Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur ve Hizmetli Sınavına Girecek Adaylar İçin Çalışma Notları ve Sorular

Download 18NISAN2010 HIZMETICIMEMUR rar

mebin sitesinde yayınlanan sorular arkadaslar özellikle vatandaşlık ve dmk kanunları için güzel bir test... linke tıklayın ve free dowland a basın sonrada kutuya sayıları yazın ve DOWLAND FİLE ye tıklayıp indirin ;)

inşallah özürlü 1000 tane ögretmen vardır sadece ve hepimizi atarlar :))) meslegimi yapma duygusu beni çook heyecanlandırıyor açıkçası :)

hülya sağol indirdim.
arkadaşlar yüksekokul ve fakülte düzeyinde sınava alınacakların kontenjanı 1000 er 1000 er mi yoksa puan esasına göremi yerleşilecek.

Tüm atamalar Öğretmen, Memur ve Hizmetli kadrolarına puan usulüyle atama olacak.

Ben bu gün Antalya'ya başvuruyu tamamladım yanlız, başvuru tahminlerimiz şaşacak gibi arkadaşlar çünki, başvurusunu tamamlayanlara bavurduğu kadroya göre hazırlanmış bir excell çizelgesi imzalatıyorlar, ve bu gün dördüncü gün olmasına rağmen ANTALYA - MEMUR başvurusunda 33.kişi olarak janjanlı imzamı attım.

Demekki çok ciddi üniversiteli talep olacak bu sınava.

DEMEKKİ çok üni mezunu talebi olduqunu varsayarsak Lise mezunu olarak, lise mezunu başvurularını düşünemiyorum!!

slm ben de nasıl sınava hazırlanabilirim diye arastırırken burayı kesfettim.by cin ccoooook tesekkür ederim bizlere vermiş oldugunuz degerden dolayı yazıları hep okudum su sınavlarda ki taklitle ilgili birsey takıldı aklıma normal sınavlar için de bu gecerli olabilir mi yani taktiği var mıdır? :) birde ben hizmetli olarak girecegim sınava sizlerle tanıstıgım için cok mutlu oldum

Elmaşekeri;
Rica ederim umarım yardımım dokunur, arkadaşlar elime bilgi ve belgeler geçtikçe sizlerle paylaşmaya devam edicem bu başlığı herkes sık sık kontrol etsin yeni eklemelerde bulunabilirim . .

Soru çözme taktiğine gelince, merkezi sistemle yapılan sınavlarda evet genelde bu yöntem işe yarar. ÖSS, KPSS vs diğer sınavlar hakkında bi şey söylemem yanlış olur onları hiç incelemedim. Burdan tekrarlıyayım, 25'lik bir cevap sütununda 7,7,6,5 veya 6,6,6,7 şeklinde doğru cevap sayısı bulunur.

Demekki taktiğim gayet güzel işliyomuş, ülen varya benden haberleri olsa valla sınav sistemini değiştirirler :)

Cevap anahtarının şıklar arasında dengeli dağılması ne işimize yarar ki ben çözemedim şahsen. Eğer dağılmıyorsa yanlış mı yaptık demektir veya evet dengeli bir dağılım olmadı ise yanlışı nasıl bulacaksınız. Böyle şartlanırsanız bence hata edersiniz. Böyle bir dengeli dağılım olsa dahi hangi soruda yanlışlık yaptığınızı bulamazsınız. Bilgilerinize göre doğru bildiğinizi işaretleyin. En iyi taktik budur bence :)

Bu arada Bay_Cin eklediğin sorular eskiden çıkan MEB görevde yükselme soruları değil mi?

Kullanıcıadıyok;
Verdiğim taktiği daha iyi kavrayabilmeniz için bu başlıkta 5. ve 6. sayfayı okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Eklediğim sorulara gelince, sadece bir tanesi Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve Taşra Personeli Görevde Yükselme sınavı soruları, bu soruları eklerkende gerekli açıklamayı yapmıştım yine yapayım; arkadaşlara soru tarzını ne soruların nasıl geldiğini görmeleri adına faydalı olsun diye ekledim. Geri kalanlar 2 farklı bakanlığın yapmış olduğu özürlü personel alım sınavları. İlk mesajımdaki dosyalara gelince onuda ENGELLİ ARKADAŞLARA YARDIMCI OLMAK ADINA KENDİM BİZZAT TOPLADIM.

Kullanıcıadıyok;
Böyle bir uygulama var, Eğitim fakültelerinde, ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME dersinde bu yöntemler anlatılır ve geçerliliği ve güvenirliği yüksek bir sınavda dağılımın böyle olması gerekir.Cevaplar şıklara homojen dağılmalıdır.

Erkan kardeş sorularda homojenliğe önem veriyorlar da başvuru koşullarında öyle bir hassasiyeteleri yok maalesef. Raporumda "çalışamaz" işaretli diye başvurum kabul edilmiyor.

Ne amaçla böyle bir şart koştular belli değil. Eski raporlarda bu "çalışamaz/çalışabilir" olayı var. Yenilerinde zaten bu şıklar yok. Eski raporluları diskalifiye mi etmek istiyorlar bu kuralı koyarak nedir anlamadım gitti gitti.

Seçim yatırımı, haklarımız elimizden alınıyor. Raporunu yenilemek için gitmeye mahkum ediliyor ve oracıkta % ler düşürülerek avlanıyoruz. Benim de raporumu vergi indirimine gelince %45 den %19 a düşürüyorlar. 2008 öncesi işe başladığım için erken emekli için vergi indirimi şartmış yani hem 25 yıl çalışacağım hemde yaş bekleyeceğim, gelde kafayı yeme... Engelli olmak zor iş zor, hastanelerdeki personeli bi dert, işkurdakiler bir dert, kanunları tebliğleri bir dert, engelimizi unuttuk diğer dertlerle uğraşıyoruz valla...

çalışamaz demekki doktorlar çalışmanı uygun görmüyor bu gayet açık senin sağlığın açısından adam % 90 raporlu girip kurumda hiç bir iş yapamayacaksa neden alsın herşeyi kendimize göre yontuyoruz arkadaşlar

ticet77 mesele de o ya zaten %90 falan değil oran. Oranla ilgisi yok olayın. Çalışamaz denmesi sadece belirtilen iş tanımında yazmış diğer işlerde çalışabilir oluyor. MEB bunu kendince tüm işlerde çalışamaz diye yorumlamış. Kendimden örnek vereyim. Benim rapor oranı %50, şimdi alsam %40 bile alamam. Görme kusuru var ve gözlük kullanıyorum sadece. Bunun için "çalışamaz" diye nitelemek ne kadar doğru olur.
Eski raporlarda "çalışamaz/çalışabilir" diye bir seçenek olduğu için bazı raporları çalışamayacağı işleri yazıp "çalışamaz" işaretlenmiş. Rapor formatının sorunu bize patladı anlayacağın.

seninkinde görme keskinliği gerektiren işlerde çalışamaz yazmalıydı hastanenin hatası başkehime çık durumu izah et böyle saçmalık olmaz ben % 80 90 zannettim rapor oranını

Öyle zaten keskin görmeyi gerektiren işlerde çalışamaz yazıyor raporumda. İyi de nasıl düzeltecekler, rapor düzeltme oluyor mu böyle 2002 tarihli rapor yeni olsa. Şimdi alsam o zaman da %40 alamam muhtemelen, elimdeki hakkım gider.

Var mı böyle raporunu düzelten kimse.

ya öle yazıosa kabul etmek zorundalar

raporun sürekli mi

ya şerefsizler yanlış işaretlemiş çalışamaz boş kalmalıydı bu durumda meb haklı kabul etmez sen hastaneden raporu yeniletmelisin düzeltmeden kastım bu herhangi bir oynama olursa evrakta sahtecilikten başına iş alırsın git yapış biran önce almaya çalış

Notlar için teşekkürler. Kasım ayında sınava girmiştim bende. Edebiyattan kafiye soruları falan çıkmıştı :(

geçenlerde de yüklenmişti aynı değilmi

geçen günlerde de yüklenmişti aynısı değil mi

Tesekkürler bay cin

Hizmetli mesleki bigiler hangileridir yardımınızı bekliyorum

önce kı paylasımlarınız ıcın tşk bay_cın
Daha fazla not soru yok mu acaba.?

Bay Cin

Paylaşımın için teşekkürler.Vermiş olduğun notlarda hangi konulardan muafız,bilgilendirirsen sevinirim...

arkadaşlar acil yardım

merhaba arkadaşlar ben son yasa çıkmadan önce yüzde kırkbeşlik rapor aldım.fakat çalışabilir çalışamaz ifadesi ayağına gittim yeniden rapor aldım raporumu %18e düşürdüler...ben baya şaşırdım amacım memurluk sınavına girmekti elimdeki haklardanda oldum.ama orada çalışanlar eğer yeni raporu biyere göstermezsen eğer eski raporunla başvurucağın yerlere başvurursan o geçerli olur yeni rapora bilgisayar vs ulaşamıyorlar senin gösterdiğin rapora göre işlemleri yaparlar senin gösterdiğin eski rapor geçerli olur dediler.sizce nedir bu durum lütfen bilen birileri acele cevap yazın

benim elimde yüzde 48lik rapor var ama hastane kaytıtlarında yokmuş bu nasıl oluyo peki yeni rapormu çıkarıcam ????

evet hastanenin veri tabanına kayıt oluyormuş fakat ona sadece hastanedekiler ulaşabiliyormuş dışardan girilemiyormuş.yani ben eski raporumu verdiğim zaman yenisi diğer kurumlar göremezler dediler...sizce bu doğrumu

Tüm herkese rica ederim arkadaşlar :)

Bütün sayfaları kontrol edin arada diğer bakanlıkların veya yapılmış sınavların sorularınıda yayınlamıştım onlarıda indirip kontrol edin. Araştırmalarım devam ediyor ilerleyen günlerde tekrar bi dosya daha ekleyebilirim, bu başlığı takip ederseniz yeni paylaşımlarıda görebilirsiniz.

Üst Alt