Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy uzatma ameliyatını estetik bir şekilde oldum. Merak edenlere yardımcı olurum.

ufukyilmaz, dikkata alicam, teşekkür ederim.
yazaribrahim, aleykum selam.
verdiğin bilgiler için teşekkürler. elhamdulilleh senin ağrın yokmuş ve yürüyebiliyorsun. benim uzatma bittik ten sonra bir kaç gün ağrım olmadı, sonra diz ağrılarım başladı, sonra enfeksiyon kaptı bazı çiviler, 3 haftadır devam ediyor. hem bunun agrısı, hem diz, hem kemik... üstüne bir de 7 aya az kalmasına rağmen yürüyememem sabrımı tüketiyor. careyi cihazdan kurtulup alciya alinmakta goruyordum, ama sağlığımı riske atmak istemiyorum. mecbur yine bu duruma sabredecegim.

Duana amin!

ilk 5 sayfaya kadar okuyabildim, toplamda 43 sayfa var :) 170 cm boya sahip bir erkek olarak soruyorum, 10 cm uzatma için hem diz altı hem diz üstü işlem mi lazım? toplam maliyet ne olur yurt içi ve yurt dışı? iyileşme süreci boyunca tekerlekli sandalye ile mi takılıyoruz yoksa belli bir ay sonra kurtuluyor muyuz? bu sorulara cevap yazsanız belki de benim gibi aklında sorular olanlar tüm cevapları bir mesajda okumuş olur. Teşekkürler.

Selam, forbid55
Ilk olarak, ben ameliyat olmamanizi tavsiye ederim. Cunku cok zor.Ameliyattan once bana zor olacagini soylemislerdi, ama bilmek ve yasamak o kadar farkli ki...
Ama illa olacagim diyorsaniz, ben ya femur, yada tibiadan 7 cm uzamanizi tavsiye ederim, en azindan iki defa degil, tum yasayacaklarinizi bir defa yasamis olursunuz. Eger dis yontemle olmayi dusunuyorsaniz, Rusya da ve Hindistan da 15-20 bin dolar kadar maliyet tutar (otel ve yemek parasi secime gore degisiyor), Italya da 20 bin ve fazlasi, Serbiya da da bu ameliyat yapiliyor, ama maliyetini bilmiyorum. Eger ingilizceniz varsa, limblengtheningforum.com sitesine uye olun, gunlukleri okuyun. Orda farkli ulkelerde ameliyat yaptiranlar maliyeti ve gereken diger bilgileri paylasiyorlar.
Dis yontemle ameliyat olunursaniz, tekerlikli sandalye gerekmiycek, cunku cokca yurumek lazim, yurudugumuzde kemik daha hizli kayniyor. yurumek kaslar icin de iyidir.

Eger ruscaniz varsa, legscorrection.ru sitesine de bakmanizi tavsiye ederim, orda Rusya daki doktorlar, onlarin ameliyat ettigi kisiler hakkinda bilgiler, fotolar, tum gereken bilgiler var. Umarim arastirip dogru karar verirsiniz.

ben bu konuyu biraz düşündüm.mantıksal olarak bakınca(sadece düşünsel olarak dediğim gibi) 1.90 ile 1.75 arasındaki insan arasında bile bir fark olmuyor. yani şöyle bi düşünün 1.90 biri 1.75 birinden fazlası olarak sadece boynu ve kafası daha yukarda oluyor,yada ne bileyim kemiği biraz daha uzun işte diyorsun ama işte göz estetik toplum arasında yürürken bambaşka oluyor bu durum
psikologlarda bu tip şeyler anlatıyor herhalde :) filozof oldum çıktım. önceki sayfada 7*8 cm için değmez bu kadar eziyete risk var ücreti cok pahalı vs diyorum ama sonra 2 tane resim görüp tekrar eski düşünceye dönüyorsun. 12 cm filan olabilse harika olurdu. 1.70 biri 1.82 olcak 5cmlik bot giyse 1.87 olcak..birazda dik durup vücut çalıştımı oldu sana 1.90 :) zaten 1.85ten sonrasında aradaki 4-5 cm çok göze batmıyor.(yani 1.87 biriyle 1.91 arasında bi fark gözükmüyor)

ibrahım kardeşim oncelıkle geçmış olsun sıze sorum olcaktı kaç ay oldu amelıyat olalı

