Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy uzatma ameliyatını estetik bir şekilde oldum. Merak edenlere yardımcı olurum.

Salam.Men sizinle nece elage saxlaya bilerem? Men Boy Uzatma OPeraciyasi ile etrafli Maraglanmag isterdim Sizden.Xaiw Edirem nomre, ve ya hansisa Sosial Webeke Elaqesi verin mene .

Merhabalar. Ben de kemik uzatma ameliyatı olmak istiyorum.Baltalimani kemik hastanesinde sağlık kurumunun karşıladığını duydum.Bu konuda bilgisi olan yazabilir mi?

Kac yasındasın bende ameliyat olmak istiyorum ve bu konuda hıcbır bılgım yok bıraz yardımcı olabılırmısın ıstanbuldamı amelıyat oldun

Arkadaslar ben ıstanbulda yasıyorum amelıyat olmus ve bu konuda bılgı verebılıcek arkadaslar varmı enfazla kac cm uzar ?malıyet nekadar olur? Bılgı veırmısınız

Arkadaslar boy uzatma konusunda ıstanbulda onerebılecegınız bı hastane veya doktor varmı

Boyum 1,77. Yaşım 23. En yakın arkadaşlarımın boyu 185 ve üzeri. Bu durum beni onlardan ve beraber yaptığımız, planladığımız aktivitelerden uzak tutuyor. Çünkü aşağılık kompleksim azıyor onların yanında. Bu durumu göz önünde bulundurursak kısa sayılırım. Yani bir insan kendini kısa hissediyorsa isterse 1,90 olsun yine kısadır. Dolayısıyla boyumu tartışma konusu yapmak istemiyorum ve boy uzatma ameliyatları hakkında analitik olarak bilgi almak istiyorum dostlar. Özellikle fiyat. Çünkü çok pahalı ve bu pahalılığa bir çözüm umudu içerisindeyim. Daha önceden boyumu uzatmamın imkansız olduğunu düşünerek nasıl bir umutsuzluk içerisine girdiysem bugün bu fiyatlar yine beni aynı psikolojiye doğru sürüklüyor. Maddi durumu pekala kötü olan biriyim. Yaşamımdaki verimliliğimin önünde bu lanet boy problemimin olması beni üzüyor ve bu kompleksten kurtulmamın tek çözümünün boyumu uzatmak olduğuna karar verdim. Parasal olarak en uygun ameliyat yöntemini riskleriyle beraber söylerseniz size minnettar olurum dostlar.
Yarın doğacak güneş bizim olacak, umutla kalın..
(rayc, dostum bana ulaşman gerekiyor aksi takdirde bana cevap vermemiş olacaksın ve hakkında hiç iyi şeyler düşünmeyeceğim:). )

Kardes 1.77 cok ıdeal bır boy oranıdır senın boyun kısa degıl 1.85 lerden bahsedıyorsun herkes o boylarda olucak dıye bı kaıde yo
Senı amelıyat edeceklerını zannetmıyorum cunku boyun baya uzun
Benım boyum 154 amelıyatla 170 lerı gorursem cok ıyı olur 180 en ıdeal boy oranıdır kı
Sende bundan cokdaha kısa degılsın yanı dıcegım okı 3 5 cm
İcin okadar acıya katlanmana gerekyok halıne sukur etmelısın
Arakadaskarın Eger senı boyundan dolayı kabul etmıyorlarsa
Oyle arkadas olmasın bence

Buraya dusuncelerımı yazdım eger yanlısbısıy yazdıysam kı yazdıgımı dusunmuyorum
Kusuruma bakma

Selmandemir;

Demek istediğini anlıyorum ve duyarlı olduğun için de teşekkür ediyorum dostum. Yalnız yukarıda da belirttiğim gibi; kendini kısa hissediyorsan kısasın. Ben de öyle hissediyorum. Ayrıca arkadaşlarımın haddine değildir beni isteyip istememeleri, öyle bir şey olsaydı dediğin gibi hiç olmazlardı. Ki o tür insanlar aciz ve bencil insanlardır, yaşamları boyunca egolarının okşanmasını isteyen, kendini üstün gören ve kaliteden yoksun, gereksiz insanlardır. Öyle bir insan olmayıp o tür insanlara da fırsat vermeyelim temennisindeyim. Şükür aklımızı kullanabilen biriyiz ki her yerde, her ortamda bir ağırlık koyabiliyoruz. Asıl yardımcı olmanızı istediğim konu tamamen ameliyatın içeriği, yani ameliyattan sonraki dönem. Bekleme süresi. Kemiğin sertleşmesine kadarki süre. Bunun yanında teknolojinin ve bilimin gelişmesiyle orantılı boy problemiyle ilgili yeni teknolojik aletlerin çıkarılma ihtimali ve varolan aletlerin üzerinde yapılacak çalışmalar ihtimali. Demek istediğim dostlar, bu ameliyatın iyileşme sürecinin kısaltılma ihtimali var mı? Varsa, nasıl mümkün olabilir tahmininizce. Yarın doğacak güneş bizimdir. Umutla kalın dostlarım.

