Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

ankara egoya bilgi edinme hakkı kanunu çerçevesinde sordum verdikleri cevap aşağıdadır

02/08/2013 tarıh ve 28726 sayılı resmı gazetede yayınlanan, 12/07/2013 tarıh ve 6495 sayılı kanunun 88. Maddesı kapsamında hızmet verecek toplu tasıma aracları, toplu tasıma hızmetlerının kapsamı ıle bu hızmetlerden ucretsız ve ındırımlı yararlanmaya ılıskın usul ve esaslar; malıye, ulastırma, denızcılık ve haberlesme, ıcıslerı ıle calısma ve sosyal guvenlık bakanlıklarının goruslerı alınmak suretıyle aıle ve sosyal polıtıkalar bakanlıgı tarafından cıkarılacak yonetmelıkle duzenlenecektır. Kanunda belırtılen cıkartılacak olan yonetmelıgın cıkartılarak yayınlanması kanunda belırtılen bakanlıkların yetkısındedır. Yetkılı bakanlıklar tarafından yonetmelık cıkartılıp yayınlandıktan sonra buna gore kurulusumuzda bu yonetmelıge gore gereklı duzenlemeyı yapacaktır. Cıkarılması beklenen bu yonetmelık ıle hızmetten faydalanmak ıcın hangı belgelerın gerektıgı ve dıger ne gıbı unsurların dıkkate alınacagı belırlenecektır. Buna gore de 65 yas ustu kısılere ucretsız olarak toplu tasıma hızmetı verılmeye baslanacaktır. Bılgılerınıze rıca ederız.

palavra...palavra..palavra...seçim makyajı.seçim şekeri.yiyen yiyor valla.

İşlerine gelince yarım yamalak marmarayı 29 ekimde açsınlar, bir yönetmeliği aylarca çıkaramasınlar. Menfeaat neredeyse oradalar.

çelebi;

Marmaray TCDDY bağlı banliyö trenleri gibi Belediye ile ilgisi yok.

Valla ben %50 engellıyım ama maalesef denız otobusune bınemıyorum eskıden bedavaymıs 2lıra 50 krus ucret alıyorlar ben anadolu yakasında ıkamet edıyorum sabıha gokcenden ekspresse bınmek payla anlayacagınız engellde bır sey ıfade etmıyor.

Yönetmelik 2014 de anca çıkar yada şubat sonu seçime çok yakın sıcak tutmak için , gündem değişikliği için diyarbakırdaki rezaletini bastırmak için marmarayı açtılar 29 ekim ayrıca önemi olan bir gün olduğu için özellikle seçilmiştir. Yiyen yedi yemeyen yine muhalefet yapıyor oldu ....

Takke düştü kel göründü.
İstanbul B. İETT nin engelli şehit ve gaziler için verdiği ücretsiz karına sınırlama getirdi.
Birde utanmadan UKEME karaı diyor UKEME ye teklifi götüren o.
Daha çok beklersiniz.
Leyleğin ömrü lak lak ile geçermiş.

arkadaşlar engelli yaşlı hizmetleri genel müdürlüğüne bilgi edinme hakkı kanunu çerçevesinde sordum verdikleri cevap aşağıdadır

Engelli, gazi, yaşlı ve şehit yakınlarının ücret ulaşımı ile ilgili yönetmelik çalışmaları son aşamada olup, henüz yayınlanmamıştır. Yayınlandıktan sonra ilgili kamu kurumlarına gönderilecektir. Ayrıca Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün WEB sayfasında duyurulacaktır.

turan bey malesef kamu kurumları yavaş ilerliyor. heralde seçime yakın çıkar gibime geliyor.

MADEM bu kadar uzun sürecekti açıklamayı zamanı gelince yapılsa daha iyi olmazmıydı çıkmadan açıklarsan milletde dört gözle bekler

Dur daha çıkmaz önce hırsızlıklarını bir kapatsınlar önce size bize sıra gelmez vatandaşa sıra gelmez...

turan bey malesef ülkemizde kamu kurumlarının işleyiş tarzı yavaş. kanun çıkalı 5 ay oldu. bir yönetmelik yayınlanamadı. ilginç birşey.

zam ve vergiye dair değişiklikler ise gece 00:00 da yürürlüğe giriyor :D

yılbaşından itibaren inşallah çıkar... kayseri'de çok zor oluyor artık özel halk otobuscüleri almıyorlar rezil oluyoruz ..

Amma sabırsızsınız yaaa çıkaracam dediysem hemen demedim size kafamda böyle birşey var sizler aklımdasınız ama şu "MART" ayında sizde beni hatırlayın ki ona göre bende size bir güzellik yapayım hadi göreyim sizleri "KOYUNLARIM"siz beni seçin bende sizleri otlatmaya devam edecem...Haaa yok siz beni hatırlamazsanız bende sizleri unuturum...

hatta akpli belediyeyi ve iettyi mahkemeye verirseniz kazanırsınız oya tekin chpli büyükşehir belediye başkanı kocaoğlunu mahkemeye vermişti ve kazanmıştı kontörden tekrar bedavaya döndü sizde yapın

60 bine yakın üye ve koca bir site bir "Oya Tekin" etmedi maalesef.

işte bence hep birlik olup istanbul büyük şehir belediyesini mahkemeye verelim ücretsiz olsun izmirde öyle oldu kazandık

[h=3]Iett [/h] <iett@iett.gov.tr> 23 Aralık 2013 11:11
Kime: aferits@gmail.com
[SIZE=1]Yanıtla | Yanıtı tüm alıcılara gönder | Yönlendir | Yazdır | Sil | Orijinali göster [/SIZE]
İlgili 15.12.2013 tarih ve 1060426 numaralı Başbakanlık İletişim Merkezi aracılığı ile göndermiş olduğunuz başvuru incelenmiştir.

Kurumumuza yapmış olduğunuz engelli kart kullanımınıza ilişkin başvurunuz incelenmiştir.
Engelli kartınız ile 1 gün içinde toplam 10,aylık 220 geçiş hakkınız bulunmaktadır.
Yapılan inceleme sonucunda usulsüz kullanımların çok fazla olmaya başlaması ve suistimal edildiği, tespit edildiğinden böyle bir uygulamaya geçilmiştir. Ukome(Ulaşım Koordinasyon Merkezi) nin almış olduğu bir karardır. Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

İşte Başbakanlığın ilgisi ve İETT nin cevabı siz daha yurt çapında ücretsiz ulaşım bekleyin.
Sırada evde sağlık
2022 maaşı
emeklilik v.s. haklar gelecektir.

Hepsinin kılıfı bu yazıda gizli aşırı suistimal ediliyor.

Hırsızın faturası sakata kesilmiştir.
Uyumaya devam.

gelin birlikte engelli haklarımız için protesto edelim ben varım varmı destek veren

Sadece engellilere gelmedi sınırlama basın kartlarınada aynı sınırlama gelmiş 1 ayda 220 kere toplu taşımaya nasıl bine bilirsin bence makul bir sınırlama bunun dışında 220 kere ve fazlasını binen kişi gerçekten ya postacılık yapıyor yada kuryecilik bence burda gerçekten mağdur olanların sayısı bir elin parmağını geçmez.

Bence burada belediye haklı serbest kartlarını başkalarına verip istanbuldaki yoğunluktan yararlanarak tanıdıklarına peşkeş çeken engelli arkadaşlarımız artık suistimal yapmayıp kartlarına ve bu devletin sana verdiği hakkın kıymetini bilirler.

Burada devleti eleştirmek için bulunmuyoruz Burası devletin yavaş ilerleyen sistemini nasıl hızlandırırız ve nasıl daha iyi bir hayat koşulları oluşturabiliriz birbirlerimizin sorunlarına çözüm önerileri ve bilgilendirmeyle çözmek için bir aradayız.

yeter artık başlasın tam 1 sene oldu bu konu açılalı biz engellliler çok zor durumdayız serbest paso istiyoruz özellıkle KAYSERİ'de ücretli biniyoruz... :((

bimere başvurdum cevabı aşağıdadır..!

Sayın Ahmet TURGUTALP

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) tarafından Genel Müdürlüğümüze yönlendirilen
1091479 sayılı başvurunuz incelenmiştir
65 yaş üstü, engelli, şehit yakını ve gazi vatandaşlarımızın; bütün belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarından, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının şehir içi ve şehirlerarası ulaşım hizmetlerinden ve deniz ulaşımının şehir içi hatlarından ücretsiz veya indirimli olarak yararlanmalarına yönelik düzenlemelerin de yer aldığı 6495 Sayılı Kanun 02.08.2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Kanunun, 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını ve gazi vatandaşlarımızın ücretsiz veya indirimli olarak seyahat etmeleri ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı 88. maddesinin uygulanmasına yönelik usul ve esasların belirleneceği yönetmelik çalışmaları Bakanlığımız bünyesinde halen devam etmektedir.
Bilgilerinizi rica ederiz. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü

şehirler arası karayolları demiyor dikkat ederseniz.kelime oyunu yapmışlar

bekliyoruz eğer çıkmazsa bunu savunanların yorumlarını bekliyorum yarın son gün bakalım ne olacak

Üst Alt