2012 yılında yayınlamışsınız çok olmuş ama gerçekten kemik uzatma da birinin yardımına ihtiyacım var :(

Ameliyat Fiyatları 20-50 Bin Tl Arasında Değişiyor Yanılmıyorsam. Engelli Değilim Ve Doğal Yöntemlerle Yani ;
- Egzersizler
- Düzgün Beslenme
- Düzenli Uyku İle 1,75 Cm Olan Boyum Tam 8 Haftada Şuan 1.83 Cm Oldu . Ayrıca Bacak Boyu Uzatma Egzersizleriylede Doğru Orantıda Bir Uzama Kaydettim . Diyeceğim O Ki Engeli Olmayan Kardeşlerim Bence Herşeyin Kolayına Kaçmayın . Hiç Birşey Altın Tepside Sunulmaz ;)
Mutluyum , Huzurluyum ..

multiyozgatlim66, hangi egzersizleri yaptiniz? hangi siteden ogrenerek yaptiysaniz, lutfen linki bizimle paylasin.
Kolaya kacmak derken ameliyati mi kastediyorsunuz? ilginc

o egzersızlerle hiç bır şey olmuyor olsa şu an dunyada bılımsel olarak desteklenırdı...arkadaş belkı buyume çağındadır uzamasını ona bağlamıştır burdakı arkadaşların zaten kafası karışık dahada karıştırmaya gerek yok

Selamlar
Benim bugun 6. ayim doldu. Yuruyebiliyorum. Isteyenler icin whatsapptan yurudugume dair video atabilirim. Artik carsida pazarda dolasabiliyorum.
Sunu da eklemek istiyorum. Yetiskin olduktan sonra herhangi bir gida takviyesi veya egzersizle uzayacaginiz hayaline kapilmayin. Duzenli egzersiz ve sporlarla(plates gibi) en fazla 2-3 cm uzarsiniz. Bu da kemik uzamasindan degil omurgalarin duzelmesinden kaynaklanir. Piyasada cok fazla para kazanma amacli satilan uzatma urunu var. Kullanip hasta olan dahi var. En kotusu de insan umudunu yitiriyor. Lutfen bu tuzaklardan uzak duralim.

ibrahim kardeşimın soyledıklerı tamamen doğru kımse burdakı ınsanların kafasını karıştırmasın sadece para araklamak için ot ilaç veya sıhırlı egzersız programlarını para ıle satmaya çalışıyorlar...hıç bırının bılımsel doğruluğu yoktur

Ben de bu ameliyatı düşünüyorum ama para konusunda bi bilgim yok. Arasiriyorum ama kesin bi bilgiye de ulaşamadım.en son 2012 de yazmışsın son durumun ne memnun musun ve hangi doktora ameliyat oldun. Herkes gibi emin değilim ama her gün mutlaka bu ameliyatı düşünüyorum. Yardımcı olmaniza ihtiyacım var. Birde ciddi ciddi burda akıl verenlerin aklına sasiyorum. Emin olun estetik şekilde ameliyatı düşünenler en az sizin kadar akıllı o nedenle önemli olan boy değil insanlık teranelerini içinizde tutun. onu sormuyoruz akıl değil çözüm ve bilgi odaklı burdayız.

merhaba Sonundakostu
hangi hastanede bu ameliyatı yapıyorlar söyleyebilirmisiniz.

merhaba.ameliyat olan arkadaşlarlar ne durumda bilgi verebilirlerse çok sevinirim.en kısa zamanda bende yaptırmayı düşünüyorum.

Merhaba. Benim ameliyat olali 8 dolmasina 3 gun kaldi. 4 ayakli bastonla yuruyorum, yeni gectim bastona. Su ana kadar walkerle yuruyordum. Kaslarim hala gevsemedi, tabanlarimi yere tam basamiyorum, bu yuzden dengemi saglayamiyorum ve serbest yuruyemiyorum. 23 aralik ta film cektirdim, kemik kaynamam zayif. Ama dr sol ayak tan cihazi 2-3 aya, sag ayaktan ise 4-5 aya cikarabiliriz diyor. Yapabilecegim tek sey egzersizlere devam edip beklemek...

