Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy uzatma ameliyatını estetik bir şekilde oldum. Merak edenlere yardımcı olurum.

Uzama arttikca sinirler ve kaslar iyice geriliyor.
Benim sol bacak rahat ama sag bacakta Nisa nin dedigi gibi farkli bir agri var. Uzerine basinca iyice artiyor. Ama farkettim ki ne kadar uzerine gidip baski yaparsam ve ozeellikle acma germe hareketleri yaparsam o kadar az hissediyorum. Benim uzatma ort 37 gun sonra bitiyor. O zamana kadar sabredersem gerisi kolay.
Fatomaa ve Nisa ile sıkıntılarimiz ayni sayilir. Ins atlatiriz hep beraber.
Holyfixte ameliyat sonrasi cok az iz kaliyor. Yani ancak dikkatli bir goz tarafindan farkedilir.

Allah hepimize sabir versin. Benim sabrim gittikce tukeniyor ((. Benim 66 gunum kaldi.

Nisa Allah sabrini arttirsin. Senin agrilarin ve surecin bizimkinden zordur. Ilizarov kolay degil.
Eninde sonunda bu gunler bitecek. Ve bu acilar bizi olgunlastiracak. Sonrasinda cok daha guzel bir sekilde hayata adimlarimizi atacagiz.

Amin, hepimizin. InshaAllah cabuk biter bu gunler.

Nis ve ıbrahm siz germe acma hareetlerı olrk neyi uyguluorsnz ben bacagmı duvra yaslıor. Yukarı kaldırarak ve de yerde uzanıp amelytlı bacagı elımden geldıgnce acmaya calısıom onlarn dısında diz icin havlu rulo seklınde dız altı ve topuk altı olack sekılde bastırıom gün ici yürüyüsler yapmaya calısıorm süt iciorm yumurta yıyorm sizin yaptklrnz neler özellıke germe hareketleeı icin...ayrıca inslh sabrın sonu selamet olur benımde 30gün kaldı buyuk ıhtml rontgnle bakacz artk pazartesı gorusmeye gıdecem buyuk ıhtml 3cm olur pazartesıye kdr ....çünkü 40günüm bitmıs olack pazaetesı...h

Ben yatakta sirtustu yatip ayagimi bukup aciyorum, ya da yatakta karin ustu yatip bacaklarimi asagi salliyorum. cokca yurumeye calisiyorum, son gunler agri oldugu icin az yuruyorum, ama simdi agrim azaldigi icin yeniden cogalticam inshaAllah.
Beslenme olarak - koy tavugu, yumurta, sebze ve meyvalar, ineyin bacak kemiklerini kaynatip suyuna azca pirinc ilave edip corba gibi iciyorum, cunku bolca kalsiyum var, geci sutu, sutten hazirlanan bazi mahsuller var- turkcenizde ne deniliyr bilmiyorum ( susam ves.

Nis ve fatoma sayenizde çok şey öğrendim ve kendimi yalnız hissetmekten bir nebze kurtuldum umarım bir an önce iyileşirsiniz her şey için teşekkürler

Fatomaa, unuttum soylemeyi, bir de yerde otur, ayaklarini uzat, sonra ellerini ayaklarinin altina degdirmeye calis, bir dakika oyle dur, bu dizleri acmak icin en iyi yontemlerden biri. Ben bir de walkerden tutup ayagimi geriye dogru aciyorum ve tabanimi yere vurmaya calisiyorum.
alicemal350, rica ederim. yardimci olabildiysem, ne mutlu bana. ne zaman sorunuz olursa, yardim edebilirim elimden geldigince. Allah size de hayirlisiyla ameliyat olmayi nasip etsin )

Tesekku ederm nis sagolasn...ali cemal herzaman burdyz amlyt öncesi ne kdar çok şey ögrenırseniz süreci o kdr kolay atlatırsnz hayırlısıya ınslh daha güzel günler nasip etsin rabbim

Slm arkadaşlar 35 gün önce boy uzatma ameliyatı oldum ağrım çok var şu ana kadar 2.6 cm uzadim tedaviyi bırakmayı düşünüyorum fikirlerinizi alabilir miyim

Alican eyer çok ihtiyacın yoksa altlı üstlü yaptirmani tavsiye etmem

Gecmıs olsn xxinfo hangı yontemle hangı doktorda oldn??baslamıskwn bıtırme bır kac gun yapmadn dinlen bı arkds ck agrısı olunca 10gün ara verdıgnı soylemıstı fızık tedavı

xxinfoxxx, agrikesici ilac icmiyor musunuz? Fatomaaya katiliyorum, bir kac gun uzatmani durdurun, dinlenin, agrilar azaldiginda yeniden baslarsiniz. Bu kadar zahmet sarfetmisken yarim birakmayin bence.

