Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

biraz önce ankara 153 ü aradım. engelli bireyler için serbest ankarakart nezaman dağıtılacaktır diye sordum. 1 şubattan itibaren dağıtımı başlayacakmış.

engel sınırlaması varmı dedim. hayır yok %40 engelli üzeri kişiler alacak dediler. hadi bakalım.

[h=5]Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı[/h]9 Ocak

KART YENİLEME SADECE REFAKATÇİSİ OLAN "AĞIR ENGELLİLER" İÇİN

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, engellilerin ücretsiz seyahat hakkından yararlanmasına ilişkin esasları düzenleyen yönetmeliğin Başbakanlığa gönderildiğini bildirdi.
Çiftçi, bu haktan yararlanılırken de kullanılan "engelli kimlik kartı"nın sadece ağır engelliler için yenilendiğine, kartları olan diğer engelli vatandaşların kartlarını yenilemelerine ihtiyaç olmadığına dikkat çekti.
Engellilerin, ücretsiz seyahat haklarına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Çiftçi, engellilerin ücretsiz toplu taşınmasına ilişkin kanunun geçen yıl yürürlüğe girdiğini, kanunun nasıl uygulanacağına ilişkin esasları düzenleyen yönetmeliğin de hazırlanarak, Başbakanlığa gönderildiğini bildirdi.
65 yaş üstü kişilere ve engellilere ücretsiz toplu taşıma hakkı getirildiğini ifade eden Çiftçi, bu hakkın illerdeki farklı uygulamaları ortadan kaldırmak ve tek bir uygulamaya dönüştürmek için verildiğini belirtti.
Bunun bir hak olduğunu vurgulayan Çiftçi, "Eğer engelliyseniz, yaşlıysanız bu Adana'da da aynı durumdur, Ankara'da da aynı durumdur. Bunun tek uygulama haline getirilmesi lazım. Bunun için hem kanunu hem de yönetmeliğini hazırladık" diye konuştu.
65 yaş üstü yaşlılar için şehir içi ulaşımın ücretsiz, şehirler arasında ise demiryolları ve deniz yollarında yüzde 50 indirim olduğunu ifade eden Çiftçi, engellilerin şehir içinde bütün toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandığını, şehirler arasında ise demiryolları ve deniz yollarının refakatçi ile seyahat etmesi gereken ağır engelliler için ücretsiz olduğunu söyledi.
Engellilerin, "engelli kimlik kartı"nı ibraz etmesinin toplu taşımadan yararlanması için yeterli olduğunu vurgulayan Çiftçi, "Bir şoföre engelli kimlik kartını gösterdiği zaman ücretsiz toplum taşıma hakkı doğmuş olacak" dedi.
Engelli kimlik kartlarında kişinin refakatçi hakkı olup olmadığının görülmediğini belirten Çiftçi, "Ağır engelli durumu olanların, refakat edecekler için yeni kartları il müdürlüklerimizden almaları gerekiyor. Çünkü yeni kartlarda bu durumda olan engelliler için 'refakatçiyle kullanılır' ibaresi olacak. Bu kartı da il müdürlüklerimiz kişiye teslim ettiği için kişi raporunu getirdiğinde yeni kart verilecek" diye konuştu.
Sadece bu durumda olan ağır engelliler için engelli kimlik kartının yenilenmesi gerektiğinin altını çizen Çiftçi, diğer engel durumu olanların kartlarını değiştirmelerine gerek olmadığını kaydetti.
Çiftçi, bazı belediyelerin de ayrıca toplu taşıma kartı hazırlayabileceğini belirterek, bunun da ilgili belediyelerle iletişime geçilerek öğrenilebileceğini ancak her şekilde engelli kartı olanların toplu taşıma hizmetinden tüm Türkiye'de yararlanabileceğini söyledi.
(Kaynak: Anadolu Ajansı)

[FONT=lucida grande]
[/FONT]

