Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme sorunları ile askerden muaf olma işlemleri

Merhabalar benim bnm göz derecelerin sağ 6.25 astigmat 2 sol 6 astigmat 2.25 bu durmda muaf olma ihtimalim nedir acaba ? Saygılar.

OturanBoğa iyi günler , bugün hastane sevki yapıp muayene oldum , göz tembelliği mevcuttu sağ gözümde , doktor sol tam , sağ 0.1 ambliyopi yazdı. Sonuna da M7BF1 yazdı . Bu kodun anlamı nedir bilginiz var mı , Çarşamba günü kurula giricem gene ogrenicem ama , 2 gün içim içimi yiyip bitirecek. Yardımcı olursaniz sevinirim

Göz tembelliği hipermetrop ve astigmatizma

Merhabalar bu gün göz doktoruma kontrol oldum sağ gözüm 7.25 derece hipermetrop 2 derece astigmatizma çıktı aynı zamanda 8 numara gözlükle %15 görüyorsun gözlüksüz %5 bile zor dedi gözlük takamayacağımı da söyledi sol gözümün sapasağlam olmasından dolayı aşırı numara farkı varmış.

Şimdi sorum şu ben yönetmeliği inceledim gözle alakalı olan kısımda 2 maddeye göre muaf görünüyorum 0.1 görme ve şu maddedeyi tam anlayamadım ama uyuyor gibi görünüyor

Her iki gözün refraksiyon değerlerinin sferik eşdeğerleri farkı 6 diyoptri (6 diyoptri hariç) ile 11 diyoptri (11
diyoptri hariç)’ye kadar olan miyopi, 4 diyoptri (4 diyoptri hariç) ile 11 diyoptri (11 diyoptri hariç)’ye kadar olan
hipermetropi ve astigmatizmalar.

Sol gözüm sferik eşdeğeri 0.75

Sağ gözümün sferik eşdeğeri 6.25 (hipermetropi ve astigmatizma)

Ayrıca göz tembelliği ile %85 görme kaybı sizce bu maddele göre muaf olurmuyum?

Öncelikle herkese merhaba.

Bu siteye sırf bu başlık altında yaşadıklarımı anlatmak için üye oldum. Umarım birilerinin işine yarar.
Buradaki bazı arkadaşlar gibi benim de sağ gözümde doğuştan göz tembelliği(Ambliyopi) mevcut. Bugüne kadar gittiğim doktorların kimisi %90 kimisi %95 görme kaybı olduğunu söylemişlerdi. Tecilimin bitmesine günler kala muaf olacağımdan emin olmamakla birlikte, bir de malum yılbaşı geliyor(bedelli zamları gelmeden) tecili bozup, önce aile hekimine gittim. Aile hekimine böyle böyle bir rahatsızlığım olduğunu ilettim kendisi de beni il devlet hastanesine sevk etti. Ertesi gün devlet hastanesinin raporlar bölümünden(bilgi işlem) sevkim olduğunu söyledim ve sistemden bir göz doktoruna sıra verilip yönlendirildim. Tabii ki devlet hastanelerinin hali malum, ölçüm yaptırdıktan sonra gittiğim doktorun kapısının önünde tıklım tıklım insan, yığılmalar vs. burada gözünüzü açık tutun(ne kadar görme kaybınız olsa da :) ) ve askerlik sevki için geldiğinizi iletip bir şekilde içeri girin, yoksa akşama kadar beklersiniz. Ben girip durumumu ilettim doktor hanımefendi getirdiğim formumu ve ölçüm kağıdımı inceledi. Göz muayenesi yaptıktan sonra "sağ göz %5 görüyor, sol göz tam" dedi. Sağlık yönetmeliği maddelerini incelemeye başladı. Bi yandan ararken bi yandan "kesin muafsın fakat ilgili maddeyi denkleyemiyorum" dedikten sonra "hah buldum dedi" ve M7B3'ten elverişsizdir yazısını yazıp sıhhi kurula yönlendirdi. Sıhhi kurula gidince kaydımı yaptırıp boş heyet formumu aldım ve tekrar doktora gittim. Sağ olsun çok ince bir hanımefendiydi yine 2 dk öncelik verdi ve içeri aldı. Normal kağıda yazdığı notu heyet formuna da geçirip imza-kaşeledikten sonra heyet odasına gönderdi. Heyet odasında bir tane memur hanımefendi vardı ve kağıdı ilettim. Memur hanım işleme alacağını ve pazartesi öğleden sonra gelip raporu alabileceğimi, sisteme de zaten düşeceğini söyledi. Bu gün pazartesi, öğleden sonra gidip raporu teslim aldım. Barışta git, seferde gel demişler. Bazı arkadaşlar gibi kimse karşıma geçip kararı açıklamadı, heyet odasında doktor da görmedim zaten. Bu arada sistemi beklesem hala bekliyordum iyi ki gidip almışım. Ardından 2 tane fotokopisini de alıp askerlik şubesine gittim.(fotokopi tamamen benim garanticiliğim) Bizzat raporu teslim ettim, görevli hanımefendi de "işlemi girmesem sistemde gözükmüyordu" iyi ki getirmişsin dedi. Ardından "Hayırlı olsun, 3 hafta içinde evinize belgeni (sanırım tezkere) gönderirim" deyip uğurladı. Genelde hanımefendilerle iş görmüş oldum bu süreçte. :)

Göz numaralarım. sağ göz: 0.5 görme oranı: 8 miyop, 1.75 astigmat, sol göz 0.50 miyop 1.00 astigmat. sferik eşdeğerleri sağ göz: 9, sol göz: 1

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kalın sağlıcakla.

OturanBoğa

Arkadaşlar iyi günler. Askerlik muayenesi için Kasım ayında sağlık kuruluna muayene oldum.
Göz değerlerim ;
Sağ göz ; 2,5 hipermetrop / 6,5 astigmat / Astigmat aksı 9
Sol göz ; 0,5 miyop.

İlk muayenemde doktorum b7f4 maddesini yazıp elverişli olmadığımı söylemişti. Maddeyi incelediğimde yazan şu ;
- Her iki göz refraksiyon kusuru toplamı 14 diyoptri (14 diyoptri dahil) ila 23 diyoptri (23 diyoptri hariç) olan miyopi, hipermetropi ve astigmatizmalar.

Sorunumun bu olmadığını şuan yaptığım araştırmalardan öğrendim ki zaten raporum zeyil edilmişti. Daha sonra yapılan ikinci bir muayenede aynı doktor bu sefer a7f4 maddesini ekleyerek elverişli olduğumu söyledi. Bu maddenin karşılığı da ;
- Her iki göz refraksiyon kusuru toplamı 14 diyoptri (14 diyoptri hariç)’ye kadar olan miyopi, hipermetropi ve astigmatizmalar.

Benim sorunumsa iki gözüm arasında ki fark. Bu farka istinaden yönetmelikte B diliminde şöyle bir madde gördüm ;
- Her iki gözün refraksiyon değerlerinin sferik eşdeğerleri farkı 6 diyoptri (6 diyoptri hariç) ile 11 diyoptri (11 diyoptri hariç)’ye kadar olan miyopi, 4 diyoptri (4 diyoptri hariç) ile 11 diyoptri (11 diyoptri hariç)’ye kadar olan hipermetropi ve astigmatizmalar.

Bu madde 4 ila 11 diyoptri aralığında ki hipermetropi ve astigmatın sefirik eşdeğer farkının kusur olarak sayılıp elverişli olmadığını söylüyor. Sferik eş değer farkının hesaplanması ise sferik kusur + silindirik kusur / 2 . Benim sağ gözümün sferik kusuru 2,5, silindirik kusuru ise 6,5. Hal böyleyken formüle döktüğümüzde sonuç 5,75 çıkıyor. Bu sadece sağ gözüm. Sol gözümde ise 0,5 miyoptan başka bir şey yok. Yani her halükarda iki gözümün arasında ki hipermetrop ve astigmat sferik eşdeğer farkının 4 ila 11 diyoptrik arasında olduğunu görüyorum. Ama maddeyi yanlış yorumlamış olabilir miyim diye de endişeliyim. Bu konu hakkında bir bilgisi olan yorumlarsa sevinirim. Ona göre raporum onaylandığında itiraz etmeyi düşünüyorum şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba. Damlalı ölçümü sonucunda sağ gözüm +1 +7 14 sol gözüm -6.75 -2.25 67
Bu durumda muaf olur muyum?
Her iki gözün refraksiyon değerlerinin sferik eşdeğerleri farkı 6 diyoptri (6 diyoptri hariç) ile 11 diyoptri (11 diyoptri hariç)’ye kadar olan miyopi, 4 diyoptri (4 diyoptri hariç) ile 11 diyoptri (11 diyoptri hariç)’ye kadar olan hipermetropi ve astigmatizmalar.
Bu maddede tam olarak ne üzerinden hesap yapmalıyım?

Merhaba ölçüm kağıdında yazan sferik eşdeğerleriniz S.E kaç acaba? sağ ve sol göz?
krlcTR

Görme kusuru sebebiyle askerlik muafiyeti hakkında

Merhabalar öncelikle, herkese iyi günler dilerim.
Geçen hafta hastaneye sadece gözden sevkimi aldım ve muayeneye gittim. Göz poliklinik muayenesi sonrası doktor beni kurula sevk etti, şuan verilen heyet tarihini beklemekteyim.

Damla sonrası numaralarım:

-6.50 -4.25 178 SAĞ GÖZ (%50 Görme netliği)
-6.50 -2.25 158 SOL GÖZ (Tam görme netliği)

Acaba bu numaralarımla muaf olabilecek miyim?

Teşekkürler.

Görme kusuru sebebiyle askerlik muafiyeti hakkında

Öncelikle Merhabalar,

İlgili konuya istinaden bazı sorularım bulunmakta ve deneyimli, bilgi sahibi yetkili kişilerden bilgi,fikir ve deneyim rica ediyorum.

Ben 28 yaşındayım ve İstanbul'da yaşıyorum. Bugüne kadar üniversite ve yurtdışı sebeplerimden ötürü askerliğimi tecil ettirdim. Şimdi tecilimin süresi olmasına rağmen işlemlerimi halletmeyi düşünüyorum. Doğuştan bir gözümde göz tembelliği var. Tarafınızdan bilgi edinmek için en son muayene olduğum hastaneden muayene sonuçlarımı aldım ve aşağıda doktorunda notlarıyla yazdığı muayene sonucumu belirtiyorum. Görseli en altta bulabilirsiniz. Bu durumda yürürlükte iki gözün birbirinden farkları 7 veya üzeri, iki gözün derecelerinin toplamı 14'ün üzerindeyse muaf olunuyor diye belirtiliyor. Benim sağ göz 17 derece, sol göz ise 0.25 derece. Doğuştan göz tembelliğim var. Muaf olma durumum nedir? Hali hazırda sol gözüm için gözlük kullanıyorum ama tek faydası bi tık daha uzağı-yakını net görmemi sağlaması. Ehliyetim var bu arada ama yenilemek için hastaneye gittiğimde bana "sana nasıl ehliyet verdiler,ben sana yenilemen için sağlık raporu veremem" demişti. Çevremdeki herkes muaf olabileceğimi söylüyor fakat bir kaç doktora gittiğimde aladabilirler veya almayadabilirler askere dediler. Netliğe ihtiyacım var. Aşağıda detaylarını paylaşacağım göz durum bilgilerime istinaden maddeler hallinde yazdığım sorular hakkında tarafınızdan acil bir şekilde yardım talep ediyorum. Şimdiden çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun dostlar.

SAĞ GÖZ SOL GÖZ
GÖRME: 1 MPS -16 1.0 -0.25(25-0.25)
A.R: -16.75 -1.50 22 -0.25 -0.50 25
S.R: -17.00 -1.00 14 0.00 -0.75 27

TO: 19
ON SEGMENT: SAG-SOL NORMAL
FUNDUS: SAĞ MİYOPİK DEĞİŞİMLER, SOL NORMAL
ŞİKAYETLER: SAĞ GÖZÜ DOĞUŞTAN YÜKSEK MİYOPMUŞ, SAĞ=VP, SOL(26-0.50) GÖZLÜK KULLANIYOR
SONUÇ: 1 YIL SONRA MUAYENE

Sorular:
1-Bu değerlerle muafiyet durumum nedir?
2-Bazı arkadaşların belirttiği üzere heyet,kişiye, askerliğe gitmek istiyor musun diye sorduğunda evet ya da hayır denildiğinde tam zıttı karar verip ters köşe yapabiliyormuş. Böyle bir durum var mı?
3-Heyete ve muayaneye gözlükle gitmem bir şeyi değiştirir mi? (Tek gözü görüyor ve gözlük kullanıyor deyip muaf yapmama durumunu etkiler mi?)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7f74f29be5af371f934347bebeee580100b6c3cf84f6225e57b559604ae16eca

