Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB özürlü sınav soru ve cevapları açıklandı. Kaç doğru kaç yanlış cevabınız var?

arkadaslar yorum yapmak yerıne herkes kendi netlerini ve tercıhlerını yazsa çok daha guzel olur yerlesıp yerlesememe ıhtımalımızıde ogrenmıs oluruz...
ben memur kadrosuna basvurdum...39 dogru 8 yanlış 3 sorudan da emın deılım...
tercıhlerım
adana-batman-diyarbakır-hatay-balıkesir-mardin
6.tercıhlerın dısındakı atanmaları kabul edıyormusun secenegıne evet dedım.

Açıkcası bende uzak bir yere de atansam gideceğim. Ama geri gelmek sanıldığı gibi kolay olmayabilir. Geri gelmek iin torpil işlermi derseniz, kesinlikle işler.. Ben 2-3 sene eşinin bulunduğu yere atanamayan insanlar tanıyorum. Herkesin hakkında hayırlı olsun. Umarım umduğunuzu/umduğumuzu buluruz.

burada bulnan 100 200 kişinin netini örenipte yerleşip yerleşemeyeceğimiz belli olmaz ki hakan. 26000 kişi girdi bu sınava. netini yazıp terciheri yaz geç

41 NET HİZMETLİ

KARABÜK - ZONGULDAK - BARTIN - ÇORUM - ÇANKIRI 6.CI EVETR BENIM ILLER BUNLAR.

seçilburgaz;

Seçilburgaz; atamalar yapılırken tercihler il il olarak değil türkiye geneli olarak baz alınacak. Önemli olan bir ilde giren kişi sayısı değil, Türkiye geneli giren kişi sayısının o ili tercihinde seçmesinden ibarettir..

3 kişiden 1 45 veya üstünde soru çözmüş bu da sitemiz üyelernin genel kültürünün ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor .Vay be engelliler biz sitesi yeni bir marka yolunda mı yoksa :):):):):):)

Ben atamadan ziyade sorularda takılı kaldım.
1) [FONT=Times New Roman][SIZE=3]7²ºº9 işleminin birler basamağı ne olur der. Sonuç 7 imiş. Ben 7 ile bütün sayıları çarptım ama 7 elde edemedim. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Çarpım tablosuna bakarsanız (7 lerde, 1*7 =7 hariç, ki burda 7 ile 1 i çarpmıyoruz.) hiç yediye rastlamadım. Nasıl çözülür bu soru?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]2) Hangisi yanlış yazılmıştır der. Ben süpriz' i hep süpriz diye bildim ama yanlış bilmişim 39 sene dir. Bu soruların yanıtları böylemidir?[/SIZE][/FONT]

Sınaw sonuçları 27 temmuzda açıklanacak. Kılavuzda yazıyor.

Göktürk, bende senin dediğin gibi olmasını dilerim de herkes aksini söylüyor. İl bazında aynı ili seçenler arasında rekabet olacağını söylüyorlar. Emin misin?

seçilburgaz;

Tmm seçil il bazında rekabet olacak ama o ili türkiyeden ilk tercihe yazanlar kapışacak ;)

Seçil, şöyle bir örnekle açıklayayım..
Kırklarelinin kontenjanı diyelim ki 50. Burayı ilk tercihlerinde seçende Türkiye geneli 100 kişi var. İlk 50 kişi önce puan, sonra eğitim, daha sonra ise mezuniyet mi, yaş mı her neyse işte ona göre sıralanır. Ve bu il 50 kişiyi ilk tercihle alabilirse 2. ve daha sonrası tercihlerde bu tercih ortadan kayıp olacak. Yani kontenjana kapatılacak.

