Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB özürlü personel sınav sonuçları açıklandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sınava memur kategorisinde kaç kişi girdi: 6000

6000 kişi puan sırasına konulur, Puanı eşit olanlar; Öncelikle Lisans/Önlisans, daha sonra, aynı öğrenim grubunda da eşitlik varsa mezuniyet yılı ve bunda da eşitlik sözkonusu ise yaşa bakılarak sıralanacak..

Örnek sıralama:
A kişisi : 82puan/ Önlisans/ 2007 mezunu/ 30 yaşında
B kişisi : 82 puan/ Lisans /2000 mezunu /32 yaşında
C kişisi : 82 puan/ Önlisans/2007 mezunu/ 25 yaşında
D kişisi: 82 puan/ Lisans /2008 mezunu/ 23 yaşında
E kişisi: 82 puan/ Lisans /2000 mezunu/ 30 yaşında
F kişisi: 82 puan/ Önlisans /2000 mezunu/ 30 yaşında

bu durumda sıralama nasıl olacaktır?

B-E-D-F-A-C

6000 kişi bu şekilde sıralandıktan sonra atama işlemi başlayacaktır.

1-Bu sıralama sonrası Adana(Plaka sırası) ilini 1.sırada tercih edenler(kontenjan:50 1.tercihi Adana olanlar:30 kişi olsun) puan sırasına göre yerleşir. Gördüğünüz gibi kontenjan dolmadı. Tüm iller bu şekilde taranır. Esas olan 6000 kişilik sıralamadır(kurallarda gözönünde tutulur) Adanayı 1.tercihinde işaretleyen 70 kişi olsaydı üst kısımdaki benzer sıralama(öğrenim durumu, mezuniyet yılı, yaş) uygulanarak ilk 50 kişi yerleşecek ve Adana'nın kontenjanı dolacaktı.
2- Tüm iller 1.maddeye göre taranır ve boş kalan kontenjanlar ortaya çıkar. 2.aşama atama başlar.
3- 6000 kişilik sıralı listede yerleşenler liste dışı olur. Sırası ile Adana ilinden başlayarak 2.tercihlere göre yerleştirme başlar. Aslolan 6000 kişilik sıralı liste ve kurallardır(öğrenim durumu, mezuniyet yılı, yaş) 1.tercihine yerleşemeyen ve 2.tercihi Adana ili olanlar sıralı olarak 20 kişi daha yerleştirilir. Tüm illerdeki açık kalan kontenjanlar bu şekilde taranmaya devam eder. 3-4-5 tercihler bu şekilde taranır.
4- ilk 5 tercih tarandıktan sonra hala boş kadro kaldıysa diyelimki 300 kadro boş kaldı. İlk 5 tercihinde herhangi bir yere yerleşemeyen 6000 kişilik başarı sırası gözönünde tutularak 6.tercih EVET diyen ilk 300 kişi bilgisayar kurası ile yerleştirilir.

Özür durumu vb. diğer koşullara göre sıralama yapılması zor gözüküyor: Nedeni ise sınav sorularının(kitapçıklarının) Özür durumlarına göre zaten sınıflandırılmış olmasıdır. Daha baştan kitapçık ve soru farklılıkları oluşturulmuştur. Sonradan özür durumuna göre yerleştirme yapılması başlangıçtaki kitapçık ve soru faklılıkları ile sınav yapılmasına tezat oluşturur.

slm

sayın kovboyy bu atamayla ilgili yazıyı nerden ögrendiniz cevap yazarsan sevinirim

kazanan tum arkadaşlara hayırlı ugurlu olsun arkadaşlarrr

Bu saatten sonra yapılacak tek şey 16 ağustosu beklemek herkes net ortamında kimin ne kadar aldığını takip etmekte bende dahil :) ama net ortamı % 10'luk bir dilimi ve gerçekçiliği bile veremez önemli olan tüm ülkedeki başarı puanı...

Domainajans;

Şu konuda bir yanlışın var,
1. tercih şeklinde atamalar devam edemez,
Sırasıyla yüksek puandan geriye atamalar devam eder,

Yani 100. sıradaki 80 puanlı kişi Konya 3. tercih etmişse ve ilk 2 tercihine yerleşemediyse, 150. sıradaki 1. tercihi Konya olan kişiden önce atanır,
Yani puanı yüksek olan kişi 1. tercihten 5. tercihe kadar neresi boşsa oraya hemen yerleşir.

