O tabloyu biliyorum ve önceki mesajımda da dedim ki, evet adaylar kendi içlerinde yarıştırılabilirler, böyle bir ihtimal elbette sözkonusu.Fakat bu yarıştırılma tercih edilen kentler içinde özür grupları bazında mevcut kontenjanlar dahilinde puan üstünlüğü başta olmak üzere, puan eşitliklerindeyse diploma üstünlüğü, diploma tarihi ve doğum tarihi kıstasları devreye girerek yapılacak. Memur adaylarında önlisanslara ayrı lisanslara ayrı kontenjanlar verileceğini düşünmüyorum. Öyle bir durum olsa idi, diploma üstünlüğü kıstası belirtilmezdi şartnamede. Seninle genel olarak aynı doğrultuda yorumladığımızı düşünüyorum. Benim itirazım bazı arkadaşların tercih edilen kentin kaçıncı sırada belirtildiğinin, diploma notunun önemli olduğunu söylemesi. Kesinlikle böyle bir durum yok şartnamede. Sanırım bir çoğumuzda, puanlarımız yüksek dahi olsa tedirginlikler, endişeler var atanma konusuyla ilgili. Fakat ne olursa olsun, şartnamede belirtilenin dışında bazı arkadaşların kendilerine göre kıstaslar, kurallar koymaları hiç de etik bir durum değil. Gerginlikten, moral bozukluğundan, yanlış yönlendirmekten başka da bir şeye yaramıyor bu tür yaklaşımlar.