Kardes bn abıme randevu aldırıcam çapa tıp fakultesinden senın ıcın de sorucam oranın doktorları cok ıyı
Arastırma hastanesı oldugu ıcın hep prof. Dr doç. Dr lar gorev yapıyor

Merhaba polka. Ben de aynı dertten muzdaribim, o yüzden sizi gayet iyi anlıyorum. Yıllarca boyumun kısalığından çektim, ezildim vs. boyumun hep uzun olmasını istedim ama bu yaşıma kadar bu durum gerçekleşmedi.
Benim yaşım 20, boyum 174. Evet boyum öyle pek kısa değil ama memnun değilim. Ve hayatımı bu şekilde devam ettiremiyorum. Boyum yüzünden ne hayattan tat alabiliyorum, ne özgüvenim var, ne de moralim. Hiçbir işe konsantrasyonumu veremiyorum. Yolda yürürken bile benden uzun insanları gördüğümde moralim bozuluyor.
Burada ameliyat olanlar varsa ben de bilgi almak isterim. fiyatları nedir, en güvenli yöntem nedir, en kısa sürede hangi yöntemle ne kadar sürede ayağa kalkarım, hangi doktor iyidir vs. Hem alttan hem üstten uzatmayı düşünüyorum. Uzatma ameliyatı olanlar tecrübelerini paylaşırsa çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler

Deron1;
Kardeşim yarın doğacak güneş bizim olsun. Normal hayatına bir süre devam et bence. Yani bi yerlerde boyumu uzatabilme imkanım var de. Boy kısalığı çaresizlik değil de. Kendini avut demiyorum, doğru olanı uygula diyorum. Zaten istediğin zaman ameliyat olabilirsin, düşünsene. Fazla strese, kaygıya ya da yaşamdan beri durmaya gerek yok. Hayat kısa, mutlu olmak için zaman kaybetmeyelim. Normal hayatını sürdür, yarın amrliyat olurum nasıl olsa diyerek. Sevgilerle kal, umutla..

Arkadaşlar, boy uzatma ameliyatı öyle kolay bir ameliyat değil. Bakıyorum birinizin boyu 1.74, diğeri 1.77 Türkiye için gayet normal boy. Tamam ağrıdan kimse ölmüyor, ama biliyorum demekle yaşamak o kadar farklı ki. Tabii ki sizin bileceğiniz iş, ama bu boyla ameliyat olmamanızı tavsiye ederim. Hem para, hem zaman, hem de sağlığınızdan birşeyler kaybediliyor neticede. Ben ameliyat yapdırdığımdan dolayı pişman değilim, ama boyum gerçekten kısa olmasaydı yaptırmazdım. Bence sizinki tamamen psikolojik sorun.

Nis pekı senın yurume ıle ılgılı bı sıkıntı yasıyormusun yurumeye baslamak cok zaman alıyor mu ?

Şu an yok, çok şükür. Desteksiz yürüme kişiye göre değişiyor. Kimisi ameliyattan hemen sonra yürüyebiliyor mesela. Ama uzatma sürecinde çok ağrıdan dolayı mutlaka destekle yürümek lazım. Ben yanlış hatırlamıyorsan 9-10 ay sonra desteksiz yürümeye başlamıştım. Bende balerin sendromu oluşmuştu, parmak uçlarımda yürüyordum. Ayağımı yere tam basamadığım için dengeli yürüyemiyordum. Ama bu önlenince daha erken yürümek mümkün.

Merhabalar geçmiş olsun. Tekrardan uzun bir zaman olmuş ameliyat olalı. Bu geçen zaman içersinde herhangi. Bİr problemle karşılaştın mı? Birde maliyet açısında bakarsak ne kadara maâl ediliyor ?

Balerin sorunu derken? Açabilir miyiz biraz daha üstad. Yani böyle bir risk var mı? Geçici mi kalıcı mı? Ayrıca destekleri 9-10 ay sonra bıraktım diyorsun da uzama süreci ne kadar sürdü ki? En kısa zamanda yürürken agrı olsa bile ne kadar süre sonra yürümeye başlayabiliriz? En kısa süre?
Nis;
Elinizden geldiğince açık konuşursanız daha iyi yardımcı olursunuz arkadaşlar. Özellikle ameliyat olanlar ve olma sürecindekiler, araştırması güçlü olanlar ve yeni bir şeyler bulanlar.. Fiyat konusunda da çekincenizi anlamıyorum açıkçası, tek mesajda bunu yazabilirsiniz. Lütfen.

polka, "balerin sendromu" denen bir sey var, kaslar esnek degilse ve uzatma 5 cm dan fazlaysa hemen hemen uzatma yapan her hastada oluyor. Buna karsi onlem almak icin ameliyattan bir kac ay evvel acma-germe, kaslari esnetme egzersizleri yapmak lazim. En onemlisi ise uzatma doneminde agrilara ragmen bu egzersizleri yapmak. Ben gerektigi kadar yapmadim acikcasi, o yuzden bende olustu ve gec duzeldi. Yani duzelmesi bir kac ay surdu. Normalde duzelen birsey, eger cok kotuyse ayagin arkasinda, yani ashilde kesik yapip duzeltiyorlar. Benim dr un bir turk hastasi var, 6 cm uzatma yapti ve hic olusmadi. Cunku ben onu korkuttum, olusursa psikolojini kotu etkiliyecek, yapabildigin kadar yap dedim, o da mashaAllah agrilara ragmen durmadan yapmis ve sonucu da iyi. Keske zamaninda biri de beni korkutsaydi diye dusunuyorum bazen, ama sukur gecti gitti. Hep soyluyorum, bu ameliyatta pisman oldugum tek sey uzatma surecinde fizik tedavi yaptirmamam ve yeteri kadar kas esnetme egzersizleri yapmamam.
Diger sorunuza gelince, benim uzatmam 4.5 ay surdu, her gun 0.5 mm uzatma yapiyordum, agridan dolayi bir kac gun yapmadigim da oldu. Sonlara dogru artik bitsin istiyordum, bazen 0.6-0.7 mm bile uzattim.
Desteksiz yurumek kisiye gore degisebiliyor. Ben tabanlarimi yere basamadigim icin denge saglayamiyordum ve bu yuzden desteksiz yuruyemiyordum. Ama ameliyattan hemen sonra, ya da 2-3 sonra desteksiz yuruyenler var. Yani soyledigim gibi kisiye gore degisiyor.
Acik konusmaya gelince, ben gayet acik sekilde sorulari cevapliyorum. fiyati da daha once yazmistim, siz bir kac sayfa oncelere baksaniz bir kac hastanin fiyat yazdigini gormus olursunuz. Ben Baku de ameliyat olmustum ve bizim parayla odemistim. Yanlis hatirlamiyorsam o zaman 4500 manat, arti tomografi ve rontgen parasi odemistim. Ama simdi fiyatlar bir az yukseldi, bir kac ay once Turkiyeden ameliyat olan hastaya dr 18 000 tl soylemis. Bu Ilizarov yonteminin fiyati, kombine yontem icin 26000 Tl demis.

Nis;
Teşekkür ederim üstad, gayet açıklayıcı bir yazı oldu. Aslında fiyatları gördüm. Ama fiyat üzerinde durulmadı hiç, bi de fiyatlar çok aşırı farklılık gösterince ameliyat yöntemlerine ve de en garantili, sağlıklı, risksiz olanın fiyata orantılı bir şekilde değerlendirilmesi gerekirdi diye düşündüm. Bu yüzden fiyat ve ameliyat yönteminin bir arada açıklanması ve buna kişinin kendi yorumunu katması daha verimli olur kanısındayım. Açıkçası senin söylediğin fiyat(18000₺-25000₺)gayet iyi bir fiyat. Yani 25000$ (75000-80000₺) diyenlere göre. Tabi eğer iki bacak uzatılmasının toplam fiyatıysa. (yanlış anlaşılma olmasın, bütçeme göre konuşuyorum dostlar) Nis; sana bir kaç sorum daha olucak üstadım. Sen ameliyat öncesi illa ki kapsamlı bir araştırma yapmışsın, bir kaç muayeneye girmişsin; ameliyatla ilgili söylenen en olumsuz şey ne idi? Olumlu olarak söylenenler arasında iyileşme sürecinin kısalmasıyla alakalı bir şeyler söylendi mi? Ayrıca tavsiye ettiğin, gerek parasal gerek sağlık açısından mantıklı bulduğun, ameliyat yöntemi hangisi? Bir de sence bahsettiğin fiyatlar şuan düşmüş müdür ya da düşecek midir ilerleyen zamanlarda?

polka rica ederim. Ben ameliyat oncesinde biraz arastirmistim, ama fiyatindan dolayi Ilizarov yontemini sececegim icin onun uzerinde durdum. Fiyatlar yonteme gore degisiyor. Mesela fitbone yonteminde icten kemige takilan metal cok pahali, dolayisiyla ameliyat fiyati da yukselmis oluyor. Ameliyat yontemlerinden en ucuzu Ilizarov, en pahalisi Fitbone. Bakudeki ortalama fiyatlari bir onceki mesajimda belirttim zaten, Turkiyede Ilizarov yontemini kaca yapiyorlar bilmiyorum. Kombine ve holyfixin fiyati dr a gore 33 000 - 45 000 tl arasi degisiyor. Belki bu yontemleri daha ucuz veya pahali yapan dr lar var, benim yazdigim fiyatlar ameliyat olmus arkadaslarin bana soyledigi rakamlar. Fitbone yontemini bildigim kadariyla en iyi Muharrem Inan yapiyor. Fiyati tek bacak icin yaklashik 100 000 tl. Bu arada, benim Baku icin yazdigim fiyatlar iki bacak icin toplam fiyat.
Benim dr mesela Ilizarov ve kombine yontemini yapiyor, ama daha cok Ilizarov yonteminden yana. Kombinede icten cihaz takildigi icin kemik enfeksiyonu riskinin oldugunu soyluyor. Ayni sekilde fitbone yontemi icin de gecerli. Ama her keste bu sorun olacak diye birsey yok. Ilizarovun eksi tarafi cihazin digerlerine gore biraz daha buyuk olmasi ve kemik sertlesinceye kadar bacakta durmasi. Kombine yontemde uzatma bitince - yani yaklashik 3 ay sonra dis cihaz cikartiliyor. Holyfix aslinda Ilizarov metoduyle ayni yapiliyor, sadece cihazin tasarimi farkli ve fiyati daha yuksek. Ben acikcasi kemik enfeksiyonu riski olmasa kombine yontemi daha mantikli ve rahat buluyorum. Fiyatlarin dusecegini acikcasi sanmiyorum, aksine gittikce pahalasiyor.
Ameliyatla ilgili olumsuz seyler duydugum bir kac hasta oldu. Ama genelde cogu olumluydu. Evet sorunlar hemen hemen her keste oluyor, onemli olan sabirla gerekenleri yapip istedigine ulasmak. Bu ameliyatta esas sey iyi dr bulmak ve dr un senden talep ettigi egzersizleri vs yerine getirmek. Boyle olursa zaten Allahin izniyle buyuk sorunlar yasanmiyor. InshaAllah dogru dr u bulursunuz. Allah yardimciniz olsun.

hangi ameliyat ile daha erken yürüyebilirim? Daha erken iyileşebilirim? Cihazı diğerlerine göre daha erken çıkarabilirim? Konfor açısından en uygunu hangisi, fiyatla beraber.. Detaylı bir açıklama alabilirsem dostlar. Teşekkürler.
Not: Herkes dahil olsun bence konuya. Sonuçta iletişim kurma ve dayanışma platformu bu platform.

Benim boyum 165 veya bikaç santim daha fazla yaşım 22. Spor hocam yurtdışında bir ilaç oldugunu söyledi. Aylık 1600 tl lik kür 6 ay kullanmam gerekiyor. Buna başlamayı düşünüyorum çünkü ameliyat çok daha pahalı. İlaç cücelere uygulanan ilaçlardanmış fakat ismini daha almadım.

Öyle bir ilacın olduğunu zannetmiyorum. Yani kemik uçları kapanmışsa ameliyat dışında yapabilecek bir şeyin olmadığını söylüyor tıp. Hevesini kırmak istemem üstad, ama boşuna umutlanmanı da istemem.

Ben de sizin gibi düşünüyorum fakat samimi bir hocam bu konularda çok bilgili, yazın detaylı görüşeceğim buraya da yazarım. İsmini aldıktan sonra.

