Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB özürlü sınav soru ve cevapları açıklandı. Kaç doğru kaç yanlış cevabınız var?

ben hizmeli olarak girdim 42 doğrum var girebilirmiyimm muş bingöl bitlis erzurum van yazdım atanabilirmiyim umut varmı yardımcı olursanız sevinirim

Semerkand okudum ama bana bir anlam ifade etmedi. Anlayan varsa Allah rızası için açıklasında anlayalım:)

arkadaşlar bu meb engelli sınavına zihinsel engellilerde başvurabiliyormuydu

semerkand;

Bilgi için ayrıca teşekkür ederiz:))

semerkand;

evet çok güzel anlamışsın bu aydınlatıcı bilgilerin için tşkler...

ayrıca inşallah öyle olur.. bende ilk önce puan sıralaması yapılıp sonra tercihlere göre yerleştirilme taraftarıyım.. benim de bu yönetmelikten anladıgım önce başarı sırası belirlenecek sonra herkes tercihine göre atanacak.. var mı başka yorum alalım...

soykankaan baştn beri söylüyorm bunu sana katılıyorum bencede böyle olacak ama yinede nasıl yerleştirme olacak anlayamıyorum kılavuz puan üstünlüğü diyor ama nasıl olacak biriside çıkıp aydınlatmıyor beklemekten başka çare yokaslında her ilde kaç kişi girmiş bilinse tahmin yürütür herkes

Yazdıkların ve açıklamaların için teşekürler. Sınav başlamadan önce bile herkes il tercih üstünlüğü olacak diyordu. Ama senin anlattıkların son derece mantıklı ve resmi bilgilere dayandığı için puan üstünlüğünün esas alınacağına inandım. Sınava başvurdun mu? Başvurduysan umarım kazanırsın.

haklısınız arkadaşlar puan önemli tabiki yoksa sınava ne gerek var.. herkes başvuru yapardı özrüne yaşına ve mezuniyetine göre yerleştirildi.. puan üstünlüğü olmalı.. yönetmeliği okuyunca mantıklısı bu zaten.. emek veren çalışan tüm arkadaşalrın kazanmasını diliyorum...

arkadaşlar aranızda bilecik tercih eden varmı varsa kaç neti var

sakarya54...

Benim tercihlerim arasında Bilecik var ama ilk tercihim Eskişehir 48 doğru 2 yanlışım var... :)

Bu atama tam çorbaya döndü. Bir aday ister 85-90 alsın isterse 55-60 alsın atanamasın, neden atanamadığını bilemeyecek.Kimse sorulara cevap bulamıyor her gün bu sayfalardan yeni bir atama sistemi okuyorum .Akıldaki atamayla ilgili soruların çok karışık ve değişik cevapları olduğu için hiç akıl ermiyor. Bu durumda Torpilin en çok işlediği kurum olan MEB'de neler olabileceğini ortaya koyuyor. Bu devlet sırrı değil açıklanabilirdi şu kadar duyma şu kadar görme vs... alınacağını...

Bu atama tam çorbaya döndü.
katılıyorum bencede o kadar kafamızı karıştırıyorlarki kimse neden atanamadığını yada neden atandığını bilemeyecek... atama sistemi belirsizliklerle devam ediyor... bence şeffaf olarak diğer sınavlardaki gibi giren tüm adayların puanlarını liste halinde açıklamalılar ve atananları...
Fakat eğitek sınavlarında (Türkiye İstatistik Kurumu eğitek sorularıyla sınav yapmıştı) sonuçlara sadece sayfaya girip tc numaranızı yazıp atandı veya atanmadı şeklinde bide aldığınız puan görüyordunuz... yani buda aynısı olacak kimin nereye kaçla atandığını asla bilemeyeceğiz...

allahtan umut kesilemez umutsuzluğa kapılmayın arkadaşlar

43 net mardin - batman - diyarbakır - gaziantep - izmir

sizlere soruyorum şimdi sizce en düşük yerleşecek puan kaç olur ?

semerkant senin gösterdiğin tablo biraz karışık değilmi(belki değil). yani şunu söyliyeyim ben llsans görme engelli katagorisinde 50 puan alsam bize ayrılan kontenjanda 100 ise toplamda 70 kişi gruba uyuyorsa diğer 30 kişi 6. tercihi işaretleyenlere mi kalacak. senin tablodan böylemi sonuç çıkarmak gerek. sen işitme engelli olarak 100 kişilik kontenjana 80 puan alsanda belkide senden daha yüksektekiler atanacak öylemi. zor be arkadaş.o zaman hiç çalışmayanda kazanacak bu durumda değilmi. neyse takmayın bunları hakkımızda hayırlısı. o kadar zorlaştırmazlar diye düşünüyorum atamaları.