Srrbest geçiş uygulaması kayseride ne zaman başlayacak

Ego otobüsüne bindim 1 şubata kadar engelli ankara kart verileceği yazıyodu. 1 adet nüfus cüzdanı, 1 adet fotoğraf. 1 adet engelli kimliği ile alınabiliyor sanırım 5 Tl karşılığında ama ne zaman verecekler bilemiyorum.
İLGİLİ TELEFON: 507 14 77 (EGO)

ankarada ego otobüslerinde geçerli olan yaşlı kartları 65 yaş üzeri olanlara değişim için otobüslere yazı asılmış 65 yaş üstü herkese ulaşım serbestti yeni yasaya göre yanlış hatırlamıyorsam bu konuda bilgisi olan varsa bilgi verebilirmi yeni bandrol alımı için ücret istiyorlardı eski kartları yenilemek için

ankarada 1 şubatta ankara serbest kart engelliler için dağıtılacakmış. ve birde ankaray metro ve özel otobüsler ücretsiz olacakmış. 1 resim, 1 rapor fotokobisi, 1 kimlik fotokobisi, 5 tl karşılığında alınacakmış bilginize.

kaynak alo 153 belediye mavi masa

destkop kardeşim %40 üzerimi yoksa eskisi gibi %60 üzerimi ücretsiz

onuda sordum engel sınırlaması yokmuş. %40 ve üzeri engellilere ankaray metro özel halk otobüsleri, ve tüm ego otobüsleri ücretsiz olcakmış. alo 153 den bilgi alabilirsin.

kayseri de ücretsiz ulaşımdan kimsenin bilgisi yok...belediyeyi arayıp soruyorum bilgi yok...kart38 arıyorum bilgi yok bu nasıl iş anlamadım..heralde her şehir kafasına göre takılıyor...ankara 1 şubat da geciyormuş hayırlı olsun sevindim engelli arkadaşlarımın adına...inş kayseri de biran önce uygulamaya gecen illerimizden biri olur

Ankara için verilecek serbest geçiş kartlarında fotoğraf olmayacak zannedersem. Peki foto olmadan şoför binen şahsın engelli olduğunu nerden bilecek? Ekstradan bir de kimlik mi göstermek zorunda kalacağız?

ankara da verilen ankarakartlar engelliler için fotoğraflı düzenlenecektir. bilginize

destkop abi bu ailebakanlıgı başbakanlık kartı yeterli olur diyor yönetmelik bekleniyor ankara belediyesi kendine göre kart veriyor ben anlayamadım

Ankara da refaketçi gerektirendurumlar için %60 olanlar için durum devam edecekmi ki acaba

arkadaşlar yönetmelikte diyorki isteyen belediye uygulamak için kendi kartlarını verebi,lir diyoır. tekrar söylüyorum. ankarada engel sınırlaması kalkmış. ego ankaray metro ve özel halk otobüslerinde ücretsiz olcakmış 1 şubattan itibaren isteyen alo 153 ü arayıp bilgi alabilir. bana denilen bu. 1 şubatta kartlar dağıtılacakmış.

Yönetmelik Resmi Gazeteye gönderilmiş 1 haftaya yayınlanır yönetmelik yayınlandıktan sonra Türkiyenin neresi olursa olsun Engelliler ve 65 yaş üzeri toplu taşımadan ücretsiz yararlanacak.

peki nasıl olcak bu izmirden aldığımız ulaşım kartını istanbul ankara gibi illerde kullanacakmıyız nasıl olacak bu

ankara ilinde yaşayan engelli arkadaşlarım. geçen hafta cuma gününden itibaren elimizde bulunan engelli kartları ile metro ve ankaray a ücretsiz binebiliyormuşuz. engelliler için ankarakart çıkana kadar elinizdeki engelli kartını gösterip metro ve ankaray a ücretsiz binebilirsiniz. ankarakart ise 1 şubattan itibaren dağıtılacakmış. türkiye geneli seyehatler için ise bakanlık genelge yayınlayacakmış onun için de ayrı bir kart olacakmış. umarım yardımcı olabilmişimdir. herkese hayırlı olsun.

geronimo_geronimo arkadaşımın verdigi haber ankara daki arkadaşlar için güzel bir haber...keşke KAYSERİ BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ DE BÖYLE BİR UYGULAMA YAPSA

sayın kcetaş yönetmelik bu hafta olmazsa öbür hafta yayınlanır resmi gazetede. ozaman şubat itibariyle kayseri belediyeside uygulamaya mecbur geçecektir.

otobüse binioz şoforler trip yapıoyorr hala başlamdı uygfulma diye ankarada engelli kimlik kartı ile

destkop arkadaşım inş dediyin gibi olurda biz engellilerde yasadan yararlanmaya başlarız.

