Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya XCell-Center'de kök hücre nakli oldum. Tecrübelerim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
çok fevrı ve aceleci davranıyorsunuz arkadaşlar oysakı zate başındn defnex arkadaşımız 3 hafta ile 6 ay arası birşeyler ortaya çıkar demişti sıhırlı değnekmı ha deyınce olsun sonuç ıtıbariyle başarılı geçirilmiş bır operasyon olduğu soylenıyor ben tamamen yuruyemesede hıs kas sıstemınde gelişme olcağına ınanıyorum ama hemen değil tabıkı enaz brkaç ay sonra ..tekrar geçmiş olsun dıleklerımı ıletıyorum

Defneye ve bu tedaviyi gerçekleştirmiş bütün hasatala geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum.

Belki buradaki bazı arkadaşlarım benimde bir kök hücre girişimde bulunduğumu hatırlayacaklardır. Yıl 2005 Ankaraya Kök hücre tedavisi için heeycan ve umut ile gittiğimi biliyorum. Hayallerimde ameliyattan sonra hemen yüreyeceğimi sanarak okadar büyük heyecan ile adını unuttuğum özel bir hastanede leğen kemiğimden sayısını dahi hatırlayamadığım ilik alınmıştı ki ve bunlar hemen İngiltereye gönderilmişti. Orada uygun olan laboratuvarda bekletilecek amelıyat olacağım zaman Türkiyeye getirtilecekti. Çok Fazla isim vermeden yazmaya özen gösteriyorum ki hala bu şahıslar ile mahkemem devam ediyor. Sadece bu işlemler için benim cebimden çıkan masrafların toplamı 20.000 TL ulaşmıştı. Bunun içine eğer ameliyatta girseydı bu rakam ben inanıyorum ki 40-50.000 arasında olacaktı çünkü o şartlarda ameliyat olan arkadaşlar okadar ödediler yanlış hatırlamıyorsam. Benim belkide şansım benden ilik alındıktan ve bu prof. bir kaç ameliyat yaptıktan sonra Sağlık Bakanlığı bu ameliyatları durdurdu ve benim sıram gelmeden bu işlemler bitti. Ve ben onlardan yaptığım masrafları istediğimde bana istersem kök hücremi bana ulaştırabileceklerini parayı veremeyeceklerini söylemeleri onlar ile mahkemelik olmama sebeb oldu ve hala mahkemem devam ediyor.

Daha kaza yapalı 1 yıl olmuştu ve bütün hayallerim yürüyeceğime yönelik olduğu için bir çok kişinin acele etme demesini dinlememiştim. Fakat arkadaşlar 5.yılımı doldurmuş bir O.F'lu olarak diyorum ki acele etmeyin gelişmeleri takip edin ki bir gün mutlaka bu hastalığında tedavisi çıkacak ve bizlerde mutlak olarak bundan yararlanacağız.

2005 Senesinde birkaç kişi bu dr.tarafından ameliyat olmuş ve tv,gazete,dergilere çıkmıştı. Acaba merak ediyorum ozaman bende çok gelışme oldu diyenlerin suanki durumları nasıl? Sibeller,Hanifeler.... Ama ben birini çok ii tanıyorum hala o ameliyat olduktan sonraki durumundan hiçbir farkı olmadığını çok iyi biliyorum.Sadece araştrın arkadaşlar.

Defnex sakın bu yazdıklarımdan yanlış bir yorum çıkarmanı ve üzülmeni istemiyorum. Umarım en yakın zamanda yürür ve bizlere öncülük etmiş olursun...

Not: Buraya yazmayalı çok uzun zaman olduğundan şifremi unuttuğum ve giriş yapamadığım için mecburen kullanıcı adımı değiştirmek durumda kaldım. Daha önceki nickim bu sitede alp_alp bazı arkadaşlarımızın bunu hatırlayacağını özellikle Bülent abim hatırlayacağını düşünüyorum ve buzaman kadar yazamadığım ve paylaşımdan uzak kaldığım içinde kendimi hatalı buluyorum.

missing_you;

Arkadaşım, iyi güzel msn adresimi yazdım diyorsun ama bizler de merak ediyoruz gelişmeleri. Bilgi paylaşımı için forumların tercih edilmesinden yanayım.

msn adresi olayi bencede tali olmali defne kardesimizde elinden geldigi kadar yanit
veriyor ozel mesaj atmak msn adresini istemek banada ver banada ver demenin bir mantigi yok ...

