Dostum ben tecil yaptırırken muayene olduğumda elverişlidir aldığım için heyete girmedim göz doktoru sonucu yazdı kağıdı şubeye verdim. Şimdi Ben şubeden sevk alıp tekrar rapor almak istediğim için öncesinde gidip tekrar muayene oldum yani henüz heyete girmedim dün kendim sevk almadan emin olmak için gittim o sırada doktora konuyu açtım. 20-24 ü gibi askerlik şubesine gidip hastaneye sevk alıcam benim için süreç o zaman başlıcak. Ama heyet işi öğrendiğim kadarıyla sıkıntılı bir durum değil gittiğinde yüzüne bile bakmıyorlarmış doktorun verdiği sonuç çıkıyormuş. Bu arada şu bilgiyi de veriyim heyet raporuna da itiraz hakkınız varmış.
ASKERİ SAĞLIK RAPORLARINA İTİRAZLAR
MADDE 14- (Değişik: 22/9/2017 - 2017/10844 K.)
(1) Yoklamada, sevki esnasında ya da silâhaltında yapılan muayeneleri neticesinde haklarında aile hekimi veya tek tabip tarafından verilen sağlık raporlarına itiraz halinde; yükümlü sağlık kurulu raporu aldırılmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşlarına sevk edilir. Muayenesi neticesinde hakkında verilen sağlık kurulu kararına itirazı halinde ise kontrol muayenesi için itiraz edilen raporu tanzim eden sağlık kuruluşunun bulunduğu yerdeki il sağlık müdürlüğünce belirlenecek en yakın başka bir sağlık kuruluna sevk edilir. İlk sağlık kurulu raporundaki karar ile kontrol muayenesi kararı arasında uyumsuzluk bulunmazsa karar kesinlik kazanır. Uyumsuzluk halinde yükümlü ilk raporu tanzim eden sağlık kuruluşunun bulunduğu yerdeki il sağlık müdürlüğünce belirlenecek en yakın başka bir sağlık kuruluna sevk edilir ve bu muayene sonucuna göre hakkında işlem tesis edilir.
(2) Askerliğe Elverişlidir, Askerliğe Elverişli Değildir, Ertesi Yıla Bırakma ve Sevk Geciktirmesi kararlı raporlara itirazlar askerlik şubesine, İstirahat veya Hava Değişimi kararlı raporlara itirazlar ise ilgili sağlık kuruluşlarına sevki yapan askerlik şubesi ise askerlik
şubesine, birlik komutanlığı veya kurum amirliği ise birlik komutanlığı veya kurum amirliğine yapılır.