Benim bildiğim, cücelere büyüme hormonu tedavisi uygulanır ama kemik uçları kapanmazsa olur o da. Bazı sporcular da farklı amaçlarla kullanır bu ilacı, daha fazla kas büyümesi için vs.
Kemikler kapandıysa büyüme hormonu fayda etmez aksine zarar verebilir

Merhaba arkadaslar. Cok kiside ayak uzatma ameliyati oldugunu gordum. Fakat hic kol uzatma gormedim. Benim tek tarafli dirsekden yukari bazu kemiyim digerinden 6sm kısa .Beni korkutan ilizarov ameliyati olursam uzanmadan sonra kemiyin olusmasi kac ay zaman alacagidir. Genellikle 1 yil kadar zaman aldigini okudum fakat bunlarin hepsi ayak bacagin uzatilmasi ameliyati. coxuda dizden asagi kemgin uzatılması burdada 2 kemigin olduguu düşünürsek zamanın bu sebebden uzun oldugunu dusunuyorum. Yanıliyosam duzeltin rica ederim :) dusundumki bazu kemiginde 1 kemik oldugu icin daha kemigim daha cabuk kaynar. YANILIYOMUYUM???

Merhaba Inci,

28 yasindayim ve almanyada yasiyorum.

Öncelikle bu platformda baskalarini düsünerek yaptigin bu paylasimdan dolayi sana tesekkür ediyorum. Birkac kendini bilmezin yazdiklarina bakma. Bu konuyu sadece gercekten bu tür problemleri olanlar anliyor.

Benim boyum 1,72m ve bir türk erkegine göre gayet normal. Ama iyi hissetmiyorum - 15 cm daha istiyorum. Cok sorularim, cok kaygilarim var. Bende senin yazdigin gibi kac zamandir bilgi edinmeye calisiyorum ama cok zor, cünkü bu ameliyati geciripte senin gibi paylasanlar az.

Daha kolay bilgi alisverisi icin E-Mail, Tel yada herhangi baska yoldan kontak kurmamiz mümkünmü acaba?

Posta kutun dolu oldugu icin engelliyiz.biz yoluyla özel mesaj atamadim.

Selamlar

Nis merhaba seninle gercekten tanisip konusmak ve tecrubelerini paylasmak istiyorum. Bende bu ameliyati cok olmak istiyorum baku tek secenegim gibi duruyor uygun yapiyorlar orada samsundan bakuye kac kez gelmem gitmem gerekir ve havalanindan hastaneyi bulmam cok zor olurmu gidince hemen ameliyat olabilirmiyim.:) 140 boyunda bir kadinm 22 yasindayim kendimi kabullenemiyorum kendimi sevmiyorum anneme kac kez bu ameliyat konusunu actim annem 165 tabiki beni anlayamaz sakat kalirsin sana bakamam kendini kabullen dedi .Yaparsam gizli olucam bu ameliyati.ama ben evden bile cikmak istemiyorum kazandigim uniyi biraktim.Sevgilim cok uzun boylu diye Onunla gorusmuyorum kompleximden dolayi oysa oyle seviyorum ki onu ailesi zaten beni kabullenmedi .Cocugn topukluyla bilr omzuna gelemiyorum ya bu komplex yuzunden sevdigm arkadaslarimi bile kendimden uzaklastirdim kimseyle gorusmuyorm :( lutfen goruselim seninle.

tek giydgm kiyafet bol paca pantoln altina gizli topuk ayakkabi. Elbise dar pantoln falan hayal benim icin 😔 Kimsenin evine gitmiyorum misafirlige gitmiyorum herkes bana bakiyor aciyor gibi geliyor topuklu giymedgm zamanlarda lisede bana surekli neden boylesn vs diyiorlar parmakla gosteriliyordum .daha nasil anlatabilrm bilmiyorum kompleximi .Sana sorum şu sakat kalma riskimiz varmi ? kombine yonteminnn ilizator ve holyfixden ne farki var bacagmzdaki aletler ne kdar zamanda cikabilir her yontem icin diyorm butcemde yaklasik 40 bin civari olucak:(

Cezalet hocanızın söylediği ilacın ismine ulaşabildiniz mi?

cezalet

cezalet hocanızın söylediği ilacın ismine ulaşabildiniz mi? Uzun zaman oldu bırada henüz paylaşmadınız.

Üst Alt