Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy uzatma ameliyatını estetik bir şekilde oldum. Merak edenlere yardımcı olurum.

inş hayırlı geçer biran önce sağlıklı şekilde olursun ve sağlıgına biran önce kavuşursun bende olacam motorlu çivili içten yani kumanda sistemiyle herşeyi gerçekleştiriliyor hemen ameliyat olduktan sonra uzamıyor 3.4 ay zamanla o kumandayla içerdeki çiviyi aktife ediyorsun işde öyle uzama gerçekleştiriliyor herşey bittikten sonra o içine taktığı çivi kalıyor ona doktor karar veriyor ne kadar kalacagını içindeki kemikler kaynayıncaya kadar tam kalıyor kaynadıktan sonra onuda çıkartıyor öyle sağlıgına kaldıgın yerden mutlu huzurlu inş devam ediyorsun sorunsuz bir şekilde herzaman kısmet hayırlısı demişimdir her zaman diyorum

arkadaşlar merhaba yukarda bır arkadaş 9 cm yaptırmıs pısman olmus ama neden acaba pişman ne gıbı sorunlar ortaya cıkmıs.. bnde yaptırmayı planlıorum en rısksız ve izsiz olanı içerden sistemle hangi doktoru önerırsınız ne kadar bir maliyet gözden cıkarmalıyım not:50bın gözden cıkardım

Rontgnlerı 10 15günde bir cekıorm benımkı estetık aamaclı degıl...tek basına yapman zor gulguzelı cok zor ayrıxa estetık amlytı devlet karsılamıor....

Benim 34 gun oldu ameliyat olali. Ve yarin ins 3 cm tamamlanacak. Her gun bir mm uzuyorum.
Az once fizik tedaviden ciktim.
Ameliyat sureci hic kolay degil. 7-8 ay resmen hayatinizin en zor gunlerini cekeceksiniz. Inanin yuruyebilmek rahat rahat hareket edebilmek dunyadaki en guzel seylerden..
Ameliyat olan arkadaslar beni daha iyi anlayacaktir. O yuzden cok ciddi olanlar ve kesin karar verenler disinda kimse dusunmesin.
Benim de boyum 1.63 idi. Iyice takinti yapmistim.
Iyiki ameliyat oldum.
Süreç cok zor ama zafer sabredenlerindir �� ☺

yazaribrahim, gercekten rahat-rahat yurumek buyuk bir mutluluk. bazen rahatca yuruyen, kosan, ziplayan birini gordugumde kiskaniyorum (( bir gun tum yasadiklarim geride kalacak biliyorum, ama bazen sabretmek zor oluyor iste. bence de cok takinti yapmayan arkadaslar sakin ameliyat olmasin.

Evet Nisa.
Ve cok garip geliyor. Daha haftalar oncesinde biz de hoplayip zipliyorduk. Simdi walker a mahkum olduk.
En ufak seyde yardim istiyoruz.
Ama biliyoruz ki bugunler oyle yada boyle bitip gidecek. Ve biz cok daha mutlu huzurlu olacagiz ins.
Hem ne demisler mutluluk onu isteyene ve ugrunda uykularini feda edene verilir.

InshaAllah sorunsuz atlatiriz ve eski sagligimiza kavusuruz. En onemlisi bu.

arkadaşlar bu ameliyatı çok isteyen ve hergün böyle yaşamaktansa ameliyat olmayı yaptırmayı isteyen arkadaşlar sabretmeyi bilecek nolursa olsun en önemlisi ameliyat olduktan sonra keşke olmasaydım sakın demeyin kendinize yazık etmiş olursunuz çünkü insan zorluğu görünce pişmanlık duyabiliyor o yüzden sonuna kadar savaşmak zaten pes edersen allah etmesin sağlıgından olabilirsin gerekeni yapacaksın allah inş sanada yardımcı olur ve sağlıklı şekilde biran önce kurtulursun fatoma ben tek olmaya mecburum benim yapacak birşeyim yoktur ben bir sene boyunca ailemden uzakta tek başıma yapacam işin ucunda ölüm yokya herşeyi göze alıyorum evt zor biliyorum ama bana yardımcı olacak kimse yoktur tek başıma yapmalıyım başka çaresi yoktur maaleseff