Arkadaşlar hizmetli 92 aldım ankara-konya-kırşehir-kayseri-istanbul sizce atanma şansım % kaç?

merhaba
bende boş yazmıyor sınava girdi yazıyor. ama bu boş demek mi bilmiyorum

strange;

Neden 5 tercih seçeneği var? Ve insanlar neden bu tercihleri daha çok istedikleri yere göre işaretlediler? Edirne'de ikamet eden birisi Van'ı yazmışmıdır tercihlerine? Edirne-Tekirdağ-Kırklareli.... gibi bir tercih sırası yokmudur?

MEB tercih yapılırken 1.tercih, 2.tercih şeklinde tercih yaptık. Sınava giren herkes ilk tercih olarak en çok istediği yeri seçmiştir sanırım.. Tercihin bir anlamı yoksa, herkes 5il yazsın tercih sırasının bir önemi yok denilirdi.. Tercih Sırası önemli olduğu için tercih sırasına göre tercih yaptı insanlar.

Yazında 100.sıradaki 80 puanlı Konya'yı 3.sırada tercih edeni örnek vermişsin; Neden 1.sırada tercih etmemiştir?

Neyse umarım herkes istediği yere yerleşir..Normal bir çekiliş yapılsa %33 şansımız vardı.6000de2000...

bırakın kardeşım bu tartışmaları ne desenız boşa 25 gun bekleyıp gorecez

strange;

İyi oldu bu sistem, sınavdan sonra Hem Sağlık, Hem Orman hemde Çevre için açalım aynı tabloyu bence, böyle daha anlaşılır ve kullanışlı oluyor.

[SIZE=5]fullmoongokturk[/SIZE] :cool:

arkadaş,sapla samanı karıştıran sensin.anayasadan evet çıkmış hayır çıkmış bana ne..davostanda bana ne..yaw bu engellı arkadaşlar ne çok sıyaset bılıyormuş,memleket için buyuk kayıp.....akp hukumetı ozürlülere rüyalarında bıle goremeyecekleri bır kıyak yapmış,kamudakı ozurlü açığını kapatmak için için sınavlar açıp özürlü boşluğunu doldurma peşindeler..(( ki bu durum oncekı ıktıdarların UMURLARINDA BİLE DEĞİLKEN ))sonra bır bakıyorum sıtedekı arkadaşlar solvolar atmaya başlıyorlar..kımı mıllı eğitimi mahkemeye verıyor,kımı bu işte torpil var dıyor kımıde kendı kendıne konuşuyor....kımılerıde dıyorkı,anayasa ve genel seçim yatırımı,memur alım yatırımı...ıyı o zaman bende dıyorumkı,madem oyle yatırım ıse bu adamlar seçim kaybettiği zaman ne olacak,yatırımları gerımı alacak yoooooo..almayacak.zaten alamazda,yatırım yapma lukslerıde yok,bırde bu seçim yatırımı safsatalarında çıkaran kişilerın bır beyın tomografılerınıde gormek ısterım...bende sana diyorumki [SIZE=5]fullmoongokturk[/SIZE] bu senavlar yapılmıştır,sen ıster yatırım de ıster başka br şey de herkez yoluna atananlar atanır....neyse bu konu fazla uzadı :)))))

devlet her zaman 18 yaşındadır,bu yaş hiç bır zaman 19 olmaz...ıyı gunler

Domainajans ;

Tercih önemsiz demedim, tabi ki önemli, senin bahsettinğin mantığın yanlış olduğunu söyledim,
1. tercihe göre atamaya devam ederse 20 puanlı birisi 1.tercihine yerleşir ama aynı ili 2. tercih yapmış 80 puanlı birisi yerleşemez.
Buda adaletsizlik olur.

Hancı kardeş sayın rte hitabet gücünü kullanarak herkesi olduğu gibi sahte sözlerle kandırmış seni 2009 polis alımını biliyorsunuz sorular cemaate verilmiş ve sınav danıştay tarafından iptal edilmişti.Bu sınavda soruların önceden dağıtılmadığı ne malum kimsenin günahına girmek istemiyorum ama halep orda arşın orda.Ben 94 puanla şüpheyle bakıyorum hala...saygılar

Can_ Can; sana aynen katılıyorum ve son kez bir şey söyleyerek daha ne söylediğiinin farkında olmayan sayın HANCI beyle lüzumsuz polemiklere girmek istemeyerekten konuyu kapatmak istiyorum. Memlekette neler neler dönüyor Hancı 41'in daha haberi yok sanırım. Ayrıca atamalarla ilgili bir anti parantez açmak istiyorum ki; şahsen ben ÖSYM haricindeki başka bir kurumun yaptığı atana sisteminden ben şüphe duyarım arkadaş... Neyseeeee