:) bu sekilde gulerek sende olmaz olmaz tutmaz diyerek moral bozmak isteyenler
lutfen ama lutfen kendilerine bir baslik acsinlar orada ne yapmak istiyorlarsa
yapsinlar ... polemik yapmak demogoji yapmak moral bozmak bunuda cok
bilimsel havalarda yapmak suslu yaldizli kelimeler uretmek vs hic hos degil...

Bakin ben kas hastasiyim sekil bozukluklari var bende.. diyelim tedavim cikti
yeniden kas onarimi sekil bozukluklarinin giderilmesi iki haftada duzelmesi
mumkunmu en az alti ayda hucre yenilenir belkide yili bulur...

beklentiyi nerede tutuyoruz bu cok onemli maraton kosmak gures tutmak
daglara tirmanmak mi filan bir insan afedersiniz ihtiyacini tutamiyor diyelim
ona bir care olursa ne mutlu gibi...

hayat standartimiz ne kadar yuksek olursa dahasi mumkun oldugunca ozgur
olabilirsek ne mutlu bize...

moralimizi cok iyi kolluyoruz yuksek tutuyoruz her kafadan bir sesde cikabilir
kirk cesit insan var ne yapalim...

arkadaslar şimdi ilk once birşeyi başarabılmek ıcın once ınanmak lazım "inanmak başarmanın yarısıdır" sözu cok ama cok dogrudur. Bazı arkadaslar bayagı muhaelefet edıyor bu mantıgı ve mantalıteyı anlamak mumkun degıl. Gecenlerde dıscovery tv de çinde tayvanda kok hucre naklı olan ınsanların belgeselı cıktı ve ınanamadım. gozlerı hıc gormeyenmı dersınız, ayakaları hıc tutmayanmı dersınız ve bır cogu ıyılesmıs. Ama şu var 100 kişiden belkıde 5 kişi iyileşiyordu ama bu bıle buyuk nımet değılmı bu udurmda 100 bın hasta varsa bunlardan bırakın 5000 bını 500 kişisi bıle ıyıleşse bu beşyuz kısı ıcın degmezmı. Benim ablam bunda 3 sene önce bagırsak kanserıne yakalandı ısmını vermeyecegım ozel bır hastanede bu amelıyatı yapması ıcın sadece el emegı ılgılı profosorore 25 mılyar verdık hastane masrafları harıc. Ablam amelıyata gırerken % 5 ıyılesme umuduyla gırdı. bu hastalıga yakalandıktan 3 sene sonrada vefat ettı.bız % 1 ışık bıle gorsek oraya gıttık hep. kı bu hastane turkıyenın en meşhur 3 hastanesınden bırıdır. kı yataga mahkum ınsanlar almanyada hersey ıcınde 20 mılyar verıyor. yataga mahkum hıcbır umut ışıgı klamamıs bır ınsanhayatı ıcın % 1 bıle umut olsa sızce denemeye degmezmı. ? Evet bu konuda<şarlatanlar var bu her konudaher hastalıkta hayatımızın her bır koşesınde sahtekarlarla ısını dogru yapanları aynı kefeye koymak dogrumu. Benım ıngılterede arkadaısm var doktor. Kendısı anlatıyor hayatını bu işe adamıs labaratuarlarda 24 saat yatan hocalarımız var dıyor. Lütfen küçükte olsa yeşermıs umutları olan arkadaslarmızın daha cok karamsarlık cukuruna ıtmeyın. Sımdı almanyada amelıyat olmus ıyılesme umudu bekleyen arkadaslarımızında moralını bozmaya hıc bırımızın hakkı yok.

