Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Güvenbayrak,
4 yıllık olduğunuzu varsayarak cevaplıyorum,toplam 240 krediyle mezun olabilirsiniz.Toplam kredinin içinden de 140 'ı alan kredisi yani yüzyüze eğitimin kredisi olması gerekiyor,Ortak+zorunlu derslerden muaf veya başarmış olmanız gerekiyor,toplam döneminizin en az 8 dönem olması gerekiyor,mezuniyet şartları bunlardır,ne zaman mezun olacağınız sizin başarınıza ve yüzyüze eğitimlere+sınavlara düzenli devam etmenize bağlıdır,Eğer azmederseniz bir veya iki yılda mezun olabilirsiniz...

:)

tekrar merhabalar ipek hanım açıköğretim lisesi sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağı hakkında bilgi verebilirmisiniz bütün cevaplarınız için teşekkürler

Zeynep güncellemelerden dolayı site bazen bakıma alınabiliyor,tekrar tekrar dene..

Rayiha,sınav giriş yerlerini Mayıs ilk haftasından itibaren internetten takip etmelisiniz...

merhaba ben ilk okul mezunuyum açık ilkögretimi okumak istiyorum
yalnız diplomam aslı degil fotokobi bunda bir sorun yaşarmıyım.
birde okula baya ara verdigim için birz yapamam diye endişeliyim 2 aylıkta bebegim var. umarım zorlanmam. şimdiden teşekkürler

Hocam Mesleki açık lise Bilgisayar Öğrencileri Staj yapabiliyormu?

Rüveyda,
Diplomanın aslı olmadan kayıt yaptıramazsın,aslını kaybettiysen mezun olduğun okuluna başvurmalısın,Açık İlköğretim çok kolay ve zevkli,günde yarım saat çalışsan başarırsın,ayrıca internet tv ve cdlerle de destekli çalışırsın başarırsın..

Güvenbayrak, bazı yerlerde staj olabiliyor,bazı illerde de uygulamalı yani okulda görülen yüzyüze eğitim yeterli olabiliyor,bunu kendi bağlı bulunduğunuz ildeki Halk Eğitim Merkezi ve Meslek Lisesine sormalısınız...

teşekkür ederim.bir sorum daha olacak hocam şimdi açık ilköğretin 1 yıla kısaltıldı 1 yılda kaç sınav olacak bilgilendirirmisiniz.

merhabalar 10 senedir açıklise öğrencisiyim açıklise ilgili herşeyi en ince ayrıntısına kadar biliyorum ama benim bile aşamadığım çözemediğim konular var onun için buraya üye oldum bende birşeyler paylaşmak istedim 1 halk eğitim sadece ankaradan aldığı bilğileri paylaşır bizden bir adım öndedir ben Melek Derya ASLAN şunu sormak isterim ben 3 yıllık sisteme tabi bir öğrenciyim bu sene sonu 4 yıllık sisteme tabi olucam bu nasıl bir adelet hak anlaşıyıdır yok denkliginiz kalmadı yok sisteme yük oluyosunuz vs şeyler arkadaşlar türkiyede ne demokrasi var nede insan hakları dürüst vatandaş daima ezilyo beni 4 yıllık sisteme nasıl dahil ediyosunuz sınavına giren parasını yatıran işini takip eden bir öğrenciyim illa hile yapalım açıklise öğrencilerini normal lise öğrencileri ile bir tutuyolar ben arkadaşlar sormak isterim açıklise kartlarının arkasında yazar bu kart tüm lise öğrencilerine uygulanan haklardan açıklise öğrencileri yararlanır diyo ama ne hikmetse hiç bir yerde gecmez meb halk egitim susar bişey yapamaz siz cocukmu avutuyosunuz yaş ortalaması 25 35 olan 3 yıllık öğrencileri neden böle işin içinden cıkılmaz hale sokuyosunuz nedir derdiniz isyancı olalım ne yapalım biri bana birşey sölesin

Rüveyda,
1 yıla kıslatıldı evt ama henüz uygulamaya hiç başlamadığımız için yanlış yönlendirmek de istemiyorum,Açık İlköğretimde bilgim kadarıyla 1 yıl içinde 3 sınav,ve her sınav bir sınıf için geçerli olacak...
Jon,
Şu an örgün eğitimde 3 yıllık sistem kalmadı, 3 yıllık sistem biteli 4 yıl oldu,bu sene sonunda da yaygın eğitimde 3 yıllık sistem tamamen bitecek,tek sen bu durumda değilsin,mevcut sistemi eleştirmek veya şikayetlerde bulunmak istiyorsan ben bu konuda sana yardımcı olamam,sadece soruların varsa onları cevaplayabilirim,ama açık lise de hızlandırıldı,toplam kredin ne kadar bilemiyorum ama çok çalışırsan kısa zamanda mezun olabilirsin....

Mrb ipek ablacım ben bu sene lise için kayıt olcam açık ilk ögretim 8. sınıfı geçmişim bana hangi bölümü tavsiye edersin ben bilişim okumayı istiyorum ama matematik ve ingilizce önemliymiş mesleki açık lise sayfasında okumuştum dersaneye falanmı gitmeliyim bilişim okuyabilmek için yoksa halk egitimde dersi veriliyormu özel mesaj ile ögrenci numaramı yazmıştım notlarıma bakıp beni bilgilendirirsen sevinirim ablacım çok saol bizimle ilgilendigin bilgilendirdigin için şimdiden tşk ederim

anayasa mahkemesinin kararına göre verilen hak geri alınamaz

Melek Derya ASLAN sizden duymak isterim sölemiştim benim tek derdim uykularımı kaçıran sıkıntı veren 4 yıl sisteme dahil olacağımdır he 2005 yılında 20009 süre tanında neden bitirmediniz diyebilisiniz ama ben 2003 askere gittim 2004 askerden geldim 3 sene psikolojij tedavi gördüm egitime devam edilibilir raporu ile kaldıgım yerden açıkliseye devam ettim mazeretim var bunu milli egitim bakanlıgına veriyorum kabul edilmiyo yokmu bir formül 3 yıllıkta kalmak için ne yapabilirim başvuru yapmadıgım yer kalmadı siz işin içindenizi bana bilmedigim birşey söyleyin askerde sınavlara ğirme ğarantisi veriliyo ama ilgilenilmiyo ben şırnakta askerdim bırakın sınava girmeyi izne bile çıkamadım askerlik tam 5 senemi götürdü ben ne yapabilirim ben 4 yıllık sistemi kabul etmiyorum yaşım 30 dayandı ben nasıl 192 yapıpda liseyi bitiricem ek sınav için yeterli kredimde yok benim elimden bu hak nasıl alınır işini takip etmeyen öğrenciler neden ayrılmıyo sisteme yük oluyoruz denkligimiz kalmadı diye 4 yıllık sisteme dahil ediliyoruz ne kadar dehşet birşey bu normal lise öğrencileri ile bir tutuluyoruz neden o zaman onların haklarını biz açıklise öğrencileri kullanamıyoruz onlar en fazla 18 bize 50 kadar gidiyo nedir bu sacmalık

ek sınav

merhaba bir sorum olacaktı benim bölümü genel kültür 4 yıllık şuan 6.cı dönem için sınava girecem toplam kredim 86 gireceğim 3dönemlik sınavdada kredimi tamamlayamayacağım öğrenmek istediğim ek sınavda en fazla kaç kredilik ders seçe bileciğim teşekküredreüim

Fatma,
Merhaba,ek sınavın şartları ,kimler girebileceği her yıl genelde Ağustos ayında belli oluyor ,ve internette yayınlanıyor,şimdiden bişey diyemem...değişebilir..ek sınava kendinizi endekslemeyin... :) www.aol.meb.gov.tr takip edin.....

evt jon haklısın bende şikayetciyim 4 yıla çıkartılmasında

açıkliseye yeni başlayan devam öğrencilerin şunu bilmesini isterim hak verilmez alınır devlet alan degil veren olmalı ırak iran pakistandan öğrenci getirtip türkiyede ücretsiz okutuluyo ana kız kampanyası yapılıyo sokak couklarına ücretsiz devlet eliyle egitim veriliyo peki biz şerefsizmiyizde bizleri 4 yıllıga atıyosunuz nedir derdiniz devlete düşmanmı yapıcaksınız bizi ey meb peki ben türkiye cumhiriyeti vatandaşı degilmiyim vergimi alıyosun askerlik yaptırıyosun ben işimi takip eden sınavına giren halk egitime gidip gelen bir vatandaş olarak nasıl beni 4 yılllık sisteme dahil edersin başka formül yolu yokmuydu ben ne zaman lise mezunu olucam yaşım 30 dayandı yazık degilmi boş gezdigimiz günlere ortaokul mezunu oldugumuz ne belge nede işe girebiliyoruz ipek hocam sen şimdi diyosun bunlardan banane sorun varsa yaz söylüyüm ama kızma çok dertliyim içimi döküyürum başvuru yapmadıgım yer kalmadı tüm kapılar yüzüme kapandı benim cekdigimi bir ben birde allah bilir başıma ne geldiyse lise bitirmedim diye geldi arkadaşlara tavsiyem liseyi bitirin yoksa çok çekersiniz

buraya msj yazarak bir şeyin değişeceğini beklemiyorum ama okuyanların düşünmesini istiyorum ben 10 senedir açıklisede okuyorum bana meb git askere ordan gir sınavına dedi ama gittigimde bırakın sınavı izne bile çıkamadım şırnakdı orası çünkiii 83 lüyüm terörün ve şırnagın belalı bölgesindeydim piskolojik deli oldum geldim 5 senem mafoldu ama yıkılmadım liseyi bitiricektim buna mecburdum askerden geldigim günden beri işsizim ne sertifika alabiliyorum nede işe girebiliyorum bu sene içinde kredimi tamamlayıp liseyi bitiricem 4 yıllık sisteme dahil edildiniz deniyo ben şindi kafamı hangi taşa vurayım yaşım 30 dayandı iş yok güç yok herşeyi bırakıp lise mezunu olucam bana 192 tamamla diyolar ben çıkamadım işinden varsa yorumu olan yazsın ara ara giriyorum okuyum....

Herkese merhaba, açık lise ile ilgili bi sorum olucak sana İpek abla toplam kredim 101 alan kredim 40 bu dönem toplam 14 tane ders seçtim hepsini versem bile 3-4 kredi yüzünden mezun olamıyorum buraya kadar herşey tamam fakat bu 4 yıllık sisteme geçiş herkez gibi benimde sinirlerimi bozuyor. Benim gibi çoğu açık liseli zor durumda, sizce yazın ek sınav çıkma ihtimali yüksek mi ?

merhaba hocam.siteye yeni üye oldum.bi sorum olacaktı size.ben açık lisede okuyorum.bu 4. dönemim ve kredim 93.coğrafya 5 dersi herkeste 4 kredi iken bede 2 kredi.neden acaba?bi şey daha,şu ana kadarki not ortalamam 4.0 durum böyle devam ederse genel ortalamanın üstünde olur muyum?teşekkür ederim...

DieAlone,
Evet ek sınav büyük ihtimal çıkar,ama şartları ve zamanı için soru sormayın,Temmuz-Ağustos süresince açıklise sitesinden takip edin...
BirsenBüşra,
Derslerin kredisi alanlara göre değişebiliyor,o nedenle farklı olabilir,bu sınavda mezun olamasan bile ek-sınava girersin,çalış azmini yitirme,Not ortalaman en son mezun olunca belli olur,not ortalaması öss açısından bir avantajdır,yüksek tutmaya çalışman güzel...

İpek abla yeni çıkan kanuna görea çık liseler 2.5 yılda bitirileçekmiş bu meslek liseleri içinde geçerlimi?

Beyra, evet geçerli,kültür dersleri için geçerli,yüzyüze eğitim de zaten 2-3 yıl arası sürüyor,daha da kısaltılabilir,açık lise kısaltıldı hızlandırıldı ama kısa sürede bitirmek isteyen daha çok çalışmalı...

merhaba ipek hocam.ben 3 yıllık bölümde okuyorum.önceki dönem 40 kredi almıştım.hedefim bu dönem de 40 kredi.geriye 11 kredim kalır.ek sınavda 11 kredi mi alsam,yoksa daha fazla mı?mesela 20 kredi alsam ve bunlardan yüksek not alırsam ortalamam yükselir diye düşünüyorum.yanlış mı hareket etmiş olurum?

mrblr İpek hanım evet galiba bu defa doğru yeri buldum onlarca birbirine benzer msjların geldiğini düşünerek sorumu tekrar yazıyorum Ben aöl 4 yıllık sistem, genel kültür okuyorum, 5.dönem sınavıma gireceğim. Toplam kredim:67 Ortak kredim:47 ortak kredim 80 olursa mezun olurmuyum? bu şartlarda çocuk gelişime geçme şansım nedir? bu bölümden kaç krediyle mezun olabilirim? saygılar, hoşçakalın

slm ipek hocam açıklise kartlarının arkasında bir ibare vardır bu kart normal lise öğrencilerinin yararlandığı haklardan yararlanır diye daha doğrusu açılımı diyim nedense bu öğrenci kartlarını açıklise kartlarını dolmuşlarda kullanamayız hatta meskoplara yazmışlardır açıklise geçersizdir diye bir çok öğrenci hakkını bilmez ben dolmuşların buluşma noktasına gittim merkezine tüm öğrenciler adına sordum adam sölediği cevapta haklıydı sen öğrencisin sen niye ugraşıyosun bırak sizi eğitenler başınızdakiler gelsin kim bizim başımızdakiler öğrencilerin haklarını kim savunuyo bana sölermisiniz

BirsenBüşra,
Evet kredi barajını aşman,kredinin çok olması diploma notunun daha yüksek olması anlamına gelir,bu da üniversite sınavında senin için bir avantajdır...
Ezelinur,
Ortak kredin 80,toplam kredin 192 olursa ve ortak+alan dersleri başarırsan veya muaf olursan,toplam dönemin de en az 8 dönem olursa mezun olabilirsin.

Jon,
Haklısınız siz de öğrencilerin sahip olduğu tüm haklardan faydalanabilirsiniz,şoförler bu konuda haksızlar,Halk Eğitim büronuza ve Ankara Açık Lise Genel Müdürlüğüne durumu MAİLLE,TELEFONLA anlatabilir,şoförler odasına da şikayetinizi bildirebilirsiniz,öğrenci indiriminden yararlanmak en doğal hakkınızdır,hakkınızı elbette arayabilirsiniz...

ipek hocam şöförler odası meb halk egitim heryere resmi başvurumu yaptım hiç bişey değişmedi meb yada halk eğitimin dava açması ğerekiyo adam bana aynen söle söledi elinden geleni ardına koyma adresini vereyim mersin merkez jandarma karsısı orası bakıyo hatta sizin amiriniz hakan beydi herhalde bunla ilgili konuşmamda olmuştu ur hakını meb yaptıgı hiçbirşey yok en azından 5 tane resmi dilekcem vardır hereye başvurum var ama hiç bişey degişmedi ben kızdıgım zaman haksız oluyorum ama haklıyım açıklise öğrencilerinin hakkını hiç kimse savunmuyo

Jon,biz irtibat bürosuyuz,biz dava açamayız ki,öğrencilerin birlik olarak bu konuda toplu hareket etmeleri gerekir,siz kendiniz bu konuda hakkınızı arayacaksınız...ben böyle biliyorum,isterseniz,gelin büromuza,konuyu diğer arkadaşlara da iletin,tekrar konuşalım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt