Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur ve Hizmetli Sınavına Girecek Adaylar İçin Çalışma Notları ve Sorular

CX571 kardeşim daha önceki sınavlarda kaç puan aldın? ve niçin yerleşemedin. Problem mi çıkardılar?

kardeşliğim yok. 72,50 aldım 7.ci oldum 6 kişi almıslardı.

Bursada sınava giirdim : 17.ci oldum 71 almıstım

bartında girdim 82 aldım. 9.cu oldum.

Yani çok yakınlardan döndüm. Eksik'im coğrafyaydı. Benı coğrafya yakmıstır her daim. şimdi ise gece gündüz çalısmaya başlıyorum. Bu sınav dönüş noktası.

slm

ya bu sene son sınıfta okuyan liselıler gırebılecekmı bu sınava???

matematiği zayıf olan arkadaşalar çalışma yöntemi olarak ezberi seçmelisiniz. sınava gireceğiniz eğitim seviyesinde konu anlatımlı örnek çözümlerin olduğu bir kpss hazırlık kitabı alın. örnek problemleri önce bakarak 3 - 5 kez tekrar edin sonra bakmadan o soruyu çözmeye çalışın. göreceksiniz ki matematik sorularının çoğunu çözebilecek seviyeye kısa bir sürede geleceksiniz. herkese başarılar diliyorum.

Evet sicil kalkıyormuş, doğum izni değişiyormuş deniliyor. Sınavda eski kanuna göre mi sorumluyuz?

Değişen yönetmelik, kanun, yasa vs vs konuları sizi etkilemez arkadaşlar o konuda içiniz rahat olsun.

tarihiniz kötüyse ihtiyaç yayıncılıkın tarıh cep kıtabı var..mükemmel bir kitap.kısa öz.kısa zamanda tarih ancak o kitapla biter:

Arkadaşlar Bay_Cin arkadaşımızın yayınladığı kaynaklardan çalışanlar için Anayasada bazı değişiklikler oldu bu yüzden oradaki bazı bilgiler eskiden kalma, yani yeni değişiklik yok bilgilerinize...
Örneğin 2006 da yapılan anayasa değişikliği ile milletvekili seçilme yaşı 25 dir,(2006 değişikliği) kaynaktaki gibi 30 değil sakın karıştırmayın:)
2. olarak Cumhurbaşkanı 7 yıllığına değil artık 5 yıllığına ve referandum ile seçilmekte...(2007 değişikliği)
3. olarak 5 yılda yapılan milletvekilliği seçimleri artık 4 yılda yapılıyor (2007 değişikliği) gibi bir kaç değişikliğe dikkat edin bunlar eskiyle yeni arasında bizi çelişkiye düşürmek için sorulabilir:)
Bay_Cin tekrar kaynaklar için teşekkür ederim...

Teşekkürler imren. Ayrıca cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişi 2. defa art arda aday olabiliyor. Seçilirse şayet 5+5 göreviyle toplamda 10 yıl cumhurbaşkanlığı yapma yetkisi vardır

Bravo İmren işte çalışanla çalışmayanın farkı :)
Senkesin kazanacaksın gözüyle bakıyorum, İnşallah artık ısmarlarsın bi nargile balık :)

Milli Güvenlik Kurulu üyeleri 9 adettir. Bunlardan ikisi (Başbakan yardımcıları ve Adalet bakanı) üyeliğe 2001 değişikliği ile sonradan üye olmuşlardır.

Temel hak ve özgürlüklerin sınıflandırılmasında "sınırlamalar HALKIN ÖZÜNE dokunamaz." "sınırlamalar ÖLÇÜLÜLÜK İLKESİNE aykırı olamaz." (2001 değişikliği)

Sosyal Devlet ve Hukuk Devleti ilk kez 1961 anayasasında yer almıştır.

Cumhurbaşkanı meclisin çıkarmış olduğu kanunları 1 sefere mahsus veto edebilir. ikinci kez cumhurbaşkanına sunulan kanunu 15 gün içinde onaylamak zorundadır. İstisna-i Not: Bütçe kanununu veto etme yetkisi yoktur ve ilk defa sunulduğu anda onaylamak zorundadır.

Bütçe kanunu görüşmeleri mecliste 75 gün önceden başlar ve 55 gün içinde karara bağlanır.

Meclis başkanı kanun teklifi verebilir. Fakat anayasa değişikliği teklifi veremez ve oy kullanamaz.
Meclis başkanı ve meclis başkanı yokken meclis başkanlık vekilliğini üstlenen kişi "oy kullanamaz" (Meclis başkan vekilleri AKP 2, MHP 1, CHP 1 olmak üzere 4 kişiden oluşur. Vekiller Meclis başkanı olmadığı zaman sırasıyla görevi üstlenir. Görevi yürüten vekil oy kullanamaz ama diğer vekiller oylamalara katılabilir)

Meclis toplantı yeter sayısı 1/3 (184) dür. (2007 değişikliği) Fakat basit çoğunluk kararları salt çoğunluk (Yarısı) ile alınır. Fakat karar yeter sayısı 1/4 (139) dan az olamaz.

ya arkadaşlar ünv. mezunlarına türev,integral,limit.sin.cos, matrix gibi sorular çıkarmı acaba kpss düzeyinde mi olur sizce.umarım öyle olur eğer mat2 sorularsa ben hayatta yapaamam

yeni ve eski

Meb'in yapacagı sıanva gircez....öğrenmek ıstedıgım arkadaslar...Bu gırecegımız sınavda Anayasada yapılan değişiklerdende mı sorumlumuyuz..? yoksa eski anayasadan mı.?
sorumlu olacagımız değişikler nelerdir arkadaslar,bilen varsa lutfen paylasırmı...=?

Bu önemli bir nokta..Sınavdan hangı anayasadan sorumlu olacaz...ınsan net bılse..

Ben pek zannetmiyorum geleceğini ama hizmetli / memur yükseltme sınavında sormuşlar..

Bulut..haklısın bencede zor olmalı bu kadar basvuru olduguna gore...

Tabiki bunuda göz ardı etmemek gerekiyor. Fazla kişiyi elemenin birinci yolu sınavın seviyesidir.

Görevi ile ilgili mevzuatlar nedir?hizmetli için geçerlimidir?biri açıklasın ne olur?...

yase evet gecerlıdır bence..daha once hatta sorulmus sorular var...görev ile ilgili

2010 Özürlü Öğretmen Alımı Sınavı Hangi Konulara Çalışacağız???

Arkadaşlar özürlü öğretmen sınavında aşağıdaki konulardan sorular çıkacakmış
[FONT=Times]Atatürk İlkeleri ve Türk İnkılâp Tarihi 10[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Times]Temel Yurttaşlık Bilgisi 5[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Times]Türkiye Coğrafyası 5[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Times]Türkçe 10[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Times]Matematik 10[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Times]Görevin Özelliğine Göre Mesleki Bilgiler 10[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Times]TOPLAM 50[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]

nasıl çalışmalıyız? Elinde tüyo-ders notu olan varmı? Kpss konularına ve sorularına mı bakmalıyız?

Birde Görevin Özelliğine göre nasıl soru sorcaklar? mesela üniversitede branşın neyse o konuda mı sorular sorcaklar???

bilen bir atsın acillll :))) plz

bir de öğretmen adayları da 657 devlet memurları kanununa çalışcak mı? Soru çıkarmı burdan?

Cumhurbaşkanlığı forsunda kaç yıldız vardır? Sorusu çıkmış geçen sınavlarda bu yıldızların ne anlama geldiğininide ben paylaşıyım belki sorarlar maksat başlığı güncel tutmak :))
Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldız, Büyük Hun İmparatorluğundan başlayıp, Göktürk, Avar, Hazar, Uygur ve Karahanlılar gibi devletlerden sonra Osmanlı İmparatorluğuna kadar devam eden, tarihteki 16 büyük Türk imparatorluğunu simgeler. Ortadaki güneş ise Türkiye Cumhuriyeti’nin sembolüdür...
Çok az kaldı herkese başarılar hakkımızda hayırlısı olur inş..

tsk paylaşımın için şiirperisi herkese başarılar arkadaşlar

eski soruları il mem hazırlardı sorular kolay oluyodu ama şimdi öyle değil eski sorular gb basit sorular beklememek lazım

16 imparatorluk, 41 devlet, 11 cumhuriyet, birde beylik sayısı vardı :) benim hatıtladığım... bunalıma girdik sınav olsa bitsede kurtulsak durumları başladı artık.Bu arada (Femy) katılıyorum bence böyle sorular çıkmaz. Sınavda kaliteli sorular çıksa daha iyi olur ama saçma sapan eleme amaçlı sorular çıkarsada ben şaşırmam...

Şimdi sınavda 50 soru çıkacak bunun mantığı şudur, 10 - 15 soru herkesin yapabileceği derecede basit olur, geriye kalan 35 - 40 soru ise bilgi sorusudur bilgisi olan yapsın denilir.

Şu konudan çıkar yada çıkacak demek yanlış olur kimseyi yanlış yönlendirmemek gerek ama benim düşüncem şu yönde, Öğretmen alımı için çıkacak sorular KPSS düzeyinde olacaktır. Sonuçta engellide olsa öğretmen alımı yapacaklar o yüzden öğretmen için KPSS düzeyinde olacaktır. Diğer memur ve hizmetli için ise sorular eğitim düzeyine göre hazırlanacaktır. Yine kendi görüşüm bi önceki mesajımda belirtmiştim; çıkacak 50 sorunun 10 tanesi kolay herkesin yapabileceği düzeyde diğer 40 ise bilgiye dayalı olacaktır diye düşünüyorum.

Öğretmen adayları için atamada bi sıkıntı yok müracaat sayısı ihtiyaçtan az olduğu için müracaat edenlerin hepsi atanacaktır fakat nasıl olsa herkesi atayacaklar diye rahat davranmamak gerek, adayların istediği yere atanabilmesi için yüksek puan almak zorunda, öğretmen adayları atama için değil atanmak istediği yer için yarışacak ama sonuçta hepsi atanacak.

Birde bundan önce yapılmış sınav sorularına takılmayın arkadaşlar çünkü bundan önceki bütün sınav sorularını il müdürlükleri hazırladı bu sınav ise merkezi sistemle yapılacak sınav sorularını EĞİTEK hazırlayacak o yüzden sıradışı bir soru çıkacağını sanmıyorum. Örneğin : Eşekte kaç vites var veya Cumhurbaşkanlığı forsundaki yıldızların anlamı nedir vs vs..

Üst Alt