Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy uzatma ameliyatını estetik bir şekilde oldum. Merak edenlere yardımcı olurum.

Nis tesekur ediyorum doğru söyluyorsunuz doktorlar basından atar ama 25 cm uzatanlar bıle var onlara nasıl bişey olmuyor merak etmek elde değil :=)

kendi gozlerinizle gordunuz mu oylelerini? hic inandirici degil acikcasi.

Arkadaslar, ben arastirdim, bazi durumlarda gunah degilmis dedim, ama dunden kafama takildi, siz de mumkunse arastirin. ya baska hocalar gunah derlerse... kimsenin hakkina girmek istemem. o yuzden arastirip sonra ameliyat ettirin bence.

Ben 18cm gordm aama estetık amaclı degıl ıkı bacak yapmıs halen bacagnda cıvı vardı cocugun

Ameliyatı olan arkadaşlar acaba ne zaman olmayı önerirler yaz aylarında mı yoksa kış ayların da mı bi de uzatma işlemi bittikten sonra kemiğin sertleşmesi zamanında bir nebze de olsa normal hayata dönebiliyor muyuz

Yaz aylarinda veya baharda olmak daha iyi kontrole gidip gelmek senin icin daha kolay olur kışın hem soguk hemde sıkıntı olur yagmurda gidip gelmek bu benim fikrim yinede sana nasıl uygun geliyorsa öyle yaparsın bende olacam ins bu yaz olmayi dusünüyorum

Peki alicemal sen hangi yöntemle olmayi düşünüyorsun holyfixlemi. Motorlu çiviylemi .

Ben kombine yöntem ile olmayı düşünüyorum ama fitbone da bir alternatif

Gulguzeli ins bir an once olup kurtulursun. Ben de senin gibi araştırıyordum. Kimseye de haber vermedim. Sadece bir tane refakatci arkadas ayarladim. Cevremdeki hic kimse boy uzatma ameliyati olduğumu bilmiyor. Kemik egriligi duzeltme diye biliyorlar. Zaten raporda da oyle yaziyor. Seni de anlıyorum. Ama sakin tek basina ameliyata girme mutlaka ama mutlaka refakatcin olsun.
Öyle gorundugu gibi degil cunku.
Ben de holyfixle oldum. Boyum 1.63 hedef.170.
Alicemal ben yazin olmayi tercih ettim. En azindan gunes dolayisiyla kemiklerim D vitamini alarak daha da guclenir. Ve daha cok tatil olduğu icin yazi tercih ettim. Zaten her halukarda hem yazi hem kisi goreceksin cihaz cikmadan

alicemal ilizarov yöntemiyle olmayı hiç önermem ilkel bir yöntem.. holyfixle iki bacağıda yapabiliyorsun ama fitbonede iki bacağı birden yapamıyorsun kemigin içine alet yerleştigi için tek bacak oluyorsun daha sonra diger bacağı oluyorsun neden böyle dersen iki bacağı aynı anda yaptıkları zaman ağırlık iki bacağa gelcegi için yere bastığında zor olur tek bacağı yapıyorlar diger sağlam ayakla kendini kontrol etmen için böyle yinede bilmeni istedim...

yazaribrahim inş olup kurtuluruz sanada geçmiş olsun bir kişi refakatçı ayarlarım senmi 7 cm uzatmak istedin doktorunmu dedi sana daha fazla uzatabiliyormuyuz holyfix nasıl uygunmu ücreti ne kadar hangi doktora oldun kardeşim sen hangisini öneriyorsun zaten ilizarovu elemiş iki seçenek var holyfix ve motorlu çivimi uyğundur...

Ben mart ayinda ameliyat olmayi onenirdim, cunku hava guzel oluyor. Yazin olursaniz, sicak insani boguyor, mesela bende oyle. bazen nefes alamiyorum. klima aciyorum, usuyorum, kapatiyorum sicak oluyor. bir nevi yarali gibiyiz, o yuzden soguk olmaz. En iyisi baharda olmak, uzatma donemini baharda gecireceksiniz, kemiklerin kaynamasini yazda. Gunes kemik kaynamasi icin cok iyi geliyor. Bence en uygun ay mart.

arkadaşlar bugün kadir gecesi dualarınızı eksik etmeyin herkesin kadir gecesi mübarrek olsun dua ederken benide unutmayın fırsat bu fırsat senede bir ayağımıza geliyor bu günlerin önemi çok büyük kuran 'ni kerim bügün peyğamberimize indirilmiştir bugun bütün melekler cebrailin kontrolünde çünkü cebrail meleklerin en üstünüdür cebrail melekleri dağıtıyor yeryüzene iniyor bütün dua edenlerle birlikte amin diyor daha bilmedigimiz çok şey var tabi hepimizin günahı var ufakta olsa var ama allah katında o belki büyük günahtır biz duamızı yapalım ameliyat olcaz allah affetsin bizleri dedigim gibi dua çok önemli dua bir anahtardır allah herkesin duasını kabul ve makbul eylesin aminnnnn...

gülgüzeli2, inshaAllah ki, kadir gecesi bu gun olur, ama tam olarak kimse kadir gecesini bilemez. Bazi hadislerde Ramazanin 27.gecesi, bazilarinda Ramazanin son 10 gununun tek gecelerinden birinde oldugu rivayet ediliyor. Allah tum muslumanlara saglikli, huzurlu, helal rizkli bir omur nasib eylesin. Amiin!

evt nis öyle tabi ramazanın son on gününden bir gece olabilir ama herşeyi allah bilir. sadece bügünün önemi çok büyük yinede bügünü kadir gecesi olarak adlandırmışlar .

