Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

sadece tren ve gemi tutupta otbüs firmaları bedava götürmicek yanlış anlasışmasın

marto1;

böyle bir şeyin olması mümkün değil nasıl değil merak ettim kendini ekonomi bakanı sandın galiba yasası çıktı resmi gazetede yayınlanalı aylar oldu sadece yürürlüğe girmedi BİRde DEMEZMİ dedikodu haber

burda bile siyaset yapmak için yazan var bu hepimiz engelliler için geçerli sonuçta bunu yapan hangi parti olursa olsun c parti ister b parti teşekkür eder

marto1
Sizin fikirlerinizi elbette önemseriz. fakat sizin mümkün görmediğiniz bir şey başkaları tarafından mümkün görülebilir hatta gerçekleştirilebilir. Burada siyaset yapmıyoruz. Okuduğumuz yada bildiğimiz şeyleri bir başkası da faydalansın diye paylaşıyoruz.
Aşağıda ilgili kanundan bölümü ve resmi gazete linkini ve konuyla ilgili bir Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Yılmaz'ın il müdürlüğünün resmi sayfasındaki açıklamasının bulunduğu linki paylaşıyorum.

kanunun bir bölümü:
"engelliler için sağlık kurulu raporuyla %40 ve üzerinde engelli olduğunu belgeleyen Türk vatandaşlarının kendileri, ağır engellilerin kendileri ile birlikte birden fazla olmamak üzere birlikte yolculuk ettikleri refakatçileri, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi ve şehirlerarası hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanırlar."
kanun değişikliğinin yer aldığı resmi gazetenin linki:
T.C. Resmi Gazete

Manisa il müdürlüğünün açıklamasının bulunduğu link:
Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü | Engelliler Ulaşımdan Ücretsiz Yarararlanacak

Son düzenleme:
arkdaşlar elimizdeki mevcut ücretsiz seyahat kartları ne olacak bilgisi olan var mı

ücretsiz seyahat kart

10 milyon vatandaşa ücretsiz Türkiye genelinde yaklaşık 10 milyon şehit yakını, gazi, engelli ve yaşlının ilk defa şehir içi ve şehir dışı ulaşımda 'ücretsiz' seyahat edeceği sistem tamamlandı.

Güncelleme:27 Şubat 2014 08:26

akbil.jpg

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hazırladığı ulaşım kartları, kırmızı-beyaz renkte ve üzerlerinde ücretsiz yazıyor.

Sistem, Başbakanlık'tan çıkması beklenen yönetmeliğin yayımlanmasının ardından işlemeye başlayacak. Uygulama ile, gazi ve vazife malulü aylığı bağlananların kendileri ile yakınları, harp veya vazife malullerinden çalışmaya devam edenler, yüzde 40 ve üzeri engelli olduğunu sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler; şehir içinde tüm toplu taşıma araçlarını, şehirler arasında ise demir yolları ve deniz yollarını bedava kullanabilecek.

YARI FİYATINA

65 yaş üzerindekiler ise şehir içinde bedava, şehirler arasında deniz ve demir yollarında da yüzde 50 indirimli seyahat edecek.

ulaşım ucretsız tr genelı

nezaman yapılcan basvurular nasıl[FONT=Arial]

[/FONT]

arkadaşlar boşuna heveslenmeyin ve sevinmeyin, seçim zamanı bu vaatlar çok olur, seçim geçtikten sonra bir dahaki seçime kadar unutulur

kazazede;

Geçen sene resmi gazetede yayınlandı.Yönetmelikler hazırlanıyordu.Yani bu iş olacak.

arkadaşlar şu anda istanbul ve izmirde ücretsiz değilmi bursada engellilere gazilere ücretsiz 65 üstü olanlarada indirimli.

Diğerlerinden zaten bahsetmiyorum fakat bu Hükümet in seçimler öncesinde Engelli yakınlarına bakım ücreti vereceğiz diye dillendirdikleri bir vaadi oldumu aranızda ; duyan gören var mı? ben duymadım ama bildiğim kadarıyla 700-800 TL civarında az ve ya çok bu maaşı alan ihtiyaç sahibi Engelli yakınları var . Şunuda iyi biliyorum ki aramızda hazımsız , doyumsuz ,nankörler var emin olun ki bahsedilen 10 milyon engelli ve kanuni hakkı olan vatandaşlar ücretsiz ulaşım hakkına sahip olacaklar ve o nankörler yine utanmadan buradan yorum yapmaya devam edecekler vesselam

Kanuni, sana katılıyorum.
Ulaşım bedava olacak ve yine de beğenilmeyecek.

Türkiye' nin her yerinden belediye araçlarına beleş binecez.
Ben beğenirim.

Engelliler şehirler arası otobüslerde bedava mi faydalanicak

sanmam balon ha ber şehirler arası seyahat artı malülen emekli olmanız içinde rapor oranı 60 olması önemli degil ilk işe başldıgınızda engelinizin olmaması ve iş gücü kaybı olarak gecerli her 60 -70 raporu olan malesef malülen emekli olamıyor esas olan rapor oranından çok malülen emeklilige baş vurup kurum sevki ile alı nacak 60 iş gücü kaybı vardır diye rapor almanız şartı ile emekli olursunuz eliniz deki raporun malülen emeklilikte bir gecerliligi yok malesef

Ücretsiz ulaşım yönetmeliği çıktı

4 Mart 2014 SALI
Resmî Gazete
YÖNETMELİK

cok şükür genelgeyi yayınladılar hayırlı uğurlu olsun ENGELLİ CAMİASINA.... Şehir içi ulaşım ücretsiz diyor bunda anlamayacak bişi yok ki serkanmalkoc arkadaşım..

şimdi bakanlıktan alcağımız ulaşım kartıyla herhangi bir ilde kullanacakmıyım izmirden başka illerde

hayırlı uğurlu olsunda biri dağıtımı ne zaman başlayacağı ile bilgisi olan varsa yazsın

Sonucunu bekleyip görmek lazım. Bizin için iyi olacak.

Son düzenleme:
Hadi Hayırlısı olur inşallah, bu güzel bir gelişme, peki arkadaşlar İstanbul için söyliyorum bizde mevcut toplu ulaşım için ücretsi seyhat kartı veya Başbakanlık engelli kartımız var, bunlar yeterli mi yoksa Seyahat kartı başvurusumu yapmamız gerekiyor, yada nasıl olacak her hangi bir fikri olan var mı?

Süreç başladımı acaba? İl müdürlüklerine gidecek miyiz yoksa belli değil mi daha?
İstanbul belediyesinin verdiği kartlar ne olacak? Bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar bence bunca zaman ne yaptılarki şimdi bi beklenti olsun il ve ilçelere göre sakatlık degiştiriyorlar bunlarıda siyasi oyun haline getirdiler gezmeyi severim bir cok şehrede gitmişliğim var her yerde özürlüler için farklı uygulama yapılıyor sanki ben burda üçretsiz binerken taşımaya yalovada özürlülügüm kalkıyormuş gibi bi kanun cıkarıyorlar cok şaçmaaa

örnek veriyim yalovadan araç vapuruna binecem arabamla (özürlü plakalı araç ) fiş memuru bana dediği... özürlü kişi üçretsiz ama arac için para istiyorlarmış neyse kavga gürültü bana yetki bu verildi dendi bizde mecbur parayı verdik

benim bu torba yasasından da bi beklentim yok aynı şeyleri küçük bir iyileştirme yapıp tekrar servise sunuyorlar deseler yaa bakanlar tüm türkiyede ne olursa olsun neresi olursa olsun özürlüler şu şu maddelerden muaftırlar

Evet ben urfada yasiyorum urfada daha gecen sene belediye araclarina kart verildi ama yanimda her hangi bi refakatci guturemiyorum tek isim sarti var ..

Yönetmeliğin 6. Maddesinde belirtildiği üzere engellilerin seyehat kartı almasına gerek yok,

- engelli kimlik kartı yetiyor,
- 26941 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmelik uyarınca engelli raporu bile kullanılabilir gibi gözüküyor.

Marmaray ve hızlı trenin ücretsiz olması çok iyi oldu.
Emeği geçenlere teşekkürler

Üst Alt