Hacı kutluda oldum holyfix yöntemi ile oldum 35 gün oldu hala üzerine basamıyorum ve ayak bilekleri çok sisiyor uyku ise hayal oldu...fizik tedavi hafta 3 güne çıkardım ama fayda etmiyor.onun için durdurma kararı aldım ve 2 çeyrek devam ediyorum son 13 gundur bazen 1 dahi dusurdugum oldu

Siz nerde oldunuz ve böyle şikayet leriniz oluyomu

Gecmıs olsn ınslh duzelır germe hareketlerını cokk cokk iyi bir swkılde yap bacagı germezsen cok agırır demıstı fızyoterapıst bacagını sürekli kaldır yaa:(

Böyle konularda fizyoterapistler veya doktorlar yardmcı olmuyor mu ?

xxinfoxxx, ilk baslarda bende de cok sisiyordu, cunku surekli ayagimi yukarida tutmam gerektigi bilmiyordum, oturdugunda bile ayagini asagi sallama. uyudugunda ayaklarinin altina bir kac yastik koy, yukarida kalsin, sis azalinca agrilar da azalicak. bende oyle olmustu. bir de ayagini kaldir duvara yasla, 90 derece formasi al yani, beden yerde, bacaklar duvara dayali. ben oyle yapmistim, 1-2 gune sis 80-90 % azaldi. Allah yardimcin olsun.

Doktorunu ara sor gorus benım ılk hafta ayagm kotuydu metın hocayı aradm ayagm agrıor dedım hemen yarın gel bakalm dedı

Arkadaslar cok tesekkur ederim butun yorumlarinizi okudum hatta ibrahim hocam hastanede sizinle tanistim benim ameliyat olacagim gun siz taburcu oldunuz ...Doktorum hacı bey çok iyi ve çok ilgili ama sorun bende sanırım ::))) ama sizlerin yorumlarını okuyunca kararim değişti devam edeceğim hepinize çok tesekkur ederim

Bu arada ihtahap olmaması için her gün limonla ile sarımsağı karıştırıp için en iyi antibiyotik ten daha faydalıdır...

xxinfoxxx çok geçmiş olsun bende ameliyat olacamda bana anlatırmısın kardeşim holyfixle kaç cm uzatıyorsun kaç gün hastanede kaldın bana yardımcı olurmusun bildiklerini anlatırsan bende ögrenirim... ücret ne kadar verdin tam olarak

Teşekkürler toplam 6 cm diz altı günde 1/mm hastanede toplam 4 gün kaldım çok ağrılı geçiyor uyku düzenin yemek alışkanlıkların değişiyor bu ağrıyı tarif edemiyorum 45000 TL ameliyat Fizikterapi Şean 250 TL kontrol için rontgen 270 TL

Doktor seçimi çok önemli Sn HACI KUTLU hastalarina karşı çok sabırlı ve ilgili ben çok memnunum inşallah senin için herşey çok güzel olur aklına takılan soru olursa sora bilirsin.

Yaa çivi diplerim çok garip bugün agriyor ilk defa böyle oldu ihtahap yok en azından dışardan görünen bir şey yok ::(( sizlerde de böyle oluyormu ???

xxinfoxx senmi 6 cm uzatmak istedin doktorunmu önerdi sana ameliyat bittikten sonra ne zaman ayaklarımızı yere basmaya başlıyoruz.. ameliyat olmadan önce hacı kutlu herşeyi anlattımı sana bütün olasıkları psikoloğa gönderdi mi ... inş hepimiz için sağlıklı bir şekilde kurtuluruz biran önce ...

Yok diz altı en fazla 6 cm oluyor estetik ameliyat için söylüyorum bunu HACI bey bütün olasılıkları anlattı uzma bittikten sonra 3 ay her şey yolunda giderse tabi her yaşanan aksilik 45 gün sureyi uzanıyormuş..alican benim boyum 1.54 idi sence estrtikmi ihtiyacı kararını sen ver :) ama şu anki yaşadıklarımı hissetseydim yaptirmazdim diyiyorum kendimce inşallah hepimiz için hayırlısı olur...

Neden diz altından oldun ve ağrı dolayısı ile mi böyle söylüyorsun

Diz altı üstten daha kolay çünkü evet ağrı dan dolayı ::((

Xxinfo fızıktedavı nerde alıorsn ıstnbulda???armen bey de mi?

Diz altı üstten daha kolay ama diz üstünde 1-2 cm daha fazla uzarsınız. Diz üstünde kas yoğunluğu falza olduğu için ağrınız daha çok olur. Diz altında hacı bey 7 cm e kadar zorluyor benim bildiğim. Birde dizdeki orantı durumuna göre nerden yapılacağına karar veriliyor biçimsiz olmasın diye

Üst Alt