Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

aksaraya ulastim,daha kuruldan cikmamis,onkoloji oldugu icin bekki de bu kadar dusunme inceleme pesindeler,4ayi gecti..emeklilik maasi kisinin.yatirdigi prim miktarina gore degisiyor..ben 3bin.uzerinde alicam..ayrica bu site de yine bir.bolum vardi,alinan.maaslar,prim miktari,gun.satilari vs yaziyordu

SM-G9650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BoraBalli selamlar prim gün sayın kaçgün ? nasıl biliyorsun 3 bin üzerinde olduğunu benimde 7700 günüm var 1992 girişliyim ne kadar alırım emekli işim olursa eğer

samsara77

Valla Bu çıkarsa şükredip oturcaz başka çaremiz yok çalışmaya devam.... :(

Benim korkum bunun altında çıkarsa diye..

Fatih5858

Fatih selam,benim sgk girisim 2000,sadece askerlik boslugum var..Ama yatirilan prim yuksek,havalimani oldugundan kesinti vs olamiyor,o nedenle yuksek..yine bu site de maas hesaplama sitelerinin linkleri var,2 farkli siteden baktim,aralarinda 150 200 oynuyor

benim gun 6000 civari su anda..ama primden ziyade yatirilan tutar,2000 evveli giris ki o sizde var 7000 kusur oldugunuzdan..

Sgknın kendi emeklilik hesaplama sitesinden yaptım.Aşağıdaki sonuç çıktı.Bu tabloya göre 2.234 artı ek ücret 89 toplam 2323 mü alacağım?Hiç sanmıyorum bu kadar yüksek olsun ama özel sektörde çalışıyorum primlerim yüksek yatmış olabilir. Anlayan değerlendirirse sevinirim .

Sgk başlangıç - 06.12.1999
07.01.2019 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 2234.83 Ek Ödeme : 89.39
Gösterge 9475 - Ortalama Yıllık Kazanç 28,666.80 - Ortalama Aylık Kazanç 3,253.50
Aylık Bağlama Oranı - 62.00 - Aylık Bağlama Oranı 2 45.00 Aylık Bağlama Oranı 3 34.15

2000 Öncesi 26
2000-2008/10 Arası 2355
2008/10 Sonrası 3155
Toplam 5536

Not : 2019 yılı talepli aylıklar, özel sektör için 01.01.2019 tarihinden, kamu sektörü için 15.01.2019 tarihinden itibaren hesaplanmaktadır. Aylıklar, girdiğiniz bilgiler ile Kurum kayıtlarında yer alan bilgiler esas alınmak suretiyle hesaplanmış olup, resmi işlemlerde kullanılamaz.

Son düzenleme:
BoraBalli

Selam Bora kardeşim bende bugün çıldırdım ve gelir idaresi başkanlığındaki sekreteryadaki bayana açtım ağzımı yumdum gözümü
Benimde 25 Eylül Ankara ya ulaşan işlemim hala kurulda işlem görüyor bilgisini aldım.
Hayatımda böyle saçma sapan bir işleyişe sahip bir kamu kurumu görmedim.
Şöyleki bizden yaklaşık olarak 1 ay sonra Ankara ya ulaşan evraklar dönerken “çok yoğun çok fazla dosya var”
Saçmalığına tahammül edemiyorum, koca koca adamlar çok basit bir evrak sıralaması yapamıyor ve bunun mızmızlamasını yapıyorsa
Yazıklar olsun aldıkları haram zıkkım olsun.
Kardeşim işlem basit kimse kimseden birşey istemiyor, ilk gelen ilk çıkar bu kadar basit neyin yoğunluğundan bahsediyorlar
Benim evrağımdan sonra giren evrak çıkacak sonra burada adaletli bir işleyiş bekleyeceksin.
Kardeşim çok basit telefonun başına 10 tane adam koyacağına yap tc kimlikten sorgulama ekranı çek telefonun fişini
Sanki millet onlarla konuşmak için can atıyor.
Kimse kusura bakmasın sistemsizlik adam sendecilik hep bizde.
Yazıklar olsun koskoca devlet kurumunu karadüzen bakkal gibi yönetiyorlar.
Hepsini Allah’a havale ediyorum millet çıldırmakta haklı.

