi forumlar..

evet bende kayseride yaşıyorum adamlar halen bilgi gelmedı dıyorlar yuh ya yuh yani 70-80 ilde başladı bi kayseri böyle yobazlık olmazki

loris
abinizin ağır özürlü olduğunu söylemişsiniz raporunda yazmiyormu abinin ağır özürlü olduğu, yazmiyorsa eğer nasıl bu kanıya vardınız bilemiyorum ama abinizi ikna edip ağır özürlü raporu alırsanız annenizi abinizin refakatçısı gösterip kart çıkarabilirsiniz
ama anneniz sadece abinizle beraber seyahat ederken geçerli olur bu kart.tek başına bindiğinde geçerli olmaz.anneniz her seferinde nereye gitmek isterse abinizle gitmek zorunda.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ücretsiz ulaşım hakkından istanbulda yararlanmak için nasıl bir işlem gerekiyor yazabilirmisiniz iyi akşamlar

şimdi arkadaşlar bu yasaya göre eski başbakanlık kartları ile başka şehirde otobüslere binebilecekmiyiz yoksa yeni ve başka bir kartmı çıkartmamız lazım.

Arkadaşlar
Uygulamayı görmeden inanasım gelmiyor.
Şehir içi ulaşım araçları, engelliler için uygun hale getirilecekti ama kanun yürürlüğe girmeden, ikinci defa, bir kaç sene daha uzatıldı, ondan önce de zaten uzatılmıştı. Bunları gördükten sonra bu haberlere sevinemiyorum bile.
Şehiriçi otobüslerde, kalabalık olduğu zaman, arka kapı biraz çukurda olduğu için, kalabalık dolayısı ile indi zannedip kapıyı hemen kapatıyor, o sırada engelli kişi de deyneklerini kaldırıma koyuyor ama otobüs hareket ediyor, veya daha yere inmeden, kapı kapanıyor ve kapıya sıkışıyorsunuz, içerideki yolcuların bağırması ile otobüs duruyor ve ancak iniyor. Bu sorun; sadece engelleler için değil, yaşlı, hasta ve küçük çocuklar içinde var olan bir gerçek, her zaman olmuyor tabiki ama hiç olmaması için tedbir olmak daha güzel olmaz mı?
Bu sorun nedeni ile, otobüslerin arka kapısının üzerine, yolcunun indiğini tam olarak gördükten sonra kapıyı kapatması için, kamera veya benzeri bir cihaz takılmasını, bir kaç sene önce, iki farklı bakanlığa e-mail gönderdim, gelen cevapta, konuyu görüşeceklerini yazmışlar ama bu güne kadar hiç bir sonuç çıkmadı, maalesef.
Belkide, bardağın boş tarafına baktığım içindir, bu karamsarlığım.

Yanlış bilgilendiriyorsun %40 ve üzeri deniliyor anlamak istemediğiniz belli kardeşim zaten engelli raporuda %40 tan başlıyor

Neden anlamak istemiyorsunuz
yahu kardeşlerim burada yazabilecek kadar akıllısınız ama resmi gazeteyi yada buradaki başka bilgileri anlamayacak kadar akıllısınız .
Belkide yanlış bilgilendirmeyi seviyorsunuz.türkiye genelinde ayrımcılık olmasın diye bu kanun çıktı anlayın artık

Arkadaşlar Ankara büyük şehir Belediyesi Ankara kart adı altında bir kart ile tüm engellilere yani %40 ve üzeri olanlara serbest yani ücretsiz ulaşım hakkını tanıdı ego, ankaray, ve metroda kullanılabiliyor

Arkadaşlar konuyu manisa belediyesi ulaşım hizmetleri müdürlüğüne sorduğumda belediye meclisinin karar alması gerekli yönetmeliğe açıp bakarsanız öyle bir madde var yazıyor. Dolayısıyla seçim olduğu için belediye meclisi feshedilmiş durumda ve nisan ayında olur deniliyor. Doğrumudur bu bilgi??

Kanunda öyle bir şey yok özel şirketler için geçerli madde var ama türkiye genelinde il ve ilçe belediyelerinde ücretsiz yazılı olarak bilgi istersen cevabı delil olur telefonla verilen cevap inkar edilir

81 ilin tümün de 4 mart 2014 ücretsiz ulaşım başlamamış demektir . demek ki kanunları bazı belediyeler tınlamıyor .

