Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB özürlü sınav soru ve cevapları açıklandı. Kaç doğru kaç yanlış cevabınız var?

44 doğru yapmışım tercih sıralamam
BİLECİK
KOCAELİ
HATAY
BURSA
SAKARYA
inşaallah kazanırım 2002 mezunuyum iş yaş sınırına kalırsa sanırım en ihtiyarlardan birisiyim 1973 :)

Hizmetli kategorisinden ortapedik engelli olarak girdim. 45 doğrum var, ilk tercihim Zonguldak, 6. tercihe hayır dedim. Gözlemlediğim kadarıyla tercihler arasında Zonguldak pek yer almıyor, şansım olabilir gibi görünüyor, hayırlısı artık...

anlamadıgım konu işitme engellilerle ortopedik engelliler arasındaki fark ne???
soruları hazırlayan egitek hangi zihniyete hizmet ederek bukadar saçma sorular sormuş???
engelliler arasındaki ayrımcılığın kime ne faydası var??
meb yetkililerini kınıyorum

umutluyum

arkadaşlar bende memur kategorisinden girdim ve sorular çok kolaydı... 47 doğrum var ve samsundan girdim. Benim soru şu; ben aöf 4. sınıf okuyorum ve sınava 2 yıllık önlisans yazısı ile başvurdum. lakin 3 dersten eylüle büte kaldım. Şimdi meb atamamı gerçekleştirirse bütünleme sınavımı bekler mi? yoksa 2 yıllık önlisans diploma için büroya gitmelimiyim? Ha bu arada ben 2 yıllıktan 3.'e geçmedim; direkt 4 yıllık fakülteye kaydoldum. Lütfen admin yada bu konuyla bilgisi olan üyeler yardım edin!

pierre35;

pierre 35 memur kırklareli başvuru sayısı 25 kesin rakam mı?
Benim 45 netim var. Lisans mezunuyum.Memurluk tercihlerim. 1. tercih İzmir, 2 tercih Manisa,3. tercih Kırklareli, 4. tercih İstanbul 5. tercih Tekirdağ 6. seçeneğide işaretledim. OR. ve diğer grubunda girdim. İnşallah kazanırım. Umutluyum.

arkadaşlar 37 netim var bir kaç tane kafadan işaretlediklerimi hatırlayamadım. kimse gülmesin ama sanki 37 netle atanacağım gibi

gonca06;

hava atıyor

Hakan ben goncanın yazdıqı mesajda Hava oLan bir kısım qörmedım burada 2 mesajı war ama 1 mesajında Haklı 1 mesajındada insanları motive etmek istemiş ki ben onun yazdıqı mesajda qerçekten moralim bozuk olduqu halde bir nebzede olsa benı rahatlatmaya yetti. yorum yazarken daha dikkatli olman dileği ile.Çamur atmaktan vazgeçin. Art niyet ile bir yere varılmıyor bırakın millet ile uraşmayı.

ya arkadaslar ınşllah kazanırsınız suanda sınava ırmeyen ıkı kısı varöğretmnlıkten kesın ıkı fıre yanı
bıde bu engellı olarak atana ak memurlar öğretmenler kac sene calısıyor kacın kacından baslıyor

arkadaslar hepimize gecmiş olsun umarım herkes atanır
ben de üniver.mezunuyum ve memurluğa girdim
30 netim var sanırım en bilidiğim sorularda heyacanımdan işaretleme yapmamışım
tercihlerim denizli aydın manisa izmir muğla
6.cıya da evet dedim.
hayırlısı girebilirmiyim bilmiyorum.
benim sansım nedir acaba?

valla arkadaşlar diğer forumlarda bi göz gezdirdim 29-30-32-33 neti olan var bisürü galiba 30 neti olan bile atanabilir hayırlısı bakalım (memurlar)

Benimde 47 netim var. Tercihlerim kars manisa izmir konya ardahan

Hizmetli kadrosu

Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin . Hakkımızda hayırlı olanada gönlümüzü razı eylesin..................... Unutmayanın her ne olursa olsun yaşamak güzeldir.

memurlar net dışında forumlarda bu konu tartışılyor mu? Eğer versa hagi siteler bende bir bkayım. Ama en güzel forum alanı Engelliler biz.

Arkadaşlar Soykankaanın dediği doğru.. önemli ölen tercih illerindeki başarı.. Bunun için en doğru yöntem il bazıdır.. 30 netle girenler belkide 45 netle giremeyenler olacak..

yaaa:((( bende memur olarak girdim 12 yanlışım çıktı durum nedir acaba????gecebilir miym

semerkand,
katılıyorum. Ben senin dediğin gibi 6000 memuru puan sırasına sokup en yuksek puanlı ilk 2000e gırenlerı baz alacaklarını sanıyordum. Tercihlerimi öyle yaptım. Bilseydim il sıralaması olacağını son tercihe Sİnop filan yazardım.

Arkadaşlar bende sınava girecektim ama sonra vazgeçtim.Torpilli olanları alıyorlar.sınav falan yalan sadece prosödür olarak sınav yapıyorlar.alınacak olanlar zaten daha önceden belirleniyor.ondan sonra sınay yapıyorlar.benim düşünceme göre özürlü sınavı olurmu hiç,bizi normal insanlar ayırarak sınav yapıyorlar ve sonra da bizi kendi aramız da yarıştırıyorlar.Daha önceki önceler de özürlüleri sınaysız işe alıyorlardı.bu her sene değişiyor.her sene sınay yapıyorlar.geçen senden iyi puan alıpta yerleşemeyn o kadar insan varki madem açık var neden kontenjanı ordan tamamlamıyorlar bidaha sınav yapıyorlar.neyse ya yazdıkça canım sıkıldı daha fazla da sıkılmak istemiyorum.Sınava giren arkadaşlara başarılar dilerim.umarım gönlünüze göre olur.

bencede atama sitemi çok yanlış ilk 2000 e girenler atanmalıydı.. ben 82 alıp bi yere yerleşemeyip başkası 70 alıp yerleşecek belki de.. ne kadar sinir bozucu.. o torpil yaptıranları da Allaha havale ediyorum.. haram zıkkım olsun.. ben 9 aydır kpss ye 2 aydır da bu sınava çalıştım ya.. Allah haksızlıkla girenlere fırsat vermesin kalemlerini oynatsın inşallah!!!!!! gerçekten çalışan emek veren tüm arkadaşalrımın kazanmasın dileğiyle...

Atama sistemi saçma değil.Gayet mantıklı. İzmir'de yaşayan önce İzmir'i, Balıkesir'de yaşayan öncelikle Balıkesir'i tercih eder. 1.sırada tercih ettiğiniz il en çok istediğiniz il değilmidir? Evet aynen en çok istediğiniz ildir. Bu durumda da o ili 1.tercih edenlerle yarışmanızda gayet mantıklıdır.

Diyelimki ilk 2000 kişi alınacak dediler. Bende Bursa-Afyon-Kütahya-Balıkesir-Çanakkale ve 6.tercihe evet şeklinde tercihte bulundum. Neden bu sıralama? Şu an Bursa'da yaşıyorum, Memleketim Afyon, Diğer iller şu an yaşadığım yere yakın. 6. tercih ayağıma kadar gelen bu fırsatı bir şekilde değerlendirmek için 6.tercihimde evet.

Ben diyelimki 86 puan aldım. Ama istediğim il olan Bursa'yı 5.tercihte yazdım(Neden istediği ili 5.tercihte yazar ki bir insan). Bu durumda 70 puan alıp 1.tercihi geçerli nedenlerinden dolayı Bursa olan birisinin Bursa'ya yerleşmesi gayet doğal. İlk 2000 giren, Bursa'da ikamet eden birisi çeşitli nedenlerden dolayı diyelimki Van'a atandı. Bu vatandaş evli ve çocuğu da var. Hatta şu an özel sektörde çalışıyor.Eşi de özel sektörde çalışıyor. Sizce herşeyi silip Van'a gitmeyi göze alır mı bu kişi. Bu da bir sürü kadronun boş kalmasına neden olur. Amaç daha fazla kişinin puan ve tercihine göre olabilecek en iyi yere yerleştirilmesidir. Bu miktarda bir alım daha önce yapılmadı. Bizde olayın herkese maksimum fayda sağlamasını düşünemli ve desteklemeliyiz. Eskiden kurumların yaptığı sınavlarda torpilden adaletsizlikten yakınırken şimdi de merkezi sistemin yaptığı sınavlardan şikayetçi oluyoruz(Sınavın ölçme derecesi düşük olabilir ama bazı kriterlerin daha net belli olması için bu tür bir uygulama şarttı.).Daha öncede bir mesajımda belirttiğim gibi torpil bu gibi yerleştirmelerde 1000de1'dir. Biraz mantık çerçevesinde olayları irdeleyip, kendi bencilliğimizden kurtularak herkese en yararlı olan neyse onun arkasında durmayı bilmeliyiz.

ya bu bencillik değil ki çalışanla çalışmayan ayrılmalı.. ilk 2000 e girdiyse yine kendi memleketini tercih etsin.. ona birşey demiyoruz ki.. zaten tercihlerine yerleşemeyen yüksek puanlılar 6. tercihlerine kesin yerleşirler.. bilgisayar otomatik onları atar.. ben sadece haksılık yapılmasın diyorum.. kpss de bile önce puan alıp herkes puanına göre tercih yapıyor.. ya dediğin gibi torpil olmasın da ne olursa olsun artık..

Doğan,

Bu vatandaş evli ve çocuğu da var. Hatta şu an özel sektörde çalışıyor.Eşi de özel sektörde çalışıyor. Sizce herşeyi silip Van'a gitmeyi göze alır mı bu kişi. Bu da bir sürü kadronun boş kalmasına neden olur. demişsinde ben işim için evimi bırakıp tayinle eşimin yanına dönmek üzere Van'a gitmeyi bile düşünürdüm. Sonuçta engelli insanların özel sektörde çalşması çok zor. Herkesle aynı işi yapıp , en az parayı bizlere veriyorlar. Devlette ise her hakkımız var. Bu da herşeye değer. O yüzdende herkes devlet olsun da neresi olursa olsun mantığıyla 6. şıkkı işaretledi. Atana kişi gitmediği zaman 1 sene devlet memuru olamaz zaten. Bunu bile bile kimse boşyere işaretlemz bence.. Torpil olayına gelincede torpil olacağıı düşünmüyorum. Ve ytorpil filanda arayamıyorum. Netim 45 memur olarak atanma umudumu koruyorum.

Acaba diyorum sistemde bazı soruların puanı diğerlerine göre yüksekmiydi ? Mesela kolay ve herkes tarafından cevaplanabilecek sorular 1 tuzak ve kafa karıştırıcı sorular 3 puan değerinde olabilrmi?

Teşekkür ederim Ercan bey, Bu ayrıntıyı hiç görmemişim klavuzda...

torpil sözlerini duydukça korkuyorum ama allaha sıgındım ondan hayırlısını bekliyorum.86 puan alacagım hizmetli kadrosundan ve ilk tercihim zonguldak inş atanırım diye ümit ediyorum.allah hakkı olanların önüne hakkısızlık sokmak isteyenlere fırsat vermesin biz hakkımız olanın pesindeyiz inş torpil denen sey yoktur

bence olmaz. bana cok kolay gelen bır nsoru baskasına zor gelebılr. bana tuzak gelen bı soru baskası okur okumaz cevaplayabılır. bu göreceli bı kavram. meb nerden bılecek kıme göre kolay kıme göre zor

ayrıva tarıh dersınden nefret ediyorum

matematiğe hıc calışmadım 9 net var. aylardır tarıh calısıyorum 5 yanlış var. bu benım aptallığım mı bılemıyorum. anlamıyorum arkadas tarıhten .kasıyo benı. 657 memur yasasından hıc anlamam bır kere bıle calışmıslığım yok 8 net cıktı. yanı kısaca tarıhten nefret edıyourm.. önumuze bakalım gecmısı nıye kurcalıyosunuz dımı yanı:)

sorulara baktım .çok kolay arkadaşlar , inŞALLAH HEPİNİZ KAZANIRSINIZ. GERÇEKTEN ÇOK BASİT . EN KÖTÜ 45 50 ARASI YAPAN KAZANIR...

Kardeşim gerçekci olmak her zaman iyidir. 45 den aşşagı neti olanların şansı yerleştirmede, şansı var.

Zihinsel engelliler kategorsi ne demek bende onu anlamadım.

Üst Alt