Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

153 e yazıyordum şimdi hakkatten 5. bölge ayrı bir yer merkezde olan biten buraya bilgi edilmiyor galiba ne deyim allahından bulsun işimi hallettim dönüşte ankarakartımı aldım ne yapayım böyleleriyle ugraşmaktan bıkkınlık gelecek

kardeşim bülörf yapmış işi gücü yok seni mahkemeye verecek ha bunların hepsi eşkiya işte seni korkutmak için yapmış başarmışta allahtan arabam var böyle adamlarla muatap olmuyorum...insanlar boşa katil olmuyor böyle tipler çıkarsa karşına tabi..

korkulacak bişey yok mahkemeye verecem deyince istediğini yap dedim sanki zorlamı bindik otobüse hadi diyelim bizim kartlar geçmiyor in aşagı diye bilirdi onuda diyemedi bunlara ağam paşam misali sen söylesin böylesin diye dil dökecen işin görülecek bende öyle demedim direk 153 aradığımı söyleyince zorluk cıkaeracak ya ver kartgının fotosunu çekeyim diyerek senin tabirinle korkutma numarası yapmaya çalıştı sorun değil zaten 153 konuşmaları kaydediyor kayıtlarda var her türlü delilim hazır

sergete;

ben senin yerinde olsam hem 153 e şikayet ederim hemde belediyenin en yetkili kişilerine kadar giderim.... hatta ben onu mahkemeye veririm ne hakla senin kartını alır da fotoğraf çeker tabiri caiz ise resmen gasp etmiş.... kimse kimsenin bilgilerini bu şekilde alamaz

Keşke o adi şoför seni mahkemeye verse. Elinde kapı gibi belgelerin var davayı mutlaka alırsın ve karşı atak olarak o alçak şoföre tazminat davası açarsın, dünyanın parasını kanırta kanırta alırsın. Ama nerde o şoförde mahkemeye verecek yürek. Arkadaşın dediği gibi o adi herif sana blöf yapıyor. Kardeş 153 ü ara tüm bunları anlat ve mutlaka şikayetinin sonucunu takip et. Et ki o alçak şoförün canını yaksınlar sen de bunu gör için rahat etsin.

arkadaşlar ankarada ücretsiz ulaşım bakanlık kimliğiyle ücretsiz binilebiliyordu ankara kart dağıtımı başladı ben dün aldım yüzde 40 ve üstü olanlar ve 60 olanlaraa yine refakatcili bilginize

arkadaşlar ego tarafından verilen indirimli kart ankara kart alırken alındı. özel halk otobüslerinde yararlanmak istiyorsanız 153 mavi masanın dediğine göre özel halk otobüslerinde tam ücret alınacakmış. bilginize.

arkadaşlar neden kayseri de faaliyete geçilmiyor ücretsiz ulaşım anlamış değilim.

kayseri büyük şehir belediyesini bu konuda kınıyorum..

Kardeş foruma devamlı aynı mesajları atarak bi yere varamazsın. Anladık Kayseri'de uygulanmıyor, ama bizim yapabileceğimiz bişey yok. Yetkililerle görüşerek çözüm arayın

haklısın arkadaşım..her yere yazdım ama bir türlü sonuç yok.senin tuzun kuru melih amcanız ücretsiz yaptı ...

Refakatçi ile binenler de bir kere mi okutuyor yoksa 2 kere mi okutmak gerekiyor? Yeni kartlarla refakatçiyle yolculuk edenler nasıl bindiler acaba?

kartın üzerinde refakatcılı yazıyor ve çift ötüyor ondan sonra 2 defa zaten okumuyor

arkadaş sabrediyoruz 25 marta kadar yaptı yaptı seçim günü gelince kayseride'ki engelli arkadaşlarım kesinlikle oy vermeyin bırakın chp kazansın daha iyi hizmet edecektir eminim.. biz engellileri daha önceki seçimde kandırdılar yapacağız diye yalan söylüyorlar..

Kızılay metrosunun oradaki kart başvuru merkezi ana-baba günü, diğer merkezler nasıl bilen var mı :)

kartın üzerinde refakatcılı yazıyor ve çift ötüyor ondan sonra 2 defa zaten okumuyor
Teşekkür ederim bilgi için. Bana kartı veren görevliye bunu sorunca "refakatçiyle binince 2 kere okutun" demişti. Demek yanlış biliyor o da. Zira cevap verirken tam emin degildi zaten..

arkadaşlar güncel duyurular

DUYURU

01 ŞUBAT 2014 TARİHİNDEN İTİBAREN ENGELLİ İNDİRİMLE VE SERBEST KARTLAR DEĞİŞTİRİLEREK YERİNE ANKARAKART VERİLECEKTİR.

ENGELLİ ANKARAKART BEDELİ : 5,00 TL

ENGELLİ İNDİRİMLİ VE SERBEST KARTINI ANKARAKART İLE DEĞİŞTİRMEYEN ENGELLİ KARTI SAHİPLERİ TOPLU ULAŞIM HİZMETLERİNDEN YARARLANAMAYACAKTIR.

ENGELLİ KARTI SAHİPLERİNİN MAĞDUR OLMAMALARI VE İZDİHAM YAŞAMAMALARI İÇİN ŞUBAT AYI İÇERİSİNDE ENGELLİ ANKARAKARTINI TEMİN ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.

İSTENEN BELGELER :
1 - NUFUS CÜZDANI
2 - BİR ADET VESİKALIK FOTOĞRAF
3 - BAKANLIKÇA VERİLEN ENGELLİ KİMLİĞİ ( BU KART ZORUNLU OLUP KESİNLİKLE SADECE RAPORLA ALINMAYACAKTIR. )

ANKARAKART TEMİN EDİLECEK ADRESLER :

1 - KURULUŞUMUZUN HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
(ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİPODROM CAD. NO:5 A BLOK)
2 - KIZILAY METRO İSTASYONU İŞLEM MERKEZİ
3 - BEŞEVLER ANKARAY İSTASYONU İŞLEM MERKEZİ
4 - AKKÖPRÜ METRO İSTASYONU İŞLEM MERKEZİ
5 - DİKİMEVİ ANKARAY İSTASYONU İŞLEM MERKEZİ

DETAYLI BİLGİ İÇİN :
TELEFON : 507 14 77

EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Arkadaşlar ben bugün Ulus Metrosundan aldım.

NÜFUS CÜZDANI
BAŞBAKANLIK KARTI
EGONUN VERDİĞİ ESKİ KART
1 ADET VESİKALIK RESİM

istediler. Fotokobiye gerek yok.

ULUS METROSU daha sakin oluyor yeni açıldı ve çoğu kişi bilmediği için.

refakatçı olan kartlar okutulduğu zaman refakattli engelli yazısı çıkıyor.bir kere okutmk yeterli

arkadaşlar ilgi durumdan bahsetmiştim EGO engelli pasosu özel halk otobüsünde geçmez diye cevap yazmış bende tekrar sıhhiyedeki merkezine bizzat giderek kendim görüştüm ve açıklamalar kısmında yer alan özel toplu taşım araçlarında kullanılır ibaresini gözüne sokarcasına göstererek kapalı gözüken başvuruyu referansla tekrar ilgili birime bildirmelerini istedim. bu gün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Genel Müdürlüğünden gelen cevap aynen şöyle :

E-postanızda belirtmiş olduğunuzu sorununuzun çözümüne yönelik olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir. Oradan alacağınız cevap doğrultusunda 29.03.2014 tarihinden itibaren yerel yönetim uygulamaları ile ilgili talepleri değerlendirmeye başlayacak olan Kamu Denetçiliği Kurumuna müracaat edebilirsiniz. Söz konusu Belediye 60 gün içinde başvurunuza cevap vermezse zımni ret olarak değerlendirilip yine Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurma hakkınız doğacaktır.

bu durumda daha ne yapabilirim birde Kamu Denetçiliği Kurumu nedir ne gibi yetkisi vardır önerilerinizi ve deneyimlerinizi bekliyorum arkadaşlar

şimdi ankarada özel halk otobusleri ve diğer bütün toplu taşıma ücretsizmi oldu ?

sadece ego ya bağlı yani belediyenin araçları ücretsiz metro ankaray otobüs

owlman;
yazdım zaten 153 e herhangi bir değişiklik olmaz ama yazdık bakalım sonuc cevabı olarak ne diyecekler

ForeverCeo;
kimsenin canının yanmasını istemem sonuçta oda ekmeğini kazanmak için uğraşıyor akşama kadar binlerce insanla uğraşmak artı birde trafiğin stresi bir bakıma haklılar ama asıl sorun baştaki yöneticilerin durumu anlatmamalarından kaynaklanıyor.tartışmayı fazla sevmem sonu iyiye varmaz yazdım 153 e bakalım ne diyecekler

sergete;

Kardeş o şoförün yok trafik stresi yok binlerce insanla uğraşması senin kartının fotoğrafını çekip seni mahkemeye vereceğim deme hakkını vermiyor ona. Benim anama bacıma herkesin içinde haksız yere bağıran bi şoförü fena bi şekilde hırpalamış bi insanım, şu sana yaptığını ah bi bana yapsaydı burnundan getirirdim. Şiddete karşıyım ama bazen hakikaten fazlasını hakediyorlar.

eğer özel halk otobusleri ücretsiz olmayacaksa hiç olmasın daha iyi zaten belediye otobüsleri ücretsiz..

engelli ankara kartlara vize tarihi koymuşlar ekranda yazan aynen şu engelli
vize tarihi 31.12.2014 diyor. anlaşılan her yılbaşında vize ettirmemiz gerekiyor.

Arkadaşlar 1 şubat 2014 tarihi itibariyle ego engellilere ücretsiz ücretsiz ego kart dağıtımına başladı. Kartı alan herkes ego dan ücretsiz yararlanıyor bilginize..... Ancak demiryolları ve özel halk otobüsleri indirime başlamadı. Ak parti' ye şikayetlerimizi bildirelim.

ya arkadaşım biz onu demiyoruz mesela kayseri'de belediye otobüsleri sadece belirli köylere çalışıyor oda 2-3-4 saate bir merkez içi ve 3-4 ilçe haricindeki bütün mahallelere özel halk otobuslerı gıdıyor belediye ücretsiz olsa nolacak ??

serim 06 ddy özel halk otübüsleri indirime balşamadı demiş siniz konuyu dağıtmayın indirimli değil ücretsiz olcak onlarda ilgili yasa öyle der fakat onlara genelge ulaşmadığından ve de ankara kart sistemleri olmadığından uygulama yapamıyorlar ileriki günlerde onlarda geçecek sisteme bilginize serim 06

ankarakart kullanım detayını bir arkadaş yazabilirse memnun olurum eskisi gibi şöföre göstererek geçmek bitti galiba

ankarakart kullanım detayını bir arkadaş yazabilirse memnun olurum eskisi gibi şöföre göstererek geçmek bitti galiba

kardeş siteyi incele detaylı bilgi mevcut

https://www.ankarakart.com.tr/nasil-kullanilir

https://www.ankarakart.com.tr/nasil-kullanilir

Tam, İndirimli ve Serbest AnkaraKart Kullanımı

ankarakart-nasil-kullanilir-1b.png

AnkaraKart'ınız ile geçiş yapmak için toplu taşıma araçları veya istasyonlarında bulunan kart okuma cihazlarına AnkarKart'ınızı yakınlaştırmanız yeterlidir. İşleminiz anında gerçekleşerek, kullandığınız AnkaraKart özelliğine göre bir binişlik tutar AnkaraKart'ınıza yüklü bakiyenizden düşülür. Kart okuma cihazının, kartın okunmasını teyit eden ses ve yeşil yanan ışık aracılığıyla ulaşım ücretinin ödenmiş olduğu anlaşılır. Kartınızda kalan bakiyeyi de kart okuma cihazlarının ekranında görebilirsiniz.

Geçiş ücretinizi AnkaraKart’ınız aracılığıyla hızlı, modern ve ekonomik bir şekilde ödemiş olursunuz. AnkaraKart’ınız sayesinde bozuk paralar ile uğraşmadan , bilet temin edememe gibi sıkıntılar yaşamadan hızlı geçiş ve seyahat imkanına sahip olursunuz.

Tek Kullanımlık AnkaraKart Kullanımı

ankarakart-nasil-kullanilir-2b.png

Eğer Tek Kullanımlık AnkaraKart’ınız var ise, AnkaraKart'ınızı aynı kart okuma cihazının üst kısmında yer alan yuvaya yerleştirilmeli, cihazdan onay sesi geldikten sonra geri almalı ve tüm yolculuk esnasında yanınızda saklamalısınız.

Üst Alt