Rica ederim. Ilizarov yontemi eski oldugu icin, bir de mesela icten yontemle platin kullaniliyor, o da fiyatin daha bahali olmasina sebep oluyor. Ne kadar uzatabileceginize gelince, benim dr ayni fiyata 7 cm de, 10 cm de uzatiyor. Ben 7 cm uzattim, ama dr daha fazla uzatmam icin israr ediyordu. Iyi ki yaptirmamisim, cunku cm ler arttikca iyilesme sureci de artiyor. Ama Turkiyeli bir arkadas uzatma cogaldikca ameliyat ucretinin de cogaldigini soylemisti. O yuzden Tr icin net birsey soyleyemeyecegim. Tek bacak uzatmakla estetik icin iki bacagi uzatmak ayni degil, tek bacagi daha fazla uzatmak mumkun. Benim dr estetik olarak bir hastasini 10 cm uzattigini soyluyor, ama bence riskli. Ameliyatin kendisi zaten riskli bir ameliyat, bir de cok uzatma yapip sagliginizi risk altina almaya degmez. Kas ve sinirler icin acma/germe egzersizleri yapiliyor. Ameliyat yaptirirsaniz, mutlaka fizik tedaviye gidin. Ben yanlis hatirlamiyorsam 4900 AZN odemistim, tl ile su an ki dovize gore 8600 tl oluyor, ama bu sadece ameliyat parasi. Ameliyat oncesi analiz, KT (turkcenizde bilmiyorum) ve s. lazim ki, yaslashik 350 tl de bunlar tutar. 4 gun hastanede yatiriyorlar, ucreti ameliyat parasindan aliniyor, yani extra para odemiyorsunuz. Ayrica ilaclar, gerektiginde rontgen cektirmek, fizik tedavi icin de para lazim. Bir kac ay calisamayacaginizi da goz onunde bulundurun. Soylediklerim sizi korkutmasin, ben ameliyat yaptirdigim icin hic pisman degilim, aksine iyi ki yaptirdim diyorum. Ama zor bir surec, hem maddi, hen manevi hazirlikli olmaniz lazim. Size basarilar dilerim, inshaAllah hakkinizda hayirlisi neyse o olur.