Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme sorunları ile askerden muaf olma işlemleri

Benim sol gözümde tembellik var %80 denmişti sınırdaydı o yüzden elverişlidir aldım kendi isteğimlede ama şuan artmış. Eğer göz dereceleri ayrı ayrı değerlendirilirse sizin alma şansımız yok gibi. Görme düzeyinin gözlükle artıp artmadığı da önemli sanırım. Belirttiğim doktora sordunuz mu? Göz ölçüm kağıdı vs varsa tanı raporu onları tam olarak yazıp sorun ona göre daha doğru cevap alırsınız. Sonucu bildirirseniz sevinirim. Bu ara tekrar muayene şansım da varmış askerlik şubesinden hastaneye sevk alınıyormuş.

Son düzenleme:
%40 engelli raporu olan birinin sorduğu soruya 2015 te doktorun verdiği yanıtı yazıyorum belki yardımcı olur:

2918 sayılı trafik yasasına göre:tek gözü tam görüyor ama diğer göz görmüyorsa o şahıs a1,a2.b ve f sınıfı sürücü belgesi(monoküler ehliyet) alabilir.ama gözde paralitik şaşılık ve diplopi(çift görme) var ise görme dereceleri ne olursa olsun ehliyet alamazlar. en doğrusu siz doktor raporunuzla trafiğe baş vurun sizi yönlendirirler.saygılarımla.

Merhabalar tecilim bitmek üzere bebeklikten beri sağ gozumde göz tembelliği mevcut %10 gormekte daha oncede engellilik için kurula girmiştim ordada %10 engel cıktı oda göz tembelliğinden dolayı doktorun tanı olarak yazdığı.

Biyomikroskopik sağ sol doğal fundus sağ sol doğal vizyonlar 0.1 +2.00 sol tam sağ amblyobi %10 yazmakta askerlikten muaf olur muyum

https://www.hizliresim.com/8hi1fp7

Snestday

Benim anladığım sağ göz %10 görüyor öyleyse elverişsizdir raporu alırsınız. Ne zaman bitiyor teciliniz? Gelişmeleri daha sonra bize iletirseniz faydalı olur. Teşekkürler

Bugun devlet hastanesine gittim normal genel muayene gibi gözun suan %10 dan da az gördüğünü söyledi laf arasında askerlige engel olur mu diyede sordum direk %20 altı askerlik yapamaz kardesim dedi ozaman ben tecili bozdurim aradan cıksın dedim durdgun hata dedi doktorun heyet gününüde ogrendim işi saglama almak için heyet haftasında muayneye gidecem johnashh

İlk harften itibaren camla bile okuyamadın o zaman dimi? Ben okul devam ediyor diye tecilli daha bozmadım ben de senin gibi yapsam mı diye düşünüyordum. Randevu da almak zor alabilirsem kontrole gideyim tekrar ne diyecek diye bakarım. Mesaj attım bakar mısın ona da.

Aile hekimim askerlik yoklama muayene raporuma "Snellen testinde her iki gözde de 0,3 seviyesinde görme kaybı" yazarak hastaneye sevk etti. Bunun anlamı nedir? Askerliğe engel mi durum mu?

Selamlar sol gözümde görme kaybı var %10 görüyor sınır %20 olmasına rağmen msb vep testi de istiyor dediler onu da yaptırdım sol göz için p100 latansı uzun elde edilmiştir sonucu çıktı sizce askerlikten muaf olabilir miyim?

Heyete girip heyet mi sizden istedi yoksa askerlik subesimi verdi o bilgiyi

Arkadaşlar an itibariyle göz tembelliginden barışta askerliğe elverişli değildir seferde görev yapar yazısıyla muafiyeti aldım. Bu grup sayesinde tüm haklarımı bilerek gittim aile hekiminden hastaneye ilk sevkim yapıldı poliklik doktoru heyete uygundur dedi. Sonra heyet işlerini hallettim heyet doktoru %10 gördüğüme tatmin olmayıp beni bir üst sehir hastanesine sevk etti şehir hastanesindeki doktor iyi bir muayneden sonra sen %10 degil %5 goruyor sag gozun diyerek heyetten bana verilen kağıda sag göz 0.05 görme işe 1b2 maddesinden muaftır dedi sonra heyete girdiğim hastaneye dondum tekrar heyet doktoru sehir hastanesindeki kararı tastikledi ve kurulun karsına cıktım 30 saniye sonra kararım okunda yarın ön yazınızı alıp askerlik subesine goturebilirsiniz dedi suan askerlik subesine gittim teslim ettim.

Evet olursun zaten sonuçta o yönde çıkmış. Sonucu bilgilendirirseniz sevinirim

%30 luk görme kaybı engel değildir. Doktor ayrıntılı muayene edecektir.

Snestday
Hadi hayırlı olsun hangi ildeydiniz

BerkXxl
Evet olursun zaten sonuçta o yönde çıkmış. Sonucu bilgilendirirseniz sevinirim

her iki gözde de 0,3 seviyesinde görme kaybı

%30 luk görme kaybı engel değildir. Doktor ayrıntılı muayene edecektir.

3 şubatta heyete gideceğim. Muayene eden doktor askerlik yapamayacaksın dedi. Şimdi heyet gününü bekliyorum bakalım perşembe günü tekrar yazarım son kararı.

Selamlar sol gözümde görme kaybı var %10 görüyor sınır %20 olmasına rağmen msb vep testi de istiyor dediler onu da yaptırdım sol göz için p100 latansı uzun elde edilmiştir sonucu çıktı sizce askerlikten muaf olabilir miyim?

Nörolojiden yaptırdığın vep testi işe yaramaz görme keskinliğini ölçmek için sweep VEP testi yaptırman gerekli
işini sağlama al ve konuyu yetkili bir ağızdan tam olarak öğren

Merhabalar benimde doğuştan beri olan bir göz tembelliği problemim var en son muaynemdeki göz ölçümlerim şu şekilde

Sağ gözüm
+7 hipermetrop
-2 astigmatizma

Sol gözüm

-0.25 miyop

Doktorum beni camlarla düzelterek muayne etti bayaaa bir cam taktı ve ancak bir harf okuyabildim bu denli kalın bir camla gözlük takmamın gereksiz olduğunu ve gözlükle dahi en fazla %20 gördüğümü söyledi. Ama buradaki %20 yi neye dayanarak söyledi aşşağı yukarı bir rakam verir gibi verdi. Askerlik şubesine gidip işlemleri başlatmadan önce göz tembelliğimi tam olarak öğrenebiliceğim bir test ve nerelerde yaptırabiliceğimle alakalı yardımcı olabilirmisiniz ve bu değerlerle muaf olabilirmiyim? Teşekkürler

Arkadaşlar sol gözüm %20 sağ gözüm ise %30 görüyor olarak vep testi sonuçlarım çıktı p100 dalgasının amplitüdü solda sağa göre düşüktür yazılmış yönetmeliğe göre tek gözden %20 olarak elverişli veriliyor diye biliyorum fakat iki ayrı ayrı olarak toplam %50 görüyorum bu durumda süreç nasıl işliyor acaba okudum yönetmeliği fakat anlayamadım yardımcı olurmusunuz heyete çıkıcam çıkmadan önce bilgi sahibi olmak istiyorum duruma göre ikinci kere itiraz edicem

Lolap11

Size en küçük harfi okutmamış demek ki öğrenebileceğin tek yer doktor muayenesinden geçmek askerliğe daha varsa bekle yaklaşınca gider yine muayene olursun o sırada sorarsın doktora %20 altı olmadığı sürece alamazsın

yeniengelli

Hocam beni muayene olduğum devlet hastanesi başka bi devlet hastanesine sevk etti kendim ayrı gitmedim vep testi için orada da sadece nöroloji bölümünün vep testi için yetkileri varmış bu şekilde gelişti vep testinin sonucuyla gittiğimde muayene eden doktor askerlik yapamayacaksın muaf olacaksın diyip heyete gönderdi.

Dostum inşallah haklı çıkarsın ama ben göz raporu alırken ilk nörolojiden vep testi yaptırdım ve gittim doktorun yanına fakat doktor bu olmaz görme keskinliğini ölçmek için sweep VEP testi yaptırman gerekli dedi sonra gözden rapor oranı verdiler
bilğin olsun...

yeniengelli

Kıl bi doktora denk gelmişsiniz bende girdim heyete hatta ben kendim dedim doktora hocam nörolojiden yaptırma vep testim var kabul edermisiniz bilmem ama dedim göster dedi verdim raporu tamam dedi %32 puanı verdi direk raporada yazmış nöroloji vep raporu mevcut diye

bugün itibariyle heyete çıktım ve askerliğe elverişli değildir raporunu aldım. sorusu olan varsa sorabilir

Arkadaşlar merhaba öncelikle benim sağ gözüm doğuştan tembel 0.15 sol göz sağlam bugün gittiğim de doktor askerliğe elverişlidir dedi bende itiraz ettim askeriye de şimdi sağlık kuruluna çıkacağım acaba sonuç ne olur

davut555
Kardeşim benim sağ göz %80 görmüyor tembellik var vep testi istediler orda da çıktı ancak askerliğe elverişlidir dediler itiraz ettim yarın sağlık kuruluna gideceğim ne yapmalıyım

1. Camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri toplamı 10/10 ile 4/10 arasında olması (10/10 ve 4/10 hariç). Arkadaşlar bu maddedeki 4/10 olarak verilen değer yüzde kaç görmeye tekabül ediyor tam olarak anlayamadım benim iki gözün toplamı yüzde 50 görüyor askerliğe elverişlimidir acaba?

TolgaBh

2 gözün toplamını bilmiyorum ama tek göz %20nin altındaysa askerliğe elverişli olmuyorsunuz diye biliyorum.

Vep her halükarda isteniyormu yoksa doktora mı kalmış?

Üst Alt