Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur ve Hizmetli Sınavına Girecek Adaylar İçin Çalışma Notları ve Sorular

mrb arkadaslar meb basvuruya ilişkin yeni degişikler yapmış ve benim iki şıkkında aklım biraz karıstı sizlerle de paylaşıp yorum almak istedim. sıklar sunlar
d)
Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları

Hakk
ında Yönetmeliğin Geçici 1’inci maddesinin (ç) bendinde “ 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı

Bakanlar Kurulu Karar
ıyla yürürlüğe konulan Özürlülere verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında
Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü
kaybı oranları, geçerli olup ….”hükmü yer almaktadır. Bu hüküm gereği eski yönetmeliğe göre alınan​

özürlü sağlık kurulu raporlarından “sürekli” olarak düzenlenenler geçerli olacaktır.

f)
Özürlü Sağlık Kurulu raporlarında “Çalışamaz” ifadesi bulunan raporların dışındaki diğer​

raporların onaylanması gerekmektedir

yazıları biraz aklımı karıstırdı yani d) sıkkında sürekli olanların ki kabul olacaktır anlamına mı gelmekte ?
f sıkkında ise raporlarında çalışamaz yazanlar haricindekiler tekrar hastaneye gidip raporlarını onaylatmalılar mı ? düşüncelerinizi bekliyorum.bi sorun yasamadan sınava girebilmek için ins daha fazla kafa karıstırmazlar iyi geceler[FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=3][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=3][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=3][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=3]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

Elmaşekeri;

d) Raporun Süresi kısmında SÜREKLİDİR ibaresi bulunanlardan yeni bir rapor almaları istenmeyecek. Bazı hastalıkların heyet raporu süreli verilir 1 yıl vs gibi eğer böyle bir rapor ile müracaat eden olursa ve o rapor süresi geçmiş veya bitmeye yakın ise o kişilerden yeni bir rapor istenecek.

f) Raporlarda "ÇALIŞABİLİR" ve "ÇALIŞAMAZ" ibareleri yer alır, eğer "ÇALIŞAMAZ" ibareli bir rapor ile müracaat edenlerin müracaatları raporlarındaki o ibareden dolayı kabul edilmeyecek. "ÇALIŞABİLİR" ibaresi bulunanlar kabul edilecektir.

Fakat son düzenlemeyle bu "ÇALIŞABİLİR" "ÇALIŞAMAZ" ibareleri sadece Öğretmenlik müracaatlarında aranıyor. Yani Memur ve Hizmetli kadrolarına başvurularda bu ibareler gözetilmiyor.

Sevcan;
Zaten linklerin 3'ünde de aynı dosya mevcut ama diğer sayfalarda bak şuan hangi sayfada olduğunu hatırlamıyorum ama farklı bakanlıkların yapmış olduğu özürlü personel alımı sınav sorularını yayınlamıştım onlarada bakın faydası olur.

Bay Cin

Paylaşımın için teşekkürler.Vermiş olduğun notlarda hangi konulardan muafız,bilgilendirirsen sevinirim...

Hizmetli grubu için sorular yok mu?Bunlar memurluk ile ilgili.:(

tamam yüregime su serpildi bay cin tesekkür ederim sagolun.yukarıda bi arkadas sormuş ya hani hizmetliler için de vermiş olduklarınız gecerli mi yani bizim için farklı çalışma gerekli midir? sorular olsun felan ... :) cok soruyorum ama :) sagolun

Meb sınav konuları soruları cevapları

sınav konu Görevin Özelliğine Göre Mesleki Bilgiler var mı?

meb temel kanunları- tebligat- 657 sayılı kanun- resmi evrak düzenleme - iş kanunu- filan

baycin arkadaşımız forumda paylaştığı bir dosya var orada bulabilirsin

hah işte bu konu :) birleştirdiler konuyu sağolsunlar :)

İlk fırsatta bi dosya daha ekliycem arkadaşlar, Memur ve Hizmetli kadrolarına başvuracak arkadaşlar için.

sohbet

slm bay cin yeni test sorularını sabırsızlkla beklıyorum;)

evet bay cin hizmetli olarak başvuracaklar için yayınlayacağın soruları bekliyorum sabırsızlıkla bu arada emeğine yüreğine sağlık bu bilgileri bizlerle paylaştığın için çok sağol kardeşim

Arkadaşlar Merhaba... Bu konu yani sınavda çıkacak sorularla bir alakası olmasa da bizi ilgilendiren bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Şöyle ki; Rapor geçmiş tarihli 1999 (buna ilaveten 2000-2003-2004 tarihli raporlarda mevcut) ve üzerinde sürekli ibaresi işaretli, oran olarak % 55 yazmakta bu raporla müracaatımızı yaptık kabul ettiler. Ayrıca özel sektörde çalıştığımdan vergi indiriminden yararlanıyorum. Sormak istediğim özür oranlarının 2007 (veya 2006) tarihinden itibaren yeni bir yönetmelikle düzenlemeye gidildiği ve bu oranların düşürüldüğü söylenmekte sınavı kazandık işe başladık diyelim (ya da başlaya bilecek miyiz) iki gün sonra yeni rapor istenir ve bu oranda rapor alamaz isek kazanmış olduğumuz hak elimizden alınır mı?. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Bu konuda ayrıntılı bilgi alabileceğim bir yer var mı? bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden çok Teşekkür ederim...

Kulge ve diğer arkadaşlar;

Sizin müracaatınızı yaparken verdiğiniz raporun dışında göreve başlayın veya başlamayın, tekrardan bir rapor almanız istenmeyecek. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa son 1 (bir) ay içinde alınmış bir rapor isterlerdi. Yeniden rapor isterlermi acaba diye bi endişeniz olmasın.

Fakat şöyle bir sıkıntı var sadece, vergi indirimi için müracaat edecek olan arkadaşlardan tekrardan rapor almaları istenecektir ve eski yani düzenleme yapılmadan önce alınmış raporla müracaat eden arkadaşların alacakları raporda muhtemelen bir düşüş söz konusu olacaktır.

http://egitek.meb.gov.tr/sinavlar/sinavayrinti.asp?ID=7806

SINAV KONULARI
SORU SAYISI
Atatürk İlkeleri ve Türk İnkılap Tarihi
10
Temel Yurttaşlık Bilgisi
5
Türkiye Coğrafyası
5
Türkçe
10
Matematik
10
Görevin Özelliğine Göre Mesleki Bilgiler
10
TOPLAM
50

Linkleri inceledim ancak genelde yönetmeliklerle ilgili gördüm,soru dağılımları yukarıdaki gibi olacakmış. ve linkte gönderdiğimde de mezuniyetlerine göre soru tipleri hazırlanacakmış.
Bilginiz olsun.

BaY_Cin Arkadaşım ilgi ve alakandan dolayı teşekkür ederim. Bura da şöyle bir problem çıkmaz mı.? İşe başladık diyelim emekli olmak için mutlaka vergi indiriminden yararlanmak gerekmiyor mu? Gerekiyorsa mutlaka rapor istenecek, yok gerekmiyorsa emekli olurken bir problemle karşılaşılmaz mı? (Özürlü olarak erken emekli olabilecek miyiz.)Bu konuyu şundan uzatıyorum arkadaşımın % 60 raporu vardı yalnız aslı olmadığı için yeni rapor istemişler ve verdikleri raporda %17 hastane aynı doktor aynı yalnız verilen raporun oranı farklı o yüzdende endişeleniyorum bu işe giremesem bile özel sektörde çalıştığımdan emeklilik de araştırmalarımda gördüm ki problemler yaşanmakta imiş yapılacak bir şeyler varsa şimdiden gereken yerlere başvuru yaparak sonuç almak istiyorum. Gerekirse hastaneler deki yoğunluk bittikten sonra bir de ben müracaat edip yeni raporda oran durumunu görmek istiyorum olumsuz olursa ne yapacağım ne yapmam gerekir.Teşekkürler.

1Mart2009_Turkiye IstatKurumu sınavının B kitapçığını cevaplandırdım ve en son sayfadaki cevap anahtarıyla karşılaştırdım.çıkan sonuç 25 lik sütunda 6 tane a 6 tane b 6 tane c ve 6 tane d (bunlardan biri 7) olarak çıkmadı.sizde sayın isterseniz.
çıkan sonuç;
A 7
B 6
C 7
D 5

toplam 25 soru

Arkadaslar MEB'ın yapıcagı sınava hızmetli olarka bende gırcem ıns.
Daha once yapılmıs ve farklı farklı sorular benzerı vs. vs. yok mu..
Arkadaslar lutfen bu konuda yardımcı olun...
teşekurederım..

merhabalar Bay_Cin. başlık ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.pek çok arkadaşım için verdiginiz bilgiler gerçekten çok faydalı oldu.
aklımıza takılan bir konu var.bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz.
şimdi hizmetli ve memur alımında görevin gerektirdigi konular ile ilgili 10 sora cıkacagı söyleniyor.peki bu sorular memur ve hizmetli için aynımı olacak.eger farklı olacak ise biz hizmetli için sorulabilecek soruları nereden bulabiliriz.
yardımcı olursanız sevinirim.

BY_CİN arkadaşım öncelikle paylaşımın için teşekkürler.. eminim çok işimize yarayacak.. ama ben 2. linki bi türlü açamadım ''invalid download ''yazıyo ... çok ugraştım ama olmuyo belki liknte bşiy vardr bi bakarsan ii olur..iyi çalışmalar herkese...

meb daha önce özürlü sınavı çıkmış soruları bulabileceğimiz bi site varmı arıyorum sürekli görevde yükselme soruları çıkıyor

meb memur alımı

arkadaşlar ön lisans mezunuyum memur olarak sınava başvurdum.

sınavda hangi derslerden çıkıcak ? ayrıca bu sınava hazırlanabilmem için konu ve soruları nasıl bulabilirim. elimde geçmiş sınavlarda çıkmış sorular mevcut ama yeterli olmucaktıır yardım ederseniz sevinirmi.

bulut25 erzuruma toplam kac kişi basvurdu biligin varmı

baktım orda hepsi memur alımı için değil ben ne kadar çok soru olursa o kadar kazanma şansım artar diye düşünüyorum ama netten bulamaıyorum çıkmış yada çıkabilecek soruları.

türkiye geneli en az 5000 memur başvurusu olur giye düşünüyorum :) bununda %80 ni lisans olur :) bari sorularımız farklı olsa :p

devrim kardeş hala senden birşeyler bekliyoruz. bu sefer Türkiye coğrafyası ve birazda inkılap tarihinden olsun. teşekkürler

Üst Alt