Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

1997 de işe girdim doguşdan ortopedik rahatsızlıgım var şim di rapor almak istiyorum ne yapabilirim 5000 gün primim var askerligimide yaptım

yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşlar neden başlamadığı hususu şudur. Bu kanunların çıkarıldığı tamam ancak Yönetmelik hala kurumlara intikal etmemiştir. Yönetmelik gönderildiği zaman uygulama başlar. Kurumlar ezbere iş yapamaz tepede reklam var ancak iş uygulamaya geldiği zaman beklemek durumundasınız olay bu....

sayın bio
kanunda açık olan bir madde için yönetmelik beklenmez. bütün kurumlarda bu böyledir . hiç bir yönetmelik kanundan üstün degildir ayrıca kanunda verilen hakkın aksine hüküm ifade edemez bu bağlamda o yönetmelik bekleyen işgüzarlar şunumu zannediyorlar : yönetmelikte % 40 üzeri engelli olduğunu belgeleyenler indirimli yada sadece trene yada sadece otobüse yada sadece vapura binecekler % 60 üzerindekiler hepsine beleş binecekler . yok böyle bir şey kanunen açık olan bir ibare için yönetmelik beklenmez . yönetmelik kanunda açık olmayan durumları düzenler .

arkadaşlar yukarıda yazdım : bimere toplu bir şekilde başvuralım bakın nasıl çözülür

saygılar sunarım

Yönetmelik kanundan üstün değildir doğru. Ancak yasanın ülke genelinde aynı şekilde uygulanması ve uygulamada oluşabilecek kaos ve karmaşının önüne geçilmesi yani uygulamada birliğin sağlanması için şarttır.

İlgili tüm kamu kurum ve kuruluşlardan görüşler alınır, bu görüşler doğrultusunda taslak oluşturulur ve taslak tekrar görüşe açılarak son şekli verilir ve resmi gazete de yayınlanır.

Enerjinizi kısır tartışmalarla harcamaya gerek yok. Herkes Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile iletişime geçerek bir an önce çıkması için baskı yapsın.

Dün Antalya A-kent Başvuru Noktasındaki Görüşmemde Yetkili Kişi Artık Başbakan Özürlüler İdaresi Başkanlığı Kartıyla Ücretsiz Biniş Sağlayabilirsiniz Dedi Kartınızı Gösterdıgınız Taktırde Bu Hizmetten Artık Faydalanabilirsiniz Dedi Ama Şöyle Bir Durum Söz Konusuymuş Kırmızı Otobüsler Ve Tramvaylar Bu Konuda Sorun Çıkarmıyormuş Beledıyeye Ait Araçlar Oldugu İçin Ama Beyaz Otobüsler "Bu Benim Şahsi Aracım" Deyip Para Talep Etme Durumları OLuyormuş Yani Anlıcağınız Yine Fos İşimiz Gücümüz Bu Saatten Sonra Şoförlerle Muhattap Olmak Kanımca

zaten belediye tramway özel domuş otobusun uygulamayacığı kesin yasada bunu bu şekilde belirtiyor komple tüm ulaşım araçları ücretsiz demiyor TCDD belediyeye bağlı şehirler arasında indirim ağır olan engelli ye refakatcişsi ile birlikte ücretsiz ama uygulanmaz

ne oldu bizim bu ulaşım hala bi haber yok mu meclis açıldı kurban bayramı yaklaştı hala ses yok kabak tadı vermeye başladı artık.

Arkadaşlar bugün bakanlık , şehit ve gaziler derneği ile telefonda görüştüm 2 cevapta bu yılın sonunu bulur dediler :D reklamı iyi yaptılar yine maşallah yasa çıktı yönetmelik bekliyor herkes :D

iyi ama 65 yaş kişiler şehir içi ulaşımı ücretsiz kullandıklarını söylüyo herkez yani mesela bugün bile 65 yaşındki bir amca konu geçti ve kendisi ücretsiz bindiğini söyledi yönetmenlik çıkmadıise millet nasıl binebiliyor acaba adanamızın herzamanki ayrıcalıklarından birimi acaba adanamızda bu gibi uyguamalar diğer illere göre sıkıntısız işliyo demek adana beledyesiyle alaklı birşey yani insiyaftif kullanıyo sanırsam :)

istanbu,.da yasiyorum yüzde 71.raporum var,2 ekim 2013 Carsamba gunu toplu tasima araclarina binmek adina Kendime ucretsiz kart cikardim.. Not.öncedende yüzde 60 raporumla toplu tasima araclarina ücretsiz biniyordum..

merhaba arkadaslar (ABD) onay verirse tayip beyde dümeye basip tamam der ama secimlere 3 gün kala egerki ömrünüz yeterse birkaciniz görürsünüz hoscakalin saglicakla

Bu ülkede hangi parti iktidar olursa olsun, engelliler için yaptıkları yenilik içeren hizmetleri, günü geldiğinde özürlülerin suratına çarpmıştır... Bu teknoloji çağında, sahip olunan imkanlar ile YASA' nın işlemesi için gereken YÖNETMELİK' ler 1 ay içinde hazırlanamıyorsa YAZIKLAR OLSUN... YÖNETMELİK hazırlamak, bu kadar uzun sürmez, bu acizliği sırf Parti Sempatizanlığı uğruna destekleyen üye arkadaşlara da yazıklar olsun... Bu arada ben herhangi bir partinin ne üyesi ne de sempatizanıyım...

arkadaşlar seçim günü yaklaşınca kesin birşey olacak o yüzden mart 2014 bekleyin seçime 1-2 hafta kala bütün belediyeler aynı anda uygulamaya koyacaktır..

Ahmet3847 arkadasıma katılıyorum seçim seçiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmmm :)))))))

arkadaşlarım merhaba ; bir an önce hallolur inşallah.Buralara yazılanlar elbette faydalı ve iyi şeyler,sayın bakanların da twitter,facebook larına da düşüncelerimizi yazalım,

Seçime yakın açıklanır reklama devam ederler :D olay bu arkadaşlar bu yasadaki çok kolaylık yerel yönetimlerde mevcuttu o yüzden çok şehirde uygulama yapılıyordu örnek mersin zaten ücretsiz seyahat hakkı vardı engellilerin :D

Sumerr doğru tespit kardeşim tebrikler...

kanun çıktı ama ne zaman hayata geçecek kimsenin bilgisi yok

dogru mu bilmiyorum ama otobüs şöföründen duydugum kadarıyla yılbaşından sonra engelli yakınıyla aynı soyadı taşıyanlara ücretsiz olacakmış otobüs... bilgisi olan varmı bu konuda?

bide ben sorayım bir ankaralı olarak şimdi bu otübüs kartları degişiyor engelli ler indirimli kullanıyoruz kartlar kalkınca bizim durum ne olacak ankaranın yüz karası belediye başkanı olursa daha çok çekeriz yasada çıksa kanunda çıksa başkan degişmeyince bi halt olmaz allah ankaralılara sabır versin derim

Ankara nın büyük çoğunluğu sizin gibi düşünmediğine eminim yüz karası da ne demek adam ANKARAYI ANKARA yaptı.böyle yazıları okuyonca bi engelli olarak keşke bedava yapmasalar diyorum yazıklar olsun

türkiye belediyeciliğinde chp ve akp engellileri eziyor summere katılıyorum

arkadaşlar meclis yeni açıldı aynı şekilde belediye meclisleride yeni açıldı adamlar tatildeyken mi yönetmelik çıkartacak biraz mantıklı olun birde yıl sonunda çıkmasını bekliyorum. Nedeni her belediyenin mali bütçesi var yönetmeliği yılın ortasında çıkartırlarsa bütçede mali kayıp oluşur, yeni yıl da çıkartacaklarki ulaşım bütçesini ona göre ayarlasınlar.

Bu arada Ankarada yeni kart sisteminde tek tip Ulaşım kartı olmayacak Üç tip ulaşım kartı olacak

1.si Tam Kart
2.si İndirimli Kart (öğrenciler için)
3.sü Ücretsiz Biniş Kartı (Engelliler, Yaşlılar, v.b.)

Ankarada artık kimse otobüs şöförüne paso göstermek veya ücretsiz biniş kartı göstermek zorunda kalmayacak.

musti;

Güzel mantıklı konuşuyorsun da yönetmeliği belediyeler çıkarmayaca ki. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkili bu konuda.

Diğer taraftan belediyelerin mali durumu buna engel idiyse yasanın yürürlük tarihi yılbaşına ertelenirdi ve sorun çözülürdü.

Yorum yaparken daha derinlemesine düşün lütfen.

yeni bi uygulama değilki neden yeni bir uygulama gibi gösteriyor ve bir çok engellilerde yeni olarak görüyor hemen hemen tüm illerde ücretsiz kullanabiliyor toplu taşımaları engelliler

yönetmenlikte seçime 5 kala çıkartılırki biz engellilerde deriz üff uygulamaya bak saolsun AKP dur oyumuzu ona verek diye düşünürük he ona veririk üçün birini :D
anamızı ağlattı 2022 engelli maaşlarında yapacaksa bi hatrı sayılır uygulama yapacaksa seçime yatırım 2022 sorununu halletsin

Arkadaş bizim memlekete (Bingöl) belediyeye ait taşıma aracı yok bu uygulama özel halk otobüslerinde de geçerli mi

birde benden dinleyin adana da engelliye 3 yıldır beleş otobüs ama türkiyenin en pahalı suyunu içiyoruz indirimli. olsada aytacı çok sevmezdim ama oy verdim zihni aldırmaz şuan başımızda adam hiç bir şeye aldırmıyor soyadı gibi

turan kardes nekadar yalakalık yaparsan yap türküyede okadar suriyeli arap ajanlar varken melih abin seni ise almaz ok

Üst Alt