Uzatma 19 eylul de bitti, 6.8 cm uzadim )

Merhabalar Öncelikle Nish Geçmiş Olsun yazılarını sürekli takip ediyorum boyum 1.73 takıntı haline geldi bende ama anladıgım kadarıyla baya zorlu geçiyo ben iki ayagada aynı anda yaptırmak istiyorum ne tavsiye edersin ve kaçta 8 cm uzayabilirim

Zaman hizlica geciyor. Benim de yaklaşık 7 ay oldu. Biraz zorlu geciyor ama degiyor. Herkese tavsiye edilmez bu ameliyat. Mesela kararsizsaniz yapmamanizi oneririm. Ama kararli ve de takintiliysaniz baska yol olmadigi icin ameliyati tavsiye ederim. Buyuk sabir gerektiriyor cunku. Yaklaşık bir yila yakin normal hayatinizda buyuk degisiklikleri goze alabilmelisiniz. Hayatinizi bir sure rafa kaldirabilmelisiniz. Ama hersey bittiginde hayata 6-7-8 cm yukardan bakmak da ayri bir keyif..
Benim de yaklasik 2-3 ay sonra cihazim cikacak ins. Simdi desteksiz yuruyebiliyorum. Evde kalmayi sevenler icin guzel zamanlar gecebilir aslinda. Raporla ilgili bir probleminiz de olmuyor. Tek problem az veya cok riskleri goze alabilmek, ilk zamanlardaki agrilara dayanabilmek, enfeksiyonlarla bas edebilmek, sıkça acma germe egzersizleri yapmak durumunda olmak ve en onemlisi sabretmek..

Merhaba ibrahim bey bende size özel mesaj atmak istedim ama özel mesaj kutunuz dolu oldugu için gönderemedim,Boy işini cok takıntı yaptım 1.73 8 cm uzatmak mumkunmu,nerde yaptırmamı tavsiye edersiniz,ve ne kadar işlerimden uzak kalıcam yani ne kadar zaman yürüyemicem araba kullanamicam,enfeksiyon kapması halinde allah göstermesin sakat kalma ihtimalim varmı,siz nerde yaptırdınız,Teşekkürler

Selamlar Cibi
Uyariniz icin tesekkur ederim. Gelen klasorumun bir kismini bosalttim. Isteyen kisiler ozelden mesaj atabilirler. Cihaz cikip gorevime donene kadar bol bol vaktim var. Cekinmeyin lutfen.

Merhaba Cibi. Teshekkur ederim. Ameliyat sonrasi evet baya zorlu geciyor, ozellikle uzatma donemi. Maddi durumuz musade ediyorsa, Holyfix ve ya fitbone dusunun derim, cunku Ilizarov cok sıkıntılı. Ben ise geri doneli bir ay oldu, serbest yuruyemiyorum. Halbuki dr iki aya ise cikabilirsiniz demisti. Dr larin vadlerine cok kanmayin derim. Eger gercekten cok takiyorsaniz o zaman yapin kurtulun, ama sakin egzersizlerinizi agridan dolayi ihmal etmeyin, sonra pisman olursunuz. Ben oldum, yeterince acma-germe egzersizlerimi yapmadigim icin agustos tan bu yana ayagimi yere basamiyorum, bu durum serbest yurumeni direkt etkiliyor. Sizin bileceginiz sey, ama 7-den fazla uzatmamanizi tavsiye ederim. Bu konuda farkli makaleler okudum, hepsinde tek ameliyatla 7-den fazla uzatmanin riski arttirdiigi yaziliyordu.

Merhabalar Nish Kaç ay sonra işe gidebildin,Psikolojik olarak boyun uzadıgında kendini nasıl hissettin farkı varmı sence?suan boyun kaç ameliyat olmadan önce kaç cmdi?Yüremelerinde aksaklık oluyormu?Teşekkürler

Merhaba Cibi.