Görsel linki:
7f74f29be5af371f934347bebeee580100b6c3cf84f6225e57b559604ae16eca

Herkese merhabalar normal göz muayenesine gittim. Göz ölçümü yapıldı sadece. Şu durumda askerlik muafiyeti şartlarını sağlıyor mu? Hesaplanmasını bilmiyorum.
Göz ölçümüm fotoğrafta mevcut.

exaster
Değerlendirmek için bu yeterli değil, diğer cihazlarla muayene gerekli...çıkan sonuca göre hekim değerlendirecektir.

Bugün muayene için doktora çıktım arkadaşlar. Çıkmadan önce göz ölçümü yaptırdım sol göz 14,75 miyop, 7 astigmat falan çıktı. Sağ gözde ise hiçbir şey yok gibi, sağlam. Değerler 1 ay önceki ölçümümden bile çok daha yüksek çıktı. Keratokonus olmam sebebiyle değerler çok oynak sanırım. Ölçümü doktor görür görmez ''ooo sen çürüksün'' dedi. Sonra ekrandaki harfleri okuttu sağ göz ile okudum. Sol ile çoğunu okuyamadım, camla düzeltince tek tük okuyabildiklerim oldu yarım yamalak.

Sonra doktor topografi çektirmemi istedi. Onu da çekip verdikten sonra sana çürük veriyorum dedi. B7F3 maddesinden verdi. Yani iki göz arasındaki yüksek farktan dolayı. Yarın heyete çıkacağım ve orada karar açıklanacak ve evrakları askerlik şubesine vereceğim anlaşılan. Yani 2 günde birkaç saatte işim bitecek çok şükür. Süreç benim için oldukça hızlı ve zahmetsiz geçti. Süreçte doktorun da anlayışlı ve uğraştırmaması etkili oluyor. Umarım sizlerin de kolay ve hızlı işi biter.

Benim de yaşım geldi. 6 yaşından beri sol gözüm bulanık görüyor. 1,5-2 yıl önce doktora gitmiştim sol gözüme de baktı ve doğuştan görme kaybı olduğunu söyledi. E-Devletten askerlik formu doldururken onu yazmıştım, sağlık ocağına gittim ve beni devlet hastanesine sevk etti, şunu ekledi; Muaf olma ihtimalin çok yüksek. Elime kağıt verdi ilk askerlik şubesine git dedi, gittim. onlar elimde ki kağıtla ne yazdığını unuttum randevu olarak geçtiği için randevu almana gerek yok dediler. ertesi günü koop'a bindim gitti şehir merkezine. dediler ki randevu falan alman gerekiyor dedim bu randevu olarak geçiyormuş diye falan yok dediler alacaksın. iyi dedim alalım, alamadık sistem yoğunmuş. eve geldim üç gün sonra alabildim o da üç hafta sonraya verdi neyse. gittim tekrar oradan oraya gönderdiler beni. her şey bitti saat geçtiği için heyete yarın sabah sekiz de geleceksin dediler. şehir merkezi 1 saat mesafede yetişemem diye sabahın beş buçuğunda garaja gittim. neyse gittim yine, heyette bekledim aldılar. yok damla yapmamışlar sana yok şu yok bu. saat üç, dörte kadar bekledim yine. evrakları verdim, on, yirmi dakika sonra beni çağırdı ve pamukkale üniversitesi bakacak sana dediler. ertesi günü de oraya gittim randevu verdiler yine. kısaca oradan oraya gidiyorum şuan 3 ocakta yine randevu var. 10/1 görme kaybımın olduğu ve görme kaybımın kalıcı olduğunu söylediler. muaf mı olurum? yoksa muaf mı olmam lazım?

Kolay gelsin iyi günler 2 hafta önce muayene oldum ve askerlik dönemim geldi sağ göz 6.75 miyop ve 1 derece astigmat sol gözüm 6,50 miyop ve 0.75 derece astigmat var ayrıca sağ gözümde retina yırtığından dolayı lazerli tedavi gördüm yine 2 hafta önce askerlik muafiyeti ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yorum yapabilir mi, şimdiden teşekkürler.

Üst Alt