Her gun bir mm uzamak garip bir duygu. Bugun 3.2 cm olacak ins.
Tabi oyle kolay olmuyor.
Daha bunun 6-7 ayi var. Uzama bitecek kemik kaynayacak vs.
Su surec bitse de bir an once gorevimize baslasak.
Ve 1.70 boyla nasil olacak merak ediyorum.
Simdiden sabirsizlaniyorum.

Bu yazdığım gerçekten delilik ama o duyguyu yaşamak için sabırsızlanıyorum

yazaribrahim, uzama arttikca agrilar artiyor mu sizde? yoksa her zamanki gibi devam ediyor. Bende agrilar atmaya basladi, ama kemik agrisi degil. baska bir sey. Ayagimi yere zorla basiyorum ( Doktor iltihab olabilir dedi, boyle devam etse, antibiyotik kullanmaya basliycam. alicemal350, insan bu ameliyata bir girdiginde sevinir, bir de cihazdan kurtuldugunda.

sağlıklı bir insan 3 .5 cm boy uzatmak için bu ameliyatı oluyorsa bana göre olmasın. en zor süreç ameliyat bittikten sonra başlıyor en önemliside iltihab kapmaması çok önem vermek gerek

Iltihab kapmamasi icin ben elimden geleni ettim, ama bazen sadece yad bir metalin ayaga girmesi bile yeterli oluyor iltihab icin, bu durumda yapacak bir sey kalmiyor. fotoraflara gore iltihaba benzemedigini soyledi doktor, aksam skaypla konusucaz, bakalim ne diyecek. InshaAllah iltihab olmaz, yoksa yandim. dayanilmaz bir agri, hem de ergezsiz yapamiyorum agridan. saglikli olmak ne kadar guzel bir nemet.

Nis benimde agrılarm cogaldı hareket edemıorm pek özellıkle dizim acılmıor zar zor 90a kırıorm

Uzun boy cogu kez avantaj bence uzadıkca mutlu olursnz inslh

nis inş iltihab deildir ağrılar olacak tabi ameliyattan çıkmışsınız ama zamanla hepsi geçecek egzersizleri yapın aksatmayın evt uzamak güzel inş hep birlikte mutlu oluruz

arkadaşlar holyfixle. motorlu çivi arasındaki avantaj nedir sadece aletlerin holyfixde dışarda motorlu çivide içerde olmasımıdır bumudur yani

inshaAllah. Benim agrim kemik agrisi filan degil, farkli bir agri, ilk kez boyle oluyor.
Motorlu civiyi hic arastirmadim ben, nedense o yontemle ameliyat olmayi hic dusunmedim, Holyfix bence Ilizarovun daha gelishmish formasi, ama yontem ayni. Baku'de o yontemle ameliyat yapilmish olsaydi, herhalde ben Holyfix yontemiyle ameliyat olurdum.

Arkadaslar, soylemeyi unuttum, herhalde doktorlariniz soylemistir, yine de ben hatirlatiyim. Sigara icmek ve icilen ortamlarda bulunmak yasaktir, cunku kemik kaynamasini engelliyor. Tuzlu ve yagli yemekler yemek, gazoz icmek de yasak, cunku bacaklar sisiyor. Bunlara dikkat edin lutfen.

ameliyat olmadan holyfixle motorlu çivi arasındaki farkı ögrenmek tabiki hakkımız sorun sadece aletlerse holyfixle olurum daha iyi birde iz falan kalıyormu bilmek lazım... doktor ameliyat olduktan sonra neler yiyip içecegimizi söyler heralde zaten öyle bir ortamda bulunmamız imkansızdır kaçınmak gerekir...

Valla benim doktor soylememisti (( Bana daha once ameliyat olan bir rus kiz soyledi.
Yanilmiyorsam, en az iz birakan fitbone. en cok iz birakan da ilizarov, benim ameliyat ( Ama benim icin simdilik onemli olan boyumun uzamasi, izlerin icabina sonra bakicam )

tabiki önemli olan boy uzaması sonuçta birisi az iz bırakıyor diye fitbone olacaz diye birşey yoktur hem maliyet olarak da çok pahalı iki bacaklı olmak isteyenler holyxfix daha iyi sanırım fitbonede tek bacak yapıyor sonra bekletiyor birkaç ay geçsin ki diger bacağı yapmak için yinede tam olarak bilmiyorum ama holyfix uygun sanırım

Ben bugün kesin olarak ameliyat olma kararı aldım yöntem kombine yöntem olucak gibi görünüyor Agustos 6sında son görüsmemi yapacağım doktorla

alicemal hayırlısı bakalım inş biran önce olup sağlıgına kavuşursun neden kombine yöntemi seçtin kombine yöntem ilizarovmu oluyor maliyeti ne kadar

holyfixde çift taraflı yapılabiliyor sen ilizarovumu seçtin ücreti ne kadar doktor söylemedimi

Dostum ilizarov degil bu .holyfix doktoru güven vermedi .Kombine yöntem git m.inan ın internet sitesinden bak orda anlatıyor simdi yanlış bir şey söylemiş olmak istemem

doktorlar ameliyat olmadan önce herşeyi söyler ğaliba bu konuda nedense güven vermezler ama herşeyi açıklarlar

Üst Alt