Ayrıca şuda var. Her hangi bir ile ilk tercihle 70 puanla yerleşen olurda, o ili ilk tercihe yazmayıp örneğin 2. tercihe yazmışsa 80 puan almış olsa dahi yerleşemeyebilir. Aslında düz mantık sistemi gibi bir şey ama arkdaşlar şunu unutmayaklım ki bu sistemin amacı engelli adayları şehir dışına az bir şekilde gönderebilmek. Kendi memleketlerine yerleştirebilmek. Çünkü heskesin ilk tercihte memleketlerini diğer tercihlerde ise yakın illeri yazacaklarını biliyorlardı ki bundan dolayı bu sistemi uygulamaya koydular.. Bildiklerim bu kadar. Yanlışım varsa affola

41 doğru 9 yanlış HİZMETLİ

RİZE SİVAS TRABZON BURSA BAYBURT

SINAVA KATILMADIM AMA SORULARI ÇÖZÜP KONTROL ETTİM 45 DOĞRU 5 BOŞ .fULL DE OLABİLİRDİ COKK ZOR DEĞİLMİŞ .SINAVA KATILSAYDIM BİRSEYLER OLURDU HERHALDE .bÜTÜN ARKADASLARA BASARILAR UMARIM ATAMALAR YAPILIR ..

fullmoongokturk;

Yok dediğin gibi mealesef , bu şekilde oluncada puanı 90 olup açıkta kalan kişiler olacak 70 ile de girenler olacak. 6. seçenek de hava gazı olur artık:(

43 Doğru Hizmetli
İstanbul - Kırklareli - Bursa - Balıkesir - Sakarya

Yerleşmeye dair umudum yok...

Şartnamede, yerleştirmede kullanılacak kıstaslar içinde tercih edilen illerin kaçıncı sırada olduğunun öneminden bahsedilmemiş kesinlikle. Bahsedilenler; puan, diploma türü, diploma tarihi ve doğum tarihi. Kıstaslar sadece bunlar. Lütfen bilgi adı altında, hayali ve yanlış şeyler yazıp adayları yanlış yönlendirmeyelim. Adaylar da burada yanlış yönlendirilmeyi göze alarak sorularına burada yanıt arayacaklarına meb`in sitesinde yer alan şartnameyi okurlarsa kendileri için daha sağlıklı olur.

hizmetli kadrolarını ayırmışlar ve ayrı sorular sormuşlar bu haksızlık bence neden tüm hiz. kadrosuna aynı sorular sorulmamış bu demek oluyorki 90 da 100 de alsak umutlanmayalım atanamama durumu var kesin engeli ön planda tutacaklar o zaman öylü değilmi arkadaşlar

sessiz harf;

Şartnamede atama konusunda tam bir belirsizlik var ve yoruma açık. (İşim dolayısıyla bende şartnemler hazırlıyorum. Emin olun okuduğunuda anlama kpasitesine sahibim ) Ben MEB teki görevli memura sordum o bile bilmiyorum dedi. Mail attım mebe cevap gelmedi. Siz bana resmi kaynak göstererk tatmin edici bir açıklama yaparsanızda kabul ederim. Sessiz harf.

seçilburgaz;

Seçil, 90 alıp yerleşilebilir ama bu 75-85 arası puanlarda yüksek puanın açıkta kalıp düşük puanlıların yerleşmesinin ihtimali daha fazla. Çünkü puanlar bakılırsa 75-85 arasında yığıldı gibi. Haa bide bence 6. tercihe 200-300 kişilik civarlarında kontenjan kalacak. Onun sebebide şu: Örneğin Hakkari ili 20 kişi alıyor ama tercihlerden yerleşen 10 kişi olursa geri kalan 10 kişi 6. tercihe kalıyor. ve böyle açıkta kalacak yani az talep edilen şehirler çok. Bu 6. tercih 500-600 ü de bulabilir.

torpil diye birşey yok ama yerleştirme nasıl olacak bilemiyorum ve bay cine sesleniyorum sınav öncesi düşüncelerin çoktu ama sınav bitti biteli hiçbirşey yazmadıın neden azçok bilgin vardır

6. secenek 45++ alıpta acıkta kalanlara yarıcaktır bence o yuzden 45-- alanlar pek heveslenmesın.. ama yınede sıkıntı etmeyın bence 1 yıl ıcınde demelerıne gore 30 bın ozurlu daha alınacak.. mantıken hıc ozurlu kalmamalı dısarda.. bence sağlık bakanlıgıda kpss den sonra aım yapar ama dıer kurumlar kpss puanı ıle alır bence personelini..

