Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

ısparta belediyesi bizzat dedi belediye başkanını emriymiş seçimlere kadar kimseyi bindirmeyin akp kazanmasın diye...seçimden sonra düşüneceklermiş beyfendiler..

izmitte de uygulanmıyor hala diyorlar belediyeden engelli kartı alıp 1 yılda bir vizeleteceksiniz başbakanlık özürlü kartıyla sadece binemezsiniz diyorlar

ettik ettik etmediğimiz yer kalmadı :D ortada bişi yok hadi bnm arabam var ama ben uygulamamalarına kızıyorum çıkar ilişkisi işte napacan

ayrımcılık

muhendis3232

bende ıspartalı olarak bu konudan şikayetçiyim gerçi sana belediye açıklama yapmış.ben aradım dedikleri şu: %60 ve üzeri olan engelliler ücretsiz, %40 ile %59 arası engelliler indirimli binebilir.
ne kadar saçma millet istanbulda veya başka yerde %40 engelle neler yapıyor .biz ıspartada %55 engelle hiçbirşey yapamıyoruz sadece bu değilki. ısparta da ekpss hazırlık kursu var ama haftaiçi sabah:9.00 ile 14.00 arası .çalışan nasıl gelcek? zaten bu saatler arası boş olan engelli çalışmıyordur.o adamın da kursa gelmesine gerek yok.evde çalış .benim vaktim olsa keşke. evde bile zor çalışmaya vakit ayırıyoruz.
bi de millet (ücretsiz ulaşım için) bu kanun için zaten ücretsizdi demiyormu ? çıldırıyorum resmen. neyse patlıcam az kaldı
:mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

arkadaşım( ZATEN ÜCRETSİZ DİYENE ŞUNU DE TÜRKİYE TEK BAYRAK TEK VATAN DEĞİLMİ)EVET PEKİ) İSTANBULDA ÜÇRETSİZKEN ANKARADA İNDİRİMLİ İDİ 40İLE 59 ARASI şimdi ücretsiz oldu yani belediye bu hakkı sana ister kullandırır isterse kulandırmaz anlayışı vardı anlatabildimmi . bu yasayla birlikte tüm türkiyede üzerine basarak diyorum tüm türkiye ücretsiz oldu bu hakları olanlara belki tüm ülkede uygulaması bi kaç ay sürecek secimden sonra tüm beldiyeler uygulamaya başlar ondan eminim

neyzen86;

malesef öyle dostum ıspartada emekli şehriymiş otobüsler zarar edermiş dedi belediye karsısına almak istemiyor otobüs.üleri sanki insanlar akşama kadar gezecek otobüslerde zaten bomboş otobüler..

Arkadaşlar benim acizane anladıgım ve aklıma yatanda bu;

Sanırım başbakanlık özürlüler idaresinden aldıgımız eski kartlarımızı oranımız degişmediği için sürekli kullanabilecegimiz, yeni basılan aile ve sosyal polt bakanlık kartını yeni kart başvurusu yapanlar,agır özürlü oldugunu beyan edenlerin kullanabilecegini anlıyorum,daha memurlarında bir şey bildiği yok

http://www.engelliler.biz/forum/dig...ar-yeni-kimlik-karti-almak-zorunda-miyim.html

Bende şimdi elazığ belediyesi ulaşım müdürlüğünü aradım.sözkonusu yönetmelikten bahsettim...ordaki yetkili diyorki henüz böyle bir uygulamamız yok..ama seçimlerden sonra akıllı kart uygulaması başlatacağız diyorlar...akıllı kart çalışmamız sürüyo diyor kendileri:)

Ayrıca daha önceden almış olduğum başbakanlık özürlü kimlik kartımın var olması nedeniyle tekrar yeniden kart çıkartmama gerek kalmadığını ise aile ve sosyal politikalar il müdürlüğündeki yetkili kişiyle görüşmem neticesinde öğrendim.bu kartla belediye ye müracaat etmeniz yeterli olacaktır diyo

Bu arada marmarayda artık kart göstermemize gerek kalmadı istanbul kart basabiliyoruz beyler bayanlar

evet kayseri'de halen uygulanmıyor bu nasıl şans kimse açıklama yapmıyor..

kayseri büyükşehir belediyesine faks çektim serbest pasolar geçmiyor diye gelen cevap:

[FONT=Calibri]Uygulama 10.03.2014 tarihinde başlamıştır. Almış olduğunuz serbest pasoda teknik bir arıza olmuş olabilir kartınızla birlikte aldığınız kart servisine uğrarsanız kartı inceleyip hatayı düzelteceklerdir.[/FONT]

Peki neden bu uygulamanın içine hala thy yi dahil etmiyorlar...?

