Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya XCell-Center'de kök hücre nakli oldum. Tecrübelerim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ben7yıl önce ateşli silah yaralanması sonucu t2 praplajiyim operasyon öncesi hazırlanman her açıdan nasıl geçdi sonrası nasıl.birde hastalık süresi önemlimi herşey gönlünce olsun

fisherman73;
senin yapman gereken ilk önce x-cellin sayfasına girip ordaki başvuru formunu doldurcan.onlar mailine karşılık verecektir.sonra gerekli raporları ve MR ni isterler..doktorlar inceledikten sonra olumlu-olumsuz yanıt mutlaka gelir.hastalık süresini onlar zaten formda sorarlar..sonra kararını sen verirsin .geçmiş olsun..

28 hastadan altısı tedavi sonrasında kas spastisitesinde, duyusunda, kontrolünde veya iyi hissetmek açısından herhangi bir değişiklik bildirmemiştir.
28 hastadan onu iyileşme olduğunu, spastisitenin düştüğünü ve/veya duyunun arttığını ve/veya kas denetiminin arttığını bildirmiştir.
28 hastadan on ikisi güçlü bir iyileşme olduğunu, spastisitenin olmadığını ve/veya duyunun (sıcaklık, iğne batması) ve/veya kas denetiminin (sırt, bacaklar, kollar ve ayak parmakları) belirgin derecede arttığını bildirmiştir. Ayrıca mesane hissi ve denetiminin arttığını ve/veya karın hissi ve denetiminin arttığını ve/veya cinsel fonksiyonun onarıldığını bildirmişlerdir.
Hiçbir hasta yaşam kalitesinin algılanabilir derecede bozulduğunu bildirmemiştir.
Omurilik Hasarlarında Kök Hücre Tedavisi ? XCell-Center

Omurilik Hasarlarında Kök Hücre Tedavisi 28 hasta icinde altisinda iyilesme gorulmemis ancak kotuye gitmede yok geriye kalan 22 hastada iyilesme gorulmus...

Her gün onlarca belki de yüzlerce insana peynir-ekmek satar gibi kök hücre şırıngalayan bir firmanın veri diyerek bu kadar laubali bir bilgi yayınlaması bile başlı başına absürddür! "Valla bak iyi geliyoooo" yaklaşımı ile oradaki 30-40 kişilik grupla yapıldığı iddia edilen laubali soru-cevap arasında hiç bir fark yok! Firma değil de bir tıbbi değeri olan çalışma olsa, deneylerin nasıl yapılacağı da sonuçların nasıl yayınlanacağı da ileri sürülen tedavinin nasıl literatüre gireceği de bellidir. Ama yok, firma bunu yapmayı aklından bile geçirmiyor... Onun yerine "tavşan b.ku" misali ne kokar ne bulaşır bi iki ifade yazıp, kanunen zor durumda kalacakları hiç bir vaadde bulunmayıp, basıveriyorlar altına fiyatı! Gel vatandaaaaş!
Peki neden anlamlı bir deney ve makale yayınlamıyor da böylesi "iyi geliyo vallaaa" yöntemini benimsiyor firma?
Çok basit!
Çünkü deney ve makale demek, bağımsız bir komisyon tarafından sürecin incelenmesi ve sonucun kamuoyuna açıklanmasını göze almak demek. E bu da kolay değil! Değil, çünkü önlerinde (2005'ten kalan) kötü bir örnek var:
Kök hücre sahtekarlığı kanıtlandı
Genetik kopyalama yoluyla ilk kez insana ait kök hücre elde ettiğini ileri süren Güney Koreli bilim adamı Hwang Woo-suk`un bu iddiası resmi raporla yalanlandı.
Hwang`ın araştırmasını soruşturmakla görevlendirilen Seul Üniversitesi Soruşturma Komisyonu`nun raporunda `Hwang ve ekibinin bir insana ait DNA`dan kök hücre ürettiğine dair hiçbir bilimsel veri bulunmadığı` belirtildi. Hwang`ın Science dergisinde geçtiğimiz mayıs ayında yayımlanan makalesinde belirttiği, `hastaya özgü kök hücre elde edilmesi teknolojisini ürettiği` yolundaki iddiasının doğru olmadığı da vurgulandı.
Bu firma bugüne dek (ayağa kalkması mümkün olmayan) tek bir felçliyi ya da başka gruptaki insanı ayağa kaldırmış değildir. Bunu yapmış olsa gürül gürül duyurusunu yapardı sitelerinde... Bu firma hiç bir vaadde bulunmaksızın sadece "kök hücre" sözünü pazarlıyor. Helal olsun!

Olayları her acıdan takip edip hemen umut kaybetmemek lazım bence!

cidden maddiyat için yaptıkları çok belli denek olarak kullanmak için bile yapılsa insan bi merak eder etkisini üç altı ayda gösterecekse o süre zarfı içinde gözetim altında tutar ne gibi değişikler olacak diye Bunlar önce parayı alıp uygulamayı yapıp üç beş saat sonra by by diyorlar gerçekten ilgilenseler bari...bide ikinci bi tedavi olma durumunda 1000 euro indirim yapıyorlarmış allah razı olsun baya bi indirim niye tamamen ücretsiz yapmıyorlar çok mantıksız geliyor bana...:( ama deseler ki seni denek olarak kullancaz altı ay misafir etcez ücret almıcaz kendimi bilim dünyasına feda etmeye hazırım umut umutdur diyerek :D

arkadaşlar bazı şeyleri kendi doğrularınıza göre eleştirmek olmaz.Belki adam trilyonerdir ve 2-3 sene sonra tadavi olarak duyurulacak olan kökhücreyi şimdiden yaptırıyordur.Size göre kökhücre maliyeti çok diye şimdiden yaptıran kişiyi kendi doğrularınıza göre eleştirmek olmaz..Onunda doğruları vardır..diyordur ki ben zenginim,benim için para önemli değil,deneme amaçlı kullanlansalar bile ben yaptıracağım diyordur ,buna saygı göstermek lazım...
Bana sorarsınız bende kökhücre yaptırmak istiyorum ve tek sorun şu an maliyet.20 milyar istiyorlar..inanın kesin tedavi yapacağını bilsem 5 kere yaptırırım ama SMA üzerine tedavisi kesin olmadığı için şimdilik beklemedeyiz.bu benim sorunum..Ama ben trilyoner olsaydım şu an kendime çoktan kökhücre yaptırmıştım..anlatabiliyor muyum kendimi . Bence yaptıran arkadaşlara saygı duyalım,yok denek oldun ,yok para taciri.....,,bence burada destek olalım arkadaşlar..biz güzel düşünürsek allah ta bize karşılığını verir....Şu an ben kökhücre yaptırmıyorsam kesinlikle mevcut paramın boşa gitmemesi için..belki tedavi olacağım ama yine de net cevap almak isterim....bakın en fazla 3 sende sonra inanın kökhücre tedavi olarak duyurulacak kas hastalıklarında...Fulya ablada demişti ki 2010 yılında insan üzerinde denenmeye başlanacak ve 2011 yılında ise başarılı olunursa tedaviye geçilecek...arkadaşlar ben kökhücre olayına 2010 yılında başarılı olacağına %80 inanıyorum..gerçekten bak....son olarak şunu da söyliyim..kökhücre tedavisi gören defne ablaya yazılan cevapları okuyorum inanın çok utandım o cevaplardan..destek olmalıyız..ben defne abla yerinde olsam inan buraya gelişmeleri yazmazdım..zaten kendisi içinde çok iyi olurdu bu

Tedaviye geçilecek demiyorum. OF ye olacak ilk denemeden sonra sonuç olumlu olursa ALS-SMA 1 de denemeye geçilebiecek, tedaviye değil. Çünkü OF deki bir kesiyle genetik bir hastalık çok çok farklıdır. Dikkat edersen SMA yı tümüyle bile söylemiyorlar. Deneme SMA 1 bebekler için, bıununda nedeni bebeklerde aksonlar kısa olduğundan olumlu sonuç olabilir diye düşünüyorlar. Yani yetişkinde akson uzun olduğundan zor olur diye düşünülüyor. Yani sma 1 bebekler 2 yaşına gelmeden kaybediliyorlar diye yaşamı uzatabilmek adına dabir çalışma bu. Bunlar hep bilimsel söylemler. Bu çalışmaların hepsini biz sma grubu sitemizde çevirilerle duyurduk ama gerçekleri görmek istemiyoruz. Ama sadece tedavi olur diyene inanmak ve inandırmaya çalışmak bir işe yaramaz. Bu gerçeklri görmemektir. Olacağına inanıyorum demekle olmaz bilimsel veri sunulabilmesi lazım. Hastaların çıkıp ben olacağına inanıyorum demesi birşey ifade etmez.

evet,doğru diyorsunuz.yanlış anladım galiba sizi.belki de kendimi çok kaptırmışım tedaviye ki 2-3 ye tedaviyi çıkarttık :D . Geçenlerde discovery kanalında bir belgesel izlemiştim...ABD bilim adamları kökhücre çalışmalarının devlet tarafından engellendiğini ve bu yüzden çok zaman kaybettiklerini ve eğer kökhücre çalışmlarına zamanında devlet tarafından destek verilseydi şimdi birçok hastalığı çözmüştük diyorlardı,,Sizce devlet tarafından çalışmalar kısıtlanmasaydı biz şimdiye sağlığımıza kavuşmuş muyduk ? youtubeda da bununla ilgili çok video var.. :eek: mesela espiri olarak bir video var.doktor tam kökhücre çalışması yapacak bilgisayarın içinden başkan bush çıkıyor ve doktora stop diyor :eek:

fark ettimki,fulya iyice muhalefet oluyor...bizlere karşıt durumda..ama kendisi yukarda bahsettiği olaya iyice inanmış ve bizide inandırmaya çalışıyor...unutmaki fulya senin de bize zorla,üstüne basa basa yazdığın şeyin elle tutulur hiç bir yanı yok:)iş videolara kaldıysa türkiye'de de tavşan ve farelerde de uygulanıyor..

Kök hücre konusunda herkes düşüncesini söyleyebilmeli karşıt düşüncelere sahip insanlarda olacak mutlaka..Bunun adına "muhalefet olma" denilemez..! her kim kök hücre konusunda olumsuz düşünüyorsa defne senin için "muhalefet" demek oluyor..hiç kimsenin senin inandıklarına inanma mecburiyeti yok seninde olmadığı gibi..:)

Nasıl eleştirilmek istiyorsan öyle eleştir ki kişilerin senin yarattığın etkilere verdiği tepkiler canını acıtmasın..!

Burada "insanlar kendilerini fazla kaptırmasın kök hücre tedavisine" deniliyorsa iyi niyet üzere söyleniyordur..haaa kişi kendini kandırmanın adına "umutluyum" diyorsa buda kişinin kendi sorunudur çünkü yaşayacağı hayal kırıklığını ( Gönül asla istemesede)burada nutuk atan bizler hissedemicez yaşayacak olan kişinin kendisidir..

Herkeste birşeyler fark ediyorsun defne ben umutla bekliyorum....

"kendinide farketmeni"

ooooooooo serap hoş geldin...bende seni bekliyordum...senin yokluğunu taaa içimde hissediyordum:Dtekrar hoş geldin:D:D

Elle tutulur yanı olmadığını nereden biliyorsunuz ? İlgili çeviri sayfaları okuyanlar elle tutulur yanını görür. Bu bilgi benim yorumum değil konu ile yetkili ekibin bilgileri, bilimsel yayınları. Oysa hani xcel in yayınları. Sizin ki kendinizce bir yorum ve bilimsel yanı olamaz. Gelişmiş ülke insanı önce şu soruyu sorar. Bu firmanın bilimsel yayını nerede. Yoksa hastalar mı bu işi yapmaya çalışıyor? Kusura bakmayın ama burası Türkiye de olsa bu kadar ilkel değilz. Ülkemiz de bu konuma koymayın.

Şu nedenle de sizin etkiniz olamaz çünkü çekince gerektiren soruları kendiniz içn bile soramamışsınız. Nasıl soramadığınızı da anlamakta zorlanıyorum.

fulya,boş ver cidden...tabiki fikrini söyleyeceksin..özür dilerim...
serap,HADİ ATAĞA GEÇ..ARAYI SOĞUTMA:D

Fulya hanim bunun kadar sikayet ediyorsunuz madem yazin alman makamlarina
anlatin derdinizi .... sayin alman yoneticileri bakanlari saglik bakani siz orada
uyumaktasiniz lutfen gaflet ve delalet icinde olmayiniz diye ...

Bir arkadas yazmis demis besbelli madiiyat icin yapiyorlar bu dunyada ticari
meta olmayan ne var alinir satilir durumda olan hersey elbette para karsiligi
satilacak... Bir firma 40 milyon dolar yatirmis bir arastirma icin babalarinin hayiri
icin yapmiyorlar bu arastirmalari ceplerini dolduracaklar elbette...

kapitalizm denen sistem boyle isliyor ...

Her ulke kuba olmuyor maalesef Latin Amerika ulkerinin fakir cocuklarina burs ancak
kuba verebilir yada dunyanin bir ucuna saglik personeli eksik diye doktor hemsire hastabakici
ancak kuba gibi bir ulke yapar insani temel alan ulkeler kendi halkina bedava saglik uygulayabilir...

Latin Amerikada ancak venezuela gibi ulkeler Chavez veya moralez gibi baskanlar bazi Latin
Amerikada ulkerinde petrol yok diye sadece dayanisma maksatli bedava petrol gonderebilir...

Almanya gibi Kapitalist ve Emperyalist ulkeler ve onlarin siteminden beslenen kapitalist
unsurlar sagligi bile parayla satacaklar...

Geçmiş olsun defnex.

Kök hücrenin bahsedilen türünün etkisi ile ilgili çok ayrıntılı bilgim yok, doğrusu çok da araştırmadım. Ancak kabaca merak ettiğim birkaç şey var. Sağlık personeli olduğun için belki araştırmış ya da tedavi olduğun merkezde sormuşsundur diye kolaya kaçıp sana sormak istedim. Eğer yazılarını yanlış anladıysam düzelt lütfen.

Otolog kök hücre nakli olmuşsun. Yani senden alınan kök hücreleri yine sana vermişler. Kök hücreler kanından elde edilmiş, yani zaten bunlar vücudunun içinde dolaşımda. Kan vücutta çok hızlı dolaşıyor. Kalp dakikada ortalama 70-80 kez çarpıyor ve kanınla bütün organları - deyim yerinde ise - yıkıyor. Eğer tıkanık bir damarın yoksa, kılcal damarlar ile bu kan vücudunun en ücra köşelerine kadar uzanıyor.

Anlamadığım şey, zaten vücudunda olan erişkin tip kök hücreleri alıp yeniden vermenin nasıl fayda sağladığı.

Bir de nakil işlemi ile beraber başka bir ilaç verdiler mi? Örneğin allerjik reaksiyon olabileceği gerekçesi ile kortizon veya etki arttırmak için nöro-situmulasyon potansiyeli olan herhangi bir tedavi de eklediler mi?

Yeniden geçmiş olsun. Umarım fayda sağlarsın.

Kuzey, siz neden bu kadar sinirlendiniz. Hepimiz bence de Almanya ilgililerine sormalıyız. Ben ilk adımı atıp Sağlık Bakanlığımıza yazdım ve verilen cevap saydıkları maili hepiniz gördünüz. Ama sizin tavrınızdan çıkan şu; gördüklerini ve bilimin söylediğini açıklama sus, şikayet etme. Galiba hep hayaller üzerine bir düşünce tarzı seçtiğimiz için gerçeklerin bahsedildiği noktada tepki oluşuyor. Yazdıklarım neden fazla geldi diye düşününce bu psikolojik sansürleme tepkisi sanırım yoğunlukta.

Neyse biz çok emek vererek bu doğru bilgileri aktarıyoruz çalışmamızda. Bilgiyi buraya da aktarmak istemiştim.

Herkese iyi günler.

Fulya

neptune;
bu kan damardan değil kalça kemik iliğinden alındı..labaratuar ortamında 2 gün boyunca kandaki elementler ayrıştırılarak kök hücre elde edildi.bana 3 günlük her hangi bir enfeksiyona karşı oral yoldan (ağızdan) antibiyotik verildi...

Anlamadığım şey, zaten vücudunda olan erişkin tip kök hücreleri alıp yeniden vermenin nasıl fayda sağladığı.

Dayanamadım... :) Konu dışı:

[SPOILER=GORA'da Garavel'le Arif'in rakı sofrasındaki muhabbeti:]Garavel: İçindekini çıkarıcaz, sende olanı sana koyucaz Arif!
Arıf (bozulur): Hocam böyle imalı laflarla ayıp olmuyo mu biraz!?[/SPOILER]

neptune'nin sorusunu okurken bende tebessüm ettim..ama güzel soruydu itiraf etmeliyim:)

şöyle bi baktımda muhalefetler iktidarlar herkez hazır tabiki bir birimizi yemek için :D hepimizin hayali ortak iyleşmek gerçekler ise ? size şöyle anlatayım konu daha iyi anlaşılsın;)hayalimde uçabiliyorum gerçekte ise yerden kalkışı başarabilsem belki uçmayıda başacaram:Damacımız ne hayal yıkmak nede umut kırmak dileğimiz gerçekten birşeylerin olması ve burda düşüncelerimizi paylaşmak bence çinliler bıraktı böyle ufak tefek işleri almanlar kaptı:Dbizde ülke olarak izin çıkcak diye bakalım:mad: ellerinden deneysel bi bilgi varmı? bugune kadar iyleştirdikleri biri varmı? şayet yoksa benim bozuldugum nokta bu uygulamayı neye istinade para ile yapıyorlar ?herşeyi sana ve vücuduna bırakaraksa bende bırakırım kendi vücudum kendi hücresini üretir:Dha onların anlayışı ha benim düşüncem fark var diyen varsa sussun sölemesin:Dbildigim kadarıyla uygulamanın zararı yok ama ama benim sokaga atılcak 20 bin liramda yok:eek: hadi bi kereye mahsus bulduk buluşturduk yaptırdık ve başarılı olmadı bir kaç yıl sonra teknoloji ilerledi ve bişeyler ispatlandı 2bin lira düş 18bini nerden bulcam ben:D bu tür uygulamalara karşı değilim ama bişeyleri ispatlamadan parayla yapılmasını saçma buldum ve parası olan herkez uygulamaya hazır devir lale devrimi ekonomi devri krizde var zaten bişeyleri ispatlasınlar bende yaptırcam:D

Defnex senin yürüme umudun çok yüksek çünkü eger hücreler GMP kalitesinde ayrıldıysa zaten senin kendi kök hücrelerinden sana tedavi uygulanıyor vucuduyun bunu red etmesi mümkün degil çünkü bu senin kemik iliginden alınan erişkin kök hücreler senin eger sende his yoksa sinirsel kaynaklıdır bunun vuduttaki zedelenmiş siniri onarması biraz zaman alır çünkü sinr çok zor onarılıyor ve ilk ayaklarında hislerine bak yani tepkileri görmelisin tepki gördügünde sende his olmayan bölgeyi sürekli hareket ettirmelisin ve böylece sinirin kök hücreyle onarılması hızla başarılır

senin yürüme umudun çok yüksek çünkü sinrsel bir çok tedavi var ve bunların çogu başarılı geçiyor zaten sinirsel hücrelerin yapıçılıgını SCS kendi listesine kattı yani umudun hep hüksekte olsun ben sana yürürsün diyorum sadece beklemelisin

defnecim konuyu yenı okudum ve çok mutlu oldum inş.. bi gelişme olur ve bizde bu kök hücreden faydalanırız gelişmelerini merakla bekliyorum...

arkadaşlar ne olur benden msn istemeyin...çünkü günlük siteye yazıyorum..sorunuz varsa burdan sorun..elimden geldiği kadar cvp vermeye çalışırım..çünkü günlük bana kök hücreyle ilgili ö.m de geliyor..artık beynim yoruldu..ne olur kusura bakmayın...artık yetişemiyorum..

defnex;

Teşekkürler cevap için. Fırsatım olursa bir ara kemik iliğindeki kök hücrelerin dolaşıma katılıp katılmadığını ve potansiyellerini araştırmam gerek.

Bildiğim kadarıyla bahsettiğin otolog kök hücre nakli bazı kanser türlerinde yapılıyor zira bunların kemik iliğinin fonksiyonunu yeniden oluşturma potansiyelleri var. Kanser tedavisinden önce kişinin kemik iliğindeki kök hücreleri alınıp saklanıyor ve sonra yoğun bir kemoterapi yapılıyor. Kemoterapi kanserli dokuyu ortadan kaldırıyor ama kemik iliği de tahrip oluyor. Bu yüzden kemoterapi tamamlandıktan sonra kemik iliğinin fonksiyonunun yeniden kazanılması için daha önceden kişiden alınıp saklanmış kök hücreler geri veriliyor.

Ancak bahsettiğin şekilde bir tedavide işe yaraması bana ilk aşamada mantıklı gelmiyor. Eğer öyle olsaydı çok daha yaygın ve konvansiyonel şekilde yapılıyor olurdu diye düşünüyorum. Zira anladığım kadarıyla basit bir işlem. Yine de öncelikle başta söylediklerimi araştırmam gerek.

Fırsat bulup da bakabildiğim zaman zaten senin de tedavinin bazı sonuçlarını alıyor olmuş olman gerek. Durum daha açıklığa kavuşmuş olur. Yeniden geçmiş olsun. :)

ağzına sağlık neptune...ağzından bal damladı...yorum yaparken benim etkilenip etkilenmiyeceğimide düşünün.

cidden yoruldum artık...dalga geçer gibi yorumlar yapılıyor.site yöneticisinden lütfen bu konuda yardım istiyorum..değişik yorum yapılacaksa diğer başlığa yapılsın...çok üzülüyorum..umutsuzluğa düşüyorum... sevgili OTURAN BOĞA lütfen yardımınızı bekliyorum bu konuda..

neptune sanırım tıp doktoru...2 gündür geliyo,dalgasını geçip gidiyor...ne olur BABEN-OTURAN BOĞA bu işe bir el atın..

Engelsizbiz; sözüm şuan neptune'yeydi...sakın üzerinize alınmayın lütfen..ama cidden dalga geçenler var

Insalah her gecen gun cok daha iyi olursun cok sevindim okuyunca,Kok hucre tedavisine baslanmismiydi ama yoksa deney amaclimi senin tedavi ? Merakimi mazur gor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt