Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

KaRe;

yeni uygulama değil diyorsun ama Ankara'daki bir engelli İstanbul'da bedava biniş hakkını kullanabiliyormu arkadaşım birde istanbul'da %40 ve üzeri engelliler bedava binerken Ankara'da % 60 ve üzeri engelliler bedava binebiliyor. Bu yasa her ildeki değişik uygulamaları kaldırıyor.
Ankara'daki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hangi haklardan yararlanıyorsa İstanbul'daki de Adana'ki de Diyarbakır' daki de aynı haktan yararlansın diye çıkartılan yasa ve Ankara'daki Engelli arkadaşım İstanbul'a gittiğinde toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilecek. Bu yasa bunun için önemli

Hiçbirşey değişmiyor diyenlere

2022 maaşının yüksek olmasını ben şahsen bir engelli olarak istemiyorum.

Sebebi ise 2022 maaşı yüksek olursa engelliler engelli arkadaşım iş aramaz ve bu maaş bana yetiyor diyerek topluma katkıda bulunmaz kendini toplumdan soyutlar

Eğer şuan Engelliler özel sektörde çalışabiliyorsa bu hükümetin sayesinde 2005 te çıkardıkları Engellilerin istihtam edilmesi konusundaki yasayla ben 2006 beyri bir özel sektör kuruluşunda çalışıyorum. Bir araştırın bakalım 2005 yılına kadar kaç engelli çalışma hayatında yer alıyordu. Şimdi kaç engelli iş bulabiliyor iş buluyor beğenmiyoruz bile

Ağır engelli arkadaşlarıma şimdiye kadar kim evde bakım parası verdi benim kuzenim için devlet yengeme her ay 650 TL bakım parası ödüyor bu para sayesinde ev almaya cesaret ettiler ve 2010 yılında bankadan kredi çekerek ev aldılar

Bunlar biz engelliler için güzel gelişmeler ama yetmez dahada geliştirilmesi lazım

Yiğidi öldür hakkını ver diye bir söz var o yüzden siyasi iktidarı sevmeye bilirsiniz ama yaptıklarını görmezlikten gelmemek lazım.

Saygılarımla,

Arkadaşlar antalyada şuan "başbakanlık özürlüler idaresi başkanlığı engelli kimlik kartınızla" trawaylarda dahil tüm ulaşım araçlarında ücretsiz biniş yapabılıyorsunuz bu devreye girmiştir ama bazı şehirde antalyadada olduğu gibi şoförlerle münakaşa halinde olma durumunuz sözkonusu çünkü bazı işgüzar şoförler sırf 1-2 liranın hesabını yaparak sizin hakkınız olduğu halde sizi mağdur duruma uğratma gibi durumları oluşuyor onun için ulaştırma bakanlığı ve bulunduğunuz şehrin ulaşım idarelerini arayıp gerekli şikayetlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz cezai işlem seçenekleri arasında para cezası uygulama durumları var ben bir kişiyi şikayet ettim ne kadar etkili olacak ilerleyen günlerde görmeyi umut ediyorum bulunduğunuz illerde ulaşımla alakalı yerleri arayın ve sorun bilgi almaya devam edin genelde belediye tarafından yada ulaşımla alakalı siteler tarafından duyuru hemen yapılmayabilir onun için ne yapacaksak kendimiz yapalım yoksa bize birşey diyen olmaz kurumlar tarafından

Direk şoförleri plakalarını saatini alarak valiliğe şikayet ediniz...

kardelen dolmuşlarda geçerli diye biliyorum kız arkadaşım bindiğinde bir sorun yaşamamış

kardelenn;

Dolmuşları kapsayıp kapsamadığı konusunda bilgim yok ama şu anki uygulamaya bakarak dolmuşlar özel şahsa ait olduğu için kapsama dışı kalacağını düşünüyorum. Bu kanun devlete bağlı kuruluşları ve belediyelere bağlı özel halk otobüslerini kapsayacağını düşünüyorum.

Belki dolmuşlar da bedava değil ama indirim uygulanabilir diye düşünüyorum.

Hayır dolmuşlar yok ...

keremöz;
ben kamuda çalısıyorum zaten işe almasına gerek yok k,mseyede yalakalık değil doğrular

Arkadaslar Cuma Günü Aile Bakanliginin Twitter Adresinde Bir Arkadasimiz Engelliler icin Ücretsiz Ulasimi Sormus Ve Aile Bakanligida Bu Cevabi Vermis. Soru ve Cevabi, Caps Olarak Aldim Ekliyorum..
tj46w.jpg

kayseri büyükşehir belediyesi bize yazı gelmedi diyor .. kayseri'de bu konunun adı bıle geçmıyor
fakat sakarya büyükşehir belediyesinin tebrik edıyorum ücretsiz ulaşım o şehirde başlamıştır...

başbakanlık kartıylamı bineceğiz,yoksa başka bir kartmı çıkaracaklar?
Hızlı tren ücretsiz olacak mı?

kremşanti şuanda antalyada başbakanlık kartıyla ücretsiz biniş yapılıyor halk otobüsleri özel halk otobüsleri ve tramwaylar hızlı tren hakkında bir fikrim yok şehirlere göre değişim gösteriyor bu durum yurt genelinde tamamen uygulanması için neler olur bılemem

arkadaşlar aile ve sosyal politikalar bakanlığına dilekçe yazdım işte cevabı!!