Benim refakatlı kartım var bu kart refakatçi için de geçerli mi?

dün akşam ve bugün öho bindiğimde aldığım serbest kartı kullandım ve sorunsuz bir şekilde bindim...maki naya kartımı tuttuğumda serbest kart diyor vize tarihide 2024 yılına kadar diye yazı çıkıyor

bende haftaya çıkartcam serbest paso kayseriye hayırlı olsun acaba istediğimiz zaman binebiliyomuyuz yoksa saatte bir mi işliyo paso ?

arkadaşlar lütfen bulunduğunuz ildeki engellilerle ilgili sivil toplum kuruluşları ile iletişime geçin kendi başınıza bireysel çabalarınız ile sonuç alabilmeniz çok zor. iletişime geçtiğiniz kuruluşlar sizi bireysel olarak muhatap almazlar.
yaşadığınız sorunları bizde burada Samsunda yaşadık ve sivil toplumla bu işin üstesinden geldik şu anda bir sorun yok her türlü toplum taşıma ve belediye hizmetlerinde sadece Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğün verdiği kartla ücretsiz olarak faydalanabiliriz
ayrıca eski engelli kimlik kartınız varsa onlarda geçerli fakat tavsiyem bir ay içinde yenileyin yenileme işlemi 15 dakikanızı alır. yeni kartta ihtiyacın olacak durumlar refakatçi kullanan arkadaşlarımız için geçerli.

cumii;

sadece THY değil diğer komple hava yolu şirketlerinide kapsamalı. söylüyorum Bimere yazın diye ama bu konuda pek kaale alınmadım

cumii bimere dilekçe yaz mutlaka 100 kişi dilekçe yazsa farkındalık yaratmış oluruz

E-devlet şifresiylede süreci takip edebiliyoruz

bu hepimizin yararına olcak birşey

Bende bunu isterim elbet....ama en az engelli oranı madem %40 bunun için %50 60 70 80 90 lara bence gerek yok.....ozaman herşey %40 dan başlasın...uygulamalar cok yanlış...%40 kalkmamalı ama %40 dan sonrası eşit sayılmalı...yani en azından bazı haklarımız olmalı....arabada indirim vs... Gibi....

Burda herkes birbiriyle kavga etmekten ve bana muhalefet olmaktan başka bişey yapmıyorlar....bana muhalefe olup yazacaklarına bimere yazssalar şimdi baya hakka sahip olurlardı....bizim milletimiz böyle...kendiyle kavga etmekten başka bir işe yaramıyor...

7,5 yıldan beri bu forumda takılıyorum zaman zaman da yorumlar yazıyorum herkes işine geldiğinde burda oluyor ama işi bittiğinde amacına ulaştığında forumdan uzaklaşıyor yani biz birbirimiz için hiçbir şey yapmıyoruz hep kaçıyoruz malesef

Kimsede kusura bakmasın:)

çok haklısın beleş bişi oldumu 73 sayfa olmuş ama hakkımıızı arayalım desek bi ben yazarım mesaj altına :D

beleş mi sen bu hakların alınması için verilen mucadelenin ne kadar pahalıya patladığının farkında değilsin herhalde. ha bu arada bu da bi hak hatırlatayım...

KCETAŞ;

Şoförden şoföre değişiyor demek arkadaş. Bir arkadaş binmiş bu kart geçmez diyorlarmış!!!

sessiz38 kart38 den alınan serbest pasoyu otobüslerdeki maki naya tutdugumuz zaman serbest diyor bu halde yinede geçmez diyorsa o şoför geri zekalı demekten başka bişi bulamıyorum

bende haftaya çıkartcam refakatcı ile engellinin kartı ayrı ayrı kartlardamı oluyor..?

ahmet3847 arkadaşım bende agır engelliyim kardeşimde refakatcı kartı kullanıyor...benim kartımı çıkarttığımda refakatcı kartını sordum refakatcı kartıda deyişecek dedi görevli ....bu nun için 1.ENGELLİ KİMLİK KARTI FOTOKOPİSİ 2.SENİN SERBEST ENGELLİ PASO FOKOPİSİ 3.REFAKATCININ KİMLİK FOKOPİSİ BUNLAR GEREKLİ REFAKATCI KARTI İÇİN 5 TL ÜCRET

Üst Alt