Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

yalnız engelli kimlik kartında ''ulaşımda refakatçı uygundur'' yazmıyor olurmu engelliler için kimlik kartıdır yazıyor..

Bugün Otobüslerin içinde duyuru asılmış. Belediyenin verdiği kontaklı kartlar serbest yazsa dahi geçersizmiş.( Yalnızca Belediyeye ait otobüslerde ve tramwaylarda geçerliymiş) Özel halk otobüslerinden faydalanabilmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yeni kart alınacakmış bunun dışında bütün kartlar geçersiz! Kart almak da 3-4 haftayı buluyor malum yogunluktan 1 ay sonra bile gelin diyorlar!

Sessiz38;

O şöför, bizim binmemizi istemiyor olabilir m? Çok rastladım da onun için yazıyorum. Bazen durakta Dolmuş bekliyorum, beni gördüğü halde durmuyor, deva edip gidiyor, sanki dolmuşta bizi bedava, sırtında götürecek. Bu kişiler, bizde beter olsun. Bu konuda, maalesef iyi şeyler düşünemiyorum.

Ücretsiz seyahat hakkından engelli kimlik kartı olan engelliler mevcut kartlarıyla, yaşlılar ise nüfus cüzdanları ile yararlanabilecek. Ücretsiz seyahat hakkından refakatçisi ile birlikte yararlanmak isteyen ağır engelliler ise bu haktan faydalanmak için yeniden düzenlenen engelli kimlik kartı için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuru yapacak.kaynak:
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü |

yalnız engelli kimlik kartında ''ulaşımda refakatçı uygundur'' yazmıyor olurmu engelliler için kimlik kartıdır yazıyor..

Bende gecen cıkartayim dedim.. Eski engelli kimlik kartimi gosterdim. Bu olmaz dediler aile ve sosyal plk bankanligina gidiyosun.
-Nufus cuzdani fotokopisi.
-2 adet fotograf (Eski kimlik kartini teslim ediyorsun)
-Raporunun asli yada aslinin aynısıdır diye ibare olacak (yoksa ordaki guvenlik bir cogunu geri cevirdi.)
Sonra Nisanin ilk haftasi gel al dedi.Sonra o kimlikle serbest karti hemen cıkartiyosun zaten. Otobusculere firca atin laf edin kanun cikti diyin kafalarina gore is yapiyorlar.Belediye ile o otobus isletmesinin bir alakasi oldugunu sanmiyorum.Ayrintili burada anlatmakta istemiyorum,Kayseride sorun zaten bu ayrıntının icinde...

Burası TÜRKİYE, Türkiye genelinde uyulması gereken yasalar malesef kağıt üzerinde kalıyor! Yasayı tam olarak uygulamıyorlar kafalarına göre uyguluyorlar. Örnek: Ankara'da Özürlü kimlik kartınla binebilirken Kayseri de binemiyorsun yeni kart çıkartmak zorundasın. yasada "%40 üzeri engelliler "yazmasına rağmen Ispartamıydı neresiydi hatırlamıyorum %40 olanlar değil 60 üstü` olanlar ücretsiz olabilirmiş vs vs. Dediğim gibi burası TÜRKİYE! Yasaların her zaman kağıt üzerinde kalır...Kimse kimseyi de karşısına almak istemiyor olan da özürlülere oluyor!

Sessiz38;

Doğru diyorsun kardes. Ben ücretsiz kart cikarttim aktif 38 den makineye okuttugum zaman serbest biniş diyor

bizde annem yarın gidip kayseri aile. ve sosyal politikalar bakanlığından çıkartacak refakatçı uygundur kimliğini sonra serbest kart alcaz.. fakat gerekli belgeler;
· Dilekçe,· İki adet fotoğraf ve· Engelliler için Sağlık Kurulu Raporunun aslı ya da onaylı örneği ile birlikte
bunlar varmış 2 adet fotogrfa refaktçımın fotografımı yoksa 2 tane engellinin fotografmı olcak yardım edermsınız ??

Ahmet usta 2 adet foto senin olcak birde eski engelli kimligini istiyorlar digerleride yazdigin gibi

arkadaşlar YHT kullanan oldu mu? tren biletini ücretsiz alan oldu mu? soruyorum zira kanun yönetmelik tamam da uygulama başladı mı?

arkadaşlar son zamanlarda bindiğim otobüslerde otobüs şöförleri sürekli 65 yaş üzeri ve engellilerin ücretsiz binmelerinde sızlandıklarına tanık oluyorum bundan daha önemli bir bir konu hepsinin ortak beklentisi seçim. seçimin ardından uygulamaya son verileceği yönünde genel bir kanı oluşmuş.sanırım bana yansıyan bu gelişme birçok engelli arkadaşada ulaşmış olmalıki onlarda bu konuyu gündem etmekteler. bu konuda stk lar ile görüştüğümde olmazz öyle birşey bu hak yasa ile geldiğini ancak yasal süreçle son bulacağını belirttiler.. seçimin ardından özel otobüsler eyleme gidebilir haberiniz olsun..

ben gecenlerde istanbuldan söz ediyorum çift katlı otobüste ücret ödedim . engelillerde indirim yok dedi .

kader1;

eski engelli kimlik kartları yeterli ben ücretsiz biniyorum

ben eski engelli kimlik kartımı kaybettim yenisini çıkartabilirmiyim

özer özkan;

2 fotoğraf,nüfus cüzdan fotokopisi,raporun aslı gibidir onaylı fotokopisi ile aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne müracaat et yenisini çıkarırsın

izmirde dün başıma şu olay geçti oturduğum yerden 53 nolu otobüse bindim engelli kimlik kartımı gösterdim kabul etti şoför halkapınarda indim ordan 986 nolu otobüse bindim ordanda sorun çıkmadı ekpss kursu çıkışı 70 nolu otobüse bindim sorun çıkardı şoför eshotun kart çıkarmatma ofisine gittim yazıda başbakanlık engelli kartı aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelli kartı veya engel durumu yazan nüfus kimlik kartı gecerli yazıyordu bu ne demek oluyor acaba hareket memurlarına iletilmiyor mu yada şoförler bilgilendirilmiyor mu?

işte eshot sitesinin açıklaması
Engelli Vatandaşlarımız
bos-buyuk.png
KİMLER YARARLANIR
% 40 ve üzeri bir oranda engeli bulunan vatandaşlarımız; Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından verilen kimlik kartı, Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı tarafından verilen Engelliler için Kimlik Kartı veya nüfus cüzdanlarında özür oranı belirtilmiş nüfus cüzdanlarını görevli personele ibraz etmek suretiyle Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanır.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen Engelliler için Kimlik Kartında “Ağır Engelli” olarak belirtilen ya da “Ulaşımda Refakatçi Hakkı Vardır” ibaresi bulunan engelli vatandaşlarımız ise kendileriyle birlikte birden fazla olmamak üzere beraber seyahat ettikleri refakatçileri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanır.
NOT:
Önceki yıllarda Eshot Genel Müdürlüğü’nden Engelli ve Refakatçi Kartı alan vatandaşlarımız 1 yıl süreyle kartlarını kullanabileceklerdir.
Engelli Vatandaşlarımız

özer bey bir ay önce izmirdeydim eşimle beraber ziyarete gelmiştik ben başbakanlık kimlik kartımla eşimde sağlık kurulu raporu ile iki gün içinde kent katımızı çıkardık ve sorubsuz bir şekilde bir hafta yararlandık..

KCETAŞ;

şaşırmadım ama belediyenin bir çözüm bulması şart.
mesela mozatu indirimli verebilirler

Kardeş benim gibi bi çok arkadaş bu foruma Tapatalk uygulamasıyla giriyor. O uygulamanın gereği olarak bu konu başlığına ne zaman mesaj atılsa telefona bildirim geliyor. Ve çoğu seferinde alakasız mesajları görmek sıkıntı vermeye başladı. Bu konu başlığı zaten genel ve bi çok ilde de ulaşım sorunu çözüldü. Bence siz Kayseri konusunda ayrı bi başlık açın ve sorunlara orada çözüm arayın. Hem mesajlarınız tek başlık altında kalır ve dağılmamış olur, hem de bizler ilgimiz olmayan mesajlardan rahatsız olmamış oluruz

ee hani istanbulda başbakanlık özürlü kartıyla biniliyordu bu gün otobsüler önceki sarı kartı bastırtılar başbakanlık özürlü kartıyla binemezsin dediler

engelli ucretsiz

ben antalya ya gicem ucret vercekmiyim 100/92 agir engelliyim

Üst Alt