Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı
hep ankara ankara tamam güzel 3-5 gün sonra uygulancakmış engellıler adına sevindim fakat diğer iller özellıkle kayserıde uygualnmıyor nedense ben boyle belediyenın.....
ankara da oturan arkadaşlar engelliler için ankarakart dağıtımına 4 şubat 2014 salı günü başlanıyormuş. yanınıza 1 adet fotoğraf ile başbakanlıktan aldığınız engelli kimlik kartınızı da almayı unutmayınız. engel oranına bakmaları gerekiyormuş. haberiniz olsun.
ben aldım arkadaşlar yeni kimlik kartımı. babam bir hafta önce vermişti eskisini ve yeni raporumu ve resimle beraber.dün de aramış kart çıktı alabilirsiniz demişler. bu arada ankarada oturuyorum ve samanpazarı civarındaki aile ve sosyal politikalar bakanlığının kurumundan aldı. sorusu olan varsa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım...
Arkadaşlar az önce Kızılay Metrosunun altından Engelli Ankarakartımı aldım. Engel oranım % 80. Başbakanlıktan aldıgım eski Engelli kimliğinde ve raporumda "Ağır engelli" ibaresi yazmıyordu. Buna rağmen REFAKATÇILI KART verdiler.Engelli kimlik kartı( Yoksa engelli raporu)Kimlik ve resim yeterli..Kolay gelsin..
Hiç yoğunluk yoktu hocam. Ben sıra numarası aldım 1 dakika beklemeden sıram geldi. Toplam 5 dakikada kimligimi alıp çıktım. Görevliler yardımcı oluyor zaten
bizde engelli kimlik kartı yok raporun da aslı yok fotokobisini götürsek kabul olur mu birde engelli kendi mi almak zorunda bu kartı bir başkası başvursa alamaz mı?
Ben de bu sabah Genel Müdürlüğün Halkla ilişkiler biriminden aldım.
1 dakika beklemedim.%85 oranlı olduğum için(2001 raporlu sürekli Ağır özürlü ibaresi yok raporda)REFAKATÇİLİ verdiler çok sakindi.Birim Cumartesi ve Pazar çalışıyor makul bir saate kadar mesai var(sanıyorum saat 17:00'a kadar ama emin değilim)
Benden eski kartı da istediler(otobüs) bende metro için olan kart da vardı onu da verdim(sonra verdiğme pişman oldum çünkü o kart Özel Halk otobüsünde indirim sağlıyordu)Ancak uzun süredir Halk otobüsüne binmediğim için çok da fark etmez açıkçası .
Bir arkadaş Engelli kartı yok raporun da fotokopisi olur mu diye sormuş.Engelli kimliği şart ilk önce ona bakıyorlar.Tavsiyem raporu aldığınız hastaneye başvurup elinizdeki rapor bilgileriyle rapor fotokopisine ''ASLI GİBİDİR'' kaşesi vurdurarak Bakanlığın il müdürlüğüne başvurun.Kartınızı alın.Kartla Ego'ya başvurun ve alın.Bu kart(engelli kartından bahsediyorum) size herzaman gerekecek bir kartdır.
engelli ankarakartımı ben de aldım bugün kızılay metro istasyonundan kuyruk var kalabalık ama sıra çabuk geliyor sandalye de koymuşlar ki yorulmasınlar sıralarını oturarak beklesinler diye pazar günü de açık olacakmıiş
bu arada yanınızda başbakanlık engelli kimlik kartınız yanınızda olsun egodan eskiden aldığınız serbest kartınız ve indirilmli bilet almak için aldığınız kartınız var ise onları sizden geri alıyorlar nüfus cüzdanınız ve fotoğrafınız da olsun fotoğrafınızı geri veriyorlar zaten hepinize hayırlı olsun. hoşçakalın.
Arkadaşlar Ankara'da özel halk otobüslerinde durum nasıl? Malum yeni yasada ÖHO'de dahil. Tecrübe eden oldu mu? Ankara Kart aldığımda eski İndirimli Kartı istediler, iade ettim. Şimdi ÖHO indirimli mi faydalanacağız? Ücretsiz mi? Yoksa o liseli muavinlerle mi tartışacağız
Şu an için Ankara EGO merto ve otobüslerinde Ankara Kart ile sorunu çözmüş bulunuyor, peki ya ÖHO'lar?
Arkadaşlar bende cumartesi itibariyle kartımı aldım ilk gün olması sebebiyle mi tam olarak bilmiyorum bir yoğunluk vardı. Bence gişelerden bir tanesini sadece engellilere ayırabilirlerdi ama sıkıntı değil ortalama 20 dakika içerisinde kartınızı alabiliyorsunuz. Benim asıl merak ettiğim İstanbul ve İzmir'de uygulama nasıl acaba ankarada oturan bir vatandaş bu illerden birisine gittiğinde ne yapacak ? Başbakanlığın verdiği kart yeterli mi acaba bilgisi olan varsa bizi bilgilendirirse sevinirim.
02/08/2013 tarih 6495 sayılı kanunun 8.maddesi ve 03/09/2013 tarih 2013/09-33 sayılı UKOME genel kurul kararı ile; Tc Vatandaşı olan 65 yaş üzeri ve %40 üzeri engelli vatandaşlarımız mevcut elektronik kartları ile tüm toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma hakkında sahiptir belirtilen koşulları taşıyan ve elektronik kartı bulunmayan vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilmesi için A-Kent işlem merkezlerimizden elektronik kart almaları gerekmektedir
bugün kartımı almaya gitmek için otobüse başbakanlık engelli kartımı göstererek binmek istedim şöfor o kimlik kartı geçmez dedi bende 153 ü aradım tabi bu arada otobüstende indirmedi yola devam ediyoruz 153 deki arkadaşa şöför arkadaşın başbakanlık kartının geçersiz olduğunu kart basmamı istedi bende direk sizi aradım dedim ego genel müdürünün yazılı acıklaması var dedim 15 şubata kadar başbakanlık kimlik kartımızla binebileceğimizi beelirten bir yazı dedim size 15 şubata kadar bu şekilde binebileceğinizi kim söyledi dedi bende internetten haberlerden duyduğumu söyledim doğru söylüyorsunuz dedi ne yapmam lazım dedim kart bastınızmı dediler dedim yok ama şöfor arkadaşı ikna edemedim ne yapmalıyım dedim konuşurmusunuz arkadaşla dedim tamam dedi bu sefer şöför telefonu kabul etmedi konuşmam dedi bende yolculuğa devam ediyorum bilginiz olsun dedim kapattık telefonları sonra şöför ver abi başbakanlık kimlik karttını dedi verdim cep telefonundan fotografını çekti seninle mahkemede görüşürüz dedi sanki zorla otobüse binmişim yada hakaret etmişimde adam beni mahkemeye vereceğini bildiriyor şimdi ne yapmamı önerirsiniz tekrar 153 e yazayımmı şikayet mailini yoksa allaha mı havale edeyim ne dersiniz dostlar bölge sincan bölgesi etimesgut otobüsü
geçmiş olsun arkadaşım şöfir şöfir değil mubarek yüzssüzün önde giden daniskasıymış be utanmaza bak senin yapman gerekeni o sana yapacağını beyan etmiş açsın mahkemeyi sende babalar gibi giders çıkarsın hakimin karşısına tabi elindede kapı gibi yazında hazır olur hakimede dersin hakim amce hakim amce soruyorum söylüyorum size ben şu şahsiyetsiz şahsa güzellikle kimliğimi gösterdim ve ben kartımı göstermeme rağmen bana hakaret ve rencide edici gurur ngıdıklayıcı ukala ca bir kaç cümle kurdu ben de tabi kendisine o şekilde konuşmamasını sorununu engelli bilmem neyi çalışanıymı yöneticisimi neyse artık aradığınız kişi konuşmayı kabul etmeyip telefonu kapadıktan sonra bana tamam engelli kimlik kartını ver bakayım doğrumu kart seninmi bakacam deyip kartımı istedi bende kendisine kartımı çıkartıp verdim oda kartımın fotosunu telefonuyla çekip beni dava edeceğini söyledi hakim bey bu hırsızın ev sahibini bastırması gibi bişi oldu dersin o şöfir bozuntusuda dersini almış olur hoş bu ya yüzsüzün suratına tükürmüşler oh yarabbi şükür yağmur yağıyor demiş