Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Boy uzatma ameliyatını estetik bir şekilde oldum. Merak edenlere yardımcı olurum.
Whovian98 bu süre hakkında gerekli bilgiyi hastanede doktorlarla konusabilrsin baltalimanı kemik hastanesinde uzatma ameliyatını yapan prof.dr.bilal demir ve op.dr. sami sökücü var onlardan bilgi alabilirsin
Bende bu ameliyatı çok düşündüm bazen hala kafama esiyor ama 6-7 cm ciddi bir fark olsada verilen para çekilen aylarca eziyet ağrı vs değmez diye düşünüyorum.en iyisini yaptırsan bile sakat kalma ihtimali var.herkese yapılmıyor doktorlar bazılarını vazgeçirmeye çalışıyor psikoloğa gönderiyor bunlarda cabası.
şöyle tek ameliyatla 12-15 cm arası bir uzatma yöntemi olsa 0 riskli tabii o zaman değebilir.yinede bakımı zor ve pahalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Tıp nasıl ilerlemez bu konuda enteresan.ilerlemez dediğim çok yavaş ilerliyor. Psikolojik olarak boy kompleksi olan,hastalığı olan,kaza sakatlık vs geçiren yüzbinlerce insan vardır dünyada. bu işi geliştiren adam hem paraya para demez hemde adını altın harflerle yazdırır.
hoş uzay teknoloji çağına giriyoruz ayrıca yeni nesil gençler çok uzun ve ilerde tahminim insanların %90ı 1.80-1.82 üstü olucak
parası basını yesın yayato ınan bak cok pısmanız erkek arkdsm mahwoldu smdı yenı yuryen bı bebek gıbı adım adıor bundn snra burnu kanasa bıle goturmem onu doktora 3 aydr cktıgmız bıza yettı akıllndk ne boyu ne posu mutlu olalm ytr turkoglu walla soyle dym sna bzde cok dusunduk we yaptık erkek arkmn boyu 162 bnmkı ondnda kısa tabı. oluyum dedı ytrkı sen ıste dedı amelıyt oldu.ama doktor ıyı cıkmdı mhwettı bızı. neye uzulecegmı sasrdm erkek arkdsmla gorusmedıgımemı bırsuru para gıttı onamı yoksa suan yuruyememesınemı ?.. bnde cok arastrma yptım we burda hep olumsuz seyler duydum ama doktor bıze onlrın yalan oldugunu hcbr skntı olmcygnı hatta 3 gun snra ıse bıle gıdebılcgnı soyledı. ne 3 gunu 3 aydr hala yatıyor. mahwolduk psıkolojımız bozuldu.ben erkek arkdssmı nasıl ayakta tutacagmı sasrdm.yınede sen bılrusn ama bnece olma derım turkoglu
bırak senın boyun ıcn dgl yuregn ıcn sewsnler senı sen oldugun ıcn sewsınler.