umarim birseyler olur bu hastalik can SIKICI OLMAYA basladi :D

ama butun yazilari okudum simdilik kas hastalarina uygulanmamis sanirim yada öyle bisey yazmiyor :confused:

defnex arkadasida tebrik ediyorum vee allah yardimcisi olsun ve umdugundanda hizli iylesmesini temmeni ederim :)

abi allah aşkına bırakın şu muhalefet moral bozmak isteyenler kelimelerini kimse muhafelet değil konuya amaç moral bozmakta degil hepimiz bişeyler olmasını istiyoruz bazıları öle bi yazıyor ki moral olsun diye sanki kesin olcak moral verilcek tabi ama bi ölçüsü olcak ilk mesaj 06-06-2009 bugun 22.gün umudumuz bişeyler olması yönünde ama en kötü ihtimalleride göz önünde bulunduralım ki kesin olacak gözüyle bakılan şey olmadıgın hayaller tamamen çökmesin denemeye deger tabi ki en güzelini yapmış zamana bırakalım zaman ne göstercek bekleyelim.

xman sana yukarıdakı yazımı dıkkatlıce okumanı tavsıye ederım. bız 3 yıl mucadele ettık. 39 yaşında ınsanların yuzune bakmaya doyamayacagı guzellıkte hayat dolu yeryuzunde bır tane dusmanı olmayan ablamı kaybettık. O zamanlar bızde hep çığırtkanlar vardıır ozellıkle moral bozucu grup. gelırlerdı bana ayrı odada "yok kardesım ugrasmayın benım falanca yegenım yakalandı öldü" bu tur lafları o kadar cok duyduk kı ıyılesecek dıyenlerın sayısı ölecek dıyenlerın cegreği halıne geldı. ama bız aılecek hıc aklımıza getırmedık belkı polyannacılık oynadık ve o 3 yılımızı sadece ablamı kurtarma mucadelesıyle gecırdık. her sabah bugun ıyılesıyor umıdıyle hayalıyle kalktık. koma halınde hastaneye gotururken ablam o kadar ınanamıstı kı ellerımı tutardı ıyılesecem yuruyerek eve gerı donecem dıyordu. Doktor bıle bıze yapacak bırseyının kalmadıgını soyledı normalde ablamın durumunda hastalar 6 ay yalardı butun vucudunu sarmıstı ama bu ınanc abıdesı ablamı 3 yıl yasattı. hatta ablam kanserden olmedı. o yuzden basta XXMAN gıbı arkadaslara seslenıyorum. Hastanın ılacı umuttur. mutlaka ıyılesecegım ınancı ıcıne sokmalısın o zaman zafere ulasırsın. tereddutlerle tedavı olmaz.Radikal-çevrimiçi / Türkiye / Sevgiyle felci yendi bu yazıyı okumanı tavsıye ederım

Defnecim öncelikle seni cesaretindrn dolayı kutluyorum.Şifa bulmanı bütün kalbimle diliyorum.Bu cesareti gösterip daha sonrada bizleri her aşamadan haberdar etme çabalarını taktir ediyorum.Ama yazılanlarıda hayretle okuyorum olmuyor bu böyle olmamalı sen bunları haketmiyosun eminim bin pişman oldun bu başlığı açtığın için senin adına çok üzgünüm ama kulaklarını tıka mücadeleye devam sakın umutsuzluğa kapılma işallah yolun açık herşey gönlünce olsun.kendine iyi bak bizi habersiz bırakma.

Fazla söze gerek yok COKOLATTE son noktayı koymus zaten guzel konusmus :)

defnecim,sana iki konuda danışmam lazım,vize için dilekçe istiyorlar ya onu nasıl hazırladın randevu aldığım bayan dilekçe 2 tane olacak dedi birde almanyada kimde kalacaksan onlar dilekçe yazıyormuş adres belirteceklermiş onu sana msn denmi gönderdiler fax da olur heralde?
senin vizende sorun yaşadığın bişey oldumu,ya ne zormuş bu iş sanki almanyayı soymaya gidiyorum..:)
bu arada 26 temmuzda uçuyorum 27 temmuzda başlıyo ted,27 temmuzda benim doğum günüm denk geldii valla,inş.hayırrlı olur benim için,

dilekçeyi ben hazırlamamıştım hüllü...bu konuda yardımcı olamam.çok üzgünüm.hazırlayan kişiyede bazı nedenlerden dolayı soramam:(
almanyada kimde kalcaksan adres bildirmeleri şart..bana mail olarak göndermişlerdi..fax da olur..yeterki adres olsun..hayırlısı olsun hüllü..umarım doğum günün şans getirir..

teşekkürler canım,zaten konsoloslukta eksik evraklarla ilgilenen arkadaşlar varmış.:):)

oralarda yani tam konsolosluk çevresinde danışma büroları var..mutlaka konsolosluğa girmeden evraklarını incelettir..tabi ücret alıyorlar:)

selam defne, gelismelerini cok merak ediyorum, ameliyat dan 1 ay sonra kendinde birseyler fark ediyormusun,az veya cok ,
cevaplarsancok sevinirim ,
saygilar

Arkadaslar baya Xcell hastanesını gıden var..ama daha bır sey yok nasıl oluyor anlamadım..

serhat,konsolosluğa bizzat senin gitmen şart...

Merhaba Defnex umarim sen hakli cikarsin ama benimde oturanboga gibi aklima yatmayan noktalar var.

1- Senden alinan kok hucresi zaten fonksiyonel olsa vucut muhakkak onu ihtiyaci olan bolgeye tasirdi, (ANNENDEN yada kardesinden alsalar tamam diyecem ama oda degil)

2 - ilk mesajin 06.06-2009 da yazilmis yani tam 31 gun once buda 4 hafta eder ama anladigim kadariyla sende daha TIK yok. Bence bu iste bir is var. iskillendim yani.

3- Bu adamlarin bir tane bilimsel makalesi varmi? Hepsi Prof gozukuyor, buda cok tuhaf.

4- Bu is gercek olsa dunyadaki uluslararasi medya ve yuzbinlerce engelli oraya akar, e buda yok?

Kisaca halen yerine oturmayan taslar var ama umarim sen haklisindir...

bas tuzu:))bas

benımde aklıma bişey takıldı ama sormuycam:)

Akılları en cok karıştıran durumlar.Demek ki bilimin bıldıgı ve karsıı cıktıgı her ne ıse, o yuzden zıt dusuyorlar bırbırleri.

Defne tam 1 hafta önce kuzenim c6 kemiğinden hissedemez halde kaldı. El parmakları ve göğüsten aşağısı uyuşuk... Şuan senin son durumun nedir çok merak ediyorum. Bilgilendirirsen çok sevinirim...

ben tamamen kendi fikirlerimi iletiyorum,kök hücre daha deneysel aşamada diye tutturduk gidiyoruz (bazıları hala hayvanlarda denendiğini söylüyo:))) 1992 yılından beri deneme aşamasında tedavimi olur? hertedavi deneme aşaması değilmidir?en basit penisilin,ne zaman allerji göstereceği belli değildir istersen 99 kere penisilin iğnesi yaptır olacaksa 100.de olabiliyor,fa için ferriprox kullananlar yada başağrısı için ağrı kesici alanlar fayda edip etmeyeceğini biliyormusunuz?
bu kendini kobay gibi kullandırma lafınada çok karşıyım,sende denenmeyecek bende denenmeyecek,kimde denenecek tedavi aşamasına nasıl geçilecek,farelerle mi?
Ülkeler rant kavgasını yapadursun,birileri daha çok prim yapacak diye daha çok hücre kaybetmek istemiyorum,inş başarırımda bişeylere ışık tutarız,dualarınız benimle olsun..

seninle aynı görüşteyim hüllü..bir arkadaşımın akrabası x-celle kök hücre nakli için baş vurdu..of lu kendisi..ama x-cell kabul etmemiş.nedenini öğrenemedim..şimdi diyorumki x-cell umut taciri bir yer olsa o kişiyede gel derdi.ama dememiş:)
hüllü,bu arada sana tekrar tekrar bol şans diliyorum..her şey gönlünce olsun:)

Umarım bütün planların yolunda gider , bizide bilgilendirirsin.
Biliyosun millet çe severiz oturduğumuz yerden konuşmayı,bazen istemesekte yön verebiliyorlar hayatımıza ... iştee kulak asmıycaksın. Sanırım defnex çok etkilendi, üstüne fazla gelindi.
Daha öncede söylemiştim ;bu iş sadece madiyata bakmıyor cesaret te lazım. Durumu olupta cesaret edemeyende var.
Dualarımız seninle ...

merhaba hüllü bence gitmemelisin nedeni şu

ilk önce defnex arkadaşın x-cell de hücre nakli olmuştu bende demiştim ki bu arkadaşın büyük şansı var demiştim ve yanlış dedim ve çünkü defnex arkadaşın hücre terapisinin şeklini bilmiyordum bundan dolayı özür diliyorum nedeni ise şu x-cell bir tedavi potansiyeli sunmuyor web sitesine girdim ve bütün bilgileri önrendim ve hiç bir şekilde tedavi umudu vermiyor:( çünki senin kemik iliginden alınan kök hücreler hiç bir yöntemle uyarılmıyor deyiştirilmiyor sadece labaratuarda bu hücreler kandan ayrıştırılıyor ve en fazla 1 hafta sonra bu hücreler tekrar sana veriliyor sadece yapıkları 1 hafta bekletmek eger hücreler 1 hafta sonra belki vucuda verilince tekrar uyarılır ve hasarlı bölgeyi onarır umuduyla veriliyor ve tekrar seni ülkene gönderiyorlar yapılan bundan ibaret ve nasıl elimiz kesildiginde hemen vucudumuz kök hücreleri uyarılyor ve onlarda kesilen bölgeyi onarıyor bu işle çok hızlı oluşuyor eger kök hücrede bu nasıl kısa zamnda vucudu onarmazsa bilki bu hücreler uyarılmamıştır :(

tek tedavi potansiyeli kültür ortamında programlanan hücrelerdir bu programlama hücrenin sinyalleridir ve bu sinyallerin hangisi yararlı hangisi zararlı neleri tetikliyor yani çok araştırılması gereken bir durum ve çok çalışma var bu yönde de beklemelisin bence

x-cell sadece maddi yönden sömüren bir alman şirket böyle bir çok türkiyedede aynı kuruluşlar üniversiteler var insanların hasta olması kötü ve hastalık nedeniyle saglıklı düşünemiyor olabiliyoruz ve bir yerde şu hastalık tedavi olunuyormuşu görünce hemen tedavi olacaz diyoruz ama yönteleri hiç araştırmıyoruz ve sonra neden olmadı sorusu geliyor aklımıza sen yinede iyce bir araştır arkadaşım tabiki karar senin inşallar senin için hayırlısı olur:)

defnecim son durumunu söylersen cok sevinirim
, 5 gün öncede zormusdum ama cevap olmadi ,
insallah busefer yazarsin

ya ey insanlar
dün defnex nakil olacam dedi o kadar riski alıp herkes pohpohladı şimdide falan felan nasıl insanlarsınız yaa
eğer nakil %70 olumlu olsa yine bi bahaneler uyduracaksınız çünkü alışmışsınız tembelliğe
UNUTMAYIN DÜNE KADAR ÇOCUĞU OLMAYANA KISIR DNİLİYORDU ÇOCUK HASRETİ ÇEKERLERDİ ŞİMDİ TÜP BEBEK VAR
NE BU TIPA İNANÇSIZLIĞINIZ
BEN DEFNEX KARŞISINDA SAYGI İLE EĞİLİYORUM ALLAH ONDAN VE ONUN GİBİLERDEN RAZI OLSUN
BURADA BİLGİSİ OLANDA KONUŞUYO OLMAYANDA NE BOŞ KONUŞAN MİLLET OLMUŞUZ
ALLAH TÜRK MİLLETİNİ VE BEN BİLİRİM DİYEN İNSANLARI ISLAH ETSİN

bu başlığa olumsuz ne yazılırsa yazılsın artık kulak tıkıyorum.önceden çok üzülmüştüm.. uzun zaman önce bu kararı aldım...şimdi gayet huzurluyum:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt