Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

ya bunasıl işya resmi gazetede yayınlanmış şeyçıkmıyor

sayın özer özkan seni anlamakta çok güçlük çekiyom sadece iktidarı eleştirmek için kötülemek için elinden gelse ellerini açıp dua edeceksin ayıp ayıp ne zaman doğru bulduğun şeye bu güzel uygulama inşallah en kısa zamanda çıkar diyeceksin merak ediyom BENDEN TAVSİYE ellerini aç du et

ben olmayacak olan duaya amin demem çünkü genel sağlık sigortasında hastaneye gitmediğim halde borçlu çıkaran hükümete destek vereceğimi sanıyorsan avucudu yalarsın

ben nededim sen ne anladın pes peki hastaneye gitmediğin halde çıktı ise eczaneye diyeydin ben hastaneye ne zaman gitmişim diye sana söylerlerdi hangi tarihte hangi hastaneye hangi bölüm doktora gittiğini söylerdi geçenlerde bende aynı düşünceye kapıldım eczacıma hastaneye gitmedim dedim bana söyledi nörolojiye gitmişin şu tarihte diye lafı çarpıtma burda artı konu sağlık değil ulaşım VE eğer hükümet senin oyunla kazanacaksa varsın kaybetsin sorun olmaz merak etme avucunu yalayan yalar sen kendi avucunu yala dönde bir konu başlığı ne diye sayın özer özkan illa eleştirecem kötülüyecem diye nereye yazdığına BAŞLIK ULAŞIM UYANAMAMIŞIN BELLİ GÜNAYDIN artı konunun eczaneyle hastaneyle NE ALAKASI VAR ULAŞIM DA ULAŞIM

yav ben 6 aydır işsizim ve hiç hastaneye gitmedim sgk bankaya yolladı gelir tespit için bize 120 tl ödemeniz yeter dedi bir baktık bankaya 400 tl borç çıkardı kusura bakma ben bu olaya yani ulaşım için destek vermiyorum

Bazi belediyeler yasa cikmadan oncede indirim veya baska avantajlar sagliyordu. Daha once Sakarya ornegini verdim. Sakarya'da yasa cikmadan once kademeli olarak engellilere indirim veriliyordu. % 60 ve uzeri olanlara serbest kart , % 40 ile 59 arasina indirimli kart veriliyordu. Yasa ciktikdan sonra % 40 ve uzeri engellilere serbest kart , bakima muhtac olanlaraysa refekatcisine de ucretsiz ulasim hakki verildi.

Fakat : Yeni yasa ile degisen , engelli hangi sehire giderse gitsin , hangi ulasim aracina binerse binsin (kamuya ait) ucretsiz binebilmesi icin 1 kart sistemi getirilecek. Bu kart ile ulkenin her yerinde gecerliligi esas olacak.

Bu sistemi oturtmak cok kolay degil. Altyapisi hazirlaniyordur. Evet bu zaman alacak.

Ama.. Belediyeler Sakarya orneginde oldugu gibi , gecis doneminde insiyatif alip yasaya uygun hareket etmeleri gerekir. En azindan oldugumuz sehirde bu hakdan yararlanilabilir.

sayın özer özkan artık sana katıla katıla gülüyorum sadece bir yerleri savunayım derken yazdıklarına bak sadece şu genelge artık çıksada rahatlasak ya

var mısın iddasına bir kolasına eğer çıkarsa ben gelirim ankaraya kola ısmarlarım eğer çıkmazsa sen izmire geldiğinde bana ısmarlarsın ciddiyim bu konuda handikaplıda olsa bu genelge çıkmaz varım iddaya

iddaaylamı korkutacaksın arkadaşım ulaşımın içine yazdıklarına sinir oldum nasıl genelge çıkmaz yasa çıktı düzenleme bekleniyor tamam iktidarı sevmiyor beğenmiyor olabilirsin istediğinide diye bilirsin ama ne yazdığınıda bil birazcık ya ben ücretsiz ulaşımı desteklemiyom diyorsun tüm içtenlikle söylüyorum bunu muhalefet yapsa inanki tebrik eder savunduğum kişiyide eleştiri yağmuruna tutardım o zaman yılbaşına hazırlığını yap ankara için çünkü ankara sabaha akşama yüzde 40 olan arkadaşlarada ücretsiz yapacak VE EKLEYEYİM tek kartla tüm türkiye geneli engellilere ücretsiz o9lunca daha süper olacak genelge cıktığında

yılbaşında çıkmazsa hiç buraya uğrama eğer çıkarsa ben buraya uğramam

oraya buraya uğrama olayı değil eğer çıkarsa burdan yaptığın hakaretler için BAŞLIK AÇIP ÖZÜR DİLEYECEKSİN VARMISIN BURDAKİLERDEN VE MALUM ADI GECENLERDEN VARSIN

ben varım da çıkmazsa atatürkcülerden özür dilemeye var mısın

Tamam özür dilerim sorun değilde benim atatürke takıntım yok hakaretimde yok niçin neden atatürkçülerden özür dileyeyim onu anlamadım yinede tamam

eğer çıkarsa kendim için değil tüm engelliler adına sevinirim izmir dışına ancak buluşmalarda kullanırım bana pek yararı yok izmirde zaten mevcut kartla gece son araçlara kadar biniyorum hemde ücretsiz

resmi gazete tarih:02.08.2013
sayı:28726

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/08/20130802.pdf

madde 88 çok uzun ama uygun yeri kopyaladım.

engelliler için sağlık kurulu raporuyla %40
ve üzerinde engelli olduğunu belgeleyen Türk vatandaşlarının kendileri, ağır engellilerin kendileri
ile birlikte birden fazla olmamak üzere birlikte yolculuk ettikleri refakatçileri, demiryolları
ve denizyollarının şehiriçi ve şehirlerarası hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından
kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel
şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanırlar.

Bu maddeye göre özel halk otobüsleride engellilere ücretsiz olacağını çıkarıyorum.

uygulama 1 ocak 2013 başlayacak büyük ihtimalle

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına "ücretsiz ulaşım" hakkında

Sayın Fatih K******; İlgi başvurunuzda şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları ile 65 yaş üzeri vatandaşlara sağlanan ücretsiz seyahat hakkı ile ilgili bilgi talebinde bulunmaktasınız. Konuyla ilgili olarak 02.08.2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6495 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararname Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ücretsiz seyahat hakkının kapsamı genişletilmiştir.
Bu yasanın ilgili maddesinin uygulanmasına yönelik “Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Hakkının Kullanımına Dair Yönetmelik Taslağı” Bakanlığımız tarafından hazırlanarak ilgili Bakanlıkların görüşlerine sunulmuştur. Yönetmeliğin, söz konusu Bakanlıkların görüşlerinin tamamlanmasına müteakip Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinden sonra hak sahipleri müracaat edebileceklerdir.
Bilgilerinizi rica ederim.

Başbakanlık BİMER e gönderdiğim bilgilendirme talebine istinaden bugün gelen cevap. yani birkaç haftaya inşallah şehir içi ulaşımı ücretsiz kullanabileceğiz

hadi işalah sabırsızlıkla ücretsiz ulaşımın yürürlüğe girmesini bekliyruz

Ulaşım hakkı

yeni çıkan torba yasada engellilerin ulaşım hakları belirtiliyor. 02-08-2013 tarihinde resmi gazetede yayınlandı. Fakat biz ne zaman ulaşım haklarından faydalanacağız? kartlar ne zaman çıkacak? TEŞEKÜRLER

​bugun 1 aralık inş. 1-2 ay snra uygulanacak yılbaşına az kaldı :))

Yozgatın Sorgun ilçesinde şehir içi dolmuşlar bedava kartımı gösterdim ücret almadılar

çelebi;

Birisi bunu bilgi edinmeye sorarsa iyi olur diye düşünüyorum..

Üst Alt