Sayın Ahmet TURGUTALP

Bakanlığımıza yapmış olduğunuz bilgi edinme talebiniz incelenmiş olup, talebiniz ile ilgili olarak Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile yapılan yazışma sonucunda; 6594 sayılı “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına Dair Kanun” kapsamında belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarından ücretsiz veya indirimli olarak faydalanabilmeniz için gereğinin yapılması talebinizi içeren başvurunuzincelenmiştir.

65 yaş üstü, engelli, şehit yakını ve gazi vatandaşlarımızın; bütün belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarından, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının şehir içi ve şehirlerarası ulaşım hizmetlerinden ve deniz ulaşımının şehir içi hatlarından ücretsiz veya indirimli olarak yararlanmalarına yönelik düzenlemelerin de yer aldığı 6495 Sayılı Kanun 02.08.2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Ancak, Kanun maddesinin uygulanmasına yönelik usul ve esasların belirleneceği yönetmelik çalışmaları halen devam etmektedir. Bu çalışmalar neticesinde indirim uygulamasının ne şekilde olacağı açıklık kazanacaktır.

Adana'da kaç senedir ücretsiz kullanılıyor toplu taşıtlar özel halk otobüsleri büyükşehir beledyesi otobüsleri metro adanada neka toplu taşıma aracı varsa ücretsiz biniliyor

bu tereciye tere satmak gibi bir şey zaten ulaşım özellikle izmir içinde ücretsiz

sayın özer özkan yaş kaç bilmiyom ömrü hayatında kaç ile gittin bilmiyom hani bir laf var bol keseden salla sallayabildiğin kadar diye sayın öze özkan kardeşim türkiyede her ilde engelliye ücretsiz değil bu 1 ve il il değişen örnek ankara 40 bedava değil indirimli öğrenci tarifesi ama 60 serbest ve refakatçi örnek tokatta ücretsiz değil örnek istanbulda 40 engelli herkese bedava çok örnek vereyim İstanbul türkiyeye aite anakara değilmi kısacası olması gereken yapıldı burayı özellikle oku sayın özer özkan kardeşim

Tüm türkiye genelinde 40 ve üstü tüm engellilere üçretsiz oldu genelge bekleniyor tüm türkiye genelinde tek bir kart örnek sen izmirden geldin ankaraya ankarada elindeki kartla belediye otobüslerine üçretsiz binmen iyi değilmi bazen kusura kalma sadece iktidar yaptı diye eleştirmek istiyon

istannbulda özel halk otobüsleri (Silivri hattı) engelli kartına ragmen normal ücret alıyorlar.

uğurçi kardeş yasada diyor özel değil belediye otobüsleri
sende akparti yalakalığı yapıpda canımı sıkma yaa akparti kapatılsaydı kime oy vercekdin saadet partisi dururken engelsiz türkiye partisi dururken niye akpye oy verirsiniz halen inanamıyom hem engelliye hakaret edin hemde böyle bir yasa cıkarın.engellinin dertinden anlayan başka parti bulamadınız mı:mad:

nerde çirkin sözler bunlar gercek tamam akpartinin güzel projeleri oldu ona diyecek bir şey yok ama bu turan arkadaş sanırım akparti propagandası yapıyor

hiç bişey düşünmeden sormadan sorgulamadan yaşamamızı istiyorlar bunların tersini yapınca saygısızlık oluyor çirkinlik oluyor siz çirkinlik görmemişsiniz açık biraz gözünüzü çıkarın AT Gözlüklerinizi

hayır provaganda değil yazdığına cevap dediğin şuydu izmirde ücretsiz biniyom ankaraya gelincede bedavamı bineceğim çok saçma diye yazmıştın ben buna cevap yazdım

VE PARTİ PROVAGANDASI YAPAN VARSA özer özkan kendinsin parti adlarını yazarak oy ver diyosun acık ve net

belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanırlar."
Bu paragrafözel halkotobüsleri için eklenmiş olmasın:)))

kayseri engelliler derneği..

geçen gün kayseri engelliler derneğine gittik ordaki görevlilere sorduk; yönetmenlik çalışması devam etmekte 11.ay en geç yılbaşından itibaren elimize yazı gelecek dediler..

ücretsiz ulaşımda hala bir gelişme yok sanırım :(

Sivasta da aynı şekilde böyle bir uygulama yok maalesef adı indirimli işte 1.10 kuruş engelliye konuşmaya gelince de bazıları vay sivas engelli dostu bir şehir bilmem ne biz neden göremiyoruz acaba

Arkadaşlar Türkiye genelinde yok torba yasanın yönetmeliği çıkmadı hala :D reklamları izlediniz daha sinema başlamadı yani , Sadece yerel belediyelerin kendi yaptıkları indirimler söz konusu biraz daha bekleyin seçime reklam lazım o zaman işte derler pastayı önünüze koyarlar ...

ewet sakaryada neden başladı o zaman ücretsiz ulaşım belediyeler istese başlarlar :))

Ahmet hala anlamıyorsunuz zaten yerel belediyelerde bu birçok belediye kendi uyguluyor ve yıllardır var bu yasa çıkmadan önce mersinde vardı mesela ama bütün ülkeyi kapsıyor o yüzden yönetmelik bekleniyor ben mersindeki kartımı senin dediğin şekilde kullanamıyorum. ancak yönetmelik çıktığı takdirde sadece engelli kartın yeterli olacak heryerde ama işi şova döktükleri için önce yasa çıktı tamam 4 aydır yönetmelik bekleniyor. çünkü devlete yük ne kadar ötelerse kar diğer haklarda var tek engelliler yok torba yasada....

Üst Alt