Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

@Mertemir

Bende 20 gün sonra başvuru yapıcam. Bana SGK memurunun söylediği 29 sabahı buraya gel kontrol sağlayalım günün uygunsa sana emekli olabilir kağıdı vericez onun ile işyerine gidiceksin ve emekli olacağını belirtip iş çıkışını alacaksın. Ama en en en önemli husus sigorta çıkışının aynı gün yapılmasına kesinlikle dikkat etmelisin. çünkü sgk senin çıkışını görmeden işlemlerini başlatmıyor. İş yerinden çıkışını yaptırıp @Strabon dostumun da söylediği gibi tahsis numaranla işlemlerin başlıyor. :)

Umarım bu bilgi de sana yeterli olabilir.

HakanEs26

peki çalışmayıp vergi indirimi için geçici olarak sgk girişi yaptıran ve sonra sistemden çıkan adam ne yapacak? eğer emeklilik için şartları uygunsa sgk ya başvuruda çalışıyor olmasına gerek yok.

HakanEs26

Bende şimdi bağlı bulunduğun sgk müdürlüğünü arayıp emeklilik bölümünü bağlattım.Durumumu anlattım.Şuan çalıştığımı söyledim.Aynen sizin dediğiniz şekilde açıkladı.Gelin kontrolünü yapalım bu sırada çalışıyor olabilirsiniz ama bize Müracaat anında çalışmıyor olmanız işyerinizden çıkışınızı almanız gereklidir dediler .

Son düzenleme:
Yigido39

Hangi numaradan ulaştınız ankaraya. Ben 19 /10/ 2018 de verdim 22 /10 /2018 de ankara'ya gitti hâlen sonuç yok. Bağlı olduğum izmir defterdarlığına şimdi gittim daha eylül ayına ait belgeler yeni geliyor dendi. Ankara ya ait ulaştığınız numarayı paylaşırsanız sevinirim

samsara77

o halde bilgi kirliliğini ortadan kaldırmış olduk. eğerki şarlarınız uyuyorsa emekli olmaya vergi indirimi raporu yeterlidir. sgk ya başvuruda hali hazırda çalışıyor olmanıza gerek yoktur.

Hangi numaradan ulaştınız ankaraya. Ben 19 /10/ 2018 de verdim 22 /10 /2018 de ankara'ya gitti hâlen sonuç yok. Bağlı olduğum izmir defterdarlığına şimdi gittim daha eylül ayına ait belgeler yeni geliyor dendi. Ankara ya ait ulaştığınız numarayı paylaşırsanız sevinirim. 0312 315 35 97

Selamlar, Ben Düzceden 25.10.2018 tarihinde %63 1 yıl süreli raporumu ankaraya gönderdim.08.01.2019 tarihinde düzce deftardarlıktan aradılar evrakınız geldi diye ..sgk gittim emeklilik için bir sorun var mı diye olmadığını işten çıkış alıp gelirseniz başvurabilirsiniz dendi.. Eylü ayında tekrar hastahaneye sevk edilip tekrar rapor çıkartmam gerektiğini söylediler.

Mertemir

Siz yanlış anlıyorsunuz sanırım?Şuan çalışıyorken emekli olmak isteyenler için bizim verdiğimiz bilgi...
Başvurudan kastımız bilgi sorma ama işlemi başlatmak için başvurduğunuzda işten ayrılmış olmanız gerekli diyorlar.
Bir yanlış anlaşılma yanlış yönlendirme olmasın iyi okuyalım.

samsara77
aynı şeyi söylüyoruz aslında.

Fatih5858
biraz açarmısınız?sanırım raporunuz süreli 1 yıl sonra kontrol istemişlerdir

samsara77
Evet haklısınız. kendimden örnek vereyim. ben iki yıldır çalışmıyordum 3 ay önce vergi indirimine başvurmak için geçici olarak sigorta gösterdim. maliyeye başvurdum 45 gün sonra çıkış yaptım şimdi raporun gelmesini bekliyorum. geldiğinde direk sgk'ya emeklilik için başvuruda bulunacağım.

Arkadaşlar evis de hicbir hareket yokken şimdi nasıl olduysa ankarayi arayıp sonunda düşürdüm. Karşıma çıkan memur eviste hareket olmamasına rağmen izmir vergi dairesi defterdarlığına27 /12 /2018 de cevap gittigini söylüyor korkum şu evis'te sonuç yok ama vergi deresine cevep gidiyor sonuç ne olabailir. Isyerinde tek olduğum için patronumun gelmesini beklemek zorunda kaldım. Gelir gelmez hemen vergi dairesine gitmek istiyorum.

Slm yuzde 84 sürekli agir raporu var babamın hanği haklardan faydalanır

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

evet raporum 1 yıl süreli eylülde yani 3 ay öncesinde tekrar hastahaneye gitmem gerektiğini söylediler.Raporumu yeniden almam gerekiyor belki o zaman sürekli olur inşallah

vergi dairesi sisteme canı isterse giriyor sen vergi dairesine git evrağını da elden almaya çalış vermek zorundalar ben öğle yaptım aldım ve müracatımı yaptım

merhaba arkadaslar vergi indirimi basvurusu icin sigorta girisi yaptirdim evraklarimi ankaraya gonderdim 4 aya yaklasti cevap gelmedi ,sigorta odemesini durdursam problem olurmu

DIRILIS

Olmaz sen neden bu kadar sigorta yaptırdın ki evrakları verirken sigortalı olman yeterliydi 10-15 gün yeterdi.

DIRILIS
bende aynı şekilde yaptım.45 gün sistemde kaldım. önemli olan başvururken çalışıyor görünmeniz. sonrası önemli değil.

Mertemir

simdi ulastim istanbul vergi dairesine 0212 453 82 32 nolu numaradan bana 0212 453 83 32 aramam soylendi ordan ogrendim %43 olarak gitmisti 43 olarak onaylanmis 15 gun icinde is yerine gonderecegiz dediler.peki bugun cikisimi versem yinede ayni is yerine mi gelir evraklar

peki sizin evraklariniz is yerine mi gonderildi yoksa vergi dairesinden kendiniz mi aldiniz

DIRILIS

hayırlı olsun size ozaman.Allah ailenizle birlikte mutlu sağlıklı huzurlu bir emeklilik nasip etsin

Mertemir

amin cumlemize ,benim yolum uzun prim sayim 800 gun 4080 e tamamlamak icin yurt disi borclanmasi yapacagim ondan sonra ,borclanma yapacak parayi kazandiktan sonra :)

2 ekim de ankaraya ulaşmıştı bugün [FONT=sans-serif] 0212 453 83 32 numaradan bilgi aldım daha onaylanmamış cvp veriyorlar[/FONT]

Arkadaşlar akşam üstü eviste emekliliğim onaylanmış , sistemde olumlu sonuçlandı yazı hazırlanıyor diye yazıyor bundan sonraki süreç nedir, ne yapmam gerekiyor yararlanacağım son tarih 10/10/2020 tarihli

Yasin kocaman mrb hayirlı olsun evisteki ibare emeklilik için değil vergi indiriminizin onayladığını belirtir bu ararda vergi indiriminiz süreli çıkmış yazı iş yerinize geldiğinde hizmet yılınız ve sgk günleriniz tamamsa şartlar oluşmuş ise sgk o yazıyla emeklilik talebinde buluna bilirsiniz.

Merhaba. 20.09.2018 tarihinde engelli raporumu (yüzde 55)vergi dairesine verdim.yaklaşık 3,5 ay oldu ve hala bir sonuç alamadım.her aradığımda dosyanız bakanlık da diye cevap alıyorum. Neden bukadar uzadı. Bilgilendirirmisiniz rica etsem

DIRILIS
Çalıştığın iş yerine gelecek yada kendinde gidip vergi dairesinden alabilirsin sadece takibini aksatma

umut2135 hayırlısıyla bende verdim evrakları bana 3,5-4 ay sonra gel al sonucu dediler. Ben tek sıkıntım %50 sürekli olan raporumu düşürmesinler oranını tek korkum bu.

Üst Alt