Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy uzatma ameliyatını estetik bir şekilde oldum. Merak edenlere yardımcı olurum.

eğer boyun gerçekten 1.71 ise kesinlikle ortalama, -yanlış anlama tr.de genel olarak herkes uzun ölçüyor kendini-uzatabileceğinde teknolojisini bilmiyorum ama yine 1.80 in altı olacaksındır ki uzun boylu olarak sıfatlanamayacak bir rakam.
uçuk paralar, sorunlu ve hassas bi ameliyat, 1.65 birini 185 yapabiliyor olsa hadi anlayacağım da 3-5 santim benim için benim önerim yazık yani.
amerika gibi bi yerde -ki onların ortalaması tr.den uzun, nerdeyse hiçbir holywood starı onların ortalamsının üstü değil, tom cruise u örnek verdim mesela, kızların güçlü erkek takıntısı iğrenç bişey, sonra bi de kadın hakları derler, la kendiniz güce koşup edilgenliği kabul ediyorsunuz tüm güdülerinizle, neyse yani sevdiğin de nicole kidman deildir heralde, o boyuyla nic adamı kabul etmişse bence başka şeylere baksın.
spor ve doğru duruş, esneme ile de 1-2 cm farketmesi mümkün boyunun. bu ameliyat biraz tüccar dr işi bence

1.71 günümüzde bir erkek için türkiye de bile kısa kalıyor bence.aslında daha kısa ya da daha uzun olmam umrumda olmazdı gerçekten ama bunula ilgili çok sıkıntı yaşadım.3cm için bile imkanlarımı zorlarım çünkü mental açıdan çok çöktüm.bu arada sevdiğim nicole kidman değil ama boyu 1.75.

Umarım her şey iyidir

Yazaribrahim kardeşim formun en başından beri seni takip ediyorum bende öğretmenim 2015 haziran 9 da oldun galiba ameliyatı...bu uzatma işlemini iki bacak altından aynı anda mı oldun ameliyatı yoksa bir bacak 5 ay bekleyip sonra diğer bakacak için mi ameliyat oldun 2016 birinci ayın da 7. ayın doldu ve 2-3 ayım kaldı diyorsun bu süre zarfında kaç cm uzadın raporu kaç aylık aldın bilgi verirsen mutlu olurum çok geçmiş olsun.

Yasinyasin tesekkur ederim sagol.
Benim bugun 7 ay 24 gunum doldu. 8 ay da denilebilir.
Evet. iki bacagi ayni anda uzatip tamamen estetik ve cok sukur basarili bir ameliyatla 6 cm uzadim. Ilk iki ayda gunluk 1 mm uzatarak uzamayi sona erdirdik zaten. Geri kalan surede ve simdi dahil kemigin kaynamasini ve beni ayakta tutabilecek sertlige ulasmasini bekliyorum. Ort. 2 ay kadar bir sure daha beklemek durumundayim. Daha kisa da olabilir tabi bu sure. Yine de yolun sonuna geldik sayilir. Sukur kemik kalitem iyi oldugu icin bekledigimden iyi kaynadi. Burda gosterdigim dr.lar da begeniyorlar.
Rapora gelince; rapor konusunu hic dert etmeyin. Iki ay+kontrol seklinde raporlarinizi rahatlikla alabiliyorsunuz. Suresi doldukca talep etmeniz halinde hastane hic zorluk cikarmadan raporunuzu yeniliyor. Okul idaresi de -en azindan benimki- hic bir sorun cikarmiyor. Bu surecte en buyuk ihtiyaciniz, guzel bir sabir ve bol egzersiz..
Umarim siz de muradiniza erersiniz..

