Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy uzatma ameliyatını estetik bir şekilde oldum. Merak edenlere yardımcı olurum.

Arkadaşlar konu neden bu kadar cansız? Ben hala bakıyorum en çok kafama yatan Muharrem inan.. Hastaları vardı eskiden kimse dönüş yapmıyor artık.. Bir de okula gitmek mümkün mü bu ameliyatta ya da memurlar var mı aramızda?

aynen hem artık boy uzatma ile ilgili yeni adımlar atıldı diye düşünüyorum gerçekten varsa ameliyat olan bilgi verse çok iyi olur

Slm arkadaşlar,
yazaribrahim bana da bilgi verdi, daha doğrusu aklıma takılan sorulara tecrübesi dahilinde cevap verdi. Yöntemleri anlattı, hangi yöntemi hangi doktor yapıyor, maliyeti ne, tedevi süreci ne gibi şeyler... Ama asla şuna yaptır demedi.

Ben iibf dışında bi bölüm mezuyum, kpss ye girmek için YÖK ten iibf ile denk olduğumuza dair 'denklik belgesi' almam gerekiyordu. Ve bu belgeyi benden önce mezun olan kimse almamış, ilk alan bendim. Sınava girdim kazandım, güvenlik soruşturması sürecinde(1yıl) benden sonra mezun olan herkese yol gösterdim, faceden günde en az 10 kişiye konu hakkında bilgi verdim. Çünkü boştum, insanlara yardım ettim. Sonra işe başladım hala soranlar var zamanım yok pek yardımcı olamıyorum.

İbrahimde benim yaptığımı yapıyor, tedavi sürecinde boş, insanlara yardım ediyor. Bunu kazanç sağladığı için değil, empati kurabildiği için yapıyor. O ameliyatı olmadan en küçük bilgi kırıntısı bile önemliydi onun için, şimdi bizim olduğu gibi!

Ben teşekkür ediyorum yazaribrahim e, beni tanımadığı halde yardımcı olduğu için 🙏🏻

Arkadaşlar konuyla ilgili bilgisi olanlara birkaç soru sormak istiyorum.

1)Dışarıdan uygulanan yöntem dediğimiz ilizarov ile, hem içeriden hem dışarıdan uygulanan yöntemler (kombine yöntem,holyfix) arasında;hasta konforu dışında bir fark var mı?İkisininde kemik uzatabilme kapasitesi aynı mı?(Mesela 10 cm uzamak istesem ilizarov ile de bu olur mu?)Bu iki yöntem arasındaki büyük fiyat farkının nedeni ne?

2)Kemiklerimizin uzama kapasitesini artırmak için neler yapabiliriz? (Beslenme,egzersiz gibi)

Lütfen bilgisi olan arkadaşlar varsa(özellikle ameliyatı olmuş olanlar) onlar yazsın gereksiz polemik olmasın.

Ben ülke dışında olduğum için birkaç zamandır siteye giremiyordum. Yazılanlara çok şaşırdım. Ameliyat sonrasında İbrahimle sadece bu sitede değil, whatsapp ta da konuşuyordum. Elinden geldiğince bilgilerini paylaşan biri olarak tanıyorum onu. Bu sitede tanışdığım birkaç kişi var, boy uzatma ameliyatı için benden bilgi alıyorlardı, aynı zamanda İbrahimle konuştuklarını da söylüyorlardı. Onlara da elinden geldiğince yardımcı oluyormuş. Para konusu falan hiç geçmemiş olmalı ki, bugüne kadar ortak konuştuğumuz kişiler bana bu konuda hiç birşey söylemediler. Kimsenin hakkına girmek istemem, ama yanlış hatırlamıyorsam Ufukyılmaz bir mesajında Hacı Kutlunu tavsiye ettiğini yazmıştı. O zaman o da mı para alıyor bu işten? Sayın admine sesleniyorum, İbrahimi block etmeniz bir hata, çünkü birçok insana boy uzatma konusunda bilgi verdi ve çok emeği geçti. Ufuk Yılmaz, elinizde gerçekten kanıt varsa, bana yollayabilir misiniz? Böyle bir kanıt olacağına inanmıyorum, varsa bana yollayın.

Arkadaşlar, son durumumu söyleyim. Birkaç gün öncesine kadar çok iyiydim. Birkaç gün önce İstanbulda sokakta metal parçasına takılıp düştüm. Daha kötüsü Belgrad ormanında ayağımın altından toprak kaydı ve sağ bacağımın üstüne oturdum. Birkaç gün çok kötü kemik ağrılarım oldu ve tabii ki bu yürümemei etkiledi. Şu an ağrılarım azaldı ve daha iyiyim çok şükür.
turkoglu, ben dr a sormuştum en fazla ne kadar uzatma yapabiliriz diye, kemiği istediğimiz kadar uzatabiliriz demişti. Ama kemikten daha önemli olan şey kas ve sinirler. çünkü onlar çok uzamıyor. Egzersizlerle falan belli miktarda uzatmak mümkün. O yüzden tıp da 6-7 cm den fazla boy uzatması tavsiye edilmiyor. Çünkü koşma, zıplama gibi hareketler kısıtlanıyor.

İlizarov yontemiyle ilgili sorulariniz varsa, elimden geldiğince yardımcı olurum. Kombine yöntem hakkında maalesef pek bilgim yok. O yöntemle sitede bir arkadaş ameliyat olmuştu - nicki alicemal di galiba.

Çok teşekkür ederim.İlizarovla ilgili bilmek istediğim ilk şey,neden diğerlerinden ucuz?Daha az uzattığı için mi yoksa daha az rahat olduğu için mi?

6-7 cm en fazla demişsiniz.Tek kemik için herhalde değil mi?Daha fazla (10 hatta 15 cm'ye yakın) uzayanlar olduğunu duydum .Bahsettiğiniz egzersizler ne tür egzersizler,esneklik gibi mı? Biraz daha ayrıntılı bilgi verirseniz çok iyi olur.

Son olarak şunu sormak istiyorum :Ben 1.65'im.Tabi ki kişiye ve doktora göre değişir ama genel olarak,bu yöntem beni en az 1.75 yapar mı,yaparsa kaça olur?Tekrar teşekkür ederim.Estetik olarak yaptıysanız bu ameliyatı bilirsiniz kötü bir durum, çevrenize derdinizi anlatmak zordur bu konuda.O yüzden yardımınız çok iyi olur.

Rica ederim. Ilizarov yontemi eski oldugu icin, bir de mesela icten yontemle platin kullaniliyor, o da fiyatin daha bahali olmasina sebep oluyor. Ne kadar uzatabileceginize gelince, benim dr ayni fiyata 7 cm de, 10 cm de uzatiyor. Ben 7 cm uzattim, ama dr daha fazla uzatmam icin israr ediyordu. Iyi ki yaptirmamisim, cunku cm ler arttikca iyilesme sureci de artiyor. Ama Turkiyeli bir arkadas uzatma cogaldikca ameliyat ucretinin de cogaldigini soylemisti. O yuzden Tr icin net birsey soyleyemeyecegim. Tek bacak uzatmakla estetik icin iki bacagi uzatmak ayni degil, tek bacagi daha fazla uzatmak mumkun. Benim dr estetik olarak bir hastasini 10 cm uzattigini soyluyor, ama bence riskli. Ameliyatin kendisi zaten riskli bir ameliyat, bir de cok uzatma yapip sagliginizi risk altina almaya degmez. Kas ve sinirler icin acma/germe egzersizleri yapiliyor. Ameliyat yaptirirsaniz, mutlaka fizik tedaviye gidin. Ben yanlis hatirlamiyorsam 4900 AZN odemistim, tl ile su an ki dovize gore 8600 tl oluyor, ama bu sadece ameliyat parasi. Ameliyat oncesi analiz, KT (turkcenizde bilmiyorum) ve s. lazim ki, yaslashik 350 tl de bunlar tutar. 4 gun hastanede yatiriyorlar, ucreti ameliyat parasindan aliniyor, yani extra para odemiyorsunuz. Ayrica ilaclar, gerektiginde rontgen cektirmek, fizik tedavi icin de para lazim. Bir kac ay calisamayacaginizi da goz onunde bulundurun. Soylediklerim sizi korkutmasin, ben ameliyat yaptirdigim icin hic pisman degilim, aksine iyi ki yaptirdim diyorum. Ama zor bir surec, hem maddi, hen manevi hazirlikli olmaniz lazim. Size basarilar dilerim, inshaAllah hakkinizda hayirlisi neyse o olur.

Moral verdiğiniz için sağolun. Yalnız birkaç soru daha kafama takılıyor. Yardım ederseniz sevinirim.

1)Anladığım kadarıyla Türkiye'de olmadınız ameliyatı ve ücret yaklaşık 9000 TL tuttu.Doktorunuz kimdi ve bu ücret Türkiye'ye göre (bildiğim kadarıyla )çok ucuz.Türkiye'de bu fiyata(ilizarov ile) olma imkanı var mı?

2)Bacaklarda 2 kemik var. (Yanlış hatırlamıyorsam uyluk ve kaval kemiği)Siz tek kemiği mi 7 cm uzattınız?Eğer öyleyse iki kemiği uzatırsam yaklaşık 14 cm uzayabilirim ?(Tabi ki maliyet iki katına çıkar)

3)İlizarov yönteminde tedavı süreci çok zor deniyor.Sizin tedavi süreciniz nasıl geçti?

4)Şurayı tam anlayamadım.Kombine yöntem (holyfix de aynı mantıkla çalışıyor) veya içten uygulamalı sistem daha mı fazla uzatıyor kemiği,yoksa fiyat farkı sadece rahatlık ve kullanılan maddelerden mi kaynaklanıyor?

İyi dilekleriniz için sağolun. Allah size de kısa zamanda eski sağlığınıza kavuşmayı nasip etsin.

Rica ederim.

1) Ben Baku de ameliyat oldum. Dr um Fahri hocadir. Bu fiyata Turkiyede ameliyat olabilir misiniz bilmiyorum. Ama arastirin, belki bulursunuz.

2) Benim ameliyat diz altinda oldu. 2 kemigin 2 si de kirildi. Ama uzatma bir yerden buyuk kemige yapiliyor. Onu ne kadar uzatirsaniz diger kucuk kemik de o kadar uzuyor. Eger diz alti ve ustunu uzatmayi kastediyorsaniz, ayni anda uzatmanizi tavsiye etmem. Ama ayri ayri zamanlarda 7 + 7 cm seklinde 14 cm uzatabilirsiniz boyunuzu.

3) Uzatma donemi zor gecti, kaslar, sinir ve veterler uzadikca gerginlesiyor ve inanilmaz agrilar oluyor. Uzatma donemi bitince rahatliyor insan. Civilerin enfeksiyon kapmamasi icin dikkatli olmaniz gerek, cunku enfeksiyon kapinca civilerin dibi cok agriyor.

4) Yonteme gore uzatma az veya cok olmuyor, sadece surec kisalabiliyor ve rahatligina gore fiyatlar degisiyor. Mesela, icten yontemle cok az iz kalirken Ilizaron yontemiyle bacaklarda baya iz kaliyor.

Amin, teshekkur ederim.

Teşekkür ederim.Ben hem içten hem dıştan yapılan yöntemleri düşünüyordum ama onlar ilizarovdan pahalı. İlizarovu da araştırayım o zaman.Sizin ilizarovu tercih etme nedeniniz de parasal mıydı yoksa başka bir avantajı için miydi?

Sizin tedavi süreciniz ne kadar sürdü?Yürüme imkanı var mı ameliyattan sonra veya ortalama yürümeye başlama süresi ne kadar olur?

Türkiye'de bu yöntemi uygulayan iyi bir doktor biliyorsanız söylerseniz sevinirim.Yardımınız için şimdiden sağolun.Rahatsız ediyorsam kusura bakmayın.

Rica ederim. Estağfurullah ne kusuru. Yardımım dokunuyorsa, ne mutlu bana.

İlizarovu tercih etmem sebebim - hem fiyatı, hem de Baküde sadece o yöntemin kullanılmasıdır. Ben 8-9 aydan sonra tutunmadan az-az yurumeye basladim. Hatta belki biraz daha fazla. 7 ay sonra ise ciktim, bastonlarla gidip geliyordum. Bir yilin tamaminda sol bacagimdan cihazi cikardik, 20 gun sonra da sag bacagimdan. Eski sagligima 100/95 kavustum. Ama hala hizli kosamiyorum, sag bacagimin ustune oturamiyorum (namazda secdeden kalkinca oturuluyor ya, oyle oturunca bacagim cok agriyor). Siteden yazaribrahim ameliyattan 2 ay sonra yurumeye baslamisti, dr um baska hastasi İlizarovla ameliyat olmustu ve ameliyat oldugu gunden itibaren yuruyebilmisti. Yani kisiye gore degisiyor.

Maalesef Turkiyede dr tanimiyorum. Ama dr secimi cok onemli, iyice arastirip oyle karar verin.

Tavsiyeleriniz için çok sağolun. Genelde boy uzatma ameliyatını olmuş kişiler sürecin zor olduğunu ama pişman olmadıklarını ,yine olsa yapacaklarını söylüyorlar. Siz de öyle dediniz.Bu durum çok büyük bir sorun olmasa da kişiye göre hayatı çok olumsuz etkileyebiliyor ve en kötüsü de dışarıdan anlaşılmadığı için çevrene derdini anlatmak çok zor oluyor,özellikle de kısa olmayanlara.