Gulguzeli birilerını ıkna et ama bı arkds es dost akraba olmadı bır yardmcı tut yada kesınlıkle tek cok cokk zorlanırsın

gulguzeli2, ameliyat olmadan her sey farkli gorunebilir, ama biz yaptirdik ve biliyoruz. tekbasina kesinlikle olmuyor, kardesim. ayaginiza guc duserse, sagliginizda sorunlar ortaya cikabilir, Allah korusun. Buna ragmen ameliyat olmak istiyorsaniz, daha diyecek bir seyim yok.

yardımcı tutarım bak o şekilde olur ama yardımcıyı nereden bulacaz fatoma sen ev tutmuştun ne kadar kira ödüyorsun

Aynen nis e katılıorm amlyt olanlar daha çok bilir bu işi bu ara nis kac cm oldu seninki???

Gulguzelı ev kuzenımın evi kendısı memlekette burda kiralar pahalı sen otel tarzı bi yer tut gunluk 70 80 lira olanlardn kiraylanugrasma esyayla ugrasma....kcuk bi otel giriş kat işini görur bi yatak dolap mutfak gereclerı fılan olsa yetr

Ben amlyta karae verdgmde bu evi bilmıordm internttn otel tarzı evlere bile bakmıstm sonra burayı önerdı kuzen bızde geldk suan42gundur burdym...

fatoma şimdi ameliyat olduktan sonra kaç gün sonra taburcu ediyorlar günlük dahamı iyimi

istanbula geldim tabi doktorla görüşecem çiviler almanyadan geliyor sanırım birkaç hafta beklemem lazım gelmesi için ama günlük tutarsam diyelim birhafta beklemem lazım bu para katlanır günlük 70 den tuttum diyelim birhafta 490 yapıyor aylık kira uygun deilmi sen daha iyi bilirsin orada kalmış birisin ama dedigim gibi böyle olursa napacam

tabi ameliyat olduktan sonra taburcu ne zaman ederler orasını bilmiyorum ama evim hazır olsun hastaden çıkar çıkmaz eve gideyim birdaha otelle uğraşmayayım sence hangisi iyi

Alet hazır ya arrtk eskısı gıbı degıl fırmalar önceden getırtıor galıba ...ben amlyttn bes gun sonra cıktm hastaneden...amellytn once ıkı kez muayene oldm ucuncude amlyt oldm ıstmbula geldktn 3gun sonra amlyt oldm ama amlyttn bır ay oncede yone gelmıstm hazırnda amlyt olcm demıstm hocaya oda kesın karar verınce aletımı hazırladı işte geldm oldm allaha sukr suana kdr buyuk bır sıkıntı olmadı

Sen bılırsın sen önceden herseyı ayarla bır yardmcı bulmadn sakın gelme

ben herşeyi ayarlayacam yardımcıda bulacam sonrası belli zaten ameliyat inş taburcu olduktan sonra ben orayı düşünüyorum zaten ilk gün geldigim de dedigin gibi otel tarzında biryrde kalacam sonra ameliyat günü yaklaşınca bir ev tutarım mecbur ameliyattan sonra evime gelirim bu işide allahın izniyle bitirelim senin nasıl gidiyor kaç cm uzadın şimdiye kadar yürüyormusun basıyormusun ayagın üstüne ağrı varmı fatoma

fatomaa, bende bu gun 3.1 cm oldu, shukurler olsun ) gunde 0.5mm uzadigim icin gec uzuyorum, ama doktorumun dedigine gore daha az agrili ve daha saglikli.