ALLah şifa versin didemuhammed kardeşim ama ben şöyle düşünüyorum her şeyde risk ve zorluk vardır mesela sünnet olmak bile çok risklidir iyi bir doktora iyi bir şekilde olmazsan seni rezil edebilir.benim öğrenmek istediğim işte bu.senin ameliyat olduğun doktoru bilmiyorum ama ben şartları zorlayıp iyi bir doktora iyi ve bilinçli bir şekilde olursam memnun kalır mıyım yani böyle insanlar olduğunu duydum 10 cm uzayıp memnun kalan hayatına eskisi gibi devam eden.böyle birisi varsa bu yazıyı okuyan yardım ederse çok sevinirim
amin turkoglu
smdı soyle dıyım sana bız kayserı memorıal hastanesı mehmet halıcı doktora amelıyt olduk doktor ıyı ckmdı. her amelıyatın zorlugu war her amelıyatın rıskı war bılıorum ama sunnet olayıyla bu olayı bır tutma bnce. bnm erkek arkdsm 4 bucuk saat amelıyattta kaldı demırler takıldı. doktor bıze 3 gun snra yuryecgnı soyledı. ama olmadı.2 ay yattı snra kntrola gttı kontrolde tkrrdan bı amelıyt olcgnı soyledı doktor bız krsı geldık we doktor bıze 3 4 kez amelıyt gcrrecgnı bunun 1yılı askn bı surede halledılecgnı soyledı. bız kabul etmedık gerı ıptal ettık ustelık bnm erkek arkdsm uzatma yaparken uzatmanın olmadgnı soyledıkı her kntrolw gıttıgınde hersyeın nrmal oldugunu aradıgımızda hersey yolunda oldugunu soyledı bıze ama bu durum bıldıgıımız gıbı degılmıs bız cok arastrma yaptık ama olan erkek arkdsmn saglıgına oldu. pısmanız cok hemde senın boyun kac @turkoglu hcbrsey bıldıgmız gıbı degılmıs bı demırle ıs bıtmıo
sünnetle bunu bir tutmuyorum tabi ki.bu ameliyat gerçekten kolay bi ameliyat değil öyle bir ameliyat ki bu ya iyi bir doktora iyi bir şekilde olup memnun olursun ya da rezil olursun ortası yok ama bence olmayacak birşey de değil.yeter ki iyi düşün ve planla ve iyi bir doktorla çalış.Allah herkese şifalar versin arkadaşlar
Merhabalar yaklaşık 3-4 aydır takip ediyorum 1 senedir aklımda olan birşeyi burada atlatanlar olduğu için sorularımı yöneltmek istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar her konuda cevap verirlerse sevinirim.
18 yaşındayım büyüme plaklarım kapanmak üzereymiş ve artık 1 cm falan bile uzamam mucize. 1.69 boyum var bir erkeğim ve gerçekten psikolojik olarak çöküntüdeyim 1 senedir. Saçlarım bile bu strese dayanamıyor artık.
boy uzatma ameliyatını 1 sene sonra yaz başlarken olmak istiyorum, şuanda şehir dışına üniversite okumaya gidiyorum ve gittiğim şehirde her gün yüzebilirim (eklem sağlığı ve kemik iskelet sisteminin gelişmesi için) 1 sene sonra istanbula döndüğümde MUHARREM İNAN veya METİN KÜÇÜKKAYA ile görüşüp ameliyat olmak istiyorum. Yaklaşık 7-8 cm uzamak istiyorum.
Sorularıma gelirsek
1-Bu ameliyatın maddi yükünü biliyorum ve maddi durumumuz müsait olduğu için bu yükün altınfan kalkabileceğimizi düşünüyorum. Bütçem tahmini (200-250 bin tl) bu maddi bütçeyle bu ameliyatı olabilirmiyim? (Fizyoterapi vs dahil)
2-İçerden sistemle ameliyat olmak istiyorum(motorize çivi yöntemi(fitbone yada metin küçükkayanın rod sistemi) bu sistemlerin riskleri nelerdir?
3-rayc diye bir arkadaşımız iki bacağınada aynı anda olup 75 gün tekerlekli sandalye ile devam etti. Bu mümkünmüdür? 75 gün uzun bir süre değil ve iki bacak içinde tedaviyi uzatmak yerine( ayrı ayrı ameliyatlarla) ikisinide aynı anda olup tekerlekli sandalye ile devam etmek daha mantıklı geliyor.
4-Allahın izniyle hiçbir sıkıntı olmadan ameliyatı ve tedaviyi atlatırsak tam anlamıyla eskisi gibi sağlıklı olabiliyormuyuz? Koşma, yüzme, futbol oynama vs gibi şeylerde kısıtlama yaşıyormuyuz?
5-Toplamda kaç ay sonra eski sağlığımıza kavuşabiliyoruz?