7 ay sonra ise donebildim. Hala agrim var, enfeksiyon var ve serbest yuruyemiyorum. Bu sebeplerden dolayi boyumun uzamasi mutlulugunu pek yasayamadim, ama hersey duzelince daha mutlu olacagimi biliyorum. Eskiden gozlerine bakmak icin yukariya baktigim insanlara suan ust ten bakiyorum ve bu durum tabi ki beni mutlu ediyor. Uzadigimi hemen hemen herkes farkediyor. Tabanimi yere tam basamadigim icin suan boyumun kac cm oldugunu tam olarak bilmiyorum, ameliyat tan once evde kendim olcmustum - 146 cm. Ama ailem ve arkadaslarim yanlis olcebilecegimi soylediler, biraz fazla olabilirmisim. Yani daha uzun gosteriyormusum. Cihaz cikinca olcturmeyi dusunuyorum.

Merhaba@Nish. Öncelikle büyük gecmiş olsun ayagının üzerine basamamak baya acı veriyordur 7 ay gibi bi zamanda cok uzun doktorlar hep 2 gibi zaman söyluyorlar cunku,hangi doktora oldunuz peki?Fizik Tedavileri Aksattırmadan Yapsak Yinede 7 Ayı Bulur mu?

Merhaba Cibi.
Teshekkur ederim. Daha once soyledigim gibi, dr larin soylediklerine pek inanmayin ) onlarin soylediginden birkac ay fazla hesaplayin.
Ben Baku de ameliyat oldum, dr um Azerbaycan turku. Adinin forumlarda anilmasini istemedigi icin yazmiyorum. Valla kac ayi bulacagi kisiye gore degisiyor, erkeklerde bu zaman kadinlara gore daha kisa oluyor, cunku bazi hormonlardan dolayi erkeklerde kemik kaynamasi hizli gelisiyor. ben yabanci sitede gunlukleri okuyorum 7 ayda cihazi cikaranlar bile var. ama bu kisinin bunyesi, yasi, hangi yontemle ameliyat olmasina bagli. en cok cihazda kalan birini taniyorum, 2 yila yakin cihazi tasidi, 1 yildan biraz fazla zaman sonra serbest yuruyebildi.
Fizik tedavileri aksatmamaniz hem erken yurumenize, hem de o zaman surecinde daha rahat etmenize ve agrilarinizin azalmasina sebep olucak diye dusunuyorum.

Merhaba.benim boyum 1.71.estetik amaçlı boy uzatmak istiyorum.1.78 olmam mümkün müdür?maliyeti nedir?tedavi ne kadar sürer?

arkadaşlar tom cruise 1.73, amerikada insanlar nası hayvan gibi biliyorsunuz, leonardo dicaprio, brad pitt hepsi overall ya da daha kısa oraya göre
meg ryan, kardashian fln da, yani kimi uzun boyu beğenir kimi kısayı ama boy tek başına artı bi değer ya da estetik değil,
tip, gen, zengin doğmak, ya da para pul neyse çoğu sans, isteyen de sınav fln diye avutsun, ulan öleyse çok kolay birilerinin sorular :)))
neyse, yani eğer tipiniz çok iyi olsaydı bknz tom cruise, ztn aklınıza boyu uzatmak gelmezdi, en boy takıntılı olan karşı ya da aynı cins bile uzun değil ama iyi derdi yani..
şimdi işin aslı, parası, pulu, zor bi ameliyat cidden yazık bence, yani olanı değiştirmeyin fln demiyorum, kimi nası dünyaysa tipi sayesinde bile milyon kazanıyor, arastırmalar dış görünüşün çocukların psikolojisini bile değiştirdiğini söylüyor, düşünsenize her gören sizi sevmeye meyilli, ama öle değilse değil, fakat bu amliyat basit bişey değil, ayak numaranızın aynı kalması bile sıkıntı, yoksa basit bişey olsa karşı olmazdım.

Ben boyumun sıkıntısını çok yaşadım hala yaşıyorum.bazı şeyleri göze alabilirim.beni herkes beğensin falan da istemiyorum.sevdiğim tarafından alay konusu oldum.aynı ezikliği yaşamak istemiyorum ve riskleri göze alıyorum

Üst Alt