Ücretsiz seyahat hakkından yararlanacak kişiler
MADDE 4 – (1) 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca demiryolları ve denizyollarınınşehiriçi ve şehirlerarası hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacaklar aşağıda belirtilmiştir:

BELEDİYENİZİN İLETİŞİM BÖLÜMÜNE ÇAĞRI MERKEZİNE YAZILI OLARAK SORUN KANUN TANIMIYORUM BİZDE YOK DERSE SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNABİLİRSİN
BU KONUDSA DEĞİL AMA BENİM BAŞIMDAda KAĞITHANE BELEDİYESİ DİYE BELA VAR KANUN TANIMIYOR BU SAYEDE 6 AYDA ONLARDAN FAZLA KANUN ÖĞRENDİM .
SİZDE İNTERNETTEN TÜM KANUNLARI BULABİLİRSİNİZ GOOGLE AMCA BİLİYOR HER ŞEYİ

arkadaşlar bu uygulamayı uygulamada zorluk çıkaranlar veya uygulamak istemeyenleri BİMER aracılığı ile şikayetde bulunun hiç bir şeyi sözlü cevap olarak kabul etemyin bu hakkı size vermeyen kişilerden yazılı gerekçe isteyin bu hak bize çıkartılmış bir haktır o yüzden kesinlikle yılmayınız Hükümeti karalamak ve böyle bir hak yok diye bazı kişi ve kuruluşler siyasi olarak kullanıyorlar

Bu yasa Türkiye geneli ile alakalı bir yasa arkadaşlar belediyeler ile alakalı değil aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünden engelli kartınızı alacaksınız bütün şehirlerde o kart ile belediyeye ait otobüslerde şehir içi ve şehirler arası tren ve otobüs seferlerinde kullanabilirsiniz. Zorluk çıkaran şahısların isim veya plaka alarak valilik ve bimere şikayet etmeniz yeterli olacaktır 50 bilet ücreti kadar ceza yerse akılları başlarına gelir böyle bir ceza uygulamasıda koymuşlar haberiniz olsun. Yol çok basit al engelli kartını başla kullanmaya zorluk çıkarana yasa var yönetmelik yayınlandı git öğren deyin işinin adı ne diye maaş alıyorlar herkes işini yapsın yapsalar zaten sıkıntı çıkmaz....

uygulamaya kim karşı çıkıyorsa ifşa edin herkez görsün

ya aslına bakarsanız samimiyetle söylemek gerekirse otobüste o kadar insan içinde sanki inatla bedevaya binmeye çalışyor gibi görünmek çok fazla iğreti edici...

Ben Ekpss başvurusu için Zeytinburnu Toplum Merkezi ne raporumu götürmüştüm.Şimdi engelli kimlik kartı için oraya başvurabilir miyim ? Ve giderken yeni rapor götürmeme gerek var mı ?
Oraya verdiğimiz raporlar veri tabanına girmiş midir ?

Arkadaşlar %68 ağır engelli raporum var.sorum şu şehirler arası yüksek hızlı trenide ücretsiz olarak kullanabilirmiyim ?

arkadaşlar anklarada özel halk otobüsüne bindim. muavinle kapışıyorduk liseli muavinle bu kart ne burda geçmez diyor. egoyu aradım büyükşehir meclisi karar alcak diyor. yönetmelik çıktı ama belediyede mecliste karar alıncak diyor. anlaşılan özellerde biraz sıkıntı çıkcak gibime geliyor.

Arkadaşlar h ağır engelli raporum var.sorum şu şehirler arası yüksek hızlı trenide ücretsiz olarak kullanabilirmiyim ?

evet ücretsiz olarak kullanabilirsin ayrıca ağır engelli raporun olduğu için yanında 1 refakatçında ücretsiz kullanabilir.

normalde uçak biletleri internet üzerinde alınınca daha uygun fiyata geliyor. fakat engellini internet üzerinden ibraz etmek mümkün değil.bundan dolayı engelli birey gidip ajenteden alması gerek ajenteden alıncada 15 tl para ödüyor. şimdi bu durumda engelliye THY uyguladığı yüzde 25 lik indirimin bir anlamı kalıyor mu arkadaşlar...

Hiçbir anlamı kalmıyor bu yönetmelik kanun adı neyse keşke hava yolu taşımacılığı sektörünüde ekleselermiş en azından samimi bulabilirdim lakin bu düzenleme bana göre fiyasko zaten ulaştırma haktır size var olan hakkınızı vermek zorundalar seçimler yaklaştıkça ve taksit taksit verilen hak hak değildir kimse kızmasın valla ben bu konuda bimere yazdım neden % 25 aslında o % 25 felan değil kardeş hikaye kendim defalarca kullandım THY yi sonra netten aldığım biletler daha ucuz % 25 espirisi yok THY de x şirketler daha ucuz

Üst Alt