Ben daha önce ilizarova olumsuz yaklaşıyordum ama sözleriniz fikrimi değiştirdi.Fiyatı da diğerlerine göre ucuz olduğu için galiba en uygunu bu yöntemi araştırmak.Tekrar teşekkür ederim,ameliyat olmuş kişilerin tavsiye ve yönlendirmeleri çok iyi oluyor.

Ne zaman sorunuz olursa sorabilirsiniz, elimden geldigince yardim etmeye calisirim. Allah hakkinizda hayirlisini nasip etsin.

İncim

boyun kaç tıki uzattırdın ve nereye yaptırdın özel hastane mi devlet mi? yaptırmak için gereken şartlar var mı maliyeti ne oldu???

1.55 di suan 1.60 5 cm uzama gerçekleşti bunun sebebi benim kemiklerimin cok ince cam gibi olmasından dolayı 8 cm uzayamadim 5cm de durdurulmak zorunda kalındı....

vay be ben de o kadar boy olacak uzattırmam. benim ki 1.47 uzun olmayı çok isterim ama sağlık sorunlarım da var

Çok teşekkürler.Allah size de sağlıklı bir ömür versin

ilizarovu düşünürseniz adana da ortopdia da prof.Dr.Mahir GÜLŞEN bu işin uzmanı onunla görüşürseniz kafanızdaki sorular netleşir.

26 yaşında 1.66-1.67 boylarındayım. İlk okuldan itibaren boyumun kısa olması nedeniyle bir çok gereksiz olay ile karşılaştım. Örneğin ilk okul ve lisede kendisini sınıfın kabadayısı olarak lanse etmek isteyen veya dişisine kendisini ispatlamak isteyen herkes gücünü benim üzerimde denemeye kalktı. Bunların birçoğunu halt ettim. yalan söylemeye gerek yok bazılarından da çok pis dayak yedim :) Aslında çevremden de edindiğim duyumlara göre yakıışıklı sayılırmışım fakat şimdiye kadar kaç tane kıza ilgimi belirttiysem hemen hemen hepsi boyumun kısalığını öne sürerek üstü kapalı şekilde reddetti beni. gerçi şimdiye kadar sadece 2 kişiye teklifte bulundum o yüzden sapık olduğumu düşünmezseniz sevinirim. 6 yıl önce teklifte bulunduğum kız 1.62, 2 yıl kadar önce teklifte bulunduğum ise benimle aynı boydaydı. Şimdi size soruyorum eğitimliyim, devlette güzel bir işim var, sosyal konularda da fena sayılmam. Sorun bende mi bu kızlarda mı? Sorun bendeyse bu nahlet olası boy uzatma ameliyatı yöntemleri kaça ayrılır, maliyeti ve riskleri nelerdir, en az hangisi hasar bırakır ? yardımcı olursanız sevinirim

Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için

hocam boyunuz gayet iyi. zaten ameliyatla çoğu kez maksimum 7 cm civarında uzatıyorlar ki 1.72-1.73 civarı olursunuz. boy takıntısı olan kızlar için yine kısasınız. hiç bir kız alıp elinde mezurayla gezip aa sen 1.67 değilsin 1.72'sin demez. kısa kısadır. onlar için genelde 1.80-1.85'den başlar boy erkek için. bu kadar masrafa, zahmete katlanıp yine kız bulamama ihtimaliniz hayli yüksek. bunu ondan yazıyorum. daha sonra daha çok bunalıma girersiniz. muhtemelen yanlış kızları seçiyorsunuz, yaşınız genç 30'una doğru bunları atlatıp güzel bir yuva kuracaksınız emin olun.

Muharrem hocaya mail atmıştım. Uzatma ameliyatı ve eğriliği aynı anda düzeltebiliyormuş ama 4-5 santim uzatma yapılabilir dedi. Çok az geldi bu bana en azından 7-8 santim olabilir diye düşünüyorum. Bilgisi olan var mı?

Selamlar arkadalar bende boy uzatma ameliyatımı istanbulda olmayı düşünüyorum fakat metin küçükkaya,muharrem inan ve hacı kutlu arasında kararsız kaldım.. toplam 8 cm uzama hedefliyorum. Daha önce bu ameliyatı olmuş arkadaşlar bana yardımcı olurlarsa sevinirim

eskidenmi daha rahattı yoksa şimdimi

kısa boylu da beğenen seven erkekler vardır. sadece bir deyim olduğu için paylaşacağıım. yanlış anlaşılmasın. benim sözüm değil. "bodur tavuk her dem taze, ya da her dem piliç" diye anadolu da söz var. ayrıcı yine yurdum insanı tarafından, pirelli takvimine nazire yapmak için, bastırılmış "birelli" takvimi bile var. pirelli takviminde her ayda nasıl dünyaca ünlü bir manken arz-ı endam ediyorsa, bu birelli takviminde de , boyu 1.50 olan hanım kızlar poz vermişler. yine de kişinin kendi bileceği iş...

Selam, arkadaşlar. Durumumu güncellemek istedim. Bugün ameliyatımdan 1.5 yıl geçti. Kendimi iyi hissediyorum. Eski hayatıma çoktan döndüm. Spora başlamayı düşünüyorum, yani kendimi artık buna hazır hissediyorum. Çivi yerleri bugün için hiç de içaçıcı değil. Özellikle bir bayan için. Hatta bazı çivi yerlerinde deri kaslara yapışmıştı, ama dr iğne yapıp bir bacağımda onları düzeltti. Diğer bacağımda da 2 haftaya düzeltiriz dedi. Ağrılı olduğu için aynı anda yapmadı. Çivi yerlerindeki lekeler soluyor az az. Hızlı olmasa da koşabiliyorum ve evde zıplamayı denedim, eskisi kadar olmasa da zıplayabiliyorum. Genel olarak çok memnunum. Ve iyi ki ameliyat oldum diyorum. Ama bu ameliyatı boyu gerçekten küçük olanlara tavsiye ederim. Çünkü zorlukları çok olan bir ameliyat.

Nis

Çok geçmiş olsun hangi doktora ameliyat olmuştun ne kadar uzatılmıştı boyun bir de ne kadar sürede yürümek gibi normal şeyleri yapabildin?

Histerik teşekkür ederim. Ben Bakü de ameliyat oldum, dr ismi Fahri Teymurhanli. 7 cm uzatma yaptim. Walkerle yurumeye ameliyattan 3-4 gün sonra basladim. Desteksiz yürümemi soruyorsanız, 8-9 ayı buldu. Ben geç yürüdüm, benden bir bucuk ay sonra ameliyat olan biri vardı, hatta ameliyattan birkaç saat sonra yürümüş, tabi ki dr izin vermemiş, ama yürüyebiliyormuş. Bacak kaslarınız ne kadar güçlüyse o kadar erken yürürsünüz. Bir de tabi egzersizleri aksatmadan yapmak lazim. Benim geç yürümeme en büyük neden bence parmak uçlarımda yürümemdi. Ayağı yerə tam basınca insan kendini yürümeye hazır hissediyor, parmak uçlarında yürürken sanki şimdi düşücem düşüncesi oluşuyor.

Nis

Klasik ilizarov mu oldunuz? Yoksa kombine yöntem mi? Bir de tedavinizi Nasıl yürüttü doktor? Siz bakü De mi kaldınız aylarca.. Bir de cihaz uzatma bittikten sonra mı çıktı yoksa tamamen tedavi bitikten sonra mı? Kusıra bakmayın çok soru sordum. Maliyeti hakkında da bilgi verebilmeniz mümkün mü? Teşekkürler

Histerik rica ederim, sorun değil. İstediğiniz kadar sorabilirsiniz, bilgim dahilinde cevaplarım.
Ben klasik İlizarov yöntemiyle ameliyat oldum, ama dr um cihazı küçültmüş, yani bildiğimiz ilizarov cihazından daha küçüktü benimki. Benden sonrakı hastalarda daha da küçük cihaz kullanmaya başladı. Yani cihaz üzerinde çalışıyor, geliştiriyor. Ben Baküde yaşadığım için ameliyatı da burda yaptırdım. Cihaz kemiklerim sertleşdikten sonra çıkarıldı. Ameliyat tan 11 ay sonra kemiklerim sertleşmişti, ama cihazımı 12 ay sonra çıkarttık. Maliyet konusunda benim ameliyattan yaklaşık 2 yıl geçtiği için benim fiyat geçersiz olacaktır. Çünkü burda herşey pahalaştı. Ama en son burda bir türk arkadaşa ameliyat yaptı, 15000 söylemişti ona.

Lütfen bana ulaşabilirmisin sormak istediklerim var yardım et lütfen

Üst Alt