Biraz uzun yazdım lütfen affola, bu soruların cevaplarını aldıktan sonra psikolojim bir nebze olsun düzelecek. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
didemuhammed size kim dedi kayseride ameliyat olun o doktoru söyleyen kim istanbulda neden olmadınız araştırmadınızmı boy uzatma ameliyatı tabiki riskli birazda şans lazım bu işin ehline bilene denk gelmek lazım yoksa rezil oluruz iyi araştırıp öyle olmalıyız ama doktorlar acımasızya bir ameliyata bu kadar para alınırmı biraz vicdan lazım peki onay veriyorlarmı onuda sormak lazım
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle site kurucusuna teşekkur ederim böyle bir site yaptığı için... Bir kaç gündür aklıma takılan problemimi internette aramaya başladığım ilk gündenberi severek takip ettiğim bir site.
Problemim ise şu; Yaş 18, Boy 1.69 profesyonel olmasada futbol oynuyorum maçlardan sonra dogal bir ağrı oluyor fakat gecenlerde fark ettim bacaklarimi birlestirince aralarinda bir bosluk olusuyor. ozellikle dizden aşağı kısımda ve bileğime dogru iki ayağımdada ağrı oluyor her maçtan sonra. Biraz baktim ve bu eğriliğin duzelmesi için ilizarov adında bir islem uygulandigini gordum ama korktumda
Ayni zamanda boy uzamasinida saglayan bir yontemmiş. Ben açık konusim ayni zamanda biraz boyumdanda şikayetciydim... Bilirsiniz bi kac sevgili olayi oldu ve bundan dolayi eleştirildim... Asil amacim boyumun uzamasi değil tabiki ama olmasinida isterdim. Alternatif tedavisi varmı?
gülgüzeli2 ya bız arastrdık ben cok dedım ıstanbula gıdelım ıstanbulda ol dıye bnm erkek arkdsm memlekete uzak dıye ıstemdı bıde bız ahstaneyı aradık kayserıyı ıste bze yapıldıgnı soyledı gelın goruselım dedı bızde onlrın sozune aldanıp gıttk. doktor dedıkı yaparım dedı 3 gun sınra ıse gıdrsın dedı 4 ay oldu yenı yenı yuruo we bugun ılk defa dsrda bulustuk ben daha yuruyemeyecek dıye beklerken onu bugun carsıda gormek hemde yuruyerek buyuk bı mucıze en son onu 13 temmuzda saglıklı gormustum bıde bugun ıste yıne aksıyor ama bu halımıze sukur dıyoruz bır daha asla dıyoruz o bazen takılıo bana ama kesınlkle dıorum artık sana hastane yok dıorum we ben onu boyle dha cok swyrm bence sızde bu sekıl mutlu olmaya bakın..
allah şifa versin uzak diyip gitseydi daha iyi olcaktı var bundada bir hayır kısmet peki iki bacakmı oldu nasıl bir ameliyattı estetikmi yoksa içten ilizyonlumu kaç para gitti ameliyata
Alisevm Haci Kutluya gorunmeni yavsiye ederim. Hem uzatma hem de duzeltmeyi ayni anda yapabiliyor. Bir tasta iki kus vurmus olursun ))
Ankarali06 uzatma islemleri genellikle pesin ucret karsiligi oluyor. Ben de ameliyat oncesinde sordum ama malesef pesin calisiyor adamlar. Ama tabi sen yine de sorgula her an hersey degisebiliyor.
Merhaba uzun zamandır yazmıyordum estetik amaçlı olmak isteyenler için makemetaller ve www.limblengtheningforum a bakıp ordan çok daha ayrıntılı bilgi alabilirler orda rayc isimli üyeninde günlüğü var ayrıca Muharrem İnan'la dün görüştüm kendisi gerçekten inanılmaz biri espiri anlayışı hariç 10 numra bir insan ve doktor estetik amaçlı yapmak pek istemiyor fakat psikolojide okumus ve gerçekten sorun yaşanyanları anlayıp yadrdımcı oldugunu düşünüyorum ayrıca ameliyat için gün de aldım.İsteyen ali_durmaz35@hotmail.com a mesaj atabilir burdan başka bir şey yazmayacağım fakat isteyene yardımcı olmak isterim herkese bol şans
mrh bende estetik amaçlı boy uzatmak istiyorum lütfen bana yardım edin izmire yakınım iletişim kurabileceğim deneyimi olan birisin eihtiyacım var lütfen
incim isimli kullanıcıya ulaşamıyorum okursa bunu özelden msj atamadım kutusu doluymuş ltf bana yardım
25 mılyar harcadık sonuc sıfır .. yok demır taktılr ayagına sana brsey dıyemıorumkı ıstersen yaptr ama hersyeı gozonune al doktorunu ıyı sec mesela suan platın war ayagının ıcınde ustelık bıde onu aldrcz we bıde onun ıcın amelıyt olck ama onu smdı degl dugun fln olsun oyle yptrcz
merhabalar incim,
Bu konuyla ılgılı bılgı almak ıstoyorum ve ekledım oncelıkle amelıyatınızı ıst da mı oldunuz ve hangı dr dan oldunuz?
yardımcı olursanız cok makbule gecer sımdıden tesekkur ederım.
Uzun zamandir kimse yazmiyor sanirim. Bircok kisi gibi ben de buradaki yazilar yardimiyla ameliyat karari almistim. Ameliyat olali 5 ay olmak uzere. 6 cm uzadim. Artik yuruyebiliyorum. Simdi kemigimin yeterince kaynamasini ve cihazin cikmasini bekliyorum. Gorelim Mevlam ne eyler.. Neylerse guzel eyler ☺
Bu başlıkta kaç cm uzandığınızı, ne kadar surede, maliyet, komplikasyonların kaçını yaşadınız, hangi yöntemle ameliyat oldunuz, doktorunuz. Şeklinde yazarsanız çok iyi olur. Çok iyi bi kaynak okur Canlar
didemuhammed, erkek arkadaşınız yürüyebiliyor mu şuan?
Arkadaşlar, benim bir konuda bilgiye ihtiyacım var. Bir dr bana uzatma bitince cihazi çıkarıp alçıya almanın mümkün olduğunu söylemişti, kendi dr bunun yanlış olduğunu, kemik eğilmesi riskinin yüksek olduğunu söyledi. ben bir günlük buldum internette, bir türk arkadaş bir bacağını 5 cm uzatmis, 6 ay sonra alçıya almışlar. 35 gün kadar alçıda kalmış. o zaman için iyi olduğunu yazmıştı, ama şimdi nasıl bilmiyorum tabi ki. alçıdan sonra kaslar yığılabiliyormuş. merak ettiğim de şu - sizlerden biri veya her hangi bir tanıdığınız hiç alçı yaptırdınız mı? Benim cihaz 6 bucuk aydır ayağımda, hala ağrılarım var ve üalkersiz yürüyemiyorum. Çok sıkıldım ve biran önce kurtulmak istiyorum. eğer cihazı çıkartıp alçıya almak iyi bir alternatifse, hemen uygulatmak istiyorum.
Nis bence alçı uygun biz çözüm yolu değil. Alçı basit kırıklarda kemiğin parçalanmadığı durumlarda ve çatlamalarda uygulanır. Uzatma işleminde kemik arası mesafe daha uzun. Ayrıca uzatma işleminde kas dokusuda gelişim göstermekte zaten ağrı sebebide bu. Alçıya aldırdığın zaman kas dokusunda gelişmeme görülebilir aynı zamanda kemik yamuk kaynayabilir. Kemiklerin içten ve dıştan desteğe ihtiyacı var. Alçı sadece dış destek.
Selamlar Nis hocam ))
Evet. Ben de alci meselesini dr.uma sordum ve uzatma hastalarinda uygun olmadigini soyledi. Kendi yaptigim arastirmalarda da gordugum kadariyla bacagi uzun sure alcida bekletmek yeni olusan kemigin yanlis kaynayabilmesine, kaslarin sertlesmesine, ilerleyen zamanda kas erimesine ve diz kreclenmesine neden olabiliyor. Bunlar da oldukca buyuk riskler oldugu icin dr.lar onermiyor.
Benim de 5 ay 8 gun oldu. Agrim olmuyor cok sukur. Ben de sizin gibi sabirla kemigin iyice kaynamasini ve cihazin cikmasini bekliyorum.
Biz dahil tum hastalara bol bol sabir...