Yazaribrahim peki yürüyüş kabiliyetin nasıl eskisi gibi yürüye biliyormusun bileklerini bükerek felan

Cok sukur yurume kabiliyetim gelisiyor zamanla.
3. Aydan itibaren desteksiz yurumeye basladim.
Fakat ben ust bacaktan oldugum icin cihaz diz ile kalca arasini kapliyor. Yani her iki onemli eklem bolgesi baski altinda. Boyle olunca yurumemin tamamen normallesmesi icin cihazin cikmasini beklemem gerekiyor. Dizim de 90-100 derece bukuluyor. Fakat bu da ust bacakla ilgili bir durum. Alt bacakta bukulme problemi yok neredeyse. Dr.lar da genelde alt bacaktan ameliyati tercih ediyorlar. Hastalar icin de hem daha konforlu hem de daha agrisiz.

Son düzenleme:
Yazaribrahim dr.lar alt bacagı tercih ediyorlarsa sen neden üst kısımdan oldun ameliyatı birde toplamda ne kadar bi maliyeti oldu size bu arada msj lara hep cvp veriyorsun gerçekten çok teşekkür ederim inşallah bir an önce tamamen iyileşirsin

Evet. Genelde ust bacagi tercih ediyorlar. Benim ise ust bacagim alta oranla belirgin sekilde kisa oldugu icin ust bacak(femur) tercih edildi.
Ameliyat tutarim 43 000 diger masraflarla beraber (fizik tedavi + film vs ) 45 000 i buldu. Bana gore de cok para. Ama bir seferligine verip sefasini bir omur boyu surecegimiz dusunuldugunde fazlasiyla degecegini dusunuyorum.

Yazaribrahim kardeşim özelden msj atamadım sana rica etsem bana numaranı verirmisin sana soracagım okadar çok şey var ki

Ozelden yazdim Yasin kardesim. Umarim gorebilirsin. Muhtemelen bildirim gelmistir. Dileyen olursa yine ozelden bana ulasabilir. Veya ben ona ulasabilirim. Cihaz cikana kadar vaktim bol. Sonra ise bol bol gezip sefasini surecegim insallah ☺

yazaribrahim

Yazaribrahim selam. Sana ozelden mesaj yazmistim numarami yazdim bana whatsapp tan donermisin dedim sanırım mesajını gormedin geri dönüş yapmadığına gore

Darkblue11 bugun sana ulasacagim ins.
Son zamanlarda epey yazan oluyor ben de elimden geldigi kadariyla cevap vermeye calisiyorum. Ben de bu sekilde sorularima cevap aldiktan sonra ameliyat olmustum. Hatta cok soru sormadan neredeyse gozum kapali ameliyata girmistim. Zamaninda cok yontem denemistim ve iyice takinti haline getirmistim zaten. Bu durumu ceken bilir, demenin de otesinde yine de herkesin zorlugu, derdi kendine ozel oluyor. Sahsen tarif etmek gerekirse kisa olmak bazen yerin dibine girmek istemenize neden olabiliyor. Bunun yerine ben de zor bir ameliyat surecini goze alip hayata 6 cm yukardan bakmayi tercih ettim. Yaninizda yoldasiniz varsa ve bu sureci nasil gecireceginizi iyi planlarsaniz kolay atlatirsiniz. Ama ben sadece uzamak istiyorum gerisi muhim degil diyorsaniz oturup bir daha dusunun. Lutfen sureci iyice ogrenin ve planlarinizi ona gore yapin. O zaman zorluklar kolaylasacaktir.

Arkadaşlar ben 19 yaşındayım boyum 171 ve boyumdan memnun değilim.Ameliyat ile boyumu uzatmak istiyorum ama aklımda soru işaretleri var yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler özellikle rayc sana özelden mesaj attım ama mesaj kutun doluydu eğer mesajımı görürsen lütfen bana ulaş bu ameliyatı estetik şekilde olan tek tanıdığım kişisin.

yasam11457 yaşın 19 ve 1.71 boy ideal dünyadaki insanların yarısından uzunsun kemik gelişiminde devam ediyor bu ameliyatı öyle kolay bi ameliyat mı sanıyosun

Ahmedkilicc Ameliyatın kesinlikle kolay bir süreç olmadığını biliyorum.Kendimi buna hazırladım.Sadece somut örnekler görmem lazım.Ne kadar uzunum ne kadar kısayım o tartışılır.Bu tamamen psikolojik zaten.Muharrem İnan Bey in bir videosunda boyu 190 olup boyundan memnun olmadığı için ameliyat olmak isteyen birinin olduğunu söylüyordu.Boyumdan memnum değilim işte.Siz bu ameliyatı oldunuz mu ? Hangi yöntemle oldunuz ? Ne kadar zaman geçti ? Şuan ki durumunuz nasıl ?(Spor vs.) Benim öğrenmem gereken bilgiler bunlar.

