Merhaba benim sormak istediğim şey şu ilk muayene mi oldum elverişlidir raporu aldım. Gittiğimde %10-20 görüyorsun denmişti. Okuduğum için ertelettim. Ancak şuanda gözümde bozulmanın daha fazla olduğunu düşünüyorum. Çift görmem var ama göz de bir şey çıkmadı. Nöroloji değerlendiriyor şuan. VEP yaptılar latans uzaması var. Bir şey çıkmasa bile askeriyede tekrar hastaneye sevk isteyip muayene olabilir miyim? Bilen birisi varsa nasıl yapabileceğimi söylerse sevinirim.
En son ölçüm kağıdında bu şekilde SAĞ GÖZ Miyop 0,75 Astigmat 0,50 SOL GÖZ Hipermetrop 4,50/ 4,75 / 5,00 Astigmat 2,50 / 2,25
2019 Muayene Bulgum: Sağ 10/10 görme sol tashihle 2/10 görme (+6.50 -2,00 α 15° ile).
Doktorsitesi.com dan sorduğum bir Prof. Dr. Yorumu şu şekilde oldu: Askere alma kanununa göre hastalıklar listesinin goz ile ilgili bölümü 7nci madde B fıkrası 3üncü şıkkına göre iki göz arasında 4 diyoptriden fazla fark olan hipermetropi nedeniyle askerliğe elverişli değilsiniz. Tabii bu benim yorumum. Sol gözde vep latansındaki hafif uzama tembelliğe bağlı olabilir. Tarif ettiğiniz şikayetler sol gözün numarasının yüksek olmasından kaynaklanıyor. Herhangi bir kötüye gidişin belirtisi değil. Geçmiş olsun
Ama hala nasıl tekrar muayene olabilirim bilmiyorum.