Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

merhaba ;iyi güzel bir olay fakat şu var her il için ayrı kart mı almak lazım örneğin ben kocaeli il sınırları içerisinde oturuyorum fakat iş yeri istanbul il sınırları içerisinde dolaysıyla iki il sınırlarının içerisindede araç kullanıyorum bu durumda ne yapıcam...

ya arkadaşlar kırmızı beyaz renkte resimli ve ücretsiz yazacak tüm türkiyede tek bu kart geçerli olacak anlatamıyormuyum ve refakatçili olanda özellikle ağır engelli ve refakatçili diye belirtilecek bilginize KONUYU AİLE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI SAYFASINDAN DUYURUSU YAZIYOR YAYINLANDI DİYE VE TERNDE ÜÇRETSİZ ama benim dikkatimi çeken 2 konu bir Marmaray 2 hızlı tren özellikle bunlardada ücretsiz olaçakmı zaman gösterecek yasaya göre ücretsiz

Arkadaşlar şimdi ben Ankara Tren Gar'ına gidip hızlı trene binebilir miyim yani Eskişehir'e ya da Konya'ya gidip gelebilir miyim...? sıkıntı yaşatırlar mı yani kesin bugün denesem binebilir miyim yıksa biraz beklemeliyim mi.? Lütfen cevap verebilir misiniz..!

Şimdi alıncak kartaların kullanım süresi rapor süresi dolunca bitecek mi(Başbakanlık gibi)
Yoksa bir kere alıp ömür boyu kullanacak mıyız?

Ücretsiz seyahat hakkından engelli kimlik kartı olan engelliler mevcut kartlarıyla, yaşlılar ise nüfus cüzdanları ile yararlanabilecek.Ücretsiz seyahat hakkından refakatçisi ile birlikte yararlanmak isteyen ağır engelliler ise bu haktan faydalanmak için yeniden düzenlenen engelli kimlik kartı için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuru yapacak.

Benim engelli kimlik kartım yok, ne yapacağım? O olmadan işlem yapmaz demi?

Yeni kart anladığım kadarıyla yok zaten orda yazan şu ben size özetleyeyim mevcut kart
istanbul kartı kullanmaya devam ediceğiz istanbul için
bize verilen başbakanlık özürlüler idaresi tarafından verilen kart ise 1 yıl süre kullanım hakkı var illaki değiştirilcek
il sosyal hizmetlerden ve daha önce dağıtılmaya başlanan keza ben çıkardım 6 ay kadar önce Aile ve sosyal politikalar bakanlığı kartı geçerli olcak olay bu kartı 10 iş gününde teslim alınııyor (istanbul için) ama tüm türkiyede geçerli olcak bu kartlarda çok kalitesiz çok çabuk tahrip oluyor (Mat kağıttan yapılmış)
Aslında tek bir çipli kart yapsalar mantıklı olur du ama masraflıda olurdu bana göre değişen pek fazla bir şey yok biz demiryolalrı hariç katlı özel halk otobüsü hariç ücretsiz binebiliyoruz anladığım kadarı ile de bunları ücretsiz yapmıslar kötü değil iyi bişey istanbulda ama bazı arkadaşlarım kızacak bana ama bir ülke engellisine seçimden seçime bir şeyler yapıyorsa vede yarım yamalak iş yapılıyor bu kanun bence 65 yaş olan kişilere arada engelli cilalaması yapılarak sunulmuş 2013 başında olması gereken şeyi seçime kadar uzatmanın anlamı nedir ha bir de hava yolundan bahsedilmemiş bu derinden sarstı ulaşım haktır
madem iyi bir şey yapılıyor neden hava yolunda birşey yapılmıyor % 25 indirim yetmiyor biletler çok pahalı lütfen yanlışım var ise düzelttin arkadaşlar

bu uygulama kayseri için de başladı mı kırmızı ve yeşil otobüsler dahil hepsi mi engelliye ücretsiz oldu

Kayseri içinde daha başlamadı. Belediye otobüsü aradım. Haftaya başlayacağı söyledi.

yeni kart diye bir şey yok eğer eski kartın refakatçisiz ise başvurup yeni refakatçili alacaksın yanlış bilgi vermeyin insanlara

Emekli maaşının diplere çekildiği bu zamanlarda 60 yaş üzeri sosyal imkanların daha çok artırılması gerekiyor. Elektrik , su gibi yaşamsal ihtiyaçlar vs..

arkadaşım kayseride nereye aradın haftaya ne zaman başlıyomuş kayseride ??

arkadaşlar yaslılara sehıtlere gazılere ucretsız ulaşım sadece seçımlere kadarmış haberınız olsun..

özel halk otobüsleri kabul etmiyordu yeni yönetmelikte bilmem..

"tarum 41" provakatif eylemlerini git başka yerde yap. Bu ülkede yapılanları hep kötüleyip ve hem de en çok faydalananlar sen ve senin gibi zihniyete sahip kişiler.

şuan tcdd nin sitesinden kontrol ettiğimde kişi kısmından engelli seçimini kaldırmışlar. sanıyorum modül üzerinde düzenleme yapılıyor ücret kesmemesi için.

Yönetmelikten sonra Ankara'da özel halk otobüslerine ücretsiz binen arkadaşlar oldu mu?

Yada Ego da Ankara Kart okutmayıp, engelli kimlik kartını gösterip geçen?

Tcdd 65 yaş üstü ve engelliler için trenlerde ücretsiz ve indirimli seyahat başladı!!

TCDD 65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLER İÇİN TRENLERDE ÜCRETSİZ VE İNDİRİMLİ SEYAHAT BAŞLADI!!!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları

4 Mart 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6495 Sayılı Kanuna göre;- 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ücretsiz, şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerinde ise % 50 indirimli seyahat edebilecekler.- % 40 ve üzeri engellinin kendisi, %50 ve üzeri engelli olup, “Ağır Engelli Raporu” bulunanların kendisi ve beraberindeki bir refakatçisi,- Kanunlarla ücretsiz seyahatlerden yararlanan yolcuların yanı sıra vazife malullerinin anne, baba ve 25 yaşını aşmamış çocukları; banliyö trenleri ve Marmaray dahil olmak üzere şehir içi trenlerde ve şehirlerarasında YHT, anahat ve bölgesel trenlerde (yataklı, kuşetli ve Business vagonlar hariç) ücretsiz seyahat edebileceklerdir.Bu indirim ve ücretsiz seyahatlerden yararlanabilmek için;65 yaş üstü yolcularımızın nüfus cüzdanı, engelli yolcularımızın Başbakanlık Özürlüler İdaresinden veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınmış Engelli Kimliği, engel oranı işlenmiş ise nüfus cüzdanı, hiç birinin bulunmaması halinde sağlık raporu, Vazife Malullerinin yakınlarının ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan alınan kartları ibraz etmeleri gerekmektedir.

[FONT=&quot]KAYSERİDE ÜÇRETSİZ ULAŞIM BAŞLAMADI BELEDİYEDEN GELEN CEVAP İstek Açıklaması : [/FONT]
[FONT=&quot](EÖ)4 MART 2014 TARİHİNDE RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN YÖNETMELKTE ENGELLİLERİN ÜÇRETSİZ ULAŞIM HAKKI VERİLDİ...BU UYGULAMAYA BELEDİYENİZ BAŞLADIMI ACABA[/FONT]
[FONT=&quot]Cevap Açıklaması : [/FONT]
[FONT=&quot]Ücretsiz ve indirimli seyahat kartları yönetmeliği, 4.03.2014 tarihli ve 28931 sayılı resmi gazete de yayınlanmıştır. İlgili yönetmelikte Büyükşehir belediye meclisince karar verilmesi gereken konu başlıkları bulunmakta olup, çalışmalar devam etmektedir. Çalışmalar tamalandığında uygulamaya geçilecektir.[/FONT]

KCETAŞ;

tabiri caizse sizin belediye kıvırıyor. kanun çıkmış yönetmelik yayınlanmış belediye meclisinde karar alınacak diyor. saçmalığa bak. kanun ve yönetmeliği uygulamayıp suç işliyorlar.

Arkadaşlar şehirler arası otobüslerede üücretsiz deniliyordu ne oldu o iş anyalyadan bir görme özürlü arkadışımız soruyor ilerde olacak mı yada hiç olmayacakmı

KAYSERİDE OTURANLAR GÜNLÜK MEİLE BOĞUN BELEDİYEYİ AYNI ŞEKİLDE BİMEREE ŞİKAT EDİN BAKANLIĞA ŞİKAYETTE BULUNUN NE SAÇMALIKTIR KIVIRMANIN BAŞKA YOLUMU BUDA BELEDİYE UYGULAMAYA KOYACAK SADECE YETKİ BELEDİYEDE DEĞİLKİ ARTIK ESKİDENDİ O BELEDİYENİN İNSİYATİFİNDE İDİ ŞİMDİ DEĞİL SAÇMALIK KAYSERİNİN YAPTIĞI TAMAMİYLE bence engelliler olarak kyseride oturanlar toplu birlikte eylem yapın medyaya yansısın bakın nasıl hemen uygulamaya geciliyor

ben bimer e şikayet ettim...bu sitede bulunan kayseri li üyerimizden ricam lütfen bimer e şikayet dilekcesi yollasın

Ankara TCDD yardım :(

% 65 Raporum var TCDD ücretsiz mi şimdi anlamadım bana online bilet satışa giriyorum ama tarifede engelli seçeneği yok :(

direk gara veya bilet satan yerden almaya gidersen belli olur yasa ücretsiz diyor ama belki dahaca bilgileri olmayabilir yeni çıktığından ama gidip sormakta fayda var

Üst Alt