@samsara77

Arkadaşım yaptığım araştırmalar doğrultusunda sana edindiğim bilgileri paylaşmak isterim. SGK sitesinde engelli vergi indirimi erken emeklilikle ilgili bir hesaplama modülü olmadığı için Normal bir emekli kişinin maaş hesabını yapıyor.

Vergi indirim belgesi sahip bir kişi emekli olmak için gerekli pirim şartlarını sağlıyorsa. Emeklilik hesaplamalarında bir kriter olan ABO (aylık bağlanma oranlarında) pozitif bir ayrımcılığa sahipler. Bu ABO lar 2000 öncesi 2000-2008 arası ve 2008 den sonrası olmak üzere 3 bölümde hesaplanıyor. Buradaki pozitif ayrımcılık 2000-2008 arasında düşürülen seninde düşük olan ABO oranın %60 a çıkartılarak daha yüksek emekli maaşı alman Sağlanıyor hesap yaparken emeklilik dilekçeni verdiğinde bu rakamlar hesaplamalarda yükseltilerek maaş bağlanacak.
Mevcut ek ödeme tutarını çarpı 26 yaptığında emekli maaşın ortaya çıkıyor.

Burada en önemli kriterler 2000 öncesi prim ödemesi ve asgari ücret üzerinden prim ödemesi yüksek emekli maaşı alma nedenleri. Benimde ek ödeme tutarım 118.74 bende ortalama 3087 TL tutarında bir emekli maaşı alacağım. Allah bundan sonra emeklilik bekleyen genç kardeşlerimize kolaylık versin. Asgari ücretle çalışmaya devam ettikleri her ay emekli maaşlarından 4 TL buhar olup gidecek.

Buna sebep olanlar mezarlarında ters dönsünler bu isimler 2000-2008 ve 2008 sonrasında bu ABO ları düşürüp milletin lokmasını çalanlar
Allah'a nasıl hesap verecek üzücü, Allah sonumuzu hayır etsin.

muratayhan2018

Murat kardeşim rica ederim,
Bu katsayı özellikle benim keşfettiğim bir sayı ve işlem değil
Forumlarda başka bazı başlıklar altında sosyal güvenlik danışmanlarından alınan
Danışmanlık hizmetleri sonucunda forumdaki diğer arkadaşlarımızın emekli maaşı hesabı yaparken paylaştıkları bir işlem
Ek ödeme*26= Ek ödeme dahil emekli maaşı olarak hesaplanıyor.
Ek ödeme hakkında bilgi vermek gerekirse her ay maaşının %4 ü olan bu tutar eski adıyla KDV vergi iadesi çalışan tutarı olarak her ay maaşından ayrıca yatar.
Maaşı 700 TL altında olanlarda bu tutar %5 olarak olarak hesaplanıyor.
Şuanda itibariyle aklıma gelenler bunlar.

Merhabalar vergi indirimi ve erken emeklilik için başvurmuştum eviss den takip ediyorum 20.09.2018 de hastaneden rapor bekleniyor 06.11.2018 tarihinde bakanlıkdan onay bekleniyor yazısı çıktı bekleme sürecindeyim hastaneden oranımın %50 olduğu söylenmişti yaklaşık ne kadar sürede sonuçlanır.
Ssk lı çalışandım 01.12.2018 tarihi itibarı işden çıkışım yapıldı. Bu arada bekleyeyim mi yoksa işsizlik maaşı için başvuru yapayım mı emeklilik işinde karışıklık çıkmasını da istemiyorum.

Mrb arkadaşlar ben Sakaryadayım dün itibari ile sigorta girişimi yaptırdım. İşe giriş bildirgesi ve %50 olan sürekli engelli raporum ile birlikte yarın vergi dairesine teslim edecem fakat bu bekleme süresi il il değişiyormu acaba. Ne kadar bekleriz cevabı?

Strabon

Cevabınız için teşekkür ederim.89.39 x 26= 2324 yapıyor . Hiç sanmıyorum ama inş doğrudur . Henüz şirketime bildirim gelmedi.Ay sonunu bulur herhalde.Zaten şubata kadar bekleyip zamlı maaş + prim ve 9 yıllık kıdem tazminatımıda yeni brütüm üzerinden alıp ayrılmayı planlamıştım. Şirkete gelen vergi indirim kağıdı ile sgkya mı başvuruyoruz? Sonramı işten çıkış veriyoruz?Sgkya ay sonu 25 26sı gibi başvurun diyorlar nasıl yapmak daha avantajlıdır.Emekli olan arkadaşlar bilgi verebilir mi?

Bence başvur

Ssk lı çalışandım 01.12.2018 tarihi itibarı işden çıkışım yapıldı. Bu arada bekleyeyim mi yoksa işsizlik maaşı için başvuru yapayım mı emeklilik işinde karışıklık çıkmasını da istemiyorum.

Bence başvur kardeşim. Bende senin gibi durumdaydım.01.10.2018 tarihinde çıkmışım yapıldı. Rapor için bireysel başvuru tarihim 21.09.2018 ve bu süreçte işsizlik maaşına başvurdum en üst seviye olan zamsız 1611 TL maaş bağlandı. Şimdi 15 günlük sigorta yaptırdım. İşsizlik maaşımı dondurdum. Yarın vergi dairesine evraklarımı teslim edecem bu ayın 22 sinde tekrar işsizlik maaşı başvurusu yapacam. Çalışmıyorum ankaraya giden evrak çok beklediği için işsizlik maaşı alayım o süre içerisinde. Evraklarını teslim ettiğinde eğerki çalışıyor gözüküyorsun işsizlik maaşı alman bir karışıklığa yol açmaz.

Shaky34 cevabınız için teşekkür ederim.
İşsizlik maaşı için İşkura başvuracağım evrak gerekli mi, sigortayı sağlıkdan yararlanmak için mi yaptırdınız işden çıkınca 3 ay sağlıkdan yararlanıyoruz diye biliyorum yanlış değilse her sy doktor kontrolüm var, işsizlik maaşı bağlandıktan sonra bakanlıkdan raporum sonuçlanınca maaşı donduruyor muyum kapatıyor muyum nasıl bir yol izlemem gerekiyor

bilgi amaçlı benim evraklar 3/10/2018 de ankaraya gitti ben eviste 02/01/2019 da gördüm daha önce baktığımda yoktu 28/12/2018 de gelmiş 07/01/2019 da vergi dairesine gittim dedilerki gelmedi biraz ağır bastım eviste görüldüğünü falan derken yan da oturan memur o geldi ben girişini yaptım yarında iş yerine mail atıcam dedidi bende evrakı elden almam gerektiğini söyledim hayır dedi bunun bana ait olan bir evrağın yasal olarak almaya hakkım olduğunu söyleyince tamam biz seni arıcan dediler biraz önce aradılar imza karşılğında evrağı almaya gelirmisiniz bakın arkadaşlar bizim gibi sağlık sorunu yaşayan kişilere fazla önem vermiyorlar erken emekli olmak için çalışyor sanı yorlar ben 57 yaşındayım genç olanlar var hakkınızı sonunu kadar arayım herkese selamlar

Bugun 22 ekim de ulasanlar yapiliyormus
Hergun bir gun yapolabiliyormus
Bilginize

ZamanSabır

Hayır işkura üyeliğin varsa internetten başvuru yapabilirsin ben öyle yaptım.

Evet arkadaşlar bugün itibari ile vergi dairesine başvurumu yaptım. 3,5 4 ay sonra gelip sonucu öğrenebilirsiniz dediler. Şimdi benim sorum şu olacak benden daha iyi bilgili arkadaşların bilgisinden yararlanmak istiyorum.
Sigorta başlangıç tarihim 1996

Almış olduğum heyet raporu %55 den %50 ye düşürdüler. 2003 yılı öncesi sigortalı olduğum için ankaradan oran düşürmüyorlarmış diye duydum bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim.

Ayrıca heyet raporum SÜREKLİ yani süresiz.

Evet arkadaşlar bugün itibari ile vergi dairesine başvurumu yaptım. 3,5 4 ay sonra gelip sonucu öğrenebilirsiniz dediler. Şimdi benim sorum şu olacak benden daha iyi bilgili arkadaşların bilgisinden yararlanmak istiyorum.

Sigorta başlangıç tarihim 1996

Almış olduğum heyet raporu %55 den %50 ye düşürdüler. 2003 yılı öncesi sigortalı olduğum için ankaradan oran düşürmüyorlarmış diye duydum bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim.

Ayrıca heyet raporum SÜREKLİ yani süresiz.

Shaky34
gondermis oldugun ilin yogunluguna gore degisiyor ,ben istanbuldan gonderdim 19.09.2018 de halen cevap gelmedi bana .ayni tarihte gonderenlerden cevap alanlar oldu

hancer55
ben eylul 19 da gonderdim haber yok ,bu nasil bir is anlamadim

Shaky34 yanıtınız için teşekkürler sizin de işleriniz rast gitsin kısa zamanda sonuçlansın inşallah

rmznvld geriye dönük ödeme nasıl oluyor. Çalışıyor musunuz işten ayrılmışmıydınız

Yuzde 84 engelli raporu aldık babama biz yuzde 90 bekledik nasıl Bı yol izlicez ve 84 oranla nelerden faydalanabilir saygılar

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@samsara77 Merhaba
Emeklilik müracatını SGK ya yaparken vergi indirim belgeniz ile sağlık kurul raporunun. Fotokopisi yanınızda olması yeterliymiş, fakat müracaat yaptığınız esnada çalışmıyor olmanız gerekiyormuş

Ardından SGK size emeklilik tahsis formu adı altında bir form doldurarak başvurunuzu işleme koyuyor. Başvuru tarihi içinde şöyle bir durum söz konusudurki bunu kendinize uyarlamak tamamiyle size kalmış bir durum. Sizin söylediğiniz tarih için örneklendirecek olursak siz şubat ayı olarak düşünüyorsunuz Şubat ayında ister ayın ilk günü başvurun isterse son günü maaşınız Mart ayının birinci günü olarak birikmeye başlıyor.
Ortalama maaş bağlama süreleri il bazında değişiklik gösteriyormuş. Ortalamasını düşünürsek 1-2 ay olarak dikkate almakta fayda var.
Sonuç olarak iş yerinizden alacağınız maaşınızı dikkate alacak olduğunuzda ayın son birkaç günü öncesi ayrılmanız maddi bir kayıp yaşamamanıza neden olur.

Şubat ayının son günlerinde de müracaatınızı yaparsınız Mart ayı nın birinci gününden itibaren maaşınız işlemeye başlar. Hayırlı uğurlu olsun sizin için umarım sizin için yeterince bilgi verebilmişimdir.

05.10.2018 Sivas vergi dairesine teslim. 08.10.2018 Ankara'ya ulaştı. Bugün 14.10 da Ankara'yı aradım hala sonuçlanmış. Bilgi amaçlı.

Strabon

Müracaat esnaında çalışıyor olmanız gerekiyor yazmışsınız fakat böyle bir zorunluluk yok diye biliyoum. Ben sgk ile görüştüm vergi indirimi belgeniz olması yeterli dediler.

Üst Alt