Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

kayseride bu uygulama başladı mı ve özel ve belediye araçlarının ikisi için de geçerli mi bir bilen birisi yok mu yaa arkadaşlar

meralmizkayseri de başlamadı öho ücretli biniliyor daha....balediyenin kendine ait az sayıda otobüsü var onlarda köylere calışıyor

arkadaşım ben 183 ü aradım tüm illerimizde şehiriçi başladı ancak şehirler arası daha başlamadı dediler,kartımızı da valilik binası sosyal yardımlaşma vakfından alıp kullanabilirmişiz 183 öyle dedi

yani türkiyedeki bütün illerde uygulamaya konulmuş

kayseride de uygulanmaya konulmuş

kayseri büyük şehir belediyesi ni aradıgımda genelge gelmedi elimize diyorlar...dün aspb aradıgımda genelgeyi sormak için calışma devam ediyor resmi gazetede yayınlanacak diyorklar calışmalar bittigi zaman .ben kartımı aldım ama bir halta yaramıyor kayseride

​şehirler arası derken neyi kastediyorsunuz meralmiz

kayseride uygulanıyorsa neden kullanamıyoruz ? halen yalan söylüyorlar

gabila tcdd veya deniz yolu ulaşımdır ki ücretsiz,karayolu şehirler arası otobüslerde(süha) :D indirimli olacak diye biliyorum

​zaten şehirler arası otobüslerde (Süha..kent..inci) % 30 indirim uygulanıyor

eskiden beri bu uygulama devam ediyor yeni bir şey deyilki

Yönetmelik Resmi Gazetede yayınlanmadı. Yönetmelik yayınlanınca başlayacak.

Şuan için TCDDY da engelliler P indirimle seyahat edebiliyorlar.

Arkadaşlar merhaba;

Benim engelli raporum var fakat Başbakanlık ya da ASPB'den alınan kartım yok. Sadece rapor ile alamıyor muyum ?

ahmet3847 arkadaşım resmi gazetede yayınlanmış ben sabah okudum maddeleri tektek ama engellilerin ücretsiz ulaşımı hakkında tek bir maddeye raslamadım

TCDD bazen şehir içi olanı kullanıyorum egodan kartımı aldığımdan bu yana TCDD ÜÇRETSİZ biniyorum nasıl yani diyeceksiniz kavga ede ede görevliye resmi gazeteye bak diyorum TCDD bilinçli olark gevşek davranıyorsa yazı gelmedi ise benim sucum değil deyip geciyom yasada kanunda tanınan hakkımı kavgayla cingenlikle bizzat kullanıyorum

yayınlanan yönetmelik aile bakanlığı yer değiştirme yönetmeliği. bizlen ilgisi yok ayrıca yayınlamazlar seçim sonrasını bekliyorlar bence.

o zaman yönetmelik zaten yayımlanmıştı bence yürülüğe girmesini bekleyelim..

Samsun da son durum bu: Değerli yolcumuz, yaşlı ve engelli vatandaşların toplu taşıma
araçlarına ücretsiz binebilmesine ilişkin kanun çıkartılmış ancak uygulamaya
ilişkin "Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünden" tarafımıza
uygulamaya ilişkin herhangi bir yönetmelik yayınlanmamıştır. Yönetmelik
tarafımıza ulaşması ile sizlere duyurular yapılacaktır. Bu aşamada sadece
indirimli kart verilebilmektedir. Konuyu Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel
Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi olan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü | internet adresinden
sizlerde takip edebilirsiniz.

Sabredelim arkadaşlar daha 7 ay oldu.Birde şu durum var diğer yasalar gibi ötelenirse o zaman çooook bekleriz. :)

Ücretsiz kartlar hazırTürkiye genelinde yaklaşık 10 milyon şehit yakını, gazi, engelli ve yaşlının ilk defa şehir içi ve şehir dışı ulaşımda 'ücretsiz' seyahat edeceği sistem tamamlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hazırladığı ulaşım kartları, kırmızı-beyaz renkte ve üzerlerinde ücretsiz yazıyor.0Sistem, Başbakanlık'tan çıkması beklenen yönetmeliğin yayımlanmasının ardından işlemeye başlayacak. Uygulama ile, gazi ve vazife malulü aylığı bağlananların kendileri ile yakınları, harp veya vazife malullerinden çalışmaya devam edenler, yüzde 40 ve üzeri engelli olduğunu sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler; şehir içinde tüm toplu taşıma araçlarını, şehirler arasında ise demir yolları ve deniz yollarını bedava kullanabilecek. YARI FİYATINA 65 yaş üzerindekiler ise şehir içinde bedava, şehirler arasında deniz ve demir yollarında da yüzde 50 indirimli seyahat edecek.KAYNAK: Ücretsiz kartlar hazır - Milliyet Haber milliyet gazetesinde böyle bir haber çıkmış.