Ahmedkilicc Öncelikle geçmiş olsun umarım şuan iyisinizdir.Hangi yöntemle oldunuz ameliyatı ? Boyunuz ameliyat öncesinde kaçtı ? Estetik boy uzatması mıydı ?

Yok öyle bi ameliyat değildi 1.76 dan 1.83 oldu kifoz ameliyatıydi bahsettiğine ilgisi yok aslinda

Ray Merhaba hala burda misiniz ben bu tedaviyi olacağım size bir şekilde ulaşıp iletişime geçme şansım var mi sorularim için.

Öncelikle merhabalar ben malesef henüz ameliyat olmadım rayc ile yüzyüze konuştum sayısız doktorlada görüştüm bilgi almak isteyene seve seve yardımcı olurum böylece benim harcadıgım paralarıda harcamamıış olursunuz.
Malesef bu sorun basit bir estetik sorun değil kendinizden nefret etmenize kadar yol açabiliyor.Amacım bu durumdan kurtulmaya cesareti olanlara yardımcı olmak .Yine de getiri götürüsünü iyi hesaplamanızı dilerim.İsteyen soru sorabilir
Email adresim hatkastamonu@hotmail.com

alicemal350, iyi gunler. Rayc-in durumu nasil? Tamamen eski sagligina kavusmus mu? Ziplama, kosma vs. yapabiliyor mu?

@Nis cok gecmis olsun sana dualarim seninle lutfen bana yazabilir misin ozelden ben yazmadım.bende bir bayanim bu ameliyat olacağım sizden bilgi almak istiyorum.

Dr Cemalettin Aksoy dan veya ankara yada eskişehirde ki bir doktordan ameliyat olan var mi

Slm arkadaşlar benim sag bacagım 4 cm kısa doktora gittim belde kayma oldugunu söyledi ameliyatla bacağını uzat dedi
Motor çivisiyle yane kemik içine çivi katacaklarmış kumandaylA gunde 1ml uzatacakmışım
Bu yontemle ameliyat olan varmı
Varsa bana bilgi vere bilirmi

Benim 5 nisanda ameliyat olalı 11 ay olacak. Şu an desteksiz yürüyebiliyorum, ama risk almamak için işe bastonla gidiyorum. Bir de çok oturduğumda ve sabah uyandığımda birkaç dakika bastonla yürümek zorunda kalıyorum, çünkü kaslarım gergin oluyor. Dr bir yıl dolsun film çekelim, eğer kemik sertleşmişse sol bacaktan cihazı çıkarabiliriz demişti. 5 mayısı sabırsızlıkla bekliyorum.

Dun(22.03.2016) kontrole gittim. Dr sol bacagimi begendi, sag bacagini daha cok calistir, dedi. Ayrica yeni olusan kemiklerde kabuklasma baslamis ustne bas bol bol yuruki vucut yeni kemiklerini guclendirmek icin ihtiyac hissetsin, dedi.
Ben de egzersizlerimi arttirdim. Bacagimi guclendirecek ve esnetecek hareketler yapmaya basladim. Bu hem yurumeyi hizlandiriyor hem de bacaklari rahatlatiyor. Cihaz bacagimda durali uzun zaman oldu ama neyseki son asamalardayiz. Bu yaz sezonunda daha uzun gorunmek ve oyle hissetmek icin sabırsızlıkla bekliyorum.

Geçmiş olsun inşallah kardeşim
Bende hafta içi amelyat olacam inş bizim amelyattan başarılı gecer

İnşallah eski sağlığınıza bi an once kavuşursunuz

özel mesajla bana geri dönüş yapabilir misin ?

Üst Alt