Arkadaşlar, facebooktan ve içimizden bazıları ilk ve orta okul mezunlarına haksızlıktır diye bir yerlerini yırttılar. Alın size şimdi denklik, onlar da tepki olarak bu kararı almışlar.
yok efendim neden üniversite ve lise mezunları alınıyor, okuyamayan engellli ne yapsın feryat figan....
Ne oldu neticede 2 bin kişi için 20 bin kişi başvurdu. Öyle alıştık ki her şeyde haklı olalım haksız olalım kıyameti koparıyoruz, bazılarımız pc bilgisi iyiyse faceyi neti mailleri darmadağın ediyorlar. Bilmem ne partsini kurucusu bilmem ne Sağlam...
Gelelim haksızlığa, devlette ne okul bitirmek pek işe yaramıyor, okul bitirsen de diğerleriye arana 20 TL bir fark konuyor o kadar. Yükselmelerde olabilir de zaman ve torpil lazım. Ben hep derdim, orta okul terk adam ve ben üni mezunuyum, dilim de var ama aynı maaşı alıyoruz, adaletsizlik budur. O zaman torpille işe gir okula felan gitme. Bizler okumak yerine torpil bulalım daha güzel.
Bari yanlış doğru götürseydi de bilenle bilmeyeni ayırt etseydiler, şimdi şanslı olup da tutturtanları ayırt edecekler. Yani mezuniyet bakımından homojen bir alım olacak. her kesimden alacaklar. Sınavın bilgiyi ayırt ediciliği yok. Sadece sıraya koyacak bizi ama sıralamanın ölçütü de şıkları atıp tutturmak, bilgi değil...