ÜCRETSİZ KARTLAR HAZIR ...
Türkiye genelinde yaklaşık 10 milyon şehit yakını, gazi, engelli ve yaşlının ilk defa şehir içi ve şehir dışı ulaşımda 'ücretsiz' seyahat edeceği sistem tamamlandı.[/h][FONT=Tahoma]Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hazırladığı ulaşım kartları, kırmızı-beyaz renkte ve üzerlerinde ücretsiz yazıyor.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Sistem, Başbakanlık'tan çıkması beklenen yönetmeliğin yayımlanmasının ardından işlemeye başlayacak. Uygulama ile, gazi ve vazife malulü aylığı bağlananların kendileri ile yakınları, harp veya vazife malullerinden çalışmaya devam edenler, yüzde 40 ve üzeri engelli olduğunu sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler; şehir içinde tüm toplu taşıma araçlarını, şehirler arasında ise demir yolları ve deniz yollarını bedava kullanabilecek.
YARI FİYATINA
65 yaş üzerindekiler ise şehir içinde bedava, şehirler arasında deniz ve demir yollarında da yüzde 50 indirimli seyahat edecek.
Milliyet Gazetesi[/FONT]

tamam bu haberleri çoğumuz duydukta bu ücretsiz seyahat kartları ne zaman nereden nasıl temin edilecek seçimden önce mi yoksa sonra mı asıl sorumuz bu yoksa bütün haber siteleri yazmış yönetmelikler de hazırlanmış ama detayları yok...Bilen varsa yazsın lütfen...!

10 milyon vatandaşa ulaşım müjdesi

Yaklaşık 10 milyon vatandaşın beklediği ücretsiz "ulaşım kartları" hazırlandı. Kartlar tüm Türkiye' de geçecek.
Türkiye genelinde yaklaşık 10 milyon şehityakını,gazi,engelli ve yaşlının ilk defa şehir içi ve şehir dışı ulaşımda "ücretsiz" seyahat edeceği sistem tamamlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hazırladığı ulaşım kartları kırmızı-beyaz renkte ve üzerlerinde ücretsiz yazıyor.
Sistem Başbakanlık'tan çıkması beklenen yönetmeliğin yayımlanmasının ardından işlemeye başlayacak. Uygulama ile Gazi ve Vazife Malulü aylığı bağlananların kendileri ile yakınları, Harp veya vazife malullerinden çalışmaya devam edenler, yüzde 40 ve üzeri engelli olduğunu Sağlık Kurulu Raporu ile belgeleyenler; şehir içinde tüm toplu taşıma araçlarını, şehirler arasında ise Demiryolları ve Deniz yollarını bedava kullanabilecek.
65 yaş üzerindekiler ise şehir içinde bedava, şehirler arasında deniz ve demir yollarında da yüzde 50 indirimli seyahat edebilecektir...

kartları hazırlandı demek ne demek belki ben kart istemiyorum bnm kartıda mı bastınız :D 2-3 yılda böyle oyalarlar insanları..bakalkım ne zmn çıkacak

umarım tez zamanda çıkarırlar Mühendis3232. Sevgiler

Kartlar Büyük ihtimal ile Çip olarak ayarlanmıştır arkadaşım sadece üzerine resim ve bilgi eklenir onu diyorlar isme özel kart hazırlayamazlar

evet..ş.içi demiş sanıım tümr tükiyede geçerli bir kart olacak çünkü izmir için ayrı ankara için istanbul için ayrı kart alınıyor hatta diğer iller için ayrı..buna nedersiniz?

Tebliğ çıkaramıyor ama herkes adına kartlar basılıp hazırlanıyor. İlginç.

ücretsiz ulaşım kartları tüm Türkiye'de geçecek.

[FONT=verdana]Yaklaşık 10 milyon vatandaşın beklediği ücretsiz[/FONT]ulaşım kartları[FONT=verdana] hazırlandı. Kartlar tüm [/FONT]Türkiye[FONT=verdana]'de geçecek.[/FONT]

Türkiye[FONT=verdana] genelinde yaklaşık 10 milyon [/FONT]şehit yakını[FONT=verdana],[/FONT]gazi[FONT=verdana], [/FONT]engelli[FONT=verdana] ve yaşlının ilk defa [/FONT]şehir içi[FONT=verdana] ve şehir dışı ulaşımda 'ücretsiz' seyahat edeceği sistem tamamlandı. [/FONT]Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı[FONT=verdana]'nın hazırladığı [/FONT]ulaşım kartları[FONT=verdana], kırmızı-beyaz renkte ve üzerlerinde ücretsiz yazıyor.[/FONT]

[FONT=verdana]Sistem, Başbakanlık'tan çıkması beklenen yönetmeliğin yayımlanmasının ardından işlemeye başlayacak. Uygulama ile, [/FONT]gazi[FONT=verdana] ve vazife malulü aylığı bağlananların kendileri ile yakınları, harp veya vazife malullerinden çalışmaya devam edenler, yüzde 40 ve üzeri [/FONT]engelli[FONT=verdana] olduğunu [/FONT]sağlık kurulu[FONT=verdana] raporu ile belgeleyenler; [/FONT]şehir içi[FONT=verdana]nde tüm [/FONT]toplu taşıma[FONT=verdana]araçlarını, şehirler arasında ise demir yolları ve deniz yollarını bedava kullanabilecek.[/FONT]

böyle bir şeyin olmasını pek mümkün görmüyorum ekonomiden anlayan bir adam olarak çok maliyet gerektiren bir proje seçim atması 10 milyon kullanıcıdan bahsediyoruz :) bir de engelliler için yok şöyle olcak yok böyle olcak türünden haberler külliyen havaya atılan palavra olarak değerlendiriyorum yandaş medyanın haberlerini buraya copy paste yapmayalım bence kanun taslağı olsa haber değeri taşır ama tamamen DEDİKODU haber :)

saygılarımla

Üst Alt