burak halen ankarada da başlamadı ama 1 şubatta engelliler için serbest kart dağıtımı başlayacak. şimdi ankaradada binemiyorsun

ama eski kimlik kartlarınla binersin ücretsiz geçiş hakkın varsa

BAŞKENT’TE, 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR OTOBÜSÜN YANI SIRA METRO VE ANKARAY’A DA ÜCRETSİZ BİNEBİLECEK, SAAT SINIRLAMASI OLMAYACAK-YAŞLILARA ULAŞIM SERBESTLİĞİ SAĞLAYAN 60 YAŞ ÜSTÜ BAŞKENTLİLERİN KULLANACAĞI TURUNCU RENKTEKİ “ANKARAKART”LARIN DAĞITIMI 6 MERKEZDE SÜRÜYOR- 2013 TARİHLİ SERBEST KARTLAR 31 OCAK 2014 TARİHİNE KADAR GEÇERLİ OLACAK

Başkent’te, 65 yaş üstü vatandaşlar otobüsün yanı sıra metro ve Ankaray’a, hem de istedikleri her saatte, ücretsiz binebilecek. Yaşlı vatandaşlara kent içi ulaşımda serbestlik sağlayan turuncu renkteki serbest Ankarakart’ların dağıtımı ise 6 noktada devam ediyor. EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu’nun verdiği bilgiye göre, turuncu renkteki serbest Ankarakartlar, 60 yaşını doldurup 61 yaşından gün alan ve Ankara’da ikamet eden vatandaşlara 75 TL karşılığı, 64 yaşını bitirip 65 yaşından gün alan ve Türkiye’nin herhangi bir yerinde ikamet eden vatandaşlara da 5 TL karşılığında veriliyor. Serbest kartlarını alan 60-65 yaş arası kullanıcıların belediye otobüslerinden her gün 10.00 ile 16.00 ve 19.00 ile 24.00 saatleri arasında ücretsiz olarak yararlanmaya devam edeceklerini vurgulayan Tahiroğlu, “Yeni düzenlemeye göre ise 65 yaş üstü vatandaşlarımız Metro ve Ankaray da dahil olmak üzere toplu taşıma araçlarına her saat ücretsiz binebilecek” diye konuştu.Turuncu renkteki Ankarakarta sahip olabilmek için nüfus cüzdanı ve bir fotoğraf ile 6 Kart Dağıtım Merkezi’nden herhangi birine başvuru yapmanın yeterli olduğunu kaydeden Tahiroğlu, şu bilgileri verdi: “Kızılay Metro İstasyonu’ndaki iki merkez ile Büyükşehir Belediye Binası Halkla İlişkiler Birimi, Akköprü, Dikimevi ve Beşevler metro istasyonlarımızda, elektronik sıra numarası sistemiyle kart dağıtımı sürdürülüyor. Geçen yıl alınan yaşlı kartları, 31 Ocak 2014 tarihine kadar kullanılabilecek. Yeni kartlar, ise bir yıl boyunca istenilen zaman alınabilecek. Bu nedenle çok da acele etmeye gerek yok.” Kişiselleştirilen serbest Ankarakart’ların kaybolması halinde hemen sistemden düşürüleceğini ve kart ücretinin iki katı bedelle yenisinin verileceğini ifade eden Tahiroğlu, bu yıl dağıtılan serbest Ankarakartların son kullanım tarihinin ise 31 Aralık 2014 olacağını söyledi.

yaşlılara yönetmelik çıkmadan uygulamayı ankara büyükşehir başlatmış durumda. 1 şubattada dediklerine göre engelliler için serbest kart dağıtılacakmış.

yine ankarada günü belli saati belli ,kayseri'de adamlar bılmıyoz dıo :p boyle belediyenin ...

arkaaşlar peki ne zaman bu ücretsiz ulaşım tüm türkiyede geçerli olacak bir tarih verirmisiniz

Kgn1jb.jpg

şu anda eldeki mevcut engelli serbest kart ile ücretsiz olarak otobüs metro ve ankaray a biniliyor. uygulama geçen hafta cuma günü başladı. 1 şubat 2014 ten itibaren ise engelliler ellerindeki serbest ve indirimli kartlarını teslim edecek ve yerine ankarakartını alacak. ankarakart bedeli olarak ta 5 tl alınacakmış. kısaca herkes eski kartlarını ankarakart ile değiştirmek zorunda. yoksa ücretsiz yararlanamayacakmışız.

bu uygulamaların hangi illerde olduğunu nasıl öğreniriz izmirde varmı mesala

Üst Alt