Arkadaşlar bu yerleştirme konusunda nacizane anladıgım kadarı ile düşüncelerimi aktarayım şimdi şahıs 90 puan almış olsun 1. tercihe bakılacak 1. tercihte 90 puanla bir yerede sıralamaya giremesse 2. tercıh olan ile bakılacak 2. tercıh edilen ildeki puan sıralamasında eger sıralamaya giremesse 3. tercih bu böyle devam edecek.yani tercihler aşamasında mevcut seçilen ilde kontenjan kadar kişi arasına mevcut puanla gırebılmek.herkez alındıktan sora bıs yer kalırsa mantık dışıdır dıye dusunuyorum

bensalih1131;

Bensalih bir nevi haklısın ama şunu söylemek istiyorum ki puandan önce iller sıraya koyulacak. Şöyle bi canlandırın zihninizde. 81 ili yan yana koyun. Daha sonra 81 ili ilk tercihlerine yazanlar o illere gönderilecek. tabi büyük şehirler ilk tercihlerden kapanacak. Diyelim 1. tercihlerle 1200 kişi girdi. Daha sonra 2. tercihlere geçilecek ama illerin çoğu kontenjana kapanacak. Bir çoğunda ise örneğin 20 kişi alıyorsa 10 kişi kontenjan kalacak. bu açıklar 2. tercihlerden kapatılacak. Yani geriye kaç adet kontenjanı kalmış ona göre 1. tercihten yerleşenin aşağısa göre sıralanacak. Kısacası 1. tercihten 70 alıp yerleşenin altında 2. tercihten ya 80 puanlı kardeşlerimizde olacak ya da o puanıyla oraya giremiyecek bile. Yani sistem önceliği puan değil aslında, sistem önceliği öncelikle tercihler, yani iller..

Halitunal, bunu hizmetliye göre değerlendirdiysen doğrudur. Ama memur adaylarda 35 üzeri diyorum ben. Bunu deme sebebimde 6079 kişi girdi ve bunun yarısı 6. tercihi zaten işaretlemedi diye düşünüyorum.

diploma derecesi diye birşey yok diploma tarihi var duyumlar dedikodular çok bence her engelliye kontenjan olacak diyelim iştmt 500 görme 200 ortopedi 500 misal bunun gibi çünkü her engellini soruları farklıydı değilse madem her engellinin soruları niye farklıydı

mesela diyelim bilecik i 100 kişi tercih etmiş ve 1. tercih denlerin maksimum puanı 75 olsun ve sakaryadan bir kişi de 3. tercihini bilecik yapmış olsun ve 90 puan almış olsun.ilk iki tercihine yerleşememiş ise 3. tercihi olan bilecik e 90 puan oldugu için ve bilecik te maksimum puan 75 olursa bana göre 3. tercihle sakaryadaki vatandaş ilk sırada girer.ve aynı zamanda diyelim eskişehiri hiç kimse tercih etmemiş olsun ve sadaca 1 kişi seçmiş olsun oda 50 puan alsın bu kişi yerleşir ve kalan boş yerlere işte o hani 6. şıkkı işaretleyuenleri gönderirler sizcede teorik olarakmantıklı olan bu değilmi.biraz düşünelim :)

Arkadaşlar hepinize selamlar...

Benim 48 doğrum var hizmetli olarak girdim tercihlerim Eskişehir, Ankara, Afyon, Kütahya, Bilecik... (Tam sırayı hatırlamıyorum fakat 1. tercih Eskişehir...) Sizce Eskişehir'e yada diğer tercihlerime atanma şansım nekadar?

benim puanım 94 memur kategorisi ve ilk tercihim samsun:) samsun yazan yok galiba ....

anlaşılan baya enteresan bi atama olacak hayırlısı bakalım

keşke dediğiniz gibi ilk 2000 i sıralayıp yerleştirseler.. kılavuzda böyle bi ifade görmedim ki.. iyice kafam karıştı.. bu sınav yüzünden 3 gün sonra gireceğim kpss ye odaklanamıyorum ya..

Üst Alt