İlizarov, kombine, holyfix ve fitbone yontemleri var. En azindan benim bildigim bunlar. İlizarov ve Holyfix ayni mantikla yapiliyor (ama farkli cihazlar kullaniliyor), disaridan kemige cihaz monte ediliyor, uzatma bittikten sonra kemigin kaynamasi ve sertlesmesi bekleniyor. Bu surec hastanin boyunu ne kadar uzattigina ve bunyesine gore degisiyor.
Kombine yonteminde hem disaridan cihaz monte ediliyor, hem de kemigin icerisine civi yerlestiriliyor. Son donemde cok kullanilan yontemlerden biri. Artisi - 3-4 ay sonra disaridaki cihaz cikartiliyor. Eksi yani kemik enfeksiyonu riski İlizarov ve holyfix e gore bir az daha fazla.
Fitbone - rahatlik acisindan en iyisi, ama ayni zamanda bence en riskli ve tabii en pahali olan yontem.
Ben İlizarov yontemiyle ameliyat olmustum, ama eger yeniden ameliyat olmus olsaydim kesinlikle kombineyi secerdim. İlizarov yonteminde cihazi bacakta tasimak zorunda kaliyoruz, ama fiyat olarak en uygunu. Benim dr un turk hastalari var, bir kaciyla hatta konusuyoruz - o yuzden onlara soyledigi fiyatlari soyluyorum - İlizarov 16-18 bin tl arasi, kombine 26-28 bin tl arasi.