Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

Bende bugün Ankara'da işe gidip gelirken Başbakanlık Engelli kartımı gösterdim, şoförler gayet güler yüzlü geçebilirsin dediler...

Her ihtimale karşı indirimli kartım yanımda ama sanırım buna da gerek kalmayacak artık.
İnşallah en kısa zamanda özel halk otobüsleri de ücretsiz olur...

ankarada ankaray ve metrodan ücretsiz geçiş yapabiliyorum. dün akşam egoya bindim şöför ben uygulamayı bilmiyorum bu kart burda geçmez dedi. ego şöförlerinin bazılarının uygulamadan haberi yok bilginize. böyle durumda karşılaşırsanız alo 153 alo masaya otobüsün plakası ve hat numarasını bildrin şöför hakkında şikayet dilekçesi oluşturuyorlar.

Kayseri büyük şehir belediyesi ni kınıyorum...bu uygulama için hiç bir caba göstermiyor...sanki kayseri kendi başına bir devlet ve hükümet ....keşke şu genge bir yayınlansada biz bu haktan yararlanmaya başlasaydık

Maalesef Alo 153 ile Ego şoförleri ile bir iletişim bozukluğu var. Duyurulardan şoförlerin haberi yok maalesef. Arada cebelleşen bizler oluyoruz. 2 Kere farklı Ego şoförüne sordum. Birinin hiç haberi yok diğeride 1 Şubat dedi. 10 gün kalmış şurda biraz daha sabır.

ego şöförlerinin uygulamadan haberi yok. biz bilmiyoruz diyorlar. ama metro ve ankaraydaki görevliler sorun çıkarmıyorlar. metro ve ankarayda her yerde duyuru asmışlar. engelli kimlik kartı ile geçiş yapılacaktır diye.

dün 153 arayıp bende sordum evet onla da binebilirsiniz dedi sincanda oturduğumu söyleyince 153 bana cevabı 5 bölge şöförleri o kartları kabul etmiyor dedi ama otobüse bindim bakanlık kimliği ile diğerini özellikle göstermedim ne saçmalıktır bütün son duraklara bunla ilgili afişleri yapıştırıp bilgilensin bu zormu
şöför biraz kabul değil desede 153 arıyom konuşurmusunuz dedim tamam doğruysa bizide bilgilendirirler

arkadaşlar ben elimdeki serbest engelli kartımla ego otobüsü metro ve ankaray a refakatçimle bile rahatlıkla ücretsiz binebiliyorum. sizler de gönül rahatlığıyla elinizdeki mevcut kartlarınızla yanınızda refakatçinizle ücretsiz binebilirsiniz bu ulaşım araçlarına. içiniz rahat olsun.

geronimo serbest engelli kartınla zaten geçiş var. ego şöförlerü başbakanlığın verdiği engelli kartı ile bindirmiyorlar. bu kart geçmez diyorlar. 153 ü arıyorsun geçer diyorlar. şöför uygulamayı geçiş aşamasında olduğu için bilmiyor diyor. sorun ego şöförlerinde. ankaray ve metrodan dün geçtim aynı kart ile sorun çıkarmadılar.

destkop doğru dersin. ben başbakanlık kartımı hiç göstermediğim için sorun yaşamadım. başbakanlık kartımı göstersem bana da sorun çıkarabilirler. ama asıl ilk önce ego şöförlerinin bilgilendirilmesi gerekir bu konuda hala neden sorun yaşıyoruz anlamış değilim. ama yakında bu sorun da ortadan kalkacak inşallah. ama herkes hakkını gözetsin. otobüsten inmesin.

arkadaşlar cuma günü iş çıkışında metrodan yararlandım. ego otobüsü şöförü ben bu uygulamayı bilmiyorum dedi. plakayı aldım alo 153 e şikayet ettim. plakayı verdim.

ve dedimki biz her seferinde sizin şöförlerinzle mi tartışacağız 5. bölgeye duyuru yaparmısınız şöförler biz bilmiyoruz diyorlar dedim. tamam 5. bölgeyi biz arayalım söyleyelim diyorlar.

Ankara'da Cumartesi günü, hem metro hem de otobüse engelli kimlik kartım ile ücretsiz bindim ve sıkıntı yaşamadım. 1 şubattan itibaren kartlar dağıtılmaya başlayacakmış engelliler için, şimdilik öğrenci ve yaşlı kartları dağıtılıyor.

ostim metrosuna engelliler yararlanacak diye duyuru asmışlar. güvenliklerin bilgisi var. metroda ve ankarayda sıkıntı yok. ama ego şöförleri biz bu konuda bilgilendirilmedik diyorlar. ego şöförleri sorun çıkarıyor.

sen nerdeki otobüse biniyorsun ben keçiören ulus kızılay otobüslerine bindim hiç sıkıntı olmadı

sincan 551 hat numaralı otobüse biniyorum. galiba sıkıntı 5. bölgeden kaynaklanıyor.

5 bölge telefon aç ne diyor hareket merkezi sorunları neymiş

sincan Etimesgut tarafı genelde otobüsler kalabalık oluyor kendi kafalarınca uygulamıyor ego desin duyuruyu assın bakalım nasıl uygulamıyor ve bizler de inatla ısrarla diretirsek rahat bineriz şöförün haddine değil belediyenin aracı o yasa kanun varsa KULLANMAKTA EN DOĞAL HAKKIMIZ

Bugün otobüs şoförüyle yaşadığım diyalog

Şoför: Bu kart geçmez kardeşim kart basacaksın.

Ben: Emin misiniz bu Başbakanlık Engelli kartımla kaç gündür ücretsiz biniyorum. Sizin uygulamadan haberiniz yok mu?

Şoför: Benim haberim yohh 1 Şubat'tan sonra bineceeeğğn

Ben: 153'ü aramamı ister misiniz?

Şoför: Ver bakayım şu kartı
.... (inceliyor) Kardeşim engellilere ücretsiz biliyom, ben direksiyon başında hepinizin kartını incelemek zorunda mıyım? Ben ne bilem senin kartının yüzde 40'tan yukarı olduğunu

Ben: !!!!!!!

Ben şimdi bu şoförün salaklığına mı vereyim yoksa işgüzarlık yaptığını ortaya çıkardığım için kıvırmasına mı vereyim? Allah akıl fikir versin dedim içimden kart basmadan geçtim oturdum.

arkadaşlar bide biz kaysserıde oturan arkadaşları düşünün bizde ne 1 şubat nede 15 şubat dıe bı soylentı vr , hiç bi bilgi yok adamlar oyle bişey yok kım uyduruyor dıyorlar özel halk otobusune bınıyoruz it gibiler bilet ıstıyolar ısterse %100 raporu olsun iki ayagı iki kolu olmasın zıhınsel,kör olsun yınede ücretli(özel halk otobuslerı ve tramvaylar) bizi mahvedıyor yeter artıkk!!!!

Herkese merhabalr,

Foruma bugün üye olum.Umarım uzun süre bilgilerimizden yararlanabiliriz. Doğuştan gelen Beyin teratom nedeniyle sağ gözüm protez ve sol gözümde görme oranı nistagmus(göz titremesi)nedeniyle %15 civarındadır.Bu çerçevede %85 oranlı Sürekli olan Özürlü raporumu 2001 yılında Hacettepe Üniversitesii Hastanesinden aldım.Bu raporla Başbakanlık Özürlü kimliği ve Ego serbest kartı(refakatçili)aldım.Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım.Kart değişiminde Başbakanlık kimliği yeterli olacakmış.Benim size bir sorum var Bugün Bakanlığının Ankara İl Müdürlüğü'ne başvurdum Kart değişimi için.Onlar kartın değişmesine gerek olmadığını söyledler.Ego engelli kart değişiminde Bakanlığın veri tabanını kullanacakmış ve oradaki raporların ağır engelli kutucuğu işaretli ise refakatçili işaretsiz ise refakatçisiz verecekmiş Eski raporlarda bu ifade yer almıyordu.%60'dan yukarısı ağır engelli kabul ediliyordu.Mevzuat değişikliğiyle sonradan raporun içeriği değiştirilmiş.Öz bakımını gerçekleştiremeyen kişi için ağır engelli yazısı yazılıyormuş.Hacettepe'ye de başvurdum rapor sürekli olduğu için mevzuat açısından değiştirmenize gerek yok dediler.Nufus cüzdanımda da bu raporun resmi kayıtlarda yer almasıyla %85 oranlı olarak özürlü yazıyor.Ancak Bakanlığın veri tabanında 2008 yılından önceki raporlar gözükmüyormuş.Bu durumla karşılaşan(2008 yılı öncesinden sürekli raporu olup bakanlıkta problem yaşayan)var mıdır?Bu durum Eg'da bir sıkıntıya yol açar mı Bilgilendirirseniz sevinirim.

calaf kardeş merhabalar 153 belediyeyi arayarak durumunu arzedip verilecek engelli ankarakart hakkında veya aile ve sosyal politikalar bakanlığı 183 arayarak rapor yenilemen gerekir mi eski yönetmelik hükmüne göre mi geçerli bilgi alabilirsin hiç cevap alamazsan 150 bimeri ara
aldığımız raporlar Ulusal Özürlüler Veri Bankası Ulusal Özürlüler Veri Bankası sunucusunda online gözükür hangi tarihten sonrası bilemiyorum ama sistemde gözükmüyorsa herhangi hastaneye gidip tekrar rapor için başvurabilirsin (eski raporu gerekirse sadece muyenede göster başvuruda değil )

Benim fikrim telaşa gerek yok EGO nun kendi verdiği refaketçi serbest geçiş kartı elinizde olduğu sürece EGO nun kendi sisteminde de kaydınız mevcut olduğundan bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum.

Ahmet3847 arkadaşımın dediği gibi kayseri büyük şehir belediyesi böyle bir calışması yok ... Cıkan kanundan bile bilgileri yok keşke ankarada yaşasam diye bi an düşünmüyor deyilim

Arkadaşlar yönetmelik ay sonunda resmi gazetede yayınlanacak. Yönetmelik yayınlandıktan sonra ister Kayseri ister Adana farketmez bütün engelliler toplu taşımadan ücretsiz yararlanmaya başlayacak. Kimse endişe etmesin.

bu kart sadece şehir içindemi geçerli yoksa şehirler arasıda geçiyomu

Sadece şehir içi toplu taşımada geçerli Şehirlerarası otobüs firmalarında Başbakanlık kartını göstererek %30 indirimli yararlana bilirsiniz.

ve bugün 16 00 civarı 5. bölge bağlı sincan hattına istanbul yolu a city avm karşısından bindim ulus istikametine şöför bu geçmez dedi bandurol al dedi engelli kimline bandurol alacakmışım başbakanlık kimliğine hade be dedim bi an biraz laf la cebelleştikki ulusa geldik neyse bindik bu sefer 4. bölgeye ait ötübüse şöför in aşa dediya kart basacan yada inecen bende dedim tbmm yasalarını uygulama yapmıyacaksan harekat memurun anlatsın konuyu dedim bana haramdan helal den bahsetmeye başladı sözle izah ediyorum nafile tabi geldik dış kapıya 153 devreye koydum bakalım ne olacak

nedir bu 5 bölge şöförleri ben anlamadım 5 bölge tek başına cumhuriyetmi yaa merkezle aralarında kopuklukmu var yaa başka sorun yaşayan varmı

kayseri'deli engelli arkadaşlarıma seslenıyorum; ''abi vermeyin oyunuzu , seçim'e 2 ay kaldı eğer bu 2 ay içerisinde herhangi bir değişiklık olmassa kesinlikle oy vermeyin büyükşehir başkanına yani bu durumdada verirseniz yuh derim'' hizmet yok bişey yok bu ne :p

Üst Alt