bensalih1131

Heh tam üstüne bastın :) Tabiki 3. tercihten 90 punala giren ilk sıradadır daima ama öncelikle tercihler olduğu için bence statü gereği onların önüne geçemezde 75 puanlının altında yer alır. Ya değilse kardeşim biri bi tercihe giremedimiydi diğerlerinin önüne geçip geçip durur haksızmıyım? :)

meb her sınavında tercihlere göre atadıgı için buda öyle olur
mesala kpss oldugu gibi önemli olan tercih bence

keşke baraj koysalardı atıyorum 70 barajı gecenleride mülakata alsalardı neyse hayırlısı olsun benim umudum kalmadı atanacak arkadaslara şimdiden yeni iş hayatlarında başarılar diliyorum

fullmoongokturk;
5 tercih hakkı verilmesinin nedeni bu değilmidir.puanıma göre 1. tercih olmaz ise 2. etrcih zaten 5 tercih ile sınırlamışlar.unuversite sınavlarını duşun tercih ettığın okullarda puanın ne ise o sıradan gıryorsun yani 90 puan alanın önüne 70 puan alanı geçirmiyorlar

bensalih1131;
Liste açıklanırsa şayet dikkatlice bakmanı tavsiye ederim kardeşim

mrb arkadaşlar

arkadaşlar bende hizmetli diğerleri sınıfından girdim.istanbuldayım 45 netim var.2 soruyuda doğruyu silip yanlışı işaretledim.yani 47 net gelecekti ama dikkatsiz davrandım 45 net geliyor.90 puanla atanabilirmyim.lise 96 mezunuyum.diploma notum 2.42 inşallah atanabiliriz.gerçi işitme ve zihinsel engelliler refakatçı kullanmış diye duydum eğer doğruysa şansımız daha da az gibi.ne dersiniz?

48 netim var ilk tercihim konya acaba olur mu?

7.3- Memur ve Hizmetli Karolarına Atama İşlemleri
a-) Atamalar Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmeliğin 22'nci maddesi gereği yapılacaktır.Aynı maddde gereği adayların sınav puanı eşit olması halinde diploması bir üst öğrenim olana, aynı öğrenim grubunda ise diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde ise yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır...

Tercih edilen illerde, mevcut kontenjanlar dahilinde puan üstünlüğüne bakılacak önce. Puan eşitliklerinde şartnamedeki kıstaslar devreye girecek. Bazıları tercih sırasından, diploma notundan bahsetmiş. Hiç gerek yok burada adayları kandırmaya. Sadece özür grupları kendi içlerinde yarıştılabilir bir ihtimal. Bu da yine tercih edilen kentler bazında olacak.

Forumlarda paylaşılmadı sanırım. Geçtiğimiz yıl İstanbul Milli Eğitimin yaptığı özürlü personel sınav sonucunun linkini veriyorum. 617 kişi başvurmuş, 517 kişi sınava katılmş ve puan hesaplamasına dahil olmuş. Ciddi bir veri bu bizler için. İstanbul Milli Eğitim dahilinde görev almak isteyen 500 küsur kişinin puan durumunu gördüğümüzde 1. sırayla 10. sıra arasında bile ciddi bir fark var. Ki bu sınavda da ağırlıklı olarak kolay sorular sorulduğu söyleniyor. Özellikle memur adaylar için fikir edinilebilecek bir sınav sonucu.

22/11/2009 YILINDA YAPILAN ÖZÜRLÜ PERSONEL ALIMI SINAV SONUÇLARI | Duyurular | İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü - istanbul.meb.gov.tr

O tabloyu biliyorum ve önceki mesajımda da dedim ki, evet adaylar kendi içlerinde yarıştırılabilirler, böyle bir ihtimal elbette sözkonusu.Fakat bu yarıştırılma tercih edilen kentler içinde özür grupları bazında mevcut kontenjanlar dahilinde puan üstünlüğü başta olmak üzere, puan eşitliklerindeyse diploma üstünlüğü, diploma tarihi ve doğum tarihi kıstasları devreye girerek yapılacak. Memur adaylarında önlisanslara ayrı lisanslara ayrı kontenjanlar verileceğini düşünmüyorum. Öyle bir durum olsa idi, diploma üstünlüğü kıstası belirtilmezdi şartnamede. Seninle genel olarak aynı doğrultuda yorumladığımızı düşünüyorum. Benim itirazım bazı arkadaşların tercih edilen kentin kaçıncı sırada belirtildiğinin, diploma notunun önemli olduğunu söylemesi. Kesinlikle böyle bir durum yok şartnamede. Sanırım bir çoğumuzda, puanlarımız yüksek dahi olsa tedirginlikler, endişeler var atanma konusuyla ilgili. Fakat ne olursa olsun, şartnamede belirtilenin dışında bazı arkadaşların kendilerine göre kıstaslar, kurallar koymaları hiç de etik bir durum değil. Gerginlikten, moral bozukluğundan, yanlış yönlendirmekten başka da bir şeye yaramıyor bu tür yaklaşımlar.

benim 43 netim var (86) lise düzeyinde girdim manisa,izmir aydın umudum var ama nasip hayırlısı olsun herkes için

Üst Alt