Ya agrısız olsun geç olsn nis farketmez hem senın kemık kaynaması baslar uzatma hızlı bıle olsa her turlu kaynamayı beklıycz...dizim agrıor biraz benim 90a bukmeye calısıom hergun onun dısında sıkıntı yok cok sukur
Gulguzelı esyalı ev kirala o zmn esya almakla ugrasma

inş fatoma daha da sağlıklı olcaksın sen egzersizlerine tedavine devam et hiç aksatma sağlıgına kavuşacaksın ...evt eşyalı ev kiralacam öyle yapacam daha kolay olur peki ameliyat bittikten sonra üstüne basabilicem mi yürüme yapacam mı ameliyat bittikten sonra kendi başıma mı eve gelecem yani bir yardımcı bulacam tabide yani öylemi olcak

niss sen iki bacaktanmı oldun estetikmi olmuştun

Ben tek bacak amlytı oldgm ıcın kendm koltuk degnegı ıle taksıye bınıp gelmıstm annemle ama nis ve ıbrahm estwtık oldular onlar daha ıyı bılır estetık olanı

fatoma benimki içerden çivili olacak fitbone yani estetik ameliyatla aynı anlamamı geliyor birde dışardan var yuvarlak gibi birşey ayağa takılıyor ama onlardan olmayacam en iyisi içerden çivili tabi ücretler pahalı ama

ben biliyorumki doktor ilk önce beni psikologa gönderecek daha sonra birkaç gün psikoloğa giderim doktorun düşüncesi beni vazgeçirmek olacak ama nafile naparsa vazgeçmem açık açık konuşurum dokorla zaten nolcaksa olur daha sonradan ameliyat olup olmayacağımı ögrenecem hayırlısı bakalım beni neler bekliyor şuan hiç heyecanlı degilim ama zamanı geldiginde inş yine aynı sogukkanlı olup gerekeni yapacam

üç yöntem var benim bildigim boy uzatmada. 1.ilizarov 2.holyfix 3. fitbone motorlu çiviyle uzatma yöntemi ben zaten ilizarovu eledim geriye iki seçenek kalıyor holyfix nasıl birşey oldugunuda tam olarak bilmiyorum ama aletlerin dışarda olması beni rahatsız ediyor bu yüzden bunuda eledim geriye tek seçecek kalıyor motorlu çivi nedeni ise bunun ameliyattan sonra izlerinin az olması ve birde aletlerin içerde olması birde bu yöntem almanyada tek sadece bu yöntem yapılıyor olması beni buna itiyor ve bu karara aldım tabiki bu benim fikrim doktorada soracam ama hangisini istersin derse motorlu çiviyi diyecem fitbone yani kararım bu yönde .

Bana cıft taraflı amlytlarda holfyx daha mantıklı gelıor hem malıyet hemde ayagın ustune onda daha cabuk basabılıorsn ıcerdn yontmle olan bır arkdas vardı burda 75gun tekerleklı sandalyede kaldgını anlatma hem fızık tedavı ıstersn evınw gelıor ama ıkı bacak 250tl ama eve gelınce daha rahat tabi

gülgüzeli2, evet estetik oldum. Benim icin bu ameliyatin en zor kismi anestezi ve ameliyattan sonra ilk gunlerde ayagimi yere basmam olmustu. Ilk defa ayagimi yere bastigimda sanki ayagimi bicakla kestiler gibi hissettim, ilk 3-4 gun oyle olmustu, sonra yavas-yavas agrilar azaldi. ilk bir kac gun hastanede tutuyorlar ve agrikesici igneler yapiyorlar, bazen agrikesicilerin ise yaramadigi da oluyor. Ama gercekten istiyorsaniz, tum bunlara dayanacaksiniz. sadece tekrar ediyorum, tekbasina yapamazsiniz, mutlaka hastaneden ciktiginizda yaninizda birileri olsun. Allah yolunuzu acik etsin ve hayirlisiyla size bu ameliyati kolaylastirsin.

saqol nis sanada çok geçmiş olsun inş sende biran önce sağlıgına kavuşursun

fatoma demek motorlu çivide bir hasta sandalyede kaldı holyfixle ayak basabiliyorsak tabiki bu daha iyi maliyet olarakda iyise o zaman bunuda degerlendirirm tedavi için para sorun degil veririz napalım sonuçta sağlığımız için yapıyoruz herşey iyi sağlıklı olsun varsın para gitsin

Orası dogru tabi saglk ıcın para onemını yıtırıor ınslh daha iyi oluruz hepımız

inş tabi eskisinden daha iyi olacaz hem mutlu huzurlu sağlıklı şekilde olmak dilediyle birde aklıma birşey daha takıldı acaba ameliyat olmak günahmıdır hani mecburi ameliyat olanlar zaten onlar için bir sıkıntı deilde sağlam kişiler olursa bir günahı varmı eger olmasakda hayatımız boyunca böyle yaşamak istemiyoruz elimizde olan birşey degil bu sonuçta böyle kafamızdaki psikolojiyi unutmak çünkü olmasak hayatımız boyunca böyle kalamayız ki

hocayamı soralım napalım günahı varmı diye...

Ben bu ameliyati ilk 8 yil once yaptirmak istemistim, ama gunahdir diye yaptirmamistim. Sonra gecen yil bir arkadasim eger psikolojini cok etkiliyorsa, seni gercekten mutsuz ediyorsa, yaptirabilirsin dedi, tabi ki, kendinden degil, bir alimin fitvasina esasen. Bir hadis var, sahabenin savasta burnunu kesiyorlar, yada herhangi bir sebepten kesiliyor (hatirlamiyorum), peygamberimiz ona burnuna burun formasinda metal takmaya izin veriyor (estetik amacli yani). Alim de bunu goz onunde bulundurarak eger gercekten gerekiyorsa, yaptirmanin izinli oldugunu soyluyor. En dogrusunu Allah bilir. Bunu her kes kendi biliyor, estetigin onun icin ne kadar onemli oldugunu yani. Benim icin gercekten gerekiyordu, bu yasima kadar boyuma gore hep mutsuz oldum, cok utaniyordum, ameliyat yaptirmasaydim hep boyle devam edecegini biliyordum.

nis aynı bende eger olmazsam böyle hayatım boyunca kalamam bende kendimi kötü hissediyorum çok denedim mutlu olmayı ama hiç beceremedim belkide ben mutlu olmayı bilmiyorum ama bunun için senelerce uğraştım ama hep aklımın ucunda biryerde kalıyor ben istemesemde aklıma geliyor çok düşünüyorum acaba günahı varmı diye ama gerçekten psikolojin bozukluyorsa seni etkileyecekse olmamız lazım sonuçta bu hayatı böyle devam edemeyiz bilmiyorum belki başkaları böyle devam edebilir ama beni çok etkiliyor o yüzden birazda olsa niss içim rahatladı bende gönül rahatlığıyla olabilirim

Nis merhaba sanırım suan ameliyat surecındesınız nasıl gidio sürec hangi doktora ameliyat oldunuz ne kadar bir maaliyet cıktı bnde estetik amacla yaptırmayı planlıyorum ve bnde günah oldugu ıcın korkuodum fakat psikolojini etkliosa sorun olmucagını ögrendım yaklasık 1 sene önce ayrıyetten 9cmden fazla yaptırmak ne acıdan sorun cıkar doktorum eğer sorun yok dıosa 9cm ustune yaptırmalımıyım boyum ve kol boyumu olctugum zmaan kol boyum 10 cm daha fazla cıkıo yaklasık vucut olarakda iri yapılıyım.dokturum sorun olmaz derse yaptırmalımıyım 9cm ustu cevablarınızı beklıorum tesekur ediyorum

menuha123, merhaba. Su anda her sey normal, ara sira agrilarim oluyor, ama cok degil. Ben Baku de oldugum icin soyleyecegim doktor ve maliyet herhalde sizin ilginizi cekmeyecektir. Bu konulardaki sorularinizi umarim Turkiyedeki arkadaslar cevaplarlar. Ben 7 cm-den fazla uzatmanin aksineyim, inanin hatta doktorlar uzatirim deseler de, bir sorun ciktiginda ergezsizleri fian dogru yapmamissin deyip sizi bu durumdan sorumlu tutacaklardir. Hem suclarini kabul etseler bile, ki buna inanmiyorum, sonucta sagligi ksybeden biz oluyoruz.
bir kac cm icin sagliginizi riske atmayin derim.

Üst Alt