Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İyi günler ben 2007 bursada anadolu lisesi çıkışlıyım ve uludağ üniversitesi işletme bölümünde 2. sınıftayım fakat 2 sene içinde üniversite sınavına sayısal bir alandan girmek istiyorum fakat katsayı engelim var.Milli eğitimin açık lise uygulamasıyla sayısaldaki farklı dersleri açık liseyle alıp sayısaldan girebilir miyim(katsayı farkı için)??sayısal bölümden mezun olmuş olur muyum??şimdiden çok teşekkür ederim.İyi günler dilerim..

Fibonnachiiii,
Açık Liseye kayıt yaptırarak alan değiştiremezsiniz,öyle bir yasa çıkarılmıştı alan değiştirmek için ama danıştay iptal etti,zaten ünv okuyan birisi açıkliseye kayıt da yaptıramaz ama ünv okumasanız da alan değiştiremezsiniz,ünv okumasaydınız sadece meslek lisesine kayıt yaptırabilirdiniz,onda da devam mecburiyeti var,bir de meslek lisesi diploması almış oluyorsunuz bu da sayısal alanın yerine geçmez,ama siz tıp fakültesini madem çok istiyorsunuz şu anki alanınızla da girebilirsiniz,sadece katsayıda azbir puan zararınız olacaktır,çok çalışırsanız o zararı da kapatabilirsiniz...

lise

mrb bn açık lisede kaydm var bölm meslek bilgisayar 3 yıllk malesef nednlerdn dolayı devam edemdm 4 yıllk olmuşm sormak istedm bilgsyar bölümnde neler ögrencegiz bana negibi avantajlar saglıycak acık lise meslek bölümü bana cevap yazarsanz sevinrm teşekkürler.......

Yılmaz,
Bilgisayar bölümünün yeni adı Bilişim Teknolojileri oldu,çok avantajlı bir bölüm,kaydını yaptırıp bitirmeni tavsiye ederim,her yaz meslek lisesi kayıtlarında en çok talep edilen bölüm bu,ve hatta sırada bekleyip de kayıt yaptıramayanlar da oluyor,kardeşim de aynı bölümde mesleki açık lisede okuyor,değiştirme bölümünü, kaydını yenile ve okulunu bitir,bilgisayarla ilgili yazılım programlama gibi her türlü konuda eğitim alacaksınız..İlerde iş bulmanız açısından ya da meslek yüksek okulları açısından avantaj sağlar...

Merhaba ipek hanım ben dediğiniz adrese e-mail çektim ama cvp gelmedi birde rica etsem siz çekermisiniz? cvp alırsanız yazabilirsiniz sizi takip ediyorum cografya 3,4,5 ve 7 cevp anahtarı şimdiden tsk ederim yardımcı olduğunuz için :)

Tayfun,
İnan ben de araştırıyorum,maillerle telefonlarla siz de yine denerseniz iyi olur,sonuç alabilirsem zaten yazarım buraya...

Zeynep alan kredisi toplam kredinin içindedir,yani başardığın alan derslerinin kredisi hem toplam krediye hem de alan kredisine eklenmektedir,genel kültür alanını değiştirmekle iyi yapmışsın...

Zeynep,
Evet bu konuyla ilgili yönetmelik yeni yayınlandı,forumda bu konuyla ilgili yazım var,oraya bakabilirsiniz,2010'dan itibaren yılda 3 sınava,yani 3 döneme tabi olacaksınız,çalışır ve başarılı olursanız 2,5 yılda bitirme avantajınız olacaktır..

Zeynep,
Mezun olabilmek için zorunlu dersleri bitirmek veya muaf olmak zorundasın,alan kredinin de en az 80 olması,toplam kredinin de 192 kredi olması gerekmektedir.ÖSS ile ilgili sorularının tüm cvpları ÖSS2009 kılavuzunda bulunmakta,ayrıca forumda öss ile ilgili bölümde de senin sorularını daha önce soranlara cvplamıştım,oraya da bak..2010 da ise öss sistemi biraz daha farklı olacak,bunun için kesin bişey diyemem...

Ecrin,
Hemşirelik tercih edeceksen sayısal yani fen bilimleri alanına geçersen katsayı açısından zarara uğramazsın,ÖSS 2009 kılavuzunda 27. sayfada 3A tablosunda genel kültür alanının tercih edebileceği bölümler yazıyor,orayı da incele..Yds ile neyi kastettin anlamadım,yabancı dil sınavını mı?Eğer öyleyse yabancı dil alanında olanlar girer o sınava..

benim oğlumun 14 yaşında dmd hastası bu nedenle 3.sınıfı bitirdikten sonra okula gönderemedik açık ilköğretime kaç yaşına geldiğinde kayıt yaptırabilir

Ecrin,
Bu yıl ÖSSye gireceksen,genel kültürde kalıp da össde sayısal cvplasan da olur tabi ama katsayıda az bir puan zararın olabilir,ama madem sayısalım çok iyi değil diyorsan geçme sayısala,genel kültür olarak cvplayabilecğin kadar cvpla,puanına göre de tercihlerini yaparsın,çok farketmez,çok fazla takmana gerek yok yani çok çalış sen şimdilik...Yds yi niçin soruyorsun hala anlamadım,yabancı dilden de mi hazırlık yapıyorsun,o sınava da mı gireceksin...? :)

Zeynep,
Zorunlu dersler ikiye ayrılır ortak ve alan,ortak derslere başaramazsan üçüncü girişde o dersden muaf olursun yani affa uğrarsın,ve o dersi seçme mecburiyetin ortadan kalkar,yani zorunlu ders olmaz,alan derslerinden ise başarsan da başarmasan da 1 defa girdikten sonra zorunluluğu ortadan kalkar,ama mezun olmak için alan kredisinin 80 olması gerekir,Zeynep bu konuyu www.aol.meb.gov.tr sitesinden de oku,o zaman anlatmak istediğimi anlayacaksın...Sadece 80 alan ve 192 toplam krediyle iş bitmiyo,ortak derslerinin de bitmiş olması veya muaf olman gerekiyor...

Ayten Hanım,
Oğlunuzun doğum tarihini gün/ay/yıl olarak yazar mısınız? Açık İlköğretime kayıt için 15 yaş şartı var,15'inden gün alınca kayıt yaptırabilirsiniz.Kayıtlar şu an devam ediyor,30 Hazirana kadar sürecek...Ama oğlunuz ilkokul5'i bitiremediği için yaşı 15 olsa bile açık ilköğretime kayıt yaptıramazsınız,öncelikle ilkokul 5 diploması yerine geçecek 2.kademe okur yazar belgesi almalısınız,o belge için yaş şartı yok sanırım,bulunduğunuz yerdeki Halk Eğitim Merkeziyle görüşmelisiniz,onlar size yardımcı olurlar,mutlaka onlarla görüşün,tamam mı? :)

Ecrin,
Yabancı dil için birikimin temelin var mı da,niçin o alana geçmek istiyorsun?Şu anki genel kültür alanınla birinci bölüm soruları cvplaman gerekiyor zaten,ama yabancı dil için temelin yoksa alanını değiştirme derim.Ben yabancı dil alanından girmiş biri olarak 4 yıllık bir temelle hazırlanmıştım sınava,sen bilirsin tabi...

Zeynep,
Evet zorunlu dersler tablosundaki ortak ve alan derslere girmen gerekiyor.Ancak muaf olursan girmezsin.
Mersin'den de Mardin'e sevgiler... :)

ipek hanım ben daha öncede yazmıştım açıköğretim lisesindeyim erzurumda yaşıyorum ama bazı sebeplerden dolayı kocaelinde sınava girmem gerekecek bende bilgi düzenleme menüsünden sınav bölgesini kocaeli olarak seçtim ve kaydettim bir sorun olmaz kocaelinde sınava girebilirim öyle değilmi? sorularımızı dikkate alıp cevap verdiğiniz için çok teşekkürler :)

Rayiha,
Kocaeli olarak değiştirip kaydettiysen,orda girersin sınava,sorun olmaz,merak etme,sınav illerinizi artık değiştiremezsiniz,bugünden itibaren artık değişiklik yapılamaz onu da belirteyim...

s.a ipek abla ben yeni üye oldum sana bir sorum olacak ögrenmek istedigim şu ben nasıl mezun olurum nekadar alan kredısı gereklı toplam kredı kaç olmalı 3 yıllık mı yoksa 4 yıllıkmı okuyorum öss ye nasıl ve ne şartlarda müracat edebılırım kusura bakma senıde yorucam ama bunları ayrıntılarıyla bana yazarsan cok sevınırım şimdiden ALLAH razı olsun kolay gelsın

Ömer,
3 yıllıksın,toplam kredin 107,alan kredin35,mezun olman için toplam kredinin144,alan kredisinin64 olması ve ortak derslerinin bitmiş olması gerekiyor,senin az kalmış,iyi çalışırsan bu sene sonu mezun olabilirsin,ek sınava da girer mezun olursun,iyi çalış,Bu yıl ÖSSye başvurmadın mı,aslında bu yıl girebilirdin sınavlara,seneye de başvurunu yapabilirsin...

bilgilerinden dolayı çok tessekkur ederim kusura bakmassa bi sorum daha olacak alan kredisini nasıl 64 yapacam neden bukadar az alan kredim bide zorunlu derslere baktıgımda zorunlu dersımın olmadıgı yazıyor ortak derslerının bıtmıs olması lazın dıyonya ortak dersler bitmişmi zorunlu dersim varmı bide son olarak ben aöl ne yenı yazıldım sayılır ocaktakı sınavlara gırdım onlar benım ıolk sınavımdı ve ders seçmiştim şimdi yine ders seçicemmi yoksa sınava gırecegım dersler bellimi cevabını beklıyorum senıde rahatsız ettık kusura bakma hakkını helal et

Ömer,
Zorunlu derslerin yani ortak derslerin bu Mayıs sınavında da gireceğin 6 tane var,onları da geçersen bitmiş olacak,bu dersler felsefe,inkılap ve dil ve anlatım dersleri.Zorunlu yani ortak derslere önem verip onları seçtiğin için alan kredin az kalmış olabilir,bundan sonra alan derslerini daha çok seç.

Ayrıca ikinci dönem yani Mayıs sınavı için kaydını yenilemişsin,derslerini seçmişsin,öyle görünüyor sistemde,her sınav için kayıt yenilemek ve ders seçmek gerekiyor,bunu unutma,seçtiğin derslere şifrenle gir bak istersen,onların kitaplarını alıp çalışacaksın...

merhabalar 4 yıllık sistemde öss ye girebilmek için 194 kredinin tamamınımi almak gerekli öss ye girebilmek için kaç kredi olmalı toplam? iyi günler

çok saol abla teşekkur ederim sayende bilgi sahibi oldum çok saol

ipek abla benim kuzenim ortaokul açıköğretime kayıt olmak istiyor 2 sorum olucak:
1-en yakın kayıt tarihi ne zaman?
2-ne kadar sürede mezun olunabilir?
çok saol şimdiden.....

Zeynep,
4yıllıkda ÖSSye başvurabilmek için mezun olmanıza az kredinizin kalması ve mezun olabileceğinize emin olmanız lazım,192 şartı yok,160 krediden fazla olanlara biz ancak össye başvurabilirsin dedik..

Esi,
Açık İlköğretim kayıtları Türkiye genelinde devam ediyor şu an ve 30 Hazirana kadar sürecek,çalışır da başarılı olursa 1 yılda ortaokul mezunu olabilir,çünkü açık ilköğretim de hızlandırıldı...

İpek hanım, merhaba verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.Oğlum 14/12/1995.En kısa zamanda bir halk eğitim merkezine gidip bilgi alacağım.Sağlıklı günler diliyorum.

İpek hanım bir sorum olacak acaba benim Genel kültür bölümüm össde avantajlımı yoksa dezavantaj yorumlarınız için şimdiden tşk edrm :)

Ayten Hanım,
Rica ederim,yardımcı olabildiysem ne mutlu,bu sene kayıt yaptırmanız çok iyi olur aslında,ama 15 yaşına bu yılın Aralık ayında gireceği için çok az bir farkla kaydı kaçırabilir,büronuzla bir görüşün..

Tayfun,
Avantaj veya dezavantaj demem,yorum yapmam pek doğru olmaz,çünkü her öğrencinin ilgi ve istidadına göre bu avantaj da olabilir,dezavantaj da olabilir.ÖSS bölümünde genel kültür bölümüyle ilgili açıklamalarımı okumanı da tavsiye ederim,ama ben olsaydım genel kültür alanını tercih etmezdim yani kendim için diyorum...Geçiş yapabilirsin tabi istersen...

eskişehirli

slm ben iki yıl atl bilişim teknolejileri bölümünde okudum ikinci sınıfta ayrılmak zorunda kaldım tasdiknamemi aldım şimdi aöl meslek lisesine kayıt oldum ilk dönemde 20 kredi almışım toplam kredim 130 dönem olarakta 8 dönem kredi sistem hakkında yardımcı olursanız mn olurum şimdiden tşk ederim eskişehirli:)

eskişehirli

:)evet 4 yıllık bilişim teknolejileri bilgisayar bölümünde okuyorum lise ikide kaldım iki yıl sonra tasdiknamemi aldım şimdi açıköğretim lisesinde okuyorum ilk dönem 20 kredi almışım ikinci dönem sınvlardan sonra bakalım ne olucak öğrenci bilgi formunda 130 kredim var dönem olarakta 8 dönem derslerden zayıf notum yok kaç krediyle mezun olurum hiç bir bilgim yok ilginiz için tşk ederim saygılarımla:)

Yüzyüze eğitim yani alan kredisi toplam 140 kredi,kültür derslerinden yani Açık Lisenin derslerinden de 100 kredi alırsanız toplam 240 olursa,ve ortak+alan derslerinizi verirseniz mezun olabilirsiniz.Siz hemen hemen yarılamışsınız, başarılı olursanız sınavlarda ve yüzyüze eğitime de düzenli devam ederseniz bir veya iki senede mezun olabilirsiniz...:)

benimde bir sorum olucak

Hocam Merabalar,ben daha önce normal devlet okulunda meslek lisesinde bilişim sınıfı öğrenciydim,2 defa okulda kaldığım için geçen sene okul hayatım bitti.bende mesleki açık liseye başvuru yaptım yüz yüze eğitimlerede gidiyorum fakat benim daha önceki devlet okulundaki alan derslerimi geçmiş bulunmaktaydım o yüzden ben bu derslerden muaf gözüküyorum.sadece teknik resim için okula gidiyorum alan kredim 30 toplam kredim ise 112 AOL'de 2 dönemi okuyorum ben ne zaman mezun olabilirim veya benim okulu bitirmek için kac kredi ihtiyacım var.şimdiden teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt