Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

3 gün önce vergi dairesine verdiğim evrağı eviss ten bakıyorum hiçbirşey çıkmıyor. Neden acaba vergi dairesini aradığımda evrak kayıtla görüştüğümde işleme aldık dendi ama.

Benim evrakim 26 ekim ankaraya ulasma tarihi idi bugun buyuk mukellefler vergi dairesine gonderildi kaydinin dustugunu ogrendim
Bunun anlami nedir
Onaylandi olarak kabul edebilirmiyim

hancer55

Kendi vergi daireni ara yarın ( şuan kapandı ) . TC ve ismini ver raporum geldimi diye sor ve kaçla onayladığını söylerler dostum. Ama benim fikrimi sorarsan vergi dairesine yollandıysa onaylanmıştır. Bu ara rapor yüzdeleri nasıl gidiyorsa aynı dönüyor. Düşürme gibi şeyler yazan olmadı bayadır.

Arkadaşlar konuyu bilenlerden acil bir bilgiye ihtiyacım var.

İlk aldığım engel raporum 8 ağustos %50 ve 6 ay sonra kontrollü idi.Yani 8 şubatta bitiyor.
Ankaradan gelen vergi indirimi oranım aynen %50 ve sürekli ... Sgk bizim için vergi indirimi esas %50 ve sürekli ise emekli olabilirsin diyor.
Yalnız az önce şirketime e tebligat gelmiş , yazıda süre belirtilmiyor şirketimde sgk sana 6 ay kontrollü olduğu için sorun çıkartabilir git onlarla iyice konuş diye ısrar ediyor...Fatih vergi dairesini 2 kez aradığımda sürekli gelmiş süre belirtilmemiş dediler ama şirkete yolladıkları tebligatta niye bunu belirtmemişler diyor işyerimde.
Tabi ki en sağlıklı bilgi yarın sgkya gidip sormak ama yinede endişelendim ve evisede şu şeklde yansımış

10.01.2019 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi( Dereceye girdiniz )
06.09.2018 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

samsara77

benim raporumda da süre yazmıyor. 24 nisan 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere3 . derecen vergi indirim,ne hak kazandınız diyor. yani süresiz. Süreli olsa şu tarihlerde kontrol sağlanmalı diye yazardı dostum..

HakanEs26

Şirket bana 2 kağıt tebliğ etti ve artı giden raporumun fotokopisini ...2 kağıttada 28/08/2018 tarihinden tibaren 3.dereceden vergi indirimine hak kazandınız yazıyor.Ama Raporumun ankara tarafından imzalanmış halinin fotokopisini verdiler onda da eski 6 ay sonra kontrolü uygundur hali duruyor bu yüzden sana sorun çıkartmasın sgk dediler.Valla benimde kafam karıştı.

Evisdede yukarı kopyaladığım şekilde, ki zaten fatih vergi daireside iki kez arayıp teyit ettiğimde sürekli onaylanmış dedi , ama şirketim tebligatta yazıda belirtilen bir tarih süresi yada sürekli yazısı olmadığı için,ve raporumundada kontrollünün üstüne sürekli yazmadığı için kafamı karıştırdı.

Benim gibi kontrollü gidip sürekli gelen arkadaşların raporunda bu belirtilmişmiydi bunu anlamaya çalışıyorum??
Biraz karışık oldu kusura bakmayın ama durumum bu yarın sgkya yüzyüze gidip konuşacağım

Shaky34 mrb 3.4 ayı bulur dedikleri gibi merak etme sorun çıkmaz raporunuz yönetmenliğe göre düzenlemiş ise.