Can_ Can;
BİZ NE KADAR KONUŞURSAK KONUŞALIM ANLATTIKLARIMIZ KARŞIMIZDAKİNİN ANLADIĞI KADARDIR...

slm arkdaşlar her kafadan bir ses çıkıyor kimisi 1600 kişi 100 puan almış diyor kimisi öğretmenler cevabını vermiş diyor. ama şunu söylüyorum eğer öğretmenler cevabını vermişse o sınıf komple yüksek çekecek ve ben bimer (başbakanlığa ) dilekçe yazdım araştırılıyor ve sınava fesat karıştıran öğrencide öğretmende açığa alınır. insanlar sabaha kadar ders çalıştı çıkacak birileri 10 dakka da hiç edecek insanların emeğini hakkını varmı böyle dava hakkıyla kazanana helal olsun ama ben hakkımı yedirmem,

evet suat kardeşim doğru söylüyor çalıştım onca şükür olsun aldığım puan idare eder sorular kolaydı sadece diyeceğim şuki
sonuçta burda herkesin ihtiyacı var çalışmaya ama haksızlık yapıp başka kendi gibi özürlü arkadaşlarının hakkını yiyerek bir yerlere geliyorsa yastığa başını nasıl koyacak nasıl huzuru bulacak vede kendi özrüne hiç mi bamıyor ki başkalarıda ne halde görsün diyorum ben hakkımı hiç bir şekilde helal etmem inşlhh hakkıyla kazanan ve hakkıyla gider herkes hayırlısından Rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin herkesinde
berat kandiliz mubarek olsun

arkdaşlar fesat hile olmadan çok kişi yüksek alamaz. hizmetli gurubunda tamam sorular kolaydı ama zorlarda vardı + 2- 3 sorunu cavabı tamamen yanlışıt örneğin verimlilik sorusu cevap (eğitimsizlikti) ama tembellik verilmiş böyle soru vardı. ama yüksek puan alanlar ve ya ful çeken çok çıkarsa bilinki a) sorular önceden verildi b) sınavdan sonra cevaplar değişti c) öğretmenler sınvda cevabını verdi ve ben c şıkını şikayet etim bimer başbakanlık iletişim böyle birşey olursa herke bimere şikayet etsin sınav iptal olur aslı çıkarsa eğeğr

suat abi bende eğitimsizlik yaptım onu yanlış çıktı ve bir tane daha yanlışım vardı 96 geldi peki eğitimsizlik doğruysa 98 oluyor

arkadaşlar itiraz edeceğimiz adresi ve hesap numarasını yazar mısınız tel bakmıyorlar hesap nosunda internette yazmadığı için banka kabul etmiyor

arkadaşlar herkes gibi bende o soruyu eğitimsizlik yaptım ama cevabının tembellik olduğunu görünce biraz düşündüm haklı buldum TEMBEL İNSANI NE KADAR EĞİTİRSEN EĞİT TEMBELDİR....

strange:
yanlışlıkla 4 yılllık üniversite yazacağım yerde lise yazdım. iki kere kayıt yapmak zorunda kaldım. lise olanı nasıl iptal edebilir...........

suat46;

o sorunun doğru cevabı tembelliktir. misal olarak köylerde tarlalarda çalışan vatandaşlarımız odtüyü bitirerekmi canlarını dişlerine takarak o sıcağın altında çalışıyorlar? birçoğu okur yazar bile değil. ama canavar gibi çalışıyorlar. hemde çoğu eğitimli çalışan geçinenden kat kat daha çok çalışıyorlar. tabi onların içindede çalışmayanlar var, bunlarda eğitimsizlikten değil tembellikten çalışmıyorlar.

verimlilik sorusununun bence bütün şıkları doğruydu ama en etkili dediği için ben sıralamayı böyle düşündüm.
1.tembellik 40
2. eğitimsizlik 30
3.gönülsüzlük 10
4.yönetici üzerinde baskıcı tutumu 20

sslm arkadaşlar ben hizmetli kadrosundan girdim 86 puan aldım belki yerleşirim ama öğrenmek istediğim bir şey var hizmetli kadrosundan atananlar hademelik mi yapcak yani paspas mı cekeceğiz engellli engelli hizmetli derken neyi kastediyorlar bilgisi olan var sa sevinirim herkese başarılar

Arkadaslar ıstatıstıklere görd hızmetlılerın 94 puandan asagı düsmeyecegı kesın belkı de 96 da kalcak

saffet48

En iyi puana sahip olan ilk 2000 kişinin atanması garantili değildir. 2 puan kazanan bir aday atanırsa hiç şaşırmam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt