Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

KARABÜK ilinde BAŞBAKANLIK'ın verdigi ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTI ile tüm Otobüslerden ÜCRETSİZ yararlanma 01.01.2014 den itibaren başladı. Kartı olmayanlar ESENTEPE ESKİ ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ , ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ BAYIRINDA AİLE SOSYAL POLİTİKALAR merkezinden Kartlarını alsınlar. Bıdı bıdı edmeyin:)

aile ve sosyal politikalar bakanlığının verdiği engelli kimlik kartı ile ankarada ego otobüsleri, ankaray, metrodan ücretsiz geçiş yapılıyor bilginize. 1 şubattan itibarende ücretsiz ulaşım için ankara kart çıkartmadan geçiş yapılmayacak bilginize. ankara oturanlar engelli kimliğini gösterip geçebilirler.

destkop kesin bir bilgimi bu otobüse binince kapışmayalım

sayın yandex kesin bilgi ben bugün metrodan geçtim. otobüstede geçtim. eğer şöför uygulamayı bilyorsa kapışmazsın.

alo 153 ü arayıp ordan sorabilirsin başbakanlık engelli kartıyla ücretsiz geçiş yapılabiliyormu diye. onlarda yapılıyor diyorlar.

destkop kardeşim 153 aradadım evet kullanabilirsiniz dedi akşam ego otobüsünde deneyim bakalım ne olacak bilgi verdiğin içi
n çok teşekkür ederim

verilen hakkı kullan kardeşim.
ama 1 şubattan itibaren ankara kartını çıkartmazsan otobüs ve ankaray metrodan yararlanamayacaksın. bilgi vereyim.

desktop arkadaşın mesajından sonra 153 aradım. Ankara kart verilene kadar, Engelli Kimlik Kartı ile ücretsiz biniliyormuş artık. İnşallah bundan haberi olan şoförlere denk geliriz.

arkadaşlar bazı şöförler uygulamayı bilmiyor dedim 153 deki bayana, oda dediki şöförlere ve metrodaki güvenliklere gerekli duyuru yapıldı. sorun çıkmaması lazım diyor.

ankarada engelli kimliği ile ücretsiz ulaşım başladı. ankarada oturan arkadaşlara duyurulur.

arokadaşlar bu ne zamano tüm türkiyede geçerlio olacak

tüm türkiyede yönetmelik çıkınca ve aile bakanlığı tarafından yönetmelik bütün kurumlara gidince ulaşında tüm türkiyede başliyacak. bilginize. size koaly gelsin.

Şubat ayı sonuna kadar engelli kartıyla Ankara'da otobüs ve metroları ücretsiz kullanabiliriz. Şubat ayı sonuna kadar Ankara kart dağıtacaklar. En geç 28 şubata kadar Ankara kart almayanlar 1 Marttan itibaren engelli kimlikleriyle ücretsiz binemeyeceklermiş.
Bilginiz olsun..

153 ü aradık kart için gerekli bilgileri aldık, şimdilik engelli kartı ile binilmez dedi başka bir yeri mi aradım anlamadım?

o kişiye deki aile bakanlığı tarafından verilen engelli kimlik kartı var. ulaşımdan ücretsiz yararlanabilirmiyim de bakalım ne dicekler.

destkop, benim 1999 yılından Başbakanlık Özürlüler idaresi başkanlığından alınma kimlik kartım var (özürlüler için) aile bakanlığından yeniden çıkarmam mı lazım?

@erşinEğer o tarihten bu yana yeni bir rapor aldıysan ve özür oranın değiştiyse ancak o zaman degiştiriyorlar. Yoksa eski kimlikler geçerli. Ben geçen hafta degiştirmek için bakanlığa gittim. 2006 aldığım başbakanlık kimlik kartı vardı. O tarihten sonra durumumda bir degisiklik olmadıgı için degistirmediler...

*malcolmx* yeni rapor almadım değişen bir durum yok ve teşekkürler bilgi için :)

Ulus metrosunda 1 Şubatta dağıtımı başlayacak ve 15.02.2014 tarihinden itibaren kullanabilirsiniz diye yazı var. Benim anladığım yeni makineler 15 Şubatta devreye girecek. Ama Ankarakart ı aldıktan sonra şöföre yada güvenlik görevlisine göstererek geçilebilir o hakkı kazanmış oluyorsunuz.

Az önce 2006 yılında aldığım başbakanlık engelli kartını metroda görevliye göstererek ucretsiz bindim. Sorun çıkaran işgüzar görevlilere denk gelirseniz şikayet edeceginizi söyleyin, hakkınızı yedirmeyin arkadaşlar.. Artık Ankarada metro ve ankaray engellilere ücretsiz...

ankarada aile bakanlığının verdiği kartla ücretsiz geçiş başlamıştır. bilginize.

biraz öne metrodan geçiş yaptım güvenliğe sordum bu kart geçerlimi diye ever geçebilirsiniz dedi.
otobüse bindim şöför bilmiyormuş hareket noktasına sor dedi gittim sordum geçebilirsiniz dedi.

ankaradaki engelli arkadaşlarım adına sevindim ama halen neden kayseri'de uygulanmadı :'((((

Arkadaşlar epilepsi hastalarının refekatçi ile ücretsiz ulaşımı konusunda desteğinize ihtiyaç var. Daha öncede yazdım. Lütfen BİMER e yazalım dastek olalım. Saygılarımla

evt biraz önce 153 mavi masa çağrı merkezini aradım başbakanlık kimli ile ücretsiz binile biliyormuşuz sorun çıkartan şöferleri araç kodunu ve hat numarasını verin bize dediler mavi masa a5 şubata kadar başbakanlık kimliği geçerli arkadaşlar bilginize ankaraya hayırlı uğurlu olsun hadi bakalım

15 şubata kadar geçerli

dün akşam iş çıkışı metroda denedim. güvenlik baktı karta geçin dedi.
ve ego otobüsüne bindim. şöför kartı aldı bu ne kartı ilk defa gördüm dedi. başbakanlığın verdiği engelli kartı görmüyonmu dedim. geçmez dedi. metroda geçtim sen uygulamayı bilmiyorsun dedim. 20 yıldır şöförüm bize duyuru yapılmadı dedi.

bende dedim plakanı alıp şikayet etcem dedim. in aşağı al şikayet et diyor. alo 153 mavi masayı aradım şikayet ettim. mavi masadakilerde ego bütün personellere duyuru yaptı başbakanlık kartıyla geçiş yapılacak dedi diyor. bilmeyen şöförler var onlarıda şikayetle uyarıyoruz dedi. şikayet ettim.

arkadaşlar böyle geç göster olmuyor bize 1 şubatta ankara kart verilecekmiş. en iyisi ankara kart göster geçle bazı şöförler uygulamayı bilmiyorlar.göster geçte tantana çıkıyor. şehirler arası istanbula izmire gittimi birsürü tantane çıkcak şöförler biz bu kartı bilmiyoruz diyecek. olan yine engelli arkadaşlara olcak.

Çipli olur umarım kart şöförlerle dert anlatmak zorunda kalmayız
Şimdi bu ankara kart bütün türkiyede geçecek doğrumu dostlar?

sayın kremşanti ankara kart sadece ankaradaki ego metro ve ankarayda geçerli. tüm türkiyede geçerli olacakl kart ise aile bakanlığının verdiği engelli kartı olacak. bilginize.

bende bugün ankarada başbakanlık özürlüler idare başkanlığın verdiği kartı görevliye gösterip ücretsiz bindim.ankarada artık metroda ücretsiz

bende bügün ilk defa ücretsiz bindim sadece bi şöför iyice baktı bu nediye sordu iyice bakınca tamam dedi umarım fazla sorun olmadan ankara kartları alırız şoförlerle karşı karşıya kalmayız

Üst Alt