S.a arkadaşlar bugün ankara sonucum izmir defterdarlığı tarafından işyerime e tebligat olarak elimize ulaştı. Yarın sabah gerekli işlemleri başlatacağım. Nereden ve nasıl başlatirim bana bu konu hakkında yardımcı olurmusunuz

Yasin kocaman hayırlı olsun gerekli gün ve hizmet yılınız tamamsa iş yerine gelen yazı ile sgk emeklilik için başvuruda buluna bilirsiniz.

umut2135

Aynen yönetmeliğe göre düzenlendi. Sisteme herşeyi işletim %0 olsa bile hemde yazı ile de özellikle sisteme işletim. Çünkü Birtane bile bilgisayara işlenmemiş oran yada oransız bilgileri yeni yönetmeliğe göre işletim.

Arkadaşlar herkese merhaba

Benimde istanbul vergi dairesine teslim ettiğim istanbuldan 19 Eylül de Çıkan 25 eylülde Ankara ya varan evraklarım hala kurula girmemiş
Son iki aydır her aradığımda kurulda denen işlemim hala bekliyor.

Kimse burada çalışan kişileri çok yoğunlar başlarını kaldıracak vakitleri yok falan acımasın Koskoca kurumu bakkal dükkanına çevirmişler. Yoğunluk ayrı birşey sistemsizlik işlem düzeni ayrı birşey çok öfkeliyim ağzımdan kötü şeyler çıkacak korkuyorum.

İstanbul vergi dairesine Ekim ayına ait evraklar geliyormuş böyle bir saçmalık nasıl olur aklım almıyor. Dosya yoğunluğu bahanesiyle tarihler karman çurman okmuş, yahu koca koca adamlarsınız bir evrak sıralaması yapmak bukadar zormu?

Zaten bu düzeni sağlayamayan bir kurumdan iş kalitesi olarak ne beklenir ki? Gelir İdaresi başkanıyla görüştüm bu rezaleti baştan sona anlattım. Adamın sesi soluğu çıkmadı aldı dosya numaramı on gün içinde işleme gireceği yönünde talimat vermiş Benim kimseden bana bir ayrıcalık sağlanması yönünde isteğim yok ama hakkımında yenmesine müsade etmeyeceğim dedim. Süresi gecikenler için tavsiyemdir açın telefon hakkınızı arayın.

Böyle bir kurumu kimsenin böyle bakkal gibi yönetmeye hakkı yok. Her kaybettiğimiz gün bizim cebimizden çıkıyor onların kaybettiği birşey yok mesailerini dosya yoğun diye layıkıyla yapmıyorlar.

Slm arkadaşlar bende yeni üye oldum ağustos 14 ankaraya ulaşan raporun hala işlemde deniyor 5 ay oldu yaklaşalı ses seda yok dün İst vergi dairesine gittim bir ay daha sürer diyorlar

Buyuk mukellef vergi dairesine posta ile gonderilmis rapor sonucum fakat bugu vergi dairesini aradigimda biz sonucu goremiyoruz evrakin gelmesi gerekli denildi
Ben bu sonucu nasil ogrenebilirim
Yardimci olurmusunuz

hancer55

Ankara vergi indirimi için başvurduğun vergi dairene yollar. Ordan işyerinin bağlı bulunduğu vergi dairesi hangi ile / ilçeye bağlıysa o vergi dairesine yollar ( ben eskişehirdeyim , işyerim istanbula bağlı ) bu süreçte 10-15 gün civarı sürüyor. Ordan işyerine e-tebligat ile yollanır.

Eylülde raporu Fatih e teslim ettim
26 Eylül de Ankara ta gönderildi
Hala ses seda yok...
Bugün Fatih vergi dairesi mi aradım
Henüz cevap yok dediler..
Yaaaaaa Sabırrrrrrr....

bizler gibi sonuclanmayanlar acaba komlplike hastaliklar mi?Agustos 27 teslim,daha sonuc yok,hastalik bolumu onkoloji..

SM-G9650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Slm arkadaşlar ağustos 7. Vergi dairesine teslim 14 ağustota ankaraya ulaşması ne olacak bizim halimiz 5 ayı geçti tık yok

Kalp krizi sonrası balon stent ve bypass, tip 2 diyabet ve yüksek tansiyon var...
Benimle aynı rahatsızlığı olan ve aynı raporu Kocaeli den ekimde gönderen arkadaşa sonuç geldi..
İstanbul dan gönderdim ses yok...

Bugün kalekapı vergi dairesini aradım. Agustos ve Eylül aylarını gönderiyoruz dedi. Benim dosyalar Ekim 9 da Ankara ya gönderildi. Ne kadar beklerim daha bilemiyorum.

Serdar2719

nasıl olur benim ekim12 gitti rapor ve suanda vergi indirimi elimde emeklilik islemlerini bile baslattim seninde eline ulasmasi lazimdi bence vergi dairesini bi ara ankaradan gelmistir rapor

Haklısın dostum bende 11 Ekim de Vergi dairesine 12 Ekim dede Ankara'ya gönderildi Elektronik Posta ile ve bugüne.kadar cevap gelmedi en sonunda CİMER e yazdım bakalım oradan ne sonuç çıkacak.

Tumehus

Kardeşim benim 25 Eylül de Ankara ya varan evraklarım maalesef daha kurula girmedi. Durum içler acısı
Kurul doktorları herzaman toplanamıyormuş, evrak yoğunluğu vs... bir sürü sıkıntıları varmış kurumun
Ama gelen evrak sıralamasını yapmaktan aciz bir işleyiş kimse işleyişin yoğunluğuna birşey demiyor ama evrakta önce gelen evrağın önüne sonra gelen evrak ne suretle geçerse kıyamet buradan kopuyor bende yazacağım iyi yapmışsın

Delirttiler hepimizi tertemiz sonunda. :( Benim işlemim 26eylülde ankaraya ulaşıp 10 ocakda evise düştüğü halde okuyunca çok önceden yollayıp da cevap almayan arkadaşlar adına üzülüyorum.

HakanEs26
Bugün bağlı bulunduğum sgk müdürlüğüne gittim.En son şirketim e -tebligat konusunda kafamı karıştırmıştı.Tebligatta ekte gelen 2 kağıtta süreli süreksiz yazmıyor, birde onay raporunda sadece yüzde oranı var, kontrollü yazan kısmında herhangi bi değişiklik yapılmamış buyüzden sgk kabul etmeyebilir demişlerdi.

Aynen sizin dediğiniz gibiymiş.Önce vergi dairesini arayıp durumu anlattım.Şu açıklamayı yaptılar.Raporu kontrollü süreli gidipte sadece oran yazıp dönen arkadaşlar panik olmayın. İşyeriniz bilmiyorsada onlarada söyleyin, geri gelen raporunuzda el yazısı ile ve sayı ile yazılmış ankara onay notunun yanında herhangi bir süre yazmıyorsa, raporunuz sürekli olarak verilmiş demektir.Süreli olsaydı vergi indirimiz aynı oranın yanına süreyi yazıyorlarmış.Aynı şey diğer 2 yazılı kağıttada geçerliymiş.Herhangi bir süreden bahsetmiyorlarsa vergi indiriminiz sürekli olarak verilmiş demektir.

Gittiğim Sgk nın cevabı da vergi dairesiyle aynıydı, bizi ilk raporun süresi oranı ilgilendirmiyor ankaradan vergi indirimi oranınız ve onun süresi ilgilendiriyor esas budur emeklilikde...Kontrolünüzü sağlayalım yıl prim 18yıl 4080 gün üstümü diyip hakedişinizde tamam .Bir ön başvuru dilekçesi doldurun bugün ,emeklilik hakkı kazandığınıza dair yazınız Pazartesi hazır olcak onu gelip alın,dediler.Yalnız aysonu çıkıcam şuan bu yazıyı almam sorun olmaz dimi dedim.Hayır bununla istediğiniz zaman işyerinizden çıkış alıp ama yine aynı gün bize müracaat edin.İşleminizi başlatalım işyeriniz aynı gün sgk çıkışınızıda yapsın ama dediler.Yoksa sistemde göremiyolarmış...

Strabon
Amin hepimizin işlemlerine kolaylıkla lutfetsin Rabbim ...

Bilenlere danışmak istediğim bir konu var.Benim ilk aldığım raporunda devam etmesini inşallah onunda artık sürekliye çevrilmesini ve engellilik haklarımun devam etmesini istiyorum.Oranımın düşürülme riskide pek gözükmüyor çünkü hastalığım kronik ve tıbben iyileşme geri dönüş yok.Yüzde 50 raporum 8 ağustos 8 şubat 6aylıkdı ...Yani 8 şubatta süre bitiyor.8 şubata kadar gün alıp gitsem ki bu 16 ocağa yine beykoz devlet hastanesinden heyet kontrol randevusu alabildim bu hafta izinliyken o da aradan çıksın istedim müsaitliğimde ... 8şubattan bayağı bi önce başvurmamın sakıncası var mı? Forumda 120 gün yada 1ay önce bile süreli rapor için başvuru yapılabileceğine dair bi yazı okumuştum sanki ? Lütfen net bilen cevap yazabilirmi? Benim heyete girmem 2gün sürüyor orada.İlk gün sabah çok erkende gitsem,benim dalım olan gastro öğleden sonra diğer poliklinikde bakıyor sadece o yüzden kurula saat 14e yetişmem mümkün olmuyor evrak tamamlanamıyor.14den 1dk sonra evrağı almıyorlar kurul devam etse bile ...Ama tek iyi yanı burası tepeüstü ek binası sırf bu iş için ayrılmış sağlık kurulu bölümü ve poliklinikleri olduğu için girmeniz gereken bölüme hiç sıra beklemeden hemen girebiliyorsunuz.Istanbuldan alacaklar için en tavsiye yerdir.Büyük araştırma hastanelerinde heyete randevu almak için bile 1ay 3 6ay bekleyebiliyorsunuz...

Slm arkadaşlar bilgi amaçlı 30.04 2018 rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor ? 26.06 2018 raporunuz eksik bulundu tekrar başbakanlığımıza müracaat etmeniz gerekiyor ? 07.08 2018 rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor ( SONUÇ HALA KURULDA DENİİYOR NE SAÇMA İŞ ANLAMADIM GİTTİ 5 AYI GEÇTİ )

27 agustos aksaray vd
9 eylul saglik kurulu
14 Ocak %83 onaylandi teyidiyle Aksaray'dan bilgi..

2 haftaya vergi dairesine yazi gidermis.
Affiniza siginarak,basitce emekli olup ayni.isyerinde girdi ciktiyla calismaya devam.edwbilmemin yolu nedir?
iskur engelli kaydi herhalde ilk adim olacak.sonra isyerime yazi gelimce sgkya gidip.emekli olabilir yazisi alicam,sonra istifa edip.tejrar sgkya gidicem herhalde.Daha evvwl girdi cikti yqpan var mi,ayni gun.isrifa edip yazimi verirsem ve sgkya godersem,1 sonraki gun.girisim ypilabilir mi
tesekjurler

SM-G9650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar merhaba ;
bugün iş yerime e tebligat yapıldı. bekleyen herkesin bir an önce sonuçlanmasını dilerim. süreç aşağıdaki gibi gelişip sonuçlandı.
06.09.2018 rapor vatan caddesinde bulunan vergi dairesine teslim edildi.
17.07.2018 vergi dairesi ankaraya göndermiş
26.09.2018 ankara ya ulaşmış
21.12.2018 ankarada sonuçlanmış
02.01.2019 tarihinde vatan caddesi belgeyi kabul etmiş
14.01.2019 tarhinde iş yerime e-tebligat ile gönderdi.(